Tak plus SJK i Kristianstads...
Ten
Algorytm grający przeciw faworytowi (
wysokie kursy) faktycznie może być jakoś częściowo współbieżny z tamtymi "prototypami" algorytmów na remisy ...
Dodatkowo zawiera w sobie tę cząstkę konkretnego "anty" czyli opcję w konsekwencji absolutnie przeciw faworytowi i w rezultacie przyporządkowane do zdarzenia, kursy bardzo wysokie ("1" lub "2"
.
Tutaj Gracz będzie musiał ruszyć głową, czy wybrać remis czy dać "pewniaka". Nie otrzyma jak w przypadku algorytmów remisowych gotowego typu ("X"
.
W dzisiejszym meczu Sligo - Bray, remisy podchodziły niekiedy pod kurs 6.00. Zwycięstwo Bray to było chyba maksymalnie ok. 14.00
Algorytm na remisy, wytypowałby remis i kurs 6.00. Wszystko ok. W tym konkretnym przypadku ok a w innych podobnych w przyszłości?
W innych podobnych ale jednak nie zakończonych pomyślnym remisem,
Algorytm ("przeciw faworytom"
ma zabezpieczenie w postaci takiej, że typ dwudrogowy przeciw faworytowi to przeciętnie grubo powyżej 2.00 a często będzie to nawet i powyżej 3.50.
... No wiem, wiem, przy meczach wskazanych przez algorytmy remisowe też niby widać kto jest w danym meczu "faworytem" :grin: ale czy na pewno zagralibyśmy przeciwko temu faworytowi (a nie np. remis lub zwycięstwo faworyta)?
Natomiast
algorytm grający przeciw faworytom wskazuje takie mecze, gdzie - mam nadzieję - naprawdę opłacało się będzie zagrać na zwycięstwo "niefaworyta".
Czyli mam nadzieję na sytuacje, w których to jednak niefaworyzowany zespół wygra.
Kompilacja kilku takich spotkań "przeciw faworytowi", rozpisana w systemie da mam nadzieję ciekawy efekt ...