>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Algorytm - próby.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Tym samym co Toto-Liga. On też jest stary. Załączyłem dodatkowo do niego, jeszcze starszy element. Zmienił on w pozycji &quot;11&quot; z &quot;czystej&#39; dwójki na iksdwójkę. Tak więc zmiany były kosmetyczne w zasadzie.

J 0

johan1989

Użytkownik
a jak wygląda Twoja gra na bukach? skupiasz się tylko obecnie na toto-lidze i to typujesz/grasz czy wlaśnie tak jak dzisiaj wybierasz jakieś zdarzenie sprawdzasz liczysz czy cokolwiek tam robisz :p i to grasz?

Z 47

ziz99

Użytkownik
Tym samym co Toto-Liga. On też jest stary. Załączyłem dodatkowo do niego, jeszcze starszy element. Zmienił on w pozycji &quot;11&quot; z &quot;czystej&#39; dwójki na iksdwójkę. Tak więc zmiany były kosmetyczne w zasadzie.
Witam,
jak wiesz, Twój temat obserwuję od dawna i cenię Twoją wytrwałość w dążeniu do optymalnej formuły algorytmu, ale już się pogubiłem w kolejnych jego wersjach.

Nie lepiej zrobić choćby tak, jak jeden z Kolegów z sąsiedniego tematu http://forum.bukmacherskie.com/f207/program-soccertip-115818-10.html i prowadzić testy algorytmu wraz z przejrzystą statystyką.

Nawiasem mówiąc, cały czas wspominam jedną z wcześniejszych wersji Twojego algorytmu, jak kosiłeś bardzo ładne &quot;2&quot; z wysokimi kursami. Może należało to kontynuować?

Masz gdzieś same dane surowe (nie chodzi o zapis algorytmu) do tamtych danych? Może warto by to zapuścić w jakiś program do predykcji i spróbować to wykorzystać?

Twój temat się niestety rozpływa, a szkoda, bo projekt, który niegdyś zacząłeś był bardzo obiecujący i na pewnym etapie należało go dopracować i wprowadzać niewielkie korekty.

Pozdrawiam
ziz99

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
=ziz99;5297454][...] , ale już się pogubiłem w kolejnych jego wersjach. [...]
Cześć.
Pogubiłeś się. Nie ma żadnych &quot;nowych wersji&quot;. I nie będzie. To stare algorytmy.
I pogubiłeś się po dwakroć. Ponieważ moje programy były przez bardzo długi czas do pobrania. I nikt nikomu nie bronił prowadzić wówczas statystyk przejrzystych. Tutaj albo w utworzonym przez siebie temacie.
Czy uważasz, że powinienem wrzucając program do pobrania &quot;obsługiwać&quot; jeszcze w wątku typy, prowadzić &quot;przejrzyste statystyki&quot;?
(Był np. moment kiedy wrzuciłem program do pobrania nie zmieniając w algorytmie o czym poinformowałem, przez ten okres ani linijki zapisu i oczywiście był przez miesiąc pobierany. Nic poza tym).
Ja, uważam, że nie powinienem. I tego nie robię.
[...] jak kosiłeś bardzo ładne &quot;2&quot; z wysokimi kursami. Może należało to kontynuować? [...]
Dzięki za pamięć. Dwa z tych algorytmów na dwójki właśnie zaimplementowałem do obecnego programu.
Jednym słowem wszystko co było tutaj najlepsze powinno znajdować się w tym programie na Toto-Ligę.
[...] Masz gdzieś same dane surowe (nie chodzi o zapis algorytmu) do tamtych danych? [...]
Nie mam.
[...] Twój temat się niestety rozpływa,[...]
I niechaj sobie beztrosko płynie.
Pozdrawiam.

J 0

johan1989

Użytkownik
to nic tylko pogratulować ;)
pisałeś , że Twoj program był do pobrania, mam więc pytanie, wiem ,że możesz sobie pomyśleć że chciałbym coś nad czym pracowałeś bardzo długi czas, ale czy byłbyś wstanie udostępnic mi swój progam, do badania i porywnywania ze swoimi typami/danymi? oczywiście zachowałbym go tylko dla siebie

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Tego nie zrobię.
Program, albo jest tutaj do pobrania dla wszystkich (a konkretnie, niekiedy dla wszystkich forumowiczów a na co dzień, dla Userów spełniających kryteria związane z aktywnością na Forum i &quot;reputacją&quot;) albo nie jest do pobrania. Obecnie, nie jest do pobrania.

