yar000
Użytkownik
Miło widzieć, że się organizujecie ????to już nas 4
Miło widzieć, że się organizujecie ????to już nas 4
tego meczu jestem ciekaw, gdyż 2.1.0 określił jako 12/over i przy 33' jest już 0:2Forest Green Rovers - Tamworth FC (60/40) -UNDER
Tak ???? . Dlatego - mając na uwadze ten typ (2.1.0.) overowy,tego meczu jestem ciekaw, gdyż 2.1.0 określił jako 12/over i przy 33' jest już 0:2
A mnie to martwi, te sprzeczności. Yar000 Ty jesteś autorem tego algorytmu więc masz o wiele łatwiej, bo wiesz dokładnie jak to działa, na jakiej zasadzie. Ja jako nazwijmy to "użytkownik" takie typy odrzucam np jeżeli jest ANTY 1 oraz 1. To jest wtedy zbyt losowe, mogę sobie rzucić monetą i też mi wyjdzie orzeł to 1, reszka X2 - efekt taki sam. Jestem w stanie zrozumieć te powyżej - poniżej. Skoro typ overowy to słaby under to typ underowy to słaby over ???? Jak rozumiem teraz nastawiasz się na grę ANTYoverów, czyli algorytm wskazuje Ci zagranie over a grasz under?Tak . Dlatego - mając na uwadze ten typ (2.1.0.) overowy, określiłem go teraz jako słaby (-) under. Eksperymentuję
Moje stanowisko w tej sprawie może gdzieś tam zniknęło w gąszczu postów=Bender7;3119544]A mnie to martwi, te sprzeczności. Yar000 Ty jesteś autorem tego algorytmu więc masz o wiele łatwiej, bo wiesz dokładnie jak to działa, na jakiej zasadzie. Ja jako nazwijmy to "użytkownik" takie typy odrzucam np jeżeli jest ANTY 1 oraz 1. [...]
... ale sprawdzam to jedynie dlatego, że w zbyt wielu spotkaniach gdzie przewaga procentowa wskazywała np. na under (chodzi konkretnie o minimum 60% i nie więcej niż 64%) realnie padały wyniki overowe.[...] ???? Jak rozumiem teraz nastawiasz się na grę ANTYoverów, czyli algorytm wskazuje Ci zagranie over a grasz under?
A gdy typ ANTY 1 nie odnosi się do faworyta? Np mamy takie kursy 3,27 - 3,29 - 2,11 a algorytm wskazuje ANTY 1. Czy może faworytem jest drużyna zajmująca wyższe miejsce w tabeli i typy ANTY są tylko przeciwko drużynie będącej wyżej w tabeli?Typ ANTY1 nie kłóci się z typem "1" (choć biorąc pod uwagę logikę, kłócić się powinien) tylko wskazuje, że akurat w tym meczu faworyt ma względnie większe szanse niż w innych, na niewygranie spotkania.
Nie. Algorytm "uznaje" niewygranie meczu przez faworyta za sytuację bardziej prawdopodobną w danym meczu niż w innych meczach, na podstawie zakwalifikowania tego konkretnego meczu do grupy spotkań, w których faworyci częściej wygrywali niż w innych meczach. To spotkanie traktowane jako całość, musi mieć takie cechy, jakie występowały w meczach, gdzie faworyci nie wygrywali.A gdy typ ANTY 1 nie odnosi się do faworyta? Np mamy takie kursy 3,27 - 3,29 - 2,11 a algorytm wskazuje ANTY 1. Czy może faworytem jest drużyna zajmująca wyższe miejsce w tabeli i typy ANTY są tylko przeciwko drużynie będącej wyżej w tabeli?
Eksperyment ponosi porażkę. Lepiej jest chyba tak, jak w "starych" prognozach (w nawiasach). "Tylko" 4 porażki. Niewiele to zmienia.Alfreton Town - Grimsby Town (54/46) UNDER (0:2)
Forest Green Rovers - Tamworth FC (60/40) -UNDER (1:2)
Luton Town - Braintree Town (40/60) OVER (2:3)
Mansfield Town - Lincoln City (65/35) - OVER (0:0)
Canvey Island - Whitehawk (44/56) UNDER (1:2)
Bedford Town - Stourbridge FC (25/75) OVER (2:0)
Chesham United - Hemel Hampstead (22/60) OVER (0:0)
[...]
