Ansar Khan @AnsarKhanMLive 14 h
Zetterberg out minimum 2 weeks with small herniated disc per Ken Holland.
Zetterberg
(Detroit Red Wings) już po ostatnim meczu z Sens powiedział, że było coś nie tak z jego plecami, a potem poczuł się już tylko gorzej. Wykryto małą przepuklinę dysku.
Brzmi to dość poważnie i ja niestety w tego typu urazach nie jestem optymistą, ale mam nadzieję, że w dobie dzisiejszych cudów medycznych, Henryk wróci jak najszybciej na lód.
Przypomnę, że ze składu nie tak dawno wypadł Pavel Datsyuk z objawami wstrząsu mózgu po uderzeniu Coewna w meczu z Senatorami. Obaj mieli ogromny wypływ na postawę całego zespołu, przede wszystkim w ofensywie i nie da się ukryć, że Zetterberg świetnie wszedł w sezon i punktował w niemal każdym meczu.
Nastały trudne czasy dla Wings, ale z drugiej strony patrząc na pozostałych graczy, którzy zaczęli w końcu udowadniać swoją wartość (Franzen, Nyquist, Tatar, Helm) uważam ,że nie będzie źle, a warto pamiętać że Holland sprowadził przecież Alfredssona, który ma niebywałe zdolności przywódcze i jest w stanie wziąć na siebie każdy ciężar. Ponadto Weiss, który będąc właściwie bezwartościowym graczem na 4 linii z Cleary'm i Samuelssonem, powinien w końcu dostać swoją szansę od Babcocka na 2 lub 3 linii i przy nieobecności Pawła i Henryka wykorzystać szansę i pokazać, na co go stać.