>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Algorytm - próby.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Witam,
a próbowałeś do selekcji/analizy danych używać jakiegoś programu. Można niesamowicie skrócić czas obróbki.
Nie wiem jak dokładnie to obrabiasz, ale kuknij np. na ten program http://neuroxl.com/products/excel-cluster-analysis-software/neuroxl-clusterizer.htm. Przez m-c masz pełną wersję, zdążysz wyliczyć co będziesz chciał i podziękujesz (uninstall). Banalny w obsłudze, bazuje na sieciach. Chyba nawet jest filmik jak używać.
Może Ci to zaoszczędzić sporo czasu, a nic nie płacisz.
Pozdr
ziz99
Obawiam się, że to co robię jest zbyt prymitywne do tego aby używać takiego narzędzia ;) a wystarczyłby mi pewnie jakiś arkusz kalkulacyjny, do którego się przymierzałem ...
Dzięki bardzo jednak za link, na pewno ściągnę ten program i poeksperymentuję.
Pozdrawiam.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Prognoz Antyfaworta na dziś, nie będzie. Gra w zasadzie tylko jedna liga (islandzka).
Dzisiaj powinno być co najmniej kilka meczów prognozowanych przez Algorytm &quot;zwykły&quot;, pomimo marnej oferty. Nie mam niestety czasu, żeby się tym zająć. Może Koledzy, jeśli mielibyście czas i ochotę ...

A 12

arek68

Użytkownik
Witam na dzisiaj jeden typ Algorytmu bo oferta mizerna..:
Peru : U. San Martin - Cobresol 1C (kurs 1,4) wynik : 2-0
powodzenia..

harash 7

harash

Użytkownik
Dzisiaj powinno być co najmniej kilka meczów prognozowanych przez Algorytm &quot;zwykły&quot;, pomimo marnej oferty. Nie mam niestety czasu, żeby się tym zająć. Może Koledzy, jeśli mielibyście czas i ochotę ...
Tak jak wspominałem wcześniej oferuję swoją pomoc.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
W takim razie Nikt dzisiaj nic nie poradzi.
Są tylko mecze towarzyskie, kwalifikacje do LM albo spotkania w ligach, które właściwie nie posiadają jeszcze statystyk (np. 1 kolejka się odbyła ...).
Mecze, o których mówiłem w ostatnim poscie, prawdopodobnie odbyły się nad ranem i/lub do południa
ale na pewno je dzisiaj gdzieś &quot;widziałem&quot; :grin:

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
ANTYFAWORYT:
19.07.2012 r.
Sweden Allsvenskan
BK Häcken - Örebro SK ANTY1 (-)

Kursy na remis, przeważnie powyżej 4.00. Na zwycięstwo Gości, przeważnie 7.00. X2 zapewne w okolicach 2.50.
Dwudrogowy &quot;surebet&quot;, sami sobie obliczycie.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
ANTYFAWORYT:
19.07.2012 r.
Sweden Allsvenskan
BK Häcken - Örebro SK ANTY1 (-) ⛔

Kursy na remis, przeważnie powyżej 4.00. Na zwycięstwo Gości, przeważnie 7.00. X2 zapewne w okolicach 2.50.
Dwudrogowy &quot;surebet&quot;, sami sobie obliczycie.
Ku ... Te końcówki są wykańczające :-(. Goście strzelili bramkę jako pierwsi już w 4 min. meczu. Później wyrównanie. Gospodarze strzelili w okol. 90 minuty na 2:1. Mecz prawdopodobnie nie wejdzie ale trop był dobry.
Minusik w nawiasie przy prognozie, oznacza przypominam mniejsze prawdopodobieństwo.
Wynik 2:1.
Edit:
Będę tego rodzaju mecze chyba oznaczał jako &quot;szczególnie zacięte&quot; :grin:

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Zastanawiam się nad dołączeniem do &quot;Antyfaworyta&quot; opcji generowania/typowania jeszcze bardziej niepewnych wyników meczów. I oznaczenia ich oczywiście odpowiednio jako te bardziej &quot;niepewne&quot;.
Wiem, że &quot;trafialność&quot; to ważna rzecz :grin: ale typy pojawiałyby się częściej. Byłyby to typy obarczone jeszcze wyższym ryzykiem ale przecież gdzieś na końcu i tak decyzję o tym czy &quot;grać&quot; czy nie, podejmujecie Wy.
Poza tym mówimy cały czas o bardzo wysokich kursach, w meczach gdzie buki pogubiły się trochę w szacunkach ...
Po wrzuceniu takich bardzo ryzykownych aczkolwiek jednak wyselekcjonowanych spotkań w system,
zawsze/częściej niż zwykle (choć termin &quot;zwykle&quot; każdy sobie może inaczej definiować) coś mogłoby do kieszeni wpaść?
I właściwie, dałoby to w sumie taki kompletny program do ... w konsekwencji do valuebetów, możnaby powiedzieć ;)
Może warto?

