=tomato99;3041852][...]
[...] Jeżeli czegoś nie zmienicie, nikt nie będzie go używał. [...]
To "groźba"? :grin:
[...] Lepiej ten czas poświęcić na dokładną analizę spotkani. [...]
Tego Ci nikt nie zabroni a ja przecież nie nawołuję do tego, żeby spotkań nie analizować.
[...] Moje rady to zmienić próg procentowy dla typów(obniżyć go), [...]
Tak już było. Wolę, żeby trafiał rzadziej niż
nap ... lał typami jak karabin maszynowy, z czego większość będzie nietrafionych.
Wiem, że ekstra jest mieć w ręku typ na każdy mecz. Tylko to jest tak jak z losem loteryjnym, kuponem
Lotto czy nawet kuponem z zawartymi zakładami sportowymi. Do momentu losowania "czujemy" moc tego kuponiku bo są na nim zapisane te potencjalne pieniądze. Czar pryska w momencie rozstrzygnięcia.
[...] zwiększyć ilość danych możliwych do podania(może wtedy to poprawi skuteczność programu). [...]
To akurat jest wykluczone. Nie z przyczyn technicznych tylko z przyczyn dotyczących założeń.
W tym algorytmie o skuteczności programu stanowią inne czynniki niż np. maksymalna liczba rodzaju danych.
Poza tym sedno nie tkwi w podawaniu jak największej liczby danych (były, są już takie programy. Stały się bardziej zabawkami niż narzędziami do pracy). Sedno tkwi w metodologii, przyjętej teorii, weryfikacji tej teorii.
[...] Wedłóg programu oba zespoły będą tak samo liczone mimo tego że [...]
Nie. Według tego programu nie będą tak samo liczone. To, że widzisz tylko dane wejściowe i wprowadzane przez Użytkownika, nie oznacza, że będą liczone tak samo. Nie będą.
"Zewnętrznie" wygląda, że to niemożliwe i muszą być tak samo liczone bo program nie rozróżnia nazw zespołów, ale mimo to nie są tak samo liczone.
[...] dla tego nie widzę sensu działania programu w obecnym kształcie. [...]
Rozumiem Twoją postawę i przekonania.
Jednak ta kwestia pozostanie bez zmian i tylko w mojej gestii.
Jeśli zobaczę jakieś światełko" uzasadniające poluzowanie przyjętych kryteriów, zrobię to. Robiłem tak wielokrotnie w jedną czy w drugą stronę, łącznie ze znaną w tym wątku kwestią "przykręcania śruby" Algorytmowi. Na wiadomej stronie będą zamieszczane ewentualne, kolejne wersje Algorytmu. Po potencjalnych poprawkach. Mniejszych lub większych ...
-----
Ważna rzecz.
Jest to
algorytm składający się z trzech "modułów" (typy na Gospodarza, typy przeciwko faworytowi, overy).
Mnie osobiście, interesuje ten, który dotyczy meczów przeciwko faworytowi (widzę, że Arek podał taki mecz na dzisiaj).
W takim konglomeracie trzech "modułów" musiało dojść do consensusu.