... Czyli spokojnie można podać przy tym i over (zapewne "wyświetlił" się równolegle z typami bez remisów) tak jak w przypadku 2.1.0. ... To pozostało bez zmian.Z racji tego że reszta funkcji jest testowa podaje tylko te pewne z 8.0.0 i tak:
Na dziś:
Izrael:
H. Tel Aviv - M. Haifa 8.0.0 12
[...]
Goias - ASA 8.0.0 12
U mnie bez problemów.... I jak tam Panowie, działa to to [nowe funkcje]?
... a w ogóle celowość wkomponowania tych nowych funkcji? Wyszedłem z założenia, że prawdopodobnie można znaleźć buki, gdzie jest opcja "1 drużyna strzeli bramkę/2 drużyna strzeli bramkę, obydwie drużyny strzelą bramkę"U mnie bez problemów.
Każdy nowy element wkomponowany w algorytm, który daje odpowiednie rezultaty jest moim zdaniem celowy. Myślę, że dobrze się stało, że poszedłeś w tę stronę a odrzuciłeś typowanie dokładnych wyników. Dlaczego? Bo skoro overy się w jakimś stopniu sprawdzają to typowanie BTS albo czy gospodarz/gość strzeli jest z tym związane. Nie można zagrać na jednym kuponie takiej kombinacji dotyczącej jednego meczu... a w ogóle celowość wkomponowania tych nowych funkcji?
Nie wygląda to za dobrze. Zwłaszcza undery :-(No to Angole na pierwszy ogień w wersji.. 8..
[...]
----[...]
Middlesbrough - Hull TT
Cardiff - Watford TT
Stevenage- Portsmouth 1T
Notts County - Bournemouth 1T
Crewe - Swindon 2T
Staines Town - Truro TT
Altrincham - Workington brak prognozy
Southend - Aldershot 1T
Northampton - Bradford 2T
Chesterfield - Fleetwood TT
Cheltenham - Plymouth 1T
TT - obie gol; 1T - gosp. gol i 2T goście gol..
[...]
Sytuacja jest, jak to często bywa w przypadku tych algorytmów, dynamiczna[...]
----
Edit:
Program po poprawce powędrował na Wasze emaile.
[...]
Jeśli mogę Ci coś Yar000 podpowiedzieć, to staraj się nie robić modyfikacji pod wpływem chwili, czy jakiejś serii. Wiem, że masz bazowe rekordy danych, na których stworzyłeś algorytm, ale jeżeli chcesz coś modyfikować to warto pamiętać o reprezentatywności próby/zbioru. Powiedzmy sobie obserwacje z przekroju danej ligi, od 8-10 kolejki do 4-5 od końca są najbardziej obiektywne.Sytuacja jest, jak to często bywa w przypadku tych algorytmów, dynamiczna
W dzisiejszą polską noc, popracowałem nad underami/overami.
I znowu w najbliższych dniach będzie można się spodziewać jeszcze nowszej wersji programu.
To będzie na tyle istotna modyfikacja, że Algorytm oznaczę jako 9.0.0.
To będzie całkiem nowy zapis underów/overów.
[Muszę algorytmy oznaczać "wersjami" bo w innym wypadku pogubiłbym się w tym wszystkim].
Underów/overów [prognoz] będzie mniej chyba, ale wydaje mi się, że będą to bardziej trafione typy.
Trzon algorytmu pozostaje be zmian, tak więc testujcie bez obaw.
Ziz99 dzięki za podpowiedź.=ziz99;3146990]Jeśli mogę Ci coś Yar000 podpowiedzieć, to staraj się nie robić modyfikacji pod wpływem chwili, czy jakiejś serii. [...]
100% racji.[...] Tak na marginesie, nie wiem jak się umówiłeś z Kolegami, którzy testują, ale niezwykle cenne byłoby, jakby Ci robili kopię z takich symulacji (tj. mecz + dane wejściowe dla każdego meczu do algorytmu). [...]
Tak jak powyżej na czerwono ...[...]
26.10.2012 r.
1. Brazylia [dziś w nocy]
Santos-Naut. Recife under2.5 UWAGA: w tym momencie jeszcze, podczas trwania meczu, te Osoby. które posiadają program mogą to potwierdzić: nastąpiła pomyłka. Program podał under 2.5 a nie over. I w tym momencie to poprawiam.
[...]
Każdy z kolegów testujących program oprócz harasha ma po 10 lig, więc żeby było sprawiedliwie też powinieneś wziąć 10. Takie jest moje zdanie. Harash tez powinien wziąć jeszcze brakujące 3 ligi. Co o tym myśli reszta kolegów z drużyny testerów?wezme 4 ligi