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]
Może warto?
... No nic ... W ostatniej swojej wypowiedzi faktycznie sam sobie odpowiedziałem. Zrobiłem przez noc wersję kolejną &quot;Antyfaworyta&quot; (nie wiem czy to dobra nazwa jest w ogóle ;) ale nie to najbardziej istotne).
Oznaczenia na mecze o BARDZO DUŻYM RYZYKU, to &quot;ANTY1 R&quot;, &quot;ANTY2 R&quot;.
Wyników tych meczów nawet pewnie komentował nie będę, bo nie chcę się za bardzo rozdrabniać. To będzie &quot;grane&quot; na Wasze pełne ryzyko.
----
Edit: zazwyczaj nie zmieniam zdania
ale nie tylko w związku z faktem, iż jest on w fazie sprawdzania a również w związku między innymi z pokusą używania &quot;Antyfaworyta&quot; częściej niż pozostałych algorytmów z uwagi na prognozę meczów z przyporządkowanymi bardzo wysokimi kursami,
do odwołania algorytmu tego jednak nie wpuszczę w bardziej powszechny obieg.
Odpowiadam bowiem za swoje pieniądze ale nie zamierzam odpowiadać moralnie, za czyjeś. Podawanie od czasu do czasu typów to jednak co innego niż &quot;szaleństwo&quot; codzienne i niekontrolowane z algorytmem w ręku :grin:
I tutaj bez przekąsu powiem, że posiadanie zablokowanej skrzynki PW rozpatruję w kategoriach pozytywnych.

L 29

lajzon

Użytkownik
Typy jeśli jakieś są na dziś to dopiero zaraz je sprawdzę algorytmem i wrzucę. Natomiast ma taką sugestię do Yaro. Czy nie efektywniejszy byłby algorytm w którym mecze byłyby o bardziej wyrównanych kursach? Chodzi mi o to, że w meczach gdzie kursy są np. 1,8 3.2 3,8 (1 x 2) to też mamy faworyta i antyfaworyta. Czy nie lepiej byłoby właśnie na tgego typu meczach się skupić gdzie wchodzi masa kursów 3,2 3,8, i faworyt nie wygrywa za często. Algorytm którym My się posługujemy ma inne zadanie i takich meczó nie wytypuje. Natomiast gdyby Twój Anty nastawić na takie mecze to uważam że byłoby to i skuteczniejsze i tych typów byłoby więcej

Shamrock-Bray 1 1A kurs 1,33

harash 7

harash

Użytkownik
Typy jeśli jakieś są na dziś to dopiero zaraz je sprawdzę algorytmem i wrzucę. Natomiast ma taką sugestię do Yaro. Czy nie efektywniejszy byłby algorytm w którym mecze byłyby o bardziej wyrównanych kursach? Chodzi mi o to, że w meczach gdzie kursy są np. 1,8 3.2 3,8 (1 x 2) to też mamy faworyta i antyfaworyta. Czy nie lepiej byłoby właśnie na tgego typu meczach się skupić gdzie wchodzi masa kursów 3,2 3,8, i faworyt nie wygrywa za często. Algorytm którym My się posługujemy ma inne zadanie i takich meczó nie wytypuje. Natomiast gdyby Twój Anty nastawić na takie mecze to uważam że byłoby to i skuteczniejsze i tych typów byłoby więcej
O tym ostatnio wspominałem, z tego co zauważyłem &quot;wchodzą&quot; te mecze z antyfaworytem gdzie kurs jest koło 1,70

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Panowie,
wszystko pięknie ale jeszcze raz powtórzę: Algorytm nie otrzymuje danych w postaci kursów.
Kiedy &quot;wyłapie&quot; takie informacje dotyczące meczu a wyrażone liczbowo (ale nie kursy!), które, jeśli pojawiały się (powtarzalnie, nie raz jeden) w przeszłości to faworyt nie wygrywał, więc i teraz wygeneruje taką właśnie prognozę.
Tak akurat się dzieje, iż są to (czy były do tej pory) bardzo wysokie kursy. Nie chcę wchodzić w szczegóły dlaczego tak się dzieje ale na teraz, nie wyobrażam sobie &quot;odkręcania&quot; tego mechanizmu.
Rozszerzyłem zapis Antyfaworyta o typy bardzo ryzykowne więc prognozował będzie prawdopodobnie częściej.
Być może rozszerzy się też &quot;paleta&quot; kursów, do których buki przyporządkowały konkretne mecze.
Nic nie stoi lub nie będzie stało na przeszkodzie abyście z proponowanych spotkań wybierali mecze takie, o których napisaliście. Z kursem w przedziale takim a takim.

