>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

2010 IIHF World Championships

Status
Zamknięty.
wojas 11

wojas

Użytkownik
Rosja - Kazachstan
Typ: -4.5 Rosja
Kurs: 1.80
Kurs całkiem niezły jak na różnicę klas obu zespołów. Kazachowie to zespół, który awansował w zeszłym roku z Dywizji I. Słabe wrażenie zrobił na mnie pierwszy mecz, w którym zdecydowanie polegli 5-2 Białorusi. Co prawda dopiero w 3 tercji, ale Rosja dzisiaj powinna spokojnie ograć ich różnicą 5 bramek.

remo91 57

remo91

Użytkownik
Lord Vader@
mi chodzi o Twoje podniecanie się USA i że nawet ten rezerwowy skład powinien wygrać z danią, a w przypadku przegranej ogłosić żałobę &lt;lol&gt; no to czekamy aż spuszczą flagi..
Niemcy na pewno mogli przynajmniej doprowadzić do tej dogrywki oglądałem tylko końcówkę meczu

wojas 11

wojas

Użytkownik
Na razie mistrzostwa niespodzianek, ale nie ma co się dziwić patrząc po składach ekip. Widać, że czołowe zespoły mają ogromne problemy. Zwycięstwa Duńczyków, Norwegów, a to na pewno nie koniec niespodzianek..
Francja - Szwecja
Typ: Szwecja -4.5 ⛔
Kurs: 2.00
Francuzi jakoś nie zachwycili z Czechami. Wręcz przeciwnie, spodziewałem się lepszej gry z ich strony. Szwedzi za to spokojnie ograli Norwegów 5-2, także ten wynik na pewno wrażenie robi. Typ trochę ryzykowny, ale ma szansę powodzenia, bo Francja na pewno jest zespołem sporo słabszym od Norwegii. Szwedzi w mocnym zestawieniu generalnie, jest paru zawodników z Toronto i zaciąg z Europy w dobrym wykonaniu.
Ponadto warte uwagi są typy na Francję, że wygra tercję. Kursy ponad 10 ✅. Lekko warto spróbować. Dzisiaj ten manewr udał się z Norwegami.
Słowacja - Białoruś
Typ: Słowacja ✅
Kurs: 1.65
Słowacy z Rosją podobali się i to bardzo. Pokazali dokładnie taką samą grę jak na igrzyskach, potrafią grać zespołowo, składnie i być skuteczni przy niewielkiej ilości strzałów. Postawili Rosjanom wysokie warunki. Dzisiaj naprawdę wierzę, że ograją Białoruś. Ta na pewno jest zespołem solidnym, ale Słowacy takie przeszkody powinni pokonywać.
edit: Brawo dla Słowaków za kapitalną walkę. Mają chlopaki serce do gry, dzisiaj dostali od losu to co nie dostali w meczu z Rosją, bo juz tam powinien byc conajmniej remis. Brawo.

edit: tak by the way, te mistrzostwa są kapitalne jeśli chodzi o zwyciestwa na tercje slabszych zespolow. Bukmacherzy (bwin) placa po 7,8, 10. Dzisiaj mozna bylo zarobic na Norwegach i Francuzach. Wczoraj tercje wygrala Łotwa, jeszcze wczesniej Dania z Finlandia oraz Norwegia ze Szwecja. Polecam korzystac, bo bukmacherzy przewartosciowuja faworytow, ktorzy w tym roku nie sa tacy mocni po igrzyskach, ponadto wiele zespolow odpuszcza prowadzac wysoko ;).

vader 2,8K

vader

Forum VIP
remo91 zamiast pisania tych wywodów o byle czym byś popisał się jednak może jakimś typem?
&quot;lol&quot; to ja mogę mieć z Ciebie, że ciągle piszesz &quot;prawie się udało&quot;, &quot;mogli doprowadzić&quot;. Co to mnie obchodzi? Jak Ty żyjesz w baśniach, że coś mogło być, że prawie udało się to, to ja w tym momencie gram i wygrywam.
Jeśli masz coś sensownego o meczach do napisania to zapraszam, jeśli nie to kolejne posty będę usuwał.
----------

