>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

36. kolejka Primera Division [29.04-02.05.16]

Status
Zamknięty.
adam92 266

adam92

Użytkownik
a ja prponuje stawiac kartki w tym spotkaniu zawodncy Rayo sa tuż nad spadkiem dzisiej beda cceili urwac pkt atletico ty bardziej ze wyszlirezerwami . sedzia jak nabardziej sprzyjajacy co do kartek powyzej 6,5 @1,98 unibet

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Granada - Las Palmas
Granada o1.5 (1,72) B365
✅ :gool: ✅

Coś ostatnio te overy nie idą po mojej myśli, ale jednak dam sobie kolejną szansę na dzisiejszy mecz. Granada walczy o utrzymanie, więc trzeba dzisiaj srogo się napracować żeby ten mecz wygrać i najlepiej już od pierwszych minut atakować na bramkę gości. Ostatni mecz, Granada poległa w Vigo 2-1 ale po strzelonej bramce na 1-1 można było spokojnie myśleć że jeszcze dowiozą ten remis. Ale tak też się nie stało. Wierzę, że i Granada się utrzyma, a także w Arabiego, który jeszcze nie dawno, z Levante u siebie zdobył aż 3 gole! Najlepszy zawodnik z Granady, który także góruje w swoim teamie jako najwięcej zdobytych goli. Las Palmas, czasem też kuśtyka w defensywie więc i tutaj szanse dla Arabiego wzrastają mimo że goście, na prawdę jak na wejście do La Liga, mają jak najbardziej udane. Wydaję mi się, że Granada w dzisiejszym meczu złapie wiatr w żagle i będzie drużyną dominującą a co najważniejsze, zgarnie komplet. Może nawet Arabi dwa gole wturla? Kto wie... ale jedną myślę że da we znaki, dzisiejszym rywalom.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Espanyol - Sevilla 1 @2,25 uni ✅✅
Sergio Rico, David Soria, Diogo, Coke, Mariano, Pareja, Fazio, Kolo, Diego González, Matos, Cristóforo, Nzonzi, Cotán, Iborra, Konoplyanka, Curro, Banega, Juan Muñoz y Llorente.
braki: Sevilla Escudero, Rami, Carriço, Krychowiak, Vitolo y Gameiro + kontuzjowani Krohn-Dehli.
Koniec analizy.

A tak na poważnie. Espanyol jeszcze musi postawić kropkę nad i. Więc to idealny moment. Sevilla na wyjazdach w lidze to dno, brakuje im kompletnie zaangażowania. Absencje są bardzo duże. Emerey powołał nawet 4 zawodników z juniorskiej kadry.
Sevilla myślami w rewanżu z Szachtarem. Jutro bardzo prawdopodobne zwycięstwo Espanyolu.

//edit. Zapomniałem, że już zapodałem ten typ wcześniej. ;)
Ale teraz z takim info dla mnie dużo wiarygodniejsze.

Otrzymane punkty reputacji: +3
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Wcześniej pisałem, że warto grać na Valencię, ale trochę przesadziłem. Dużo zależeć z pewnością będzie od spotkania Athletic - Celta Vigo. gdyby wygrali goście, to byliby już tylko punkt straty do Villarreal, choć w zanadrzu jeszcze mecz wyjazdowy na VC w ostatniej kolejce.
Natomiast jeśli dzisiaj wygra Athletic, to Villarreal myślę, że na spokojnym remisie w Valencii. To co ekipa Marcelino lubi najbardziej, czyli szczelna defensywa i nawet 0-0 będzie spoko. Chodzi też o to, że Villarreal ma gorszy stosunek bezpośrednich spotkań z Celtą, ale z Athletic już mają lepszy.
Warto też wspomnieć, że mecz Valencia - Villarreal to derby.
Dziś remis Villarreal powinien starczyć, ale tak jak już wspomniałem, przy braku zwycięstwa Celty. Do końca Żółta Łódź Podwodna ma jeszcze spotkanie z Deportivo u siebie (którzy mam nadzieję się dzisiaj oficjalnie utrzymają) i Sporting Gijon w ostatniej kolejce na wyjeździe.