J 0

johan1989

Użytkownik
a czy masz zamiar kiedykolwiek go udostępnić? :p
a byłbyś w stanie &quot;chociaż&quot; a może &quot;aż&quot; podawać swoje wygenerowane typy dnia , które sprawdzasz? zawsze byłbym w stanie zmniejszyć swoje ryzyko i porównać ze swoimi prognozami

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
a czy masz zamiar kiedykolwiek [...]
&quot;Niezbadane ;) są wyroki Boskie&quot;.
Możliwe jest podawanie przeze mnie tutaj, typów dla mnie &quot;treningowych&quot;, które mogą być dla kogoś innego podstawowymi, tak jak to dzisiaj zrobiłem.
Poza tym .., nie przeceniajmy siły tej zabawki :cool:. Podczas jej gorszych dni, cały dzisiejszy urok pryśnie.

J 0

johan1989

Użytkownik
gdybyś był wstanie tak robić wzrucając to co dla Ciebie &quot;treningowe&quot; byłbym naprawdę bardzo wdzięczny ; )
i jeszcze jedno pytanko ;p czy byłbyś w stanie np. sprawdzić dla mnie podany przeze mnie typ dnia?

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...] posiadam nietypowe źródło co do typów z niezłą skutecznością [...]
Spokojnie. Dobrze Ci idzie. Głowa to podstawa. Cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość ;).
Podany przez Ciebie (tutaj) typ dotyczący lig krajowych (od 6 ale najlepiej 8 kolejki ligowej wzwyż) mogę sprawdzić algorytmem ale raczej jednorazowo albo od czasu do czasu, a tylko gdy będę miał chwilę tego czasu. Zresztą, każdej osobie, która chciałaby &quot;coś&quot; sobie sprawdzić.
Naprawdę .., przestrzegam przed zbytnim przywiązywaniem się do prognoz z algorytmu. W każdym momencie można sobie &quot;popłynąć&quot; i nawet nie wiadomo dlaczego. To nie jest umysł ludzki (owszem, moja emanacja ale to tylko zapis, zdanie matematyczne).

J 0

johan1989

Użytkownik
dobrze idzie jak &quot;badam&quot; na sucho spotkania gorzej trochę jak zostanie postawione, a każdy minus boli, gdzie obecnie przy mojej sytuacji nie mogesobie na to pozwalać, no ale dobra ???? wystarczy mi jak podasz swoje prognozy na dany dzień , może akurat trafi się cos co także mnie zainteresowało ;)

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Świetnie, że trzy razy na cztery próby, udało się tutaj trafić 11 typów na 13 możliwych (w tym dwa razy realną Toto-Ligę). Podpórkowo.
Podczas ostatniego &quot;treningu&quot; zaszwankowały jednak typy &quot;1X&quot;. Zaszwankowały to za dużo powiedziane, bo zaledwie dwa nie weszły.
Niemniej, sięgnę, tak jak to zrobiłem w przypadku iksdwójek, po kolejny starszy algorytm, który załączę do istniejącego zapisu znajdującego się w programie na Toto-Ligę.
W taki oto sposób, w jednym programie funkcjonowało będzie kilka starych ale jarych algorytmów. Nie kolidujących ze sobą a to bardzo ważne.
Jeśli to konkretne połączenie, którego mam jeszcze zamiar dokonać miałoby się nie sprawdzić w przyszłości, to oczywiście powrócę do programu we wcześniejszej jego wersji.
Oznaczę ten zmieniony (zmiany dokonam niebawem) program na Toto-Ligę co prawda kolejnym numerem wersji tj. 15.0.0. ale tak jak napisałem wcześniej, algorytmy, które ze sobą łączę są starszymi wersjami. Przewinęły się one niegdyś z pozytywnym efektem przez ten wątek.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Zresztą ... piszę sobie a muzom.
Ziz99 oczywiście ma rację, że temat się rozpłynął (ale to już pradawno temu się rozpłynął i ponowne nawiązywanie do kwestii tej płynności niczego tutaj nie zmieni) więc tym bardziej będzie płynął, zwłaszcza gdy się wywołuje 3699 falę w zatoce ...
Sprawa najważniejsza jest taka (nawet jeśli trudno się połapać w postach), że obecnie sprawdzam program na Toto-Ligę. I jak na razie z dobrym skutkiem.
Zresztą, najprawdopodobniej lwią część Obserwatorów i tak interesuje jedynie efekt finalny więc to co napiszę po drodze, jest dla Was bezużyteczne. Tak więc czy coś pomiędzy tymi próbami z programem napiszę czy nie napiszę, to większej wartości dla laików nie ma. Spokojnie więc możecie nie czytać jeśli nie musicie ;).