Dziś sensacja w postaci wygranej Norwegów.
Generalne dziwne wyniki na tych mistrzostwach.
Zagrałem sobie dziś przed meczami &gt; dubelka &lt; Białoruś (+1,5) @1.55 + Francja (+4,5) @1.75
Singlami jak ktoś by chciał pograć to najlepsze kursy są:
Białoruś (+1,5) @1.60 bwin
Francja (+4,5) @1.85 William Hill
Tyle, że dla takiego dubla jak chciałem optymalnie odpowiadał dziś expekt. Reszta na live może coś do ugrania w miarę rozwoju wypadków.
Krótko o meczach bo nie ma sensu pisać &quot;dwumetrowych analiz&quot;.
Szwecja - Francja
Jestem innego zdania niż wojas. Na tych mistrzostwach mało kiedy wchodzą takie duże handicpay minusowe. Szwecja to faworyt bez wątpienia. Jacob Markstrom pewnie dziś będzie w bramce u Szwedów. Cenie tego młodziaka. U Francuzów Fabrice Lhenry. Po kilku latach gry w lidze duńskiej wrócił do Francji. Jak na Francuzów i ich poziom to całkiem niezły bramkarz. Przeciwko Czechom udało się zachować linię +4,5. Szwedzi pokonali ale 3 bramkami Norwegów. Jak dla mnie tutaj nie będzie fajerwerków.

Słowacja - Białoruś
Słowacy byli swego rodzaju niespodzianką na IO. Ale tam był inny skład. Tam bardzo ładnie grali. Tutaj inny, gorszy skład i sądzę, że Białorusini mogą z nimi powalczyć. Zwłaszcza, że Łukaszenko na pewno na nich naciska. Taka jest prawda- prezydent Białorusi to wielki fan hokeja. I chłopaki po prostu nie mogą odpuszczać ani chwili. Poza tym Słowacy to chyba jednak sporo tylko z nazwy zostało. Oby tutaj nie zabłysnęli jak na IO.
Powodzenia ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wypada zgodzic się ze zdaniem tych którzy napisali że te MŚ są wyjątkowe. Oczywiście wyjątkowe nie w dobrym znaczeniu tego słowa. Wszystko wiąże się że reprezentacje grają w eksperymentalnych składach. Tak więc i do obstawiania trzeba podchodzic z lekką ostrożnością. Ja póki co obserwuje bieżący turniej i niektóre zespoły widziałem już w akcji.
Np wczoraj obejrzałem mecz Rosjan z Kazachami. To Rosjanie gdyby chcieli wygrali by bardizej okazale. Jednak kiedy wprowadzali krążek w strefe ataku to starali się oddawac strzały z przygotowanych pozycji, stąd może tak wyrównana statystyka strzałów w tym meczu. Kazachowie jeżeli oddawali strzały to często nieprzygotowane, z którymi Eremenko nie miał problemów. Trzeba pochwalic za ten mecz Semina, który asystował przy dwóch bramkach i sam strzelił jedną. Kilka świetnych technicznych zagrań pokazał Kovalchyuk. Aż szkoda że w sytuacji sam na sam kiedy zamarkował uderzenie kijem i przepuścił krążek zachaczył go łyżwą bo kapitalna bramka mogła z tego paśc, bramkarz był zdezorientowany i śmiem twierdzic że gdyby Ilya nie musnał go swoją łyżwą padł by gol ozdoba tego meczu.
--------------------
Faworytami tego turnieju są właśnie Rosjanie i Kanadyjczycy, tym stwierdzeniem prochu nie wymysliłem zreszta... Klonowe Liście widziałem urywkami przciwko Łotyszom, to także krążek świetnie krążył od kija do kija i super gry w przewadze. Po cichu jak podczas każdego turnieju liczę na Czechów. Mecz kluczowy dla nich zagrają jutro ze Szwedami. Wczoraj jednak polegli z Norwegami. Norwedzy wcale tak źle przeciwko Szwedom się nie prezentowali moim zdaniem. Ale zwyciestwo to jednak spora niespodzianka. Mądre słowa powiedział Pełka komentując jeden z meczów. Ze kluczem do zwycięstw tych słabszych zespołów jest postawa ich bramkarza. I własnie z Czechami Pal Grotnes spisał się świetnie. Czesi oddali na jego bramke aż 45 strzałów, a on wpuścił tylko 2 gole. Zatem niemal kazdego dnia dochodzi do jakiejś niespodzianki. Czy tak samo będzie i dzisiaj?!
Środa 12 maj 2010r