0-0HT 3.00 b365 ⛔

Deportivo - Getafe

[/b]Mecz podwyższonego ryzyka. Może kartki?
Deportivo jeszcze niepewne utrzymania. Swoje 39 oczek to trochę za mało i dzisiaj jeśli wygrają to będą mieli spokój do końca, a z ich ostatnią formą to byłoby wskazane. Tym bardziej jeśli ma się w zanadrzu spotkania z Villarreal na wyjeździe i u siebie Real Madryt. Prawdopodobne 0 pkt, więc dzisiaj pełna mobilizacja i walka do upadłego.
Getafe też musi cokolwiek dziś ugrać, bo konkurencja ucieka. Obecnie 3 punkty straty do Rayo, za tydzień Gijon u siebie do ugrania i mecz z Realem Betis na wyjeździe również do wygrania. Tak więc te 3 oczka to dużo i mało, bo mają dobry kalendarz. Jednak dzisiaj dla Getafe ważne, by nie przegrać.

Athletic - Celta Vigo

Tutaj trochę nie wiem jak to ugryźć, ale wydaje mi się, że over bramkowy wskazany. Nikt tutaj nie będzie myślał o remisie, bo LE jest pewna, więc walka tylko i wyłącznie o coś więcej, czyli postraszenie 4tego Villarrealu. Obie ekipy mają moc w ofensywie. Do składu Basków wraca Aduriz.

Piszcie jak widzicie dzisiejsze spotkania.

niemownicnikom 196

niemownicnikom

Użytkownik
Espanyol - Sevilla

Dodam jeszcze że Espanyol nie wygrał od 5 ostatnich spotkań kiedyś muszą wygrać ale czy będzie to dzisiaj ? jeszcze dobrze wygląda zakład powyżej 2,5 gola

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
12:00 Athletic - Celta
Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 1.80
buk: unibet

Wynik: 2:1
✅

W samo południe czeka nas naprawdę świetnie zapowiadające się spotkanie. Piłkarze Athletiku Bilbao i Celty Vigo rozegrają pojedynek, którzy zaważy o ich losie w europejskich pucharach na przyszły sezon. Celta notowana jest obecnie na piątej lokacie w tabeli ze stratą czterech oczek do czwartego Villarreal i przewagą dwóch nad ekipą z Bilbao. Jeśli Celestes w niedzielę przegrają, stracą resztki nadziei na wyprzedzenie w tabeli Żółtej Łodzi Podwodnej. Athletic natomiast jeśli wygra dziś z Celta to wskoczy na 5. pozycję w tabeli, które daje bezpośredni awans do LE. W ostatnich meczach obu drużyn tych goli nie padało za wiele, lecz dzisiaj oba zespoły mają o co walczyć i stawka jest naprawdę wysoka. Liczę, że nie będzie to gra szachów, tylko zobaczymy piękny i otwarty futbol, bo taki styl gry obie drużyny potrafią prezentować. Co do składów to w obu zespołach są drobne kontuzje, ale to nie powinno zaważyć o wyniku czy też przebiegu spotkania. Ja dziś idę w stronę goli i mam nadzieje, że za niespełna godzinę ujrzymy świetne widowisko.

Przewidywane składy:

Bilbao (4-2-3-1): Iraizoz – Balenziaga, Boveda, Etxeita, Marcos – Benat, Jose, Muniain, Garcia, Williams - Aduriz

Celta (4-2-3-1): Blanco – Jonny, Gomez, Cabral, Mallo – Diaz, Wass, Nolito, Hernandez, Orellana - Aspas

Nie zagrają:

Bilbao: Laporte, Merino (kontuzje)

Celta: Fontas, Beauvue (kontuzje)

