Za jakiś czas powiem o co mi chodzi w poniższych typach, tylko wpierw muszę trochę ich "wyłuskać" z oferty.
30.06.2012 r.
Szwecja 1. Division Södra
IF Sylvia - Limhamn Bunkeflo 2 (4,80)
Litwa A Lyga
Pakruojo Kruoja - FK Tauras 2 (7,50)
01.01.2012 r.
USA Major League Soccer
Washington DC United - Montreal Impact 2 (4,50)
Pora powrócić do ww. sprawy ????
Eksperymentuję z tymi algorytmami a to właśnie jest prognoza jednego z nich.
"Objawia/ć" się ona /będzie/ przeważnie wysokimi kursami. Właściwie, cechę charakterystyczną stanowi fakt, iż generowany typ okaże się z przyporządkowanym wysokim kursem, a typ przeciwny posiadał będzie kurs niewspółmiernie niski.
Algorytm ten (tak jak i wcześniejsze) nie posiada jednak żadnego wglądu w kursy zdarzeń i takie kursy (żadne kursy) nie są mu w ogóle aplikowane.
Wybiera jednak takie spotkania i typy, do których tak się akurat składa i są to zjawiska niezależne od siebie, bukmacher przyporządkował przeważnie kursy wysokie.
Algorytm ten podaje w tym momencie typy nieremisowe ale będę zadowolony gdyby udało się "ustrzelić" i remis. Jeśli okazałoby się, że trafia on także remisy lub remisy (tzn., zamiast "pewniaka" trafił remis) to prognozę wygenerowaną przez ten
Algorytm możnaby traktować dwudrogowo. W tym przypadku dwudrogowość wiąże się z równie atrakcyjnym kurem, bo pewnie ponad 2,00.
Czy coś pozytywnego z powyższego podejścia wyjdzie? Oczywiście na teraz, nie wiem.
Niemożliwe, bo ..?
Tak jak napisałem w innym Dziale, pole walki (przynajmniej moje) usytuowane jest gdzie indziej niż tabela z kursami i to nie bukmacher ustala wynik meczu.
Kursy, są (dla mnie) niejako "przy okazji" a dziś te wysokie ...