[16:15] Dania - Niemcy
[16:15] Łotwa - Włochy
[20:15] Kanada - Szwajcaria
[20:15] Finlandia - USA
Hitem wydawac by się mogło starcie Suomi z Jankesami z tym że będzie to starcie rezerw... Czy zatem będzie to pasjonujące widowisko?Myślę że mimo wsyzstko będize bardzo ciekawie. USA oba mecze póki co przegrało po dogr, brak wygranej dzisiaj może ich zmusic do gry o utrzymanie co już nie tak dawno przerabiali na jednym z turniejów. Oba zespoły grają też o punkty które są potrzebne w drugiej fazie grupowej. Jeżeli miałbym coś dizsiaj typowac z tego zestawu meczów to moim zdaniem warto zagrac :
:hokej:Finlandia - USA Typ : Poniżej 5,5gola @ 1,62 Bet365 ✅3:2
:hokej:Kanada - Szwajcaria Typ : Kanada 60&#39; @ 1,27 Bet365 ⛔1:4

Ciekaw jestem co o takim zestawieniu myślicie, codzienni kibice hoka. Bo ja się nim interesuje głównie przy tego typu imprezach jak MŚ czy IO ;)

marcinglg 268

marcinglg

Użytkownik
Oba typy bardzo pewne wg.mnie Finowie i Ameykanie skutecznością nie grzeszą a ich bramkarze stają na wysokości zadania . Kanada jako jedna z dwóch ekip na tych MŚ pokazuje doba i równą gre i typuje ich na Mistrza Świata

wojas 11

wojas

Użytkownik
Coś mi post nie wskoczył więc na szybko.
Dania 2.80 ⛔
Łotwa 1.40 ✅
Mecze są na livie więc można skorzystać. Przypominam, że to Dania spisuje się kapitalnie jak do tej pory, Niemcy mają problemy bo mogą walczyć o utrzymanie jak przegrają dzisiaj. Ponadto to rok temu 3-1 wygrali Duńczycy w spadkowej grupie i Niemcy grają te mistrzostwa tylko dlatego, że są w Niemczech. Łotwa jest lepsza i wygra z Włochami. Włosi najsłabszą drużyną mistrzostw z Kazachami.
edit: to teraz juz wiem czemu na Niemcy był kurs 2.0. Duńczycy albo dzisiaj opadli z sił albo kompletnie odpuścili Niemcom, nie do wiary po prostu z taką grą...

remo91 57

remo91

Użytkownik
ja tez postawiłem na danie ale nie live:p
dokładniej na to że wygrają mecz łącznie z dogrywka i karniakami; kurs trochę mniejszy ale daje więcej szans...
Duńczycy to chyba jedna z wielkich niespodzianek tych mistrzostw, i myślę że dzisiaj się okaże jak wielka
@edit
no ale jak narazie to Duńczycy w G* rzeźbią..

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Zagrałem sobie dziś przed meczami &gt; dubelka &lt; ⛔Białoruś (+1,5) @1.55 + Francja (+4,5) @1.75
Singlami jak ktoś by chciał pograć to najlepsze kursy są:
Białoruś (+1,5) @1.60 bwin ⛔ 2-4
Francja (+4,5) @1.85 William Hill ✅ 3-2
Wczoraj można powiedzieć &quot;prawie się udało&quot; ????
Białoruś przez 59 minut meczu dawała wygraną żeby ostatecznie jednak pogrążyć mojego dubelka, od prowadzenia po 1 tercji 2-0 wtopili 2-4.
Francuzi zgodnie z oczekiwaniami nie pozwolili na większe fajerwerki Szwedom. handi +4,5 na totalnym luzie. Co nie zmienia faktu przegranej i braku zysku za wczoraj :-|
------
Dziś już pocisnąłem &gt; dubelek &lt;, jak widać po godzinie zagrania nie miałem czasu napisać o Łotwie. Pozostał mi under 5.5 Fin - Usa.

Finlandia - USA under 5.5 @1.60 Betsafe, expekt, betsson, Scandic...