Otrzymane punkty reputacji: +1
G 3

grzecho400

Użytkownik
Atletico 1-0,2-0 lub 3-0 @2.35 bwin ✅✅
Dla mnie świetny typ. Atletico cały czas walczące o mistrzostwo, ale też defensywa pracuje dla Oblaka, który ma szanse pobić świetnie wyśrubowany rekord na najmniejszą ilość straconych goli w lidze. Ma jeszcze 1 gola w zapasie, a 2 na zrównanie się z rekordzistą.
Jako, że przed rewanżem z Bayernem to nie spodziewam się gradu bramek. Te 3-0 to chyba max, choć Rayo potrafi tracić na potęgę.
Obrona w jakim zestawieniu by się nie pojawiła to i tak jest bardzo mocna. Pokazali to z Barceloną, gdzie Godin i Lucas zatrzymali Katalończyków. Tak Gimenez i Savis powstrzymali Bayern. Końcówka sezonu, więc zwycięstwo konieczne. Tak jak już wspomniałem, Barcelona ma jeszcze dwa mecze w których może coś zgubić. Jest to mecz z Espanyolem, który może zagrać dla Madrytu, oraz ostatni mecz o być albo nie być w lidze Granady.
Dziś w Rayo brak kreatora, Trashorras zawieszony za kartki.

Espanyol - Sevilla 1 @2,38 b365

Typ prosty jak konstrukcja cepa.
Espanyol jeszcze nie ma pewnego utrzymania. Przed sobą jeszcze mecz z Barceloną i Eibar, którzy wczoraj zagrali nawet fajne spotkanie i nie odpuścili Sportingowi. Sevilla to drużyna, która ma już co chciała. Miejsce w LE już niemal pewne, bowiem 8 punktów przewagi nad Valencią (którzy mają mecz wyjazdowy z Realem Madryt) na 9 pkt możliwych to niemal niewykonalne, a jeśli już mają to przypieczętować to zrobią to u siebie za tydzień. Tym bardziej jeśli spojrzeć na wyniki Sevilli wyjazdowe w lidze. Rewanż w 1/2 LE ma dużą większą wagę i na 100% doświadczymy dużych rotacji w składzie gości.
Przecież Sevilla wcale jeszcze nie jest pewna gry w LE w następnym sezonie. Narazie to Bilbao są przed nimi. Co więcej mecz między tymi drużynami być może właśnie o awans do europejskiej odbedzie się w ostatniej kolejce. Chyba, że napisałeś to, bo jestes pewny, że sevilla wygra tą edycję.

/Vidal - Dzięki za opinię, ale zapoznaj się ile zespołów awansuje do LE.
Po primo - zwycięstwo w LE = Gra w LM w następnym sezonie, co miało miejsce też sezon temu, kiedy Sevillistas wygrali LE z Dnipro, to zagrali w LM w tym sezonie.
Druga sprawa to kwestia Pucharu Hiszpanii. Zwycięstwo Sevilli = gra w LE. Zwycięstwo Barcelony = kolejna drużyna w lidze zdobywa miejsce w LE, czyli drużyna nr 7, jakby nie patrzeć jest to Sevilla z 8 punktami przewagi nad Valencią.
Pozdrawiam.

ziomeczek9393 21,1K

ziomeczek9393

Użytkownik
panowie chciałem się dowiedzieć czy przy ewentualnym zwycięstwie drużyny z Hiszpanii (Sevilla,Villarreal) w LE piąta drużyna Primera Division zagra w el LM 16/17 ?
/Vidal.
Ostatni raz odpowiadam na to pytanie, bo było to już powielane w tym temacie!
Jeżeli Villarreal będzie miał 4 miejsce w lidze dające grę w eLM i wygra LE to będą tylko 4 drużyny w LM, z tym że żadna drużyna z Hiszpanii nie będzie grała w barażach. Jeżeli np. Celta wyprzedzi Villarreal, a Villarreal wygra LE to będzie 5 zespołów w LM w tym Celta w eLM.
Analogiczna sytuacja z Sevillą. Tyle że nie ma szans na awans z ligi, więc jeżeli wygrają LE to zagra 5 zespołów w LM tak jak w tym sezonie. Wtedy to Valencia miała 4 miejsce i zagrała w eLM, a Sevilla jako triumfator LE zagrali w fazie grupowej LM.
Piąta drużyna nigdy nie awansuje przez ligę do eLM. Chyba, że któraś z drużyn nie dostałaby licencji na grę w europejskich pucharach, co się zdarzało w Hiszpanii w kontekście gry w eLE.
Pozdrawiam.
dzięki mistrzu ; )

Semtex 264,1K

Semtex

Użytkownik
Coś bez szału ten Espanyol w 1 połowie, przejedziecie się jeszcze na tym typie ????

