Zauważyłem, że póki co
algorytm ANTY jest skuteczny jeżeli kurs na faworyta, przeciwko któremy gra
algorytm, oscyluje około 1,60-1,70. (poprawcie jeżeli się myle)
Właściwie, to nie wiem ... Być może jest tak jak mówisz
ale w ogóle do tej pory nie zwracałem uwagi na kurs faworyta.
Tak jak wcześniej wspomniałem, kwestia kursów jest dla tych algorytmów obojętna ponieważ nie otrzymują takich danych.
Czy wobec tego warto się zainteresować bliżej kursami z przedziału 1,6 - 1,7? Być może tak, ale zostawiam to specjalistom od rozkminki kursów
. Twoja uwaga przy takim właśnie "kursowym" podejściu na pewno będzie cenna.
Te algorytmy, są po prostu odbiciem moich myśli, które im zresztą "przelałem". To ja zapisany matematycznie :grin: w zakresie (opierającej się tylko o dane statystyczne) prognozy wyników a ja wychodzę z założenia, że z bukiem mam szansę wtedy, kiedy chcę opanować to na co on nie ma wpływu.
Buk nie ma wpływu na wynik meczu. Może sobie manipulować do woli kursami ale na wynik meczu wpływu mieć nie będzie.
Dla mnie więc polem bitwy jest boisko a konkretnie dane statystyczne, które dotyczą grających na nim drużyn. I w zasadzie, można powiedzieć, że jest to obrazoburstwo.
Jeśli bukmacher coś nieprawidłowo oszacuje to będzie jego strata bo Antyfaworyt to mam nadzieję wyłapie, tzn. wyłapie mecz gdzie faworyt może nie wygrać. Takie "cóś" valuepodobne.
Korzystając z okazji chciałbym oznajmić, że Koledzy obstawiający przeciw innym Graczom z niniejszego Forum, prawdopodobnie nie będą mieli pożytku z typów podanych przez Antyfaworyta
Tak zakładam, chyba, że ten projekt upadnie.