nie sprawdzam statystyki ale zazwyczaj Ci którzy potrzebowali punktów,
Co sądzicie o tej kolejce? Co jest warte gry Waszym zdaniem? Czekam na opinie, podyskutujmy i wygrywajmy.
kolego, wystarczylo spojrzec table w PD sprzed roku i bys wiedzial. Nic sie nie zmienia w przypadku zwyciestwa Sevilli w LE, w Europie z Hiszpanii nadal gra 7 zespolow.Nie jestem do końca pewien ale czy w przypadku zwycięstwa Sevilli w LE (miejsce w LM) Eibar nei walczy o puchary? Bo zwycięstwo w CdR to LE, czy to miejsce przepada czy dostaje je drużyna z 8 miejsca? Jeśli jest tak jak piszę to bardzo chętnie zagram na Eibar x2 tym bardziej, że nie mają wymagającego terminarzu. Proszę o sprostowanie ????
Nie chcę tutaj jakoś zbyt agresywny, ale ok... ja się pytam jak człowiek piszący takie banialuki może mieć tutaj VIPa (cokolwiek to znaczy)?? Twój post oznacza tylko tyle, że w ogóle nie znasz ligi hiszpańskiej. Mecze u siebie w lidze hiszpańskiej to całkiem inna bajka niż wyjazd. Przypomnienie - gijon u siebie zatrzymał Real, sprawił problemy do ostatniej minuty Barcelonie, zdobył komplet z Sevillą, rozbił bodajże 5:1 Real Sociedad. Jest to drużyna swojego stadionu. Do tego kibice gijon zrobią taki kocioł, że piłkarzom z górzystych terenów zmiękną nogi, a właśnie w tej lidze spadkowicze w takich meczach uciekają spod toporu. No i to porównanie do meczu z jesieni, gdy Eibar było na pozycji dającej grę w pucharach no to naprawdę argument... Nawet piłkarze w wywiadach potwierdzali, że dla nich liczy się przede wszystkim utrzymanie, co już sobie zapewnili właściwie po jesieni. Jeśli twój typ wejdzie to szczerzę Cię tutaj przeproszę, ale nie wydaje mi się. Dla mnie Twój post to AMATORKA i mam nadzieję, że nikt czytając go nie będzie tak grał i topił pieniędzy.Życzę abyście się nie przejechali dzisiaj na tym Sportingu Gijon. Bo Gijon musi bo to bo tamto...
W zespole Gijon za czerwoną kartkę w ostatnim meczu nie zagra Ognjen Vranjes. Po batach 6:0 z Barcelona nastroje w zespole też nie najwyższych lotów. W ramach przypomnienia powiem tylko, że w rundzie jesiennej tego sezonu Eibar wygrał u siebie pewnie 2:0, przy czym Gijon nie oddał nawet 1 strzału na bramkę Eibaru! Zajrzyjcie sobie w statystyki z tego meczu...
Eibar jest obecnie na dwunastej pozycji i ma 42 punkty, o dziesięć więcej niż Sporting. Nie panikujmy do końca sezonu ligi hiszpańskiej pozostały jeszcze 3 kolejki.
W tabeli formy z ostatnich kilku spotkań obydwa zespoły kiepsko wyglądają, dlatego i dzisiaj spodziewać możemy się padliny z małą ilością bramek i zadecydować może jeden strzelony farfocel przez którąś z drużyn.
Daję szanse 50/50 obydwu zespołom. Primera Division to nie jest 4 liga Polska gdzie mecze, dla któregoś zespołu są "o nic". Każda ekipa o coś gra i gromadzi punkty na swoim koncie do końca sezonu, bez względu na to czy ma szanse na awans czy utrzymanie. W związku na duże rozbieżności kursów na obydwa zespoły stawiam na ekipę mimo wszystko mocniejszą, a nie na najgorzej grającą u siebie drużynę z całej Primera Division po kursie 1,50 ????
Sporting Gijon - Sd Eibar
Typ: 2 DNB
Kurs: 5.11
Wydawało mi się, że od tego sezonu miejsce w LE przechodzi na następną drużynę z ligi co w tym przypadku byłoby dla 8 drużyny La Ligi. Za mało postów mam by wkleić stosowny artykuł o tym. Ale nie jestem na 100% pewien, proszęjeszcze kogoś o weryfikację informacji.kolego, wystarczylo spojrzec table w PD sprzed roku i bys wiedzial. Nic sie nie zmienia w przypadku zwyciestwa Sevilli w LE, w Europie z Hiszpanii nadal gra 7 zespolow.
No tak, nastroje zapewne tragiczne, Gijon liczyl tu na 3 punkty i pogrom Barcy conajmniej 10-0 a tu taki blamanz! Przegrac z Barca?! Prawdopodobnie ten klub juz sie nigdy nie otrząśnie po tej komprpomitujacej porazce. Przyklad mamy na wlasnym podworku, Wisla Krakow, po odpadnieciu z Barcelona w eliminacjach do LM w sezonie 08/09 nie ogarnela sie do dzisiaj, choc mija juz 8 lat!Życzę abyście się nie przejechali dzisiaj na tym Sportingu Gijon. Bo Gijon musi bo to bo tamto...