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Tak samo jak na Gijon i Granadzie? ;)

Deportivo - Getafe

Jak już Vidal wspomniał, będzie w tym meczu sporo walki i na pewno dużo fauli, nie zdziwię się jak ta linia jaką b365 proponuje na kartki będzie już zrobiona nawet do połowy. Ale dobra, do rzeczy ja tutaj upatruję strzelca Pereza, który jeszcze na początku sezonu wbijał bramki seriami, teraz też nie co spuścił z tonu. Ale żeby przybliżyć swoje utrzymanie, w lidze dzisiaj za wszelką cenę trzeba ten mecz wygrać. Dlatego, kto jak nie on weźmie na siebie ten mecz. Dużo gra indywidualnie i trzeba przyznać, ze w sytuacjach sam na sam, też nienagannie się spisuje. Nie ma się co rozpisywać, mecz niedługo a wierzę, że jak wczoraj Arabi strzelił bramkę, to i Perez dzisiaj też nie zawiedzie. Niech własny teren i kibice dodadzą mi mnóstwo otuchy na zdobycie gola.

Luca Perez strzeli (2,15) Unibet
⛔ ⛔ Brawo Getafe, z taką grą Deportivo to szukajcie szans w 2 Lidze.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Deportivo - Getafe
o5,5 kartek @1.72 b365 ✅✅ It was easy man. ????

Dobry kurs jak się patrzy, że na uni to ma wartość 1.59. Będzie walka to pewne. Obie drużyny nie mają gwarancji utrzymania. Depor nie może przegrać, bo wtedy włączy się realnie w walkę o utrzymanie. Wygrana już daje 100% pewność, a remis spowoduje, że szanse Getafe bardzo maleją, a już na pewno nie dogonią Los Turcos.

Otrzymane punkty reputacji: +22
magucio 174

magucio

Użytkownik
Valencia - Villarreal - X @ 3.50 bet365

Ostatnim niedzielnym spotkaniem w La liga będzie starcie Valencii z Villarrealem. Według mnie może to być ciekawe spotkanie z kilku względów. Pierwszym z nich jest fakt, że Valencia ostatnio gra coraz lepiej, w całym kwietniu przegrali tylko jedno spotkanie (z Las Palmas) na 5. Ba, jedno zremisowali i 3 wygrali. Wygrane nie z byle kim, bo z Sevillą i Barceloną. Mając w pamięci co prezentowali jeszcze nie tak dawno to jest to dla mnie postęp w dobrym kierunku. Drugim faktem może być ekipa Villarrealu, która w tym meczu powinna mieć rozdwojenie jaźni. Dlaczego? odpowiedź jest prosta. Aktualnie zajmują oni bardzo dobre 4 miejsce w tabeli i dzięki temu mają kwalifikacje do ligi mistrzów. Jednak jak dobrze wiemy już niedługo dojdzie do rewanżowego spotkania w lidze europy z Liverpoolem. No i teraz jest pytanie, co będzie priorytetem dla Villarrealu? Według mnie Liga europy. Przynajmniej na ten moment, bo zwycięzca ligi europy ma zapewniony awans do rozgrywek ligi mistrzów, no i samo zdobycie puchary LE to już będzie wyczyn. Jeśli mam rację to można się spodziewać dzisiaj lekko zmienionej jedenastki w żółtej łodzi podwodnej.

Do rozegrania w tym sezonie pozostały 2 kolejki nie licząc dzisiejszej. Teoretycznie Valencia ma jeszcze szanse załapać się do europejskich pucharów kosztem Sevilli. Jednak jest to wariant bardzo bardzo wątpliwy. Naprawdę nie rozumiem jak drużyna, która w tamtym sezonie zajęła 4 miejsce w lidze, teraz podnosi się z dna. Jak wiadomo los bywa przewrotny i jeśli Valencia nie pokusi się o wygranie dzisiejszego meczu to już niedługo może spaść nawet do 13 miejsca, bo między 13 miejsca, a 8 to ledwie 3 punkty. No a przecież kalendarzu łatwego nie mają. Dzisiaj Villarreal, później Real Madryt, a na koniec Sociedad. Więc pozostaje im zagrać dla kibiców i dla samych siebie. Może troszkę też dla tabeli. Drużyna Ayestarana przystąpi do dzisiejszego meczu w prawie pełnym składzie. Jedynie dwóch zawodników wypadło z kadry przez kontuzje.