Ja zagrałem dubelka w bet365 gdy była linia 5,5 i kurs @1,62. Teraz widzę już mają linię 4.5 i kurs @1,95.
No i przychylam się do typu Robsona. Kurs tutaj to śmiechowy. Ale do dubelka jakoś pasował. Patrząc na dzisiejsze mecze bez spoglądania na kursy od razu wiedziałem, że Łotwa + under i będzie z tego dubel.
Co do meczu... Obie reprezentacje zawodzą jeśli chodzi o wyniki.
Pisać za wiele nie ma co. Obie drużyny generalnie kończyły mecze przeważnie z wynikiem under 3,5. Czy w tym meczu padnie 6 goli? No trudno to sobie wyobrazić. W bramce u Finów solidnie jednak prezentujący poziom NHL Pekka Rinne. W USA już bramkarz słabszy. Ale mimo wszystko za wiele nie tracą goli. Kto tutaj wygra to trudny temat...
Mecz SUI - CAN no bet bo kursy i linie jakieś lipne. Chociaż czuje, że za wiele goli tam nie będzie. Jak będzie optymalny rozwój wydarzeń to może coś zagra się na live. Chociaż dziś już i tak swoje ugrałem na live
Powodzenia ;)

wojas 11

wojas

Użytkownik
Finlandia - USA
Typ: under 5.5 ✅
Kurs: 1.6
Popieram zdanie kolegów. Obie ekipy problemy ze zdobywaniem bramek, mecz będzie wyrównany na pewno, mam nadzieję, że tendencja tutaj nie ulegnie zmianie, i nie będzie powtórki z igrzysk ???? . Z tym, że to już nie Ci sami zawodnicy, nie ten turniej, Amerykanie i Finowie są raczej cieniem tamtych zespołów.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Dziś już pocisnąłem &gt; dubelek &lt;,✅ jak widać po godzinie zagrania nie miałem czasu napisać o Łotwie. Pozostał mi under 5.5 Fin - Usa.

Finlandia - USA under 5.5 ✅@1.60 Betsafe, expekt, betsson, Scandic...

wynik 3-2
Po pierwszych dwóch tercjach wynik &quot;planowy&quot;. Później się trochę rozkręcili. Ale jednak moc była ze mną :cool:
Niespodzianek na MŚ ciąg dalszy :grin:

For the first time in 76 years of World Championship hockey, the Swiss have defeated Canada. History was made at SAP Arena in Mannheim with a 4-1 win, thanks in part to the play of goalie Tobias Stephan and the incredible work of the team’s top line of Ivo Rüthemann-Martin Plüss-Thomas Déruns, all of whom had a goal and two assists (nine total points).

Jak ktoś chce więcej poczytać to http://www.iihf.com/sk/channels10/iihf-world-championship-wc10/news/news-singleview-world-championship/article/swiss-thriller-of-the-night.html?tx_ttnews[backPid]=4063&amp;cHash=e70335e176]&gt; źródło- klik &lt;[/url]
Nie oglądałem meczu... a chyba szkoda. Widać sezon po Olimpiadzie to potęgi hokejowe średnio sobie radzą na MŚ.
Kolejna sensacja to 4 miejsce w grupie z zaledwie 2 punktami i walka o utrzymanie w elicie USA ????
Wstępnie mam koncepcje na jutrzejsze mecze i to te &quot;wcześniejsze&quot;. Ale poczekam nad przemyśleniami do jutra, buki uzupełnią ofertę- może znajdą się jakieś &quot;świrki&quot;.
Jeśli macie przemyślenia to zapraszam ;)
16:15 Rosja - Białoruś
16:15 Francja - Norwegia
20:15 Kazachstan - Słowacja
20:15 Czechy - Szwecja
Sportowo ciekawie wygląda mecz Czechów ze Szwedami. Ale bukmachersko mi się podobają dwa inne mecze, oczywiście na pierwszy rzut oka.

remo91 57

remo91

Użytkownik
hmm no ja myślę ze w USA mają &quot;żałobę narodową&quot; z powodu tych wyników...????
a co do typów to duże szanse ma na powodzenie dubel Norwegia + Szwecja ako okolo 3
ale jak to już na te mistrzostwa przystało można jakąś niespodziankę znaleźć

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Ja wziąłem undera Vadera i było spoko, trochę nerwowo na 15 sek przed końcem, ale weszło po ciekawym kursie.Nota bene wspominałeś, że kurs 1.6 to jak by co Betclic oferował 1.65 przed samym meczem tak dla informacji ;).

