Temat z minionego sezonu już zamknięty, więc zamieszczam tutaj. Jeżeli  Romek albo inny z modów uzna, że to niestosowne miejsce, proszę o  przeniesienie.
NHL Draft 2015
Kilka propozycji, nie  będę się specjalnie rozpisywał, bo pewnie ostatnią rzeczą na jaką macie  teraz ochotę, jest słuchanie wywodów o każdym z prospektów.
Wszystko z Betsson
Roope Hintz - In which round will he be drafted? 
1-2 @2,40
Nie  wydaje mi się, żeby spadł do trzeciej rundy. Końcówka drugiej jak  najbardziej w zasięgu, w większości zestawień właśnie tam figuruje.

Finnish born players drafted in 1st round
Under 1,5 @1,09
Słaby  wysyp Finów z rocznika 97. W pierwszej rundzie znajdzie się tylko i  wyłącznie Rantanen, bez cienia wątpliwości. Skoro niektórzy  powątpiewają, że dla kolejnego Fina będzie problem ze zmieszczeniem się w  drugiej rundzie, to chyba nie ma o czym mówić.
Mikko Rantanen - In which position will he be drafted? 
9-11 @3,10
Zaskakująco  wysoki kurs. Do pierwszej ósemki nie powinien się wcisnąć, ale też  ciężko przypuszczać, że obsunie się poza 11. Obiektywnie sądzę, że  wyciągnie go albo SJS z #9, albo FLA z #11. Jedyna nadzieja Finów w tym  drafcie, pewnie nadarzy się okazja, bym mógł Wam przybliżyć jego  sylwetkę.

Goaltenders drafted in 1st round
TAK @1,70
Bramkarze  to chyba trochę na wyrost, bo jedyną szansę na I rundę ma Samsonov. W  ostatnich tygodniach niesamowicie poszedł w górę we wszystkich  rankingach, i o ile miesiąc temu był raczej skazany na drugą rundę, to  teraz wyrasta na bardzo poważnego kandydata do I. Zdecydowanie  największy bramkarski talent tego draftu, stylem gry przypomina  Vasilievskiego z TBL, zatem drużyny potrzebujące w niedalekiej  przyszłości startera na lata (Ilya przy dobrym rozwoju będzie gotowy na  takie wyzwanie już za kilka lat), nie będą wahały się wyłapać wychowanka  Magnitki. Stawiam, że pójdzie z #21 do Buffalo, ewentualnie z #30 do  Arizony. W ostateczności skusi się na niego Edmonton ze swoim kolejnym  wyborem, ale celowałbym w te drużyny, które wymieniłem na początku.
Russian born players drafted in 1st round
Over 3,5 @1,70
Tutaj  kurs identyczny, bo rzecz jasna wszystko jest uzależnione od tego, czy  Samsonov zmieści się w I rundzie - a powinien. Oprócz niego Rosjanie  mają trzech pewniaków - Provorov, Svechnikov oraz Guryanov z całą  pewnością znajdą się wśród wybranych w I rundzie.
American born players drafted in 1st round 
Over 7,5 @1,80
Wymienię  na szybko z pamięci, to najlepsza metoda: Eichel, Hanifin, Werenski,  Connor, White, Boeser, Bittner, Carlo. Już mamy 8. W zanadrzu pozostaje  Roslovic, którego również wielu widzi w I rundzie. Oczywiście zawsze  istnieje szansa, że nie załapie się wspominany Roslovic i Carlo, ale  znacznie większa szansa jest na to, że będziemy mieli w I rundzie  minimum ośmiu Amerykanów.
To wszystko ode mnie. Myślę, że każdy  znajdzie coś dla siebie. Ogółem ten draft zapowiada się na najlepszy od  ładnych paru lat, nie tylko ze względu na obecność dwójki McDavid i  Eichel. Jak tak się przyglądam, to niemal w każdej rundzie drużyny mogą  dokonać jakiegoś stealu i podebrać naprawdę bardzo, bardzo wartościowych  zawodników. Jak co roku będzie pewnie kilka "niewypałów" (to też ma  swój urok), ale śmiało mogę powiedzieć, że za kilka lat powinniśmy  bardzo dobrze wspominać chłopaków draftowanych w 2015.