Villarreal czuje na plecach oddech Basków z Bilbao. W tabeli dzieli ich jedynie 3 punkty, a ciut niżej znajduje się jeszcze Celta. Celta do żółtej łodzi traci 4 punkty. Walka o 4 lokatę ciągle trwa. Ciężko powiedzieć kto ma najłatwiejszy terminarz z tej trójki, ale jedno jest pewne. Marcelino na pewno nie zamierza patrzeć na rywali i liczyć na ich potknięcie, dlatego też nie odpuści dzisiejszego meczu. Nie odpuści, ale zarazem nie powinien wystawiać najmocniejszego garnituru, bo jak wcześniej pisałem według mnie mimo wszystko liga europy jest ciut wyżej na liście priorytetów zawodników Villarreal - takie jest moje zdanie. Kto ogląda La liga pewnie się ze mną zgodzi (mam nadzieję :razz ???? , że cała drużyna żółtych jest godna gry o cele które przed nimi stoją i czy to będzie skład lekko zrootowany nie powinno mieć aż takiego wpływu na obniżkę ich gry. Nadal powinni postawić opór Valencii.

H2H na korzyść Valencii i to nie podlega dyskusji. Tylko co z tego? Nie no, może to mały plusik na korzyść dzisiejszych gospodarzy, ale nic więcej. Oba klubu aktualnie znajdują się na dwóch różnych półkulach świata futbolu.

Ja nie dostrzegam w tym spotkaniu faworyta, gdyby nie to, że Villarreal ma niedługo ważne starcie z lidze europy i pewnie Marcelino wystawi lekko rezerwowy skład to brałbym ich w ciemno. Jeśli padnie remis w tym spotkaniu to będzie to fair rozstrzygnięcie i tego się trzymam. Fair nie patrząc na przebieg meczu jaki może być.

Otrzymane punkty reputacji: +12
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Na zakończenie mocno liczę na zespół Levante. Mają taki skład, że spokojnie mogą jeszcze powalczyć, bo nic innego im nie zostaje. Muszą wygrać 3 ostatnie mecze i przy okazji liczyć na szczęście. Malaga już tylko może poklepać sobie piłkę dla kibiców, bo sezon mają zakończony. Szkoda strasznie tego Levante, bo jak widzę takie zespoły jak Granada czy Getafe, to wolałbym żeby to one spadły, ale to nie jest koncert życzeń. Bardzo oszczędnie zagram w kierunku rożnych Levante. Na pewno będą mocno zmobilizowani do tego, by ten mecz wygrać, ale... umiejętności może nie starczyć. Oddali zwycięstwo w meczu z Athletikiem Bilbao, więc teraz mogą liczyć tylko na boską moc. Do tego dochodzi fakt, że Levante jeszcze nigdy nie wygrało meczu z Maladze. Jedyne co pozostaje do gry to ten wyścig rożnych.

Dobrą informacją dla gości jest zawieszenie Weligtona i Recio.

Levante gra o życie. Nie widzę innego wyjścia.

Malaga - Levante
Levante wyścig do 7 rożnych 7,50 Betano ⛔ 13:7

Otrzymane punkty reputacji: +1
bizziss 1,7K

bizziss

Użytkownik
Malaga-Levante 20:30
X2 @ 1,85 ⛔
Otrzyma kartkę: Simao Mate @ 2,40 U.nibet zwrot

