... Co w ostatnich dniach zrobiłem w "Antyfaworycie":
- wyeliminowałem (jednak) prognozę meczów z najbardziej ryzykownymi typami (ANTY 1 R, ANTY 2 R) bo faktycznie jest ona na zasadzie "na dwoje babka wróżyła" ... W procentach, 50% możliwość wystąpienia zdarzenia to dla mnie za mało. Po co robić sobie złudzenia?
- dodałem prognozę dwóch rodzajów spotkań, w których jestem pewien, że istnieje wysokie prawdopodobieństwo zwycięstwa Gospodarzy (przeciw faworytowi) oraz "czystego" remisu, tak więc będą to "czyste typy", "1" albo "X". Będą one oznaczone następująco: 1 (-), X (-).
Tzn. może trochę inaczej bo zapytacie pewnie, "a dlaczego minusiki" (w tych nawiasach)?
Dlatego, że są to ogólnie typy o mniejszym prawdopodobieństwie wystąpienia ale jeśli już wystąpią to będzie "czysty" remis lub "czysta" jedynka (zdarzenia traktowane jako niepomyślne dla faworyta oczywiście ...). Należy je traktować jednak jako typy "ze wskazaniem".
Zwłaszcza, że pozostałe symbole tzn. ANTY 1 (+), ANTY 1 (-), ANTY 2 (+), ANTY 2 (-) a używane do tej pory, nadal "obowiązują".
W przypadku niezgodności "Antyfaworyta" i bukmachera w kwestii takiej, kto jest faworytem meczu z dotychczasowych doświadczeń wynika, iż powinniśmy wówczas przyjąć punkt widzenia bukmachera i stawiać przeciwko jego faworytowi. (I w konsekwencji, "przy okazji", kurs otrzymamy wyższy niż gdybyśmy w przypadku tego spotkania przyjęli punkt widzenia "Antyfaworyta"
.
Może jeszcze jedno ... Zanim Ktokolwiek wparuje tutaj z impetem aby sobie zaistnieć i pogadać, powiedzieć coś mądrego, pośmiać się, zwrócić uwagę itp, itd. proponuję wcześniej zapoznać się z przedstawianą tematyką.
W innym przypadku nie widzę możliwości dialogu bo byłaby to rozmowa dosłownie o niczym.
Nie zamierzam wyręczać czyichkolwiek szarych komórek i tłumaczyć po raz enty co jest meritum, jakie są założenia i w ogóle OCB.
Polecam przy okazji,
sprawdzenie czy istnieją już programy do valuebetów (nie piszę o stronach "wyliczających" Online możliwy typ, który jest "value"
albo do typowania meczów o bardzo wysokich kursach. Nie ma takich? No proszę ...
Może są, tylko ktoś kto posiada taki program nie ujawnia się z nim. Ciekawe dlaczego? :grin:
W ogóle, najchętniej to załączyłbym jakąś "legendę" (dotyczącą stosowanych symboli) w formie sygnaturki ale w moim przypadku nie jest to wykonalne technicznie, więc jeśli posiadacie receptory wzroku to ich po prostu używajcie do "skanowania" tego tematu.
I to co powtarzam zawsze ale co niekiedy chyba nie dociera do wszystkich: program jest i będzie zawsze dodatkiem do tego co wygeneruje ... ale Wasz umysł. Będzie zawsze pomocnikiem. Taka jest jego podstawowa funkcja.
Polecam to podejście zwłaszcza amatorom "łatwego myślenia", którzy uważają, że otrzymają podane na tacy prawidłowe w 100% typy. Za friko i bez kiwnięcia palcem u nogi, o ruchu szarych komórek nie wspominając.
Tak więc, nie otrzymacie typów podanych na tacy. Nie zostaniecie milionerami bez wysiłku. Jeśli uważacie inaczej, lepiej dla Was abyście tutaj nie wchodzili.