Zasugerowałem się też sugestią, że nie powinno być dużo bramek w meczu Kanady.Już miałem to grać [ 1.8 ], ale zauważyłem, że oferują również +2.5 na Szwajcarów po 1.72.Uznałem, że fajna opcja bo Europejczycy jeśli by już polegli to niewysoko_Opcja wydała się świetna także dubel wszedł.

Swoją drogą dzięki Vader.

Na jutro uważam, że dobre rozwiązanie to wysokie, dodatnie hendi na Białorusinów.Grają wszystkie mecze równo, przegrali ze Słowacją, ale nadal mają szansę na drugą pozycję.W dodatku jest to dość prestiżowy pojedynek.Nie widziałem ich meczy podczas tego turnieju, ale skuszę się raczej na hendi i jutro obejrzę spotkanie.

Białoruś +3.5 @ 1.68 ✅✅✅ / Betclic

--------------------------------------------------------------------------

Francja - Norwegia to wydaje mi się, że raczej under bo historia spotkań pokazuje, że nie strzelali dużo, a i w tym turnieju obie ekipy kręcą się gdzieś w linii 5.5.Obie drużyny jako tako zaskoczyły bo Francuzi tylko 3:2 przegrali z faworyzowanymi Szwedami, zaś Norwegowie pokonali Czechów.Jutro spodziewam się spotkania &#39;&#39;na styku&#39;&#39;, a w dodatku underowego.

Under5.5 @ 1.78 ⛔⛔⛔ / Unibet

--------------------------------------------------------------------------

Tego nie wiem czy zagram, ale pokusiłbym się o overa w meczu Szwecji, ale raczej lekko to grać, jakoś tak mam przeczucie, jak grają ze sobą to lubią postrzelać, ale te dwa pierwsze wymienione przeze mnie mecze wydają mi się ciekawsze do gry.

lukasz99 167

lukasz99

Użytkownik
Mi wczoraj Kanada zrobiła psikusa.
Myślałem, że po kursie 1,25 warto postawić, a tu przegrana 3 bramkami.
Dziś chyba postawię dubel na Rosję i Słowację.

heroglif 0

heroglif

Użytkownik
Mi wczoraj Kanada zrobiła psikusa.
Myślałem, że po kursie 1,25 warto postawić, a tu przegrana 3 bramkami.
Dziś chyba postawię dubel na Rosję i Słowację.
Oj kolego widac od razu ze jestes poczatkujacym graczem.Zazwyczaj tak jest ze po wczesiejszym zapewieniu sobie awansu zdecydowany faworyt moze odpuscic sobie mecz ktory jest o przyslowiowa pietruszke.Tak bylo wczoraj i zapewne tak bedzie dzisiaj z Rosja.Lepiej poszukaj jakiegos hcp lub u/o.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Oj kolego widac od razu ze jestes poczatkujacym graczem.Zazwyczaj tak jest ze po wczesiejszym zapewieniu sobie awansu zdecydowany faworyt moze odpuscic sobie mecz ktory jest o przyslowiowa pietruszke.Tak bylo wczoraj i zapewne tak bedzie dzisiaj z Rosja.Lepiej poszukaj jakiegos hcp lub u/o.
Z tym że mecz ze Szwajcarami nie był o przysłowiową pietruszke, bo z racji tego że oba zespoły awansowały do II fazy turnieju więc Szwajcarzy przenieśli punkty za wygraną nad Kanadą. Tak więc Twoja teoria o tym, że ktoś jest początkującym graczem chyba legła w gruzach...
Od razu wrzucam tabelke Grupy B :
M Z P bramki pkt
1. Szwajcaria 3 3 0 10:2 9
2. Kanada 3 2 1 12:6 6
3. Łotwa 3 1 2 7:11 3
4. Włochy 3 0 3 3:13 0

michal1090 1,7K

michal1090

Użytkownik
Co do typów na dziś to popieram jak najbardziej Białoruś +3.5 @ 1.70
opisał już Qozi wyżej ???? , jeżeli Kazachstan dał radę z Rosją +3.5 to Białoruś też powinna dać bez większych problemów
Na dziś widzę dużo osób gra Norwegię. Żebyście się tylko na niej nie przejechali.
Francja nie odstaje od Norwegii na tyle żeby nie móc nie powalczyć. A dzisiejsze kursy na wygraną Francji @ 5.00 lub z ML @ 3.75 są jak najbardziej zachęcające i z szansami na wejście.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom