... No niestety ... ????Arminia -Stuttgarter Kickers 1:0
Witam,...
Wedłóg programu oba zespoły będą tak samo liczone mimo tego że Arsenal gra w silnej lidze angielskiej ma strzelonych 20 bramek i straconych 2 w tym obie na wyjeździe. Natomiast zespół X wgrywa swoje mecze różnicą 1 bramki np: 4:3 i ich bilans to 29:20 w słabej lidze Islandzkiej.
...
WitamWitam,
jak niegdyś wspominałem, liga lidze nierówna (matematycznie) i tu musi się pojawić jakiś "szum" przy takich danych wejściowych.
Dane wejściowe oparte na miejscu w tabeli dają jakąś informację, ale to raczej za mało. Szczerze mówiąc, to jestem dość mocno zaskoczony, iż to ma dawać stosunkowo wysoką skuteczność.
Pasowałoby zrobić rzetelny test na sucho w obrębie kilku różnorodnych lig.
Pozdrawiam
ziz99
No dzięki :grin:[...] przeraziło mnie, w pozytywnym znaczeniu , szok .
[...]
B_R_U_T_U_S ma dostęp do bebechów ????[...] brutus to pytanie dla ciebie, bo chyba wlazłeś i rozwaliłeś mu w bebechy.
Edit:Przeleciałem chyba wszystko co na jutro i tylko :
Brazylia, Seria A
Portuguesa SP - Palmeiras SP over-
Dzięki, przyda się.tomato99;3042613[... napisał:Życzę powodzenia i czekam na program który kiedyś zrobicie i będę go rozumiał ^^
Moja sieć działa po 5 rozegranych kolejkach i całkiem się to dobrze sprawdza, na początku jest zawsze rozruch drużyn.Wiem, że nie podałem do Algorytmu jakiejś minimalnej liczby kolejek, które się odbyły aby prognozę uznać za wiarygodną, ale ... może powinienem?
Obserwuję sytuację i prowadzę prace równolegle. Bez rozróżnienia na rodzaje lig.Moja sieć działa po 5 rozegranych kolejkach i całkiem się to dobrze sprawdza, na początku jest zawsze rozruch drużyn.
Tak samo gdzieś tu przeczytałem że liga lidze nierówna i algorytm na danych wejściowych powinien uczyć się per liga - dużo w tym prawdy, widać to zwłaszcza na ligach azjatyckich i europejskich.
Witam,Wiem, że nie podałem do Algorytmu jakiejś minimalnej liczby kolejek, które się odbyły aby prognozę uznać za wiarygodną, ale ... może powinienem?
...
Masz rację, przepraszam za pomyłkę - chyba za szybko sprawdzałem i musiałem coś źle wpisać. Co do ilości kolejek, to ja tylko wypisałem te, w których algorytm cokolwiek pokazał. Proponuję takie ograniczenie: skoro zespoły nie rozegrały jeszcze 6 kolejek - typy, jeżeli je algorytm wskaże - są nieważne. Ok?Bender7, Algorytm chyba nie wskazuje tego wyniku. Patrzę wg statystyk B A H.
OK ????Masz rację, przepraszam za pomyłkę - chyba za szybko sprawdzałem i musiałem coś źle wpisać. Co do ilości kolejek, to ja tylko wypisałem te, w których algorytm cokolwiek pokazał. Proponuję takie ograniczenie: skoro zespoły nie rozegrały jeszcze 6 kolejek - typy, jeżeli je algorytm wskaże - są nieważne. Ok?