edit: To co wyczyniał Marciniak i nonszalancki karny Flavio to jest masakra. Meczyk dobry, ofensywny, takiego jak się spodziewałem. Szkoda, że sędzia międzypowiatowy się niedostosował.
Lechia Gdańsk vs Ślask Wrocław 1:1 (1:0)
Over 2.5 @ 1.96
Over 3.5 @ 3.35
LVBET
Dzisiejsze spotkanie inauguracyjne 2 kolejkę zapowiada się niezwykle ciekawie. Jak już wspomniałęm wcześniej, dla mnie Overowy mecz. Tak wiem, że Stokowiec polepszył obronę Lechii, ale mecz ze wsłabą tego dnia (jak i w mojej opinii cały czas) Jagi nie jest do końca odzwierciedleniem tego na co ich stać.
Zacznijmy od gospodarzy.
Napisałem w poście po poprzednim spotkaniu Lechii, że ciężko się ogląda bandę symulantów z Kuciakiem na czele i co ciekawe i przyznam tutaj Stokowiec u mnie zaplusował, powiedział to w wywiadzie, że tak grać nie wolno. Mam nadzieję, że zmieni to, albo wymieni Kuciaka ????
Moim zdaniem Lechia "cierpii" w drugiej linii, grają tam w mojej ocenie piłkarze przeciętni z których ktoś kiedyś chciał zrobić gwiazdy - Łukasik, oprócz pyskowania na boisku i doskakiwania do sędziego, jeszcze nie widziałem żeby zagrał cały mecz dobrze. Lipski - temu chłopakowi w ogóle ktoś zrobił krzywdę, wmówili mu że jest super i najlepszy i gra jak gra, a ze swoich źródeł wiem, że trenuje różnie i na tym zakończę.
W ataku wciąż dobry Flavio, generalnie Stokowiec ma pole do popisu, bo jedną z lepszych kadr w tej lidze i brak awansu do top 8 będzie porażką, myślę , że dla samego trenera. Generalnie obrona się poprawiła, bo przeszli na 4 z tyłu zamiast 3. Czy dzisiaj wyjdą tak samo ? Moim zdaniem tak, bo Śląsk opiera grę na skrzydłach, także trzeba będzie te sektory zabezpieczyć.
przewiduję skład jak w 1 spotkaniu:
Kuciak - Stolarski, Nalepa, Augustyn, Mladenovic - Lipski, Kubicki, Łukasik - Haraslin , Paixao, Mak
No i teraz Śląsk,
dużo by pisać na ich temat, moje zdanie zresztą znacie bo wielokrotnie pisałem, ale odniosę się do transferu Koseckigo i przyjścia Brozia do klubu.
Kosecki - fajny chłopak, ale nic po za tym. Zaczął strzelać i asystować dopiero w fazie spadkowej, ciągle urazy. W sezonie zasadniczym 2 bramki i 2 asysty, w strefie spadkowej 2 gole i 3 asysty. Jedyny minus jego odejścia teraz to fakt, że te 3 z 4 bramek strzelił właśnie Lechii ;p. Dlatego nie przeceniał bym jego możliwości i umiejętności. Był w Śląsku podobny zawodnik, który miał pretensje do klubu, że nie przedłużyli kontraktu p. Biliński o czym pisałem tutaj ->
https://forum.bukmacherskie.com/threads/1-kolejka-lotto-ekstraklasy-14-07-17-07-2017.146783/#post-6463413
Co do Brozia, Śląsk ma (miał) tylko 1 PO - Dankowskiego, przyda się ktoś do rywalizacji, żeby młody miał nad sobą bat i dalej się rozwijał.
W skrócie potencjał w ataku jest , Pich w dobrej formie, Farshad coraz lepiej pracuje na treningu - trzeba zmienić troszkę jego mentalność. Piech z Chrapkiem całkiem ciekawa współpraca.
Mega gra Cholewiaka na Lewej obronie - to taki mini wahadłowy, bo ciągnie go do przodu z racji tego , że jest skrzydłowym, ale ma super wydolność.
No i Tarasovs - tak zawalił bramkę i jest elektryczny, ale przynajmniej wygrywa główki, chociaż w mojej opinii zagra dzisiaj Golla.
Skłąd: Słowik - Dankowski, Golla/Tarasovs, Celeban, Cholewiak - Augusto, Chrapek, Pałaszewski - Pich, Farshad - Piech
Dodając do tego historię spotkań w Gdańsku to padają 3, 4 bramki, zdażyło się 5, to jest mocny kandydat do hokejowego wyniku, ale jak będzie zobaczymy. Potencjał w ataku obie drużyny mają na wysokim poziomie, do tego dochodzą problemy w obronie, co pozwala patrzeć z zaciekawieniem na Gdańsk o godzinie 18, swoją drogą jeszcze ponarzekam sobie, to co za ... wymyślił, żeby taki mecz, który zapowiada się dość fajnie i ofensywnie odbywał się w piątek o 18. A w sobotę mamy taki "hit" jak Zagłębie Lubin z Zagłębiem Sosnowiec, no ale cóż.