Gram na kartkę na stopera Levante-Simao Mate,ze tak powiem lider zespołu w kolekcji kartoników(10 żółtych i 2 czerwone)Nie wiem tylko czy zagra od początku,ale wtedy będzie zwrot.Gosc gra dość twardo,sporo fauluje,gra fizyczny futbol....widze spore szanse.
Jeśli chodzi o 1X2 gram podwójna szanse na przyjezdnych,bez analizy,graja o być albo nie być...kurs przyjemny
Pzdr all

ksolajons 84

ksolajons

Użytkownik
Malaga vs Levante Godzina: 20-30

Spotkanie wieńczące 36 kolejkę Primera Division. Gospodarze dzisiejszego spotkania- Malaga. Zespół nie walczący już w tym sezonie kompletnie o nic, nie muszący martwić się wizją spadku. Po drugiej stronie, zespół przyjezdnych- Levante, walczące o utrzymanie z czysto matematycznymi szansami na osiągniecie celu. Analiza nie będzie zbyt obszerna. Mimo iż to zespół gości &quot;musi&quot; sięgnąć po 3pkt w dzisiejszym pojedynku, kompletnie tego nie widzę biorąc pod uwagę ich styl gry oraz formę. W drużynie większość osób w pesymistycznych nastrojach, pogodzona z degradacją. Wątpię, aby Malaga potrafiąca zagrać u siebie przyzwoity futbol oddała dziś za darmo punkty Levante.

Typ: @1 (1,95 Betclic), kursy pikują w dół.

meenzer1980 705

meenzer1980

Użytkownik
Na zakończenie mocno liczę na zespół Levante. Mają taki skład, że spokojnie mogą jeszcze powalczyć, bo nic innego im nie zostaje. Muszą wygrać 3 ostatnie mecze i przy okazji liczyć na szczęście. Malaga już tylko może poklepać sobie piłkę dla kibiców, bo sezon mają zakończony. Szkoda strasznie tego Levante, bo jak widzę takie zespoły jak Granada czy Getafe, to wolałbym żeby to one spadły, ale to nie jest koncert życzeń. Bardzo oszczędnie zagram w kierunku rożnych Levante. Na pewno będą mocno zmobilizowani do tego, by ten mecz wygrać, ale... umiejętności może nie starczyć. Oddali zwycięstwo w meczu z Athletikiem Bilbao, więc teraz mogą liczyć tylko na boską moc. Do tego dochodzi fakt, że Levante jeszcze nigdy nie wygrało meczu z Maladze. Jedyne co pozostaje do gry to ten wyścig rożnych.
Malaga - Levante
Levante wyścig do 7 rożnych 7,50 Betano
Sprawdzilem RR Levante ostatnie 10 spotkań:
średnia ogółem 3,8 na mecz
średnia na wyjezdzie 3,0 na mecz ... tak, tylko ;)

T 8,9K

trema11

Użytkownik
Malaga vs Levante Godzina: 20-30
Spotkanie wieńczące 36 kolejkę Primera Division. Gospodarze dzisiejszego spotkania- Malaga. Zespół nie walczący już w tym sezonie kompletnie o nic, nie muszący martwić się wizją spadku. Po drugiej stronie, zespół przyjezdnych- Levante, walczące o utrzymanie z czysto matematycznymi szansami na osiągniecie celu. Analiza nie będzie zbyt obszerna. Mimo iż to zespół gości &quot;musi&quot; sięgnąć po 3pkt w dzisiejszym pojedynku, kompletnie tego nie widzę biorąc pod uwagę ich styl gry oraz formę. W drużynie większość osób w pesymistycznych nastrojach, pogodzona z degradacją. Wątpię, aby Malaga potrafiąca zagrać u siebie przyzwoity futbol oddała dziś za darmo punkty Levante.
Typ: @1 (1,95 Betclic), kursy pikują w dół.
Jak kursy lecą to powinieneś zacząć się martwić.:grin:

prezezo 2K

prezezo

Użytkownik
Ja od Siebie dodam tyle, że akurat La Liga jest tą ligą w której można zaobserwować tendencję &#39;lekkiego pomagania innym w potrzebie&#39;. Chociażby w tej kolejce Gijon &#39;planowo&#39; puknął Eibar, a to co się wydarzyło w Granadzie to w ogóle poezja. Żałować mogę tylko, że nie śledziłem tego meczu na live. Już nie mówię, że zagrałbym na Granadę przy 0:2, ale przy 0:1 zapewne.

