[...]
Zastanawiam się, czy znowu nie "poluzować" aby z tymi overami ... Dopuszczając więcej meczów "do grania" [...]
Edit:
zrobię tak jednak, jak napisałem powyżej.
"Poluzuję" też typy "Anty".
Przy okazji, postaram się określić mniej więcej procentowo prawdopodobieństwa trafienia przez Algorytm konkretnego typu. Tzn., będzie to jakby jednolite prawdopodobieństwo procentowe, wystąpienia każdego z zaproponowanych typów.
Wyrzucę te linijki zapisu Algorytmu, które nie gwarantują wg mnie prawdopodobieństwa "trafialności" co najmniej, powiedzmy 70% . (Nie dotyczyło to będzie typów overowych. Będą one bardziej "loteryjne" ...).
Tak więc inaczej niż zwykle, czyli nie w wyniku zastosowania wyśmiewanej przez niektórych "dokręcanej śruby", otrzymacie dziś program, gdyż będzie on "poluzowany" :grin:. Za to generuje więcej (ale nie o wiele więcej) typów. Faktycznie trochę się miotam, wracam do pewnych punktów, które już zostawiliśmy ale też mi się nie podoba gdy
Algorytm rzadziej generuje prognozy. Będzie troszkę ich więcej a czy je "zagrać" ..? Wszystko w naszych głowach.
Poniżej "kawa na ławę"
,
czyli prawdopodobieństwo (średnia) wystąpienia typów, generowanych przez program:
typy ANTY 2 = co najmniej 76%
(a najniższe możliwe prawdop. "indywidualne" konkretnego typu = 59%),
typy ANTY 1 = co najmniej 79%
(a najniższe możliwe prawdop. "indywidualne" konkretnego typu = 61%),
typy 1 = co najmniej 77%
(a najniższe możliwe prawdop. "indywidualne" konkretnego typu = 67%).
Ogólne więc "uśrednione" prawdopodobieństwo, że w realu wystąpi wynik generowany przez program wynosi co najmniej 77%. (Natomiast średnie najniższe możliwe prawdopodobieństwo "indywidualne" dla konkretnego typu, to 62%).
Przy czym powyższe, nie dotyczy typów over 2.5. One póki co, będą nieobliczalne :grin:.
W ujęciu więc ogólnym, jest moim zdaniem wcale ok. Trochę gorzej natomiast w ujęciu "szczegółowym" bo jednak istnieje tam możliwość wystąpienia prognozy dla jakiegoś konkretnego meczu, gdzie najniższe prawdopodobieństwie wyniesie poniżej 70%, które to sobie zakładałem (w poscie poprzednim).
Program w tej wersji nie generuje typów "2". Błędnie opisałem plik, który już używaliście, że są takie typy. Przepraszam. Ponadto np. prognozy remisowe zawierają się w typach ANTY (zresztą tak patrząc, to jakaś część prognozy na zwycięstwo Gości, także ...).