--
Poza tym chciałbym dodać jeszcze, że i &quot;klasyczne&quot; typy, które są &quot;value&quot;
nie oznaczają, że Gracz wygra ale, że bukmacher ten mecz oszacował w taki sposób, iż jest on z punktu widzenia Gracza szczególnie atrakcyjny. Nie znam programu (przynajmniej nie Online), który wskazywałby valuebety. Antyfaworyt zwyczajnie aczkolwiek wyraźnym rykoszetem, robi coś takiego właśnie.

A 12

arek68

Użytkownik
Typy na jutro :
Criciuma - Parana 1B kurs 1,7
Ceara - ASA 1A kurs 1,6
Eastern Suburbs- Queensland 1C kurs 1,36
Gnistan - Futura 1C kurs 1,36 (finlandia)

Jutro gram Haka remis bo kurs dobry... Algorytm remisowy go wskazał.. Ciekawe czy twój Anty też go poda...
Pzdr i powodzenia..

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Po rozbieżnościach statystycznych (Lajzona i moich) w jednym z meczów, nie zapominajmy o tym aby sprawdzić, czy statystyki podawane przez buka lub innego &quot;dostarczyciela&quot; są aktualne. Tak więc &quot;Livesports&quot; (?) raczej chyba nie ...

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]
Jutro gram Haka remis bo kurs dobry... [...] Ciekawe czy twój Anty też go poda...
[...]
Wykrakałeś ????

UWAGA! Meczyk naprawdę bardzo dużego ryzyka, czyli nowo wprowadzone oznaczenie: ANTY 1 R.
21.07.2012 r.
Finlandia Veikkausliiga
HJK Helsinki - FC Haka Valkeakoski ⛔

Najwyższy kurs na remis jak widzę, 6.50. Najwyższy na zwycięstwo Gości, 13.00.
EDIT:
Wynik, 1:0.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
21.07.2012 r.
Szwecja Superettan
Ljungskile SK - Trelleborgs FF ANTY 1 (+) ⛔
Być może najwyższy kurs na remis, 3.80 a na zwycięstwo Gości, 3.96.
Spotkanie o ww., niższych kursach, być może choć trochę usatysfakcjonuje lajzona i harasha.
???? ;)
EDIT:
Wynik, 1:0.
Pięć żółtych kartek do przerwy i szósta w 90 min. Zacięty mecz był chyba, ale pewnie Kolegów to jednak nie usatysfakcjonuje.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
21.07.2012 r.
Norwegia Eliteserien
Molde FK - Viking FK ANTY 1 (-) ✅
Prawdopodobnie najwyższe kursy: remis, 4.75, Goście, 8.45.
EDIT:
Wynik, 1:2.

Brazylia Serie A

Sport Recife PE - Atletico Belo Horizonte MG ANTY 2 (+)
Kursy: remis, 3.45, Gospodarze, 3.40.
To również jeden z meczów &quot;wyrównanych&quot; (mniej więcej) kursowo. Zobaczcie jaki kurs jest na Gości.
O tym ostatnio wspominałem, z tego co zauważyłem &quot;wchodzą&quot; te mecze z antyfaworytem gdzie kurs jest koło 1,70
... a tutaj mecz na życzenie:
Vasco da Gama RJ - Santos SP ANTY 1 (+)
Remis, 3.75, Goście, 5.74.

Brazylia Seria B
Atletico PR - Vitoria BA ANTY 2 R - wiecie, co to znaczy ;) ⛔
Kursy: remis, 3.54. Zwycięstwo Gospodarzy, 2.02. I - uwaga - patrząc po kursach buków, to Gospodarze są faworytem. Jeśli ktoś chce w tym akurat przypadku zagrać nie tak jak &quot;mówi&quot; &quot;Antyfaworyt&quot; to kurs na Vitorię jest 3.95.
EDIT:
Wynik, 0:1.

I kolejny bardzo ryzykowny:
Criciuma SC - Parana Clube PR ANTY 1 R ⛔
Remis, 3.95. Goście, 4.75.
EDIT:
Wynik, 2:1.

Do góry Bottom