W zespole Gijon za czerwoną kartkę w ostatnim meczu nie zagra Ognjen Vranjes. Po batach 6:0 z Barcelona nastroje w zespole też nie najwyższych lotów. W ramach przypomnienia powiem tylko, że w rundzie jesiennej tego sezonu Eibar wygrał u siebie pewnie 2:0, przy czym Gijon nie oddał nawet 1 strzału na bramkę Eibaru! Zajrzyjcie sobie w statystyki z tego meczu...
Eibar jest obecnie na dwunastej pozycji i ma 42 punkty, o dziesięć więcej niż Sporting. Nie panikujmy do końca sezonu ligi hiszpańskiej pozostały jeszcze 3 kolejki.
W tabeli formy z ostatnich kilku spotkań obydwa zespoły kiepsko wyglądają, dlatego i dzisiaj spodziewać możemy się padliny z małą ilością bramek i zadecydować może jeden strzelony farfocel przez którąś z drużyn.
Daję szanse 50/50 obydwu zespołom. Primera Division to nie jest 4 liga Polska gdzie mecze, dla któregoś zespołu są "o nic". Każda ekipa o coś gra i gromadzi punkty na swoim koncie do końca sezonu, bez względu na to czy ma szanse na awans czy utrzymanie. W związku na duże rozbieżności kursów na obydwa zespoły stawiam na ekipę mimo wszystko mocniejszą, a nie na najgorzej grającą u siebie drużynę z całej Primera Division po kursie 1,50 ????
Sporting Gijon - Sd Eibar
Typ: 2 DNB
Kurs: 5.11
Rok temu też nie wiedziałem jak potoczy się sytuacja, bo była to nowość, że zwycięzca LE gra w LM. Zatem w tym sezonie mieliśmy aż 5 hiszpańskich drużyn w LM i tylko 2 w LE (Athletic i Villarreal). Valencia i Sevilla jako, że zajęli 3 miejsce w fazie grupowej LM to zagrali w 1/16 LE.Wydawało mi się, że od tego sezonu miejsce w LE przechodzi na następną drużynę z ligi co w tym przypadku byłoby dla 8 drużyny La Ligi. Za mało postów mam by wkleić stosowny artykuł o tym. Ale nie jestem na 100% pewien, proszęjeszcze kogoś o weryfikację informacji.
Bez sensu. Chyba, że sądzisz, że skończy się na 0-0. Jak nie to lepiej zagrać Atletico do zera i masz lepszy kurs. Jesteśmy w takiej fazie sezonu, że Atletico jeśli ma szanse na mistrza to będzie do końca wygrywać, szczególnie mając takich rywali. Nawet pomimo dwumeczu z Bayernem.Rayo Vallecano under 0,5 1,961 2/10
Absurd. Tylko tak można nazwać ten typ. Jeśli już grasz, że Rayo nie strzeli bramki to zdecydowanie lepiej i po lepszym kursie oczywiście zagrać wygraną Atletico do zera, gdzie nie ma mowy o żadnym odpuszczaniu bo walka o mistrza trwa a jeśli ktoś ogląda od paru dobrych lat BBVA to wie, że Rayo ma obronę jedną z najgorszych w lidze i Atletico strzeli w 100% bramkę na Calderon i to pewnie nie jedną. I znów jak tu grać ten typ skoro Rayo po pierwsze jeszcze walczy o utrzymanie a po drugie jest to ekipa która wręcz uwielbia grać gdy to przeciwnik jest faworytem i to nie ważne czy jest to Barca, Real czy Atletico. Stawia się każdemu i zwykle to wychodzi. Grają wysokim pressingiem i z tego pada sporo bramek dla nich ale też dużo tracą. Osobiście nie sądzę, że typ nie wejdzie, ale jest bardzo bardzo ryzykowny. Osobiście polecam tutaj pójście w stronę rożnych.Rayo Vallecano under 0,5 1,961 2/10
Wybacz, ale znowu kolejny argument ktory musze wysmiac.. Jest koniec sezony, raczej nikt sie nie bedzie zabijal zeby zagrac 2 kolejki na koniec, a w sierpniu przy ustalaniu skladu trener nie bedzie patrzyl kto jak zagral w kwietniu w meczu o pietruszke.Panowie możecie się śmiać, ale Groven ma trochę racji w tym co napisał. Gijon owszem musi wygrać, ale to nie jest klasowa ekipa i może być różnie. W Eibar zagra pewnie kilku rezerwowych i to jest problem tego typu bo takie chłopaki często nadrabiają ambicją i mocno się starają. Kurs na poziomie 1,6 jest mega nieadekwatny do ryzyka... Może nawet przed meczem wynik jest już ustalony na zwycięstwo gospodarzy, ale to i tak nadal nieopłacalne ryzyko. Nie potrafię przytoczyć teraz z pamięci, ale sezon czy 2 sezony temu była podobna sytuacja z Saragossą... Pamiętam, że grali z kimś ze środka tabeli jak w tym meczu i kurs też coś w okolicach 1,7 - 1,5. Spotkanie mieli mega ważne a bodajże przegrali je albo zremisowali. Pamiętam bo sam miałem to pograne i umoczyło mi cały kupon. Także tamten mecz skutecznie wyleczył mnie z takich wynalazków...