A jako dowód potwierdzający tę tezę niech każdy przytoczy sobie mecz Barca - Depor 2:2, z ostatniej kolejki zeszłego sezonu. No na pewno Depor uczciwie ten punkt wywalczyło. Sto procent. Jasne.

Dlatego dziś idę w stronę Levante. Oni wg mnie jeszcze wierzą w byt. Dali masakrycznie ciała w zeszłej kolejce z Bilbao. Tych dwóch oczek może im zabraknąć. I pewnie zabraknie. Ale dziś coś tam chłopakom z Malagi odpalą i zainkasują 3 pkt. Potem mają mecz z Atletico u siebie. Oni na swoim boisku potrafią grać w piłkę. I zrobią wszystko by doprowadzić do meczu o życie z Rayo w ostatniej kolejce.

Wierzę w to, że La Liga kolejny raz pokaże swoje znane oblicze.

Malaga CF - UD Levante 2 @ 3,87

ksolajons 84

ksolajons

Użytkownik
Ja od Siebie dodam tyle, że akurat La Liga jest tą ligą w której można zaobserwować tendencję &#39;lekkiego pomagania innym w potrzebie&#39;. Chociażby w tej kolejce Gijon &#39;planowo&#39; puknął Eibar, a to co się wydarzyło w Granadzie to w ogóle poezja. Żałować mogę tylko, że nie śledziłem tego meczu na live. Już nie mówię, że zagrałbym na Granadę przy 0:2, ale przy 0:1 zapewne.

A jako dowód potwierdzający tę tezę niech każdy przytoczy sobie mecz Barca - Depor 2:2, z ostatniej kolejki zeszłego sezonu. No na pewno Depor uczciwie ten punkt wywalczyło. Sto procent. Jasne.

Dlatego dziś idę w stronę Levante. Oni wg mnie jeszcze wierzą w byt. Dali masakrycznie ciała w zeszłej kolejce z Bilbao. Tych dwóch oczek może im zabraknąć. I pewnie zabraknie. Ale dziś coś tam chłopakom z Malagi odpalą i zainkasują 3 pkt. Potem mają mecz z Atletico u siebie. Oni na swoim boisku potrafią grać w piłkę. I zrobią wszystko by doprowadzić do meczu o życie z Rayo w ostatniej kolejce.

Wierzę w to, że La Liga kolejny raz pokaże swoje znane oblicze.

Malaga CF - UD Levante 2 @ 3,87
Odnośnie &quot;odpalenia czegoś chłopakom z Malagi&quot;:
20.04.16 Malaga vs Rayo - 1:1
03.04.16 Malaga vs Espanyol - 1:1
11.03.16 Malaga vs Gijon - 1:0

W powyższym zestawieniu widać jak na dłoni, &quot;chęć do życzliwości&quot; w kierunku ekip bijących się o ligowy byt. Nie sądzę by dziś było inaczej. Malaga wyjdzie na własną murawę dla swoich kibiców, bez taryfy ulgowej dla przyjezdnych. A co do wiary na pozostanie w La Liga przez Levante, też bym nie szalał. Z tego co się orientuję w obozie dzisiejszych gości, panują dosyć ponure nastroje.

Otrzymane punkty reputacji: +5
meenzer1980 705

meenzer1980

Użytkownik
... jakie moga byc nastroje w Levante gdy dostaje sie 5-1 w tyłek w meczu o szesc punktów a potem w nastepnym meczu trwoni sie dwubramkową przewage grajac u siebie z Bilbao. Kazdy w Levante kto spojrzy na tabele widzi ze to mission impossible, ostatni remis na pewni podciął im skrzydła, ten mecz z Malaga wygladalby zupelnie inaczej gdyby mieli dwa oczka wiecej w tabeli, zupelnie inna sytuacja ... a co gorsza, konkurencja punktuje!
Poza tym Levante to typowy zespol swojego boiska, na wyjazdach graja o poziom nizej i traca sporo bramek...
02.05.2016 poniedziałek godz. 20.30
✅ Malaga - Levante: Malaga DNB @ 1,42 Ónibet ✅ (FT 3:1)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom