Niezależnie od testów Multi-Typera (wersja 1.1.2) publikowanych tutaj w wątku przez Użytkowników, zaniedługo (dzisiaj) - poinformuję kiedy dokładnie - zamieszczę na wiadomej stronie zapis algorytmu, który typował ostatnie kilkadziesiąt wyników zaprezentowanych w moich ostatnich tutaj postach. Jakoś przez noc się uporałem i to co na kartce i w głowie, wpisałem do arkusza.
Obecna wersja różni się zasadniczo zapisem algorytmicznym od wersji poprzedniej. Z "zewnątrz" jest właściwie taki sam.
I teraz,
proszę czytać bardzo uważnie:
- jest to wersja "beta". Nie przeznaczona jeszcze do końcowego odbioru i tylko dlatego (podkreślam tę informacje dla Osób, dla których jest ona istotna z różnych względów) będzie ograniczona czasowo,
- sprawdzicie ją sobie do niedzieli a później zobaczymy, co w tych prognozach jest dobrego a co nie, zanim wypuszczę
algorytm w jego ostatecznym kształcie,
- zdecydowałem się (ale nie sprawdzając tego dogłębnie) na wprowadzenie overów 2.5 razem z typami "bez remisów". Nie wiem na ile moje teorie z postów wcześniejszych się sprawdzą. Działam tutaj na razie "na czuja". Po to jest faza testowa,
- baaaardzo rzadko, a na pograniczu "prawie w ogóle" bedą typy "2". To samo dotyczy "czystych" remisów. I to jest aksjomat zwiazany ze stanem mojej "wiedzy".
Tak jak w przypadku poprzedniej wersji algorytmu, lepiej abym Wam dał wybór "podpórkowy" niż wybierał za Was losowo. Chyba zgoda co do tego?
- nie ma typów "ANTY",
- będą Wam wyskakiwać różne komunikaty, żeby szczególnie nie grać tego danego meczu, albo o wielkim ryzyku itp.
To jest wynik mojej ułomności związanej z obeznaniem się z arkuszem kalkulacyjnym.
Chciałem pewne rzeczy pogodzić ze sobą, a na takich komunikatach w pewnych sytuacjach, zależało mi.
Najważniejsze dla Was jest to aby:
grać tylko te mecze, w których algorytm pokazuje w polu "Wynik" prognozę.
Jeśli wraz z prognozą, pokażą się jakieś komunikaty "ostrzegające" to taki mecz gracie na swoje własne ryzyko. I należy taką prognozę oddzielić od prognoz bez ostrzegających komunikatów.
Pozostałe zasady są identyczne jak w przypadku wcześniejszej wersji.
Edit:
tradycyjnie, Wasze zapory czy antywiry mogą "oszaleć" :grin:.
Niemniej, plik jest czysty.
W związku z tymi "dodatkami", mam już taki chaos w głowie, że nie potrafłlbym chyba sam sobie już wytłumaczyć z czego się co wzięło, jeśli chodzi o zapis algorytmiczny. Udało mi się to zrobić w takim jak jest kształcie i tego nie zmienię.
Czy prognozy tego algorytmu są "kompatybilne" z prognozami poprzedniej wersji? W pewnym zakresie tak. W jak dużym, nie wiem.
Jakieś pytania jeszcze? ????