Parę słów na temat tego co przed nami. Rosjanie pokazali wielką siłę w pojedynku z gospodarzem tych MŚ, szczerze powiedziawszy wynik mnie lekko zaskoczył, nie sądziłem że Szwedzi mający taką kadrę dadzą sobie wbić 7 bramek, co jak co ale
Szwecja raczej zawsze dość poukładana była w defensywie, poza tym Enroth najgorszym bramkarzem nie jest. Mimo wszystko Malkin swoje zrobił 3 bramki i praktycznie nie ma o czym dyskutować. Co do meczu który za chwilę to nie sądzę by miał podobny przebieg, jak ten
Rosja Szwecja, Czesi po nie najlepszym starcie na tych MŚ widać że się trochę rozkręcili, przede wszystkim lepsze zgranie każdej linii z osobna. Ten dzisiejszy mecz na pewno będzie dla Czechów wyznacznikiem tego w jakim miejscu się znajdują,
Rosja jest tu faworytem według wszystkich, także Czesko ma spore pole do popisu i myślę że pora zamknąć usta krytykom, a także tym którzy tej drużyny nie doceniają. Potencjał spory, bo i zawodnicy bardzo dobrzy, na tle Sbornej, Czesi pod tym względem na pewno nie wypadają gorzej, a warto jeszcze dodać że
Rosja musi sobie radzić bez zawieszonego bodajże na 3 spotkania Kalinina, także to na pewno też będzie miało swoje odbicie na postawie defensywnej Rosjan.
Czechy +1,5 / 1.65 Betsson