W tym eksperymencie można zauważyć rzecz taką: tam gdzie prognoza "bez remisów" - realnie padają wysokie wyniki.
[...]
Dziś jeszcze z prognoz nieremisowych mecz Vasco Da Gama - Bahia Salvador ...
Czy będzie również i over 2.5?
[...]
Zaczynam w tę "prawidłowość" wierzyć. Jak na razie jest 0:3 a dopiero 63 min. meczu ...
Edit: 0:4.
Jak wiecie (np. osoby, które posiadają Multi-Typera), te algorytmy są jedynie czystymi zapisami matematycznymi. Bez łączności z bazami danych, z wynikami ... Stąd, tym bardziej muszę dokładnie przyglądać się temu co widzę i czepiać się "szansy" zaistnienia jakiejś prawidłowości.
I teraz wyobraźmy sobie ... Wywalamy typ "bez remisu" (12) a w zamian wsadzamy typ over 2.5.
Mogą zresztą istnieć obydwie te prognozy równolegle.
I np. w poscie #
1257 wchodzi 5/6 meczów czyściutkich. Bez "podpórek".
Siadły zresztą powyżej, wszystkie mecze "bez remisów" (12) w tej koncepcji algorytmu, tak więc siadłyby wszystkie overy 2.5.
Przekonuje mnie takie "cóś" :grin:
Nota bene, nie weszło 6 meczów, weszło 21
choć trzeba wziąć poprawkę na fakt,
że "modyfikowałem" te algorytmiczne podejścia do tych meczów. Gdybym nie wprowadzał zmian, może weszłoby więcej a może mniej. Nie wiadomo tego.
Owszem, w tej formule algorytmu są przewidziane pozostałe możliwe "podpórki", tj. 1X oraz X2 czyli kursy niższe. Czy można tę moją ww. hipotezę zastosować w odniesieniu do tych pozostałych rodzajów "podpórek"? Zastosować zawsze można
. Inna rzecz, weryfikacja hipotezy.