Całkiem niezłą kasę wczoraj można było urwać tylko dzięki 2 spotkaniom Forestów i Braintree którym pomogła niewątpliwie kartka bo spotkanie stało na wyrównanym poziomie ;]Na dziś 5 liga angielska:
Alfreton - Grimsby ANTY 2[/color] 1.1.2
Forest Green - Tamworth 2.1.0 12/OVER 1.1.2 ANTY 1
Kidderminster - Hyde 2.1.0 12/OVER 1.1.2 over -
Luton - Braintree 2.1.0 x2 tu była czerwień ale liczy się wynik ;]
Mansfield - Lincoln 2.1.0 1
Nie sądzę że to eksperyment "ponosi"porażkę. Wydaje mi się że to raczej źle dobrane do eksperymentowania ligi, gdyż opieranie się na piątej lidze w której wszystko może się zdarzyć, łącznie z nie przyjściem na mecz 30% podstawowego składu, a następne 30% jest na kacu, nie daje żadnych miarodajnych efektów. W obojętnie jakiej próbie.Eksperyment ponosi porażkę. Lepiej jest chyba tak, jak w "starych" prognozach (w nawiasach). "Tylko" 4 porażki. Niewiele to zmienia.
Edit: zakończył sie ostatni z meczów, ASA AL - Guaratingueta SP (48/52) UNDER (3:1)
Wg "starych" prognoz wychodzą więc 4 porażki i 4 trafione mecze.
Może rzeczywiście coś w tym jest?. Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego... Pisałem w tym temacie wcześniej o odrzuceniu lig poniżej II, ale zostało to skontrowane w ten sposób, że będzie wtedy mniej typów. Rzeczywiście może łatwiej byłoby stworzyć algorytm tylko do ligi polskiej albo tylko do ligi angielskiej? Nie wiem, to pytanie do Yar000. Mimo to uważam, że będzie bardzo trudno stworzyć "uniwersalny" algorytm do wszystkich lig. Może kolega kemot2012 ma rację, że trzeba iść jeszcze bardziej na jakość a nie na ilość?Nie sądzę że to eksperyment "ponosi"porażkę. Wydaje mi się że to raczej źle dobrane do eksperymentowania ligi, gdyż opieranie się na piątej lidze w której wszystko może się zdarzyć, łącznie z nie przyjściem na mecz 30% podstawowego składu, a następne 30% jest na kacu, nie daje żadnych miarodajnych efektów. W obojętnie jakiej próbie.
Możemy losować, chociaż ja chętnie zająłbym się m.in. ligami niemieckimi (dorzuciłbym jeszcze kilka nizszych lig z tego kraju) Gram je czasami i z rezultatów jestem zadowolony. Może jeszcze z jedną-dwie ligi z Anglii, Austrii i Szwecji? Nie wiem jak reszta chłopaków, ale ja osobiście wyrzuciłbym ligi: serbską, islandzką, i norweską II. Nie mam kompletnie pojęcia o tych wg mnie bardzo nieprzewidywalnych ligach i nie wiem na co stać tamtejsze drużyny.Skoro 4 osoby chcą testować to po 10 lig dla każdego. Tylko trzeba to jakoś podzielić. Ktoś chce dodać jakąś ligę? Podzielimy je jakoś losowo? Jak długo miałby trwać pierwszy etap testów, żeby po tym czasie wyciągnąć jakieś wnioski?
Ok, to tylko moja propozycja, możemy ich nie brać pod uwagę.ie wiem jak reszta chłopaków, ale ja osobiście wyrzuciłbym ligi: serbską, islandzką, i norweską II
Nie mam zdania. Koledzy w innym temacie zrobili sobie kiedyś prywatne forum. Ale skoro algorytm jest ogólnodostępny to każdy może sobie sam sprawdzić praktycznie każdy mecz (tylko że wielu się nie chce...). Czekam na wypowiedź Yar000 w tej sprawie.I jeszcze jedno. Wyniki z algorytmu wrzucamy tu na forum czy rozsyłamy sobie po skrzynkach plus oczywiście do Yar000 dzięki któremu w ogóle ten temat istnieje Ja raczej byłbym za tym drugim rozwiązaniem
Faktycznie, algorytm jest ogólnodostępny i każdy możne sobie sprawdzić każdy mecz.Ok, to tylko moja propozycja, możemy ich nie brać pod uwagę.
Nie mam zdania. Koledzy w innym temacie zrobili sobie kiedyś prywatne forum. Ale skoro algorytm jest ogólnodostępny to każdy może sobie sam sprawdzić praktycznie każdy mecz (tylko że wielu się nie chce...). Czekam na wypowiedź Yar000 w tej sprawie.
Nie, nie![...] plus oczywiście do Yar000 [...]
Pewnie, że "specjalizacja" wpływa pozytywnie na wynik/skuteczność.Nie sądzę że to eksperyment "ponosi"porażkę. Wydaje mi się że to raczej źle dobrane do eksperymentowania ligi, gdyż opieranie się na piątej lidze w której wszystko może się zdarzyć, łącznie z nie przyjściem na mecz 30% podstawowego składu, a następne 30% jest na kacu, nie daje żadnych miarodajnych efektów. W obojętnie jakiej próbie.
Yar000 chodziło mi o to że dostaniesz na swoją skrzynkę gotowe wskazania algorytmu w promocjii Ty już wystarczająco pracujesz.Nie, nie!
Przecież lojalnie uprzedzałem, że nie jestem w stanie siedzieć nad tymi ligami, więc się będę obijał