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Po zapowiadanych poprawkach (czyli de facto, dorzuceniu zapisu kolejnego &quot;starego&quot; algorytmu, tym razem na &quot;jedynki&quot;), informacja taka, że w ostatnim prezentowanym tutaj zestawie trzynastu zdarzeń, program trafiłby &quot;trzynastkę&quot;. Innych zestawów nie sprawdzałem.
Program typuje tak jak dotąd (i tak pewnie pozostanie), raczej same dwudrogowe. To do Użytkownika należy odznaczenie podpórek.
Niebawem, przetestuję w Toto-Lidze trzy programy (15.0.0., 14.0.0. i 13.0.0.) aby się ostatecznie na któryś z nich zdecydować. Faktycznie, są to teraźniejsze kompilacje starych moich algorytmów czyli to, o czym piszę tutaj od kilkunastu postów.
Program 15.0.0. zawiera w sobie już ponad 70 arkuszy. Taką liczbę &quot;zawdzięczamy&quot; specyfice programu. Mianowicie, Toto-Lidze, Supertoto itp. Każdy arkusz mnożony jest przez czternaście.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]
Niebawem, przetestuję w Toto-Lidze [...]
Niebawem, to w tym konkretnym przypadku oznacza, że typy załączę tuż przed pierwszym meczem.
Różnica w prognozie (na nadchodzącą Toto-Ligę, ligi polskie), pomiędzy programem 15.0.0. a pozostałymi jest tak istotna, że: albo faktycznie moja ingerencja (dodałem, dołączyłem do programu kolejny &quot;stary&quot; algorytm) była tak duża albo ... tam gdzie są różnice, będzie realnie wynik remisowy. Jeśli będą w tych różniących się miejscach remisy, to różnice w prognozie nie mają znaczenia (bo program zdecydowanie dwudrogowo typuje).

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Nie ukrywam, że nastąpiło teraz z mojej &quot;odcinanie kuponów&quot; z zasobów algorytmicznych, które przez te kilka lat zgromadziłem. Piszę o tym w kontekście obecnej fazy bezpłodowej w tym zakresie. Nie w kontekście rentierstwa.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
W celu uwiarygodnienia, że ten program istnieje (jesteśmy w podforum &quot;Programy Bukmacherskie&quot; a ja mogę konfabulować) wrzucę go dzisiaj do pobrania.
Przypominam, że jest on po poprawkach, które nie zostały w praktyce zweryfikowane. Mogły wyjść programowi na dobre albo na złe. Szczególnie o tej ostatniej sprawie pamiętajcie. Jeśli na złe, wtopicie.
I to, że nie ma &quot;cudownych programów&quot;. Podstawą jest głowa grającego.
Jeśli ktoś zechce programu użyć, zrobi to na własną odpowiedzialność. W każdym razie przypominam, że w celu właściwego działania programu, należy go użytkować zgodnie ze wskazówkami jakie się znajdują wewnątrz pliku do pobrania (znajdziecie wskazówki łatwo po otworzeniu pliku).
Ten akurat program nie jest zautomatyzowany. Jest manualny, więc się i na to przygotujcie.

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że jeśli go pobierzecie to będzie niekoniecznie użytkowany w odniesieniu do Toto-Ligi.

__
Dwa aksjomaty:
1. statystyki (tabele ligowe) z ofert bukmacherów, wykazują różnice w zależności od źródła z jakiego bukmacher czerpie te statystyki. Do programu należy wrzucić statystyki z T o t o l o t k a albo skąd chcecie, byle były identyczne jak w T o t o l o t k u,
2. jeśli nie posiadacie Excela w wersji 2007, szkoda waszego zachodu. Odpuśćcie. Otrzymacie bowiem coś, co ani nie wygląda ani nie pracuje jak oryginał albo otrzymacie coś, czego nie będziecie w stanie uruchomić.

Do góry Bottom