sieku
Użytkownik
Ja bym raczej skożystał z wysokiego kursu na Marco Fu. To dobry i doświadczony zawodnik i myślę że nie da się wyrzucić w pierwszej rundzie. Chińczyk gra dobrze i moze być uznawany za faworyta ale przy tych kursach to raczej bym widział 3/10 na Fu. Ale już napewno nie 7/10 na Dinga...Ding Junhui - Marco Fu @ 1
Stawiam na młodszego reprezentanta wschodzniej półkuli. Tak samo jak Maguire’a, młodego Dinga widzę dużo dalej niż w pierwszej rundzie tego turnieju… Nie twierdzę, że Marco to łatwy przeciwnik, ale jednak Ding wydaje się być dużo lepszym zawodnikiem. Mimo tego że różnica wieku między tymi graczami to 9 lat – Ding jest oczywiście młodszy. Poza tym chińczyk ma już za sobą pare ciekawych tytułów (UK Championship, China Open, Northern Ireland Trophy). Kursy na Dinga wahają się w okolicach 1.50 więc warto zagrać. (7/10)
Ronnie O'Sullivan - Liu Chuang @ 1
Wielki Ronnie powraca po słynnej konferencji prasowej w Chinach. Pewnie nie jeden z nas zadaje sobie pytanie: "Czy Ronnie znów nas zachwyci?". Szczerze? - mam nadzieję, że chociaż na ten turniej okaże się dla niego wartym grania. Chciałbym ujrzeć Ronniego za starych dobrych czasów kiedy oglądanie jego gry było dla nas przyjemnością. Dziś niestety patrzymy na snookerzystę który 'nie czerpie' radości z gry i olewa nawet sędziów. Zawodnik na jakiego trafił w pierwszej rundzie... krótko: jeżeli podejdzie z prawidłowym nastawieniem i nie będzie bagatelizował wszystkich występów po kolei to nie mam wątpliwości kto wygra... Druga opcja zapewne się domyślacie... kolejna kompromitacja - mam nadzieję jednak, że tak się nie stanie. Jeżeli chodzi o typ: no bet - ewentualnie za drobne, ale jak spojrzałem na kurs to zwątpiłem.
A Ronnie jest równie dobrze znany z głupich dybryków co z gry... Jak patrzę na niego kiedy się koncentruje i mu zależy to gra niczym niekwestionowany mistrz. Jednak wystarczy gorszy dzień, coś nie po jego myśli i mało ze wtedy gorzej gra to jeszcze cyrki odstawia i histerie. Nie żyje ze snookera tylko z ekskluzywnych sklepów z bielizną więc zdarza mu się olać turniej bo tak. To snookerowy himeryk więc jego zachowanie jest nieprzewidywalne. Odradzam grę na niego, mimo iż jest niekwestionowanym faworytem. Kurs 1.1 jest nie do grania!