yar000
Użytkownik
:grin:[...] w promocjii [...]
:grin:[...] w promocjii [...]
Może i tak jest.W poprzednim poście nie chodziło mi o dotarcie do meczów które się już odbyły, zawracania kijem Wisły, czy jakieś inne cuda niewidy...Chodziło mi o to że ligi tej rangi, które podał Yar000 po prostu się nie nadają do jakiegokolwiek typowania. Nie warto wogóle brać pod uwagę tych typów. Teraz jest trochę marazm w meczach ze względu na eliminacje do MŚ, ale wydaje mi się że warto poczekać na porządne ligi wyższej klasy, jak wznowią rozgrywki. Wtedy bedzie można w miarę obiektywnie ocenić działanie algorytmu na u/o.
Przecież można to zrobić na danych archiwalnych? Po co czekać?warto poczekać na porządne ligi wyższej klasy, jak wznowią rozgrywki.
Jak ktoś ma ochotę, czas i możliwości, to faktycznie, po co czekać.Przecież można to zrobić na danych archiwalnych? Po co czekać?
Swoją drogą ... korcą mnie tutaj remisy trochę
Wszystko jasno i wyraźnie dla mnie jak najbardziej ok.Więc tak: Arek zielone, jawor niebieskie a ja pomarańczowe, te co zostały bierze harash, można do nich dodać jakieś 3 inne, żeby było po 10. Ok?
Należy zachować dużą wstrzemięźliwość do rokowania na podstawie małych prób. Jeden z Kolegów zrobił nawet jakieś podsumowanie dla 20-30 typów, ale tak na prawdę one nic nie dają. Małe próby potrafią być bardzo mylne, co z resztą jest oczywiste. Niby algorytm sprowadza dane do wspólnego mianownika, ale może nie oddawać np. proporcji między poszczególnymi drużynami w przekroju wielu lig. W trakcie testów podejrzewam, że będziecie zdziwieni jakie potrafią być różnice między poszczególnymi krajami.Może rzeczywiście coś w tym jest?. Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego... Pisałem w tym temacie wcześniej o odrzuceniu lig poniżej II, ale zostało to skontrowane w ten sposób, że będzie wtedy mniej typów. Rzeczywiście może łatwiej byłoby stworzyć algorytm tylko do ligi polskiej albo tylko do ligi angielskiej? Nie wiem, to pytanie do Yar000. Mimo to uważam, że będzie bardzo trudno stworzyć "uniwersalny" algorytm do wszystkich lig. Może kolega kemot2012 ma rację, że trzeba iść jeszcze bardziej na jakość a nie na ilość?
ziz99 jak uważasz - jaka powinna być próba w przypadku takiego algorytmu?Należy zachować dużą wstrzemięźliwość do rokowania na podstawie małych prób.
co oznacza wykrzyknik ?Torquay United - Accrington Stanley 1x!
Ryzyko.co oznacza wykrzyknik ?
Sheffield straciło bramkę w doliczonej 6 minucie ????Sheffield United - Oldham Athletic 1
Tranmere Rovers - Yeovil Town 1
Rochdale AFC - Morecambe FC x2
Torquay United - Accrington Stanley 1x!