Co do jutrzejszych meczy.
Serbia - Hiszpania (+6.5/-6.5) --> 1 --> 1,85
Obstawiam taki HC, choć mówiąc szczerze wierzę w zwycięstwo Serbów.
Hiszpania gra słaby turniej. Brak Gasola jest aż nadto widoczny. Navarro cos narzeka na kręgosłup. Ogólnie wydaje mi sie, ze nie jest to najlepszy turniej w wykonaniu Hiszpan.
Serbia moze tez nie gra tak dobrze jak podczas Eurobasketu w Polsce, ale z meczu na mecz wygląda to lepiej. Taki HC jak najbardziej do zagrania, a kto wie czy i sama
Serbia nie do zagrania.
Turcja - Słowenia (-6.5/+6.5) --> 1 --> 1,85
Słowenia już osiagnela historyczny wynik. Turcy maja za soba fanatycznych kibicow i wysmienita forme. Slowenia rzuca duzo 3, ale mysle, ze Turcy z taka obrona i z takjim dopingiem nie dadza Sloweni narzucac tylu pkt. Mysle ze zwyciestwo Turkow 7-10 jak najbardziej realne.
Teodosic dzisiaj wyjasnil wszystko ???? Mecz o wejscie do najlepszej 4ki wygral rzutem z 9 metrow na 3 sekundy przed koncem ;] po takich akcjach poznaje sie najlepszych. Caly mecz generalnie gral slabo...Zaliczyl pare fajnych asyst, ale jednak strat duzo, nie radzil sobie z Rubio poczatkowo. Generalnie wypadl slabo w tym meczu do momentu rzutu z 9 metrow ???? Ogladam chyba 3 mecz Hiszpanow na tych mistrzostwach, ogladalem ich na zywo w spodku...Skad taka wielka fascynacja Rubio nie rozumiem...Jest solidny, ale zeby jakis z niego byl wielki player to sie nie zgodze...
A Turcja jak to Turcja na tych mistrzostwach ;] Kolejny mecz łatwo wygrany. Mają naprawde formę. Muszą się Turcy cieszyć. Bo u nas na aurobaskecie grali dużo dużo gorzej. Ciekaw jestem czy ten awans do najlepszej 4ki jest dla nich historyczny czy już wcześniej kiedyś osiągnęli taki wynik ?
baqu ja rozumiem, ze to nie jest temat o programie telewizyjnym, ale wybacz no...Kolejny raz po ciężkim dniu klade sie i z checia włączam tvp sport zgodnie z programem i zapowiedziami ma lecieć mecz mistrzostw świata, a widze i słysze pierdzące motocykle...To albo podaje się program i w nim, że będzie lecial
żużel, a ja sobie wtedy wszystko inaczej zaplanuje...I wg mnie jest to temat jak najbardziej do poruszenia bo jest o mistrz. swiata. PARANOJA.
Co do jutrzejszych meczy:
Stany Zjednoczone -
Rosja (-23.5/+23.5) -->
2 - 1,85
Może być i tak, że
USA łatwo to wygra 30 pkt. Ale mam wrażenie, że Turcy nie jako grając już na luzie będą chcieli godnie się pokazać. Twarda obrona może być ciężka do przełamania dla
USA - bynajmniej początkowo. Jeśli tylko atak siądzie Rosjanom, a z tym różnie bywa - to myślę, że przegrają ( to pewne ???? ) ale być może mniej niż 24. Dla Rosjan to też taki mecz promocji i pokazania się. W końcu kiedy to zrobić jak nie z
USA, także myślę, że nawet w wypadku wysokiego prowadzenia
USA nie będą chcieli zrobić klapy i będą walczyć o jak najmniejsze rozmiary porażki. Dla
USA będzie to 1wszy przeciwnik tak twardo broniący.
Litwa -
Argentyna (+3.5/-3.5) -->
2 - 1,85
Ciężko mi tu wytypować zwycięzce...Oba zespoły mają swoje plusy oba minusy. Scola gra fantastyczny turniej. Kleiza też, ale pod koszem jednak ciężko będzie Litwinom powstrzymać Scole...Wydaje mi się, że
Argentyna wygra 4-6 pkt.