>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2. kolejka LOTTO Ekstraklasy (27.07-30.07.2018)

Status
Zamknięty.
piotrex007 119,2K

piotrex007

Użytkownik
Takie luźne przemyślenie odnośnie meczu Zagłębia Lubin z Zagłębiem Sosnowiec. Sytuacja tu na forum bliźniaczo przypomina mi tę sprzed dwóch sezonów (byłem pewny, że to poprzedni sezon, jednak czas leci nieubłaganie). Tam w pierwszej kolejce Zagłębie wręcz zniszczyło Koronę Kielce, która nic nie grała, a Pogoń - choć przegrała z Wisłą Kraków 1:2 - pozostawiła dobre wrażenie po sobie.

Przed drugą kolejką, w temacie na forum były wszelakie kombinacje typów na mecz Pogoń - Korona:
- Pogoń win
- Pogoń win &amp; over 2,5
- Pogoń over 2,5 bramki
https://forum.bukmacherskie.com/threads/2-kolejka-lotto-ekstraklasy-22-07-25-07-2016.136058/
Generalnie podobnie, jak teraz optymizm jest przed meczem na Lubin. W pierwszym meczu z Legią mogli się Lubinianie skupić na kontrach, teraz rola się odwróci, bo to goście z Sosnowca będą czekać i kontrować. Jak napisał wcześniej seanprice w polskiej lidze, ale generalnie też w piłce nie zawsze 2+2=4. Szczególnie na początku sezonu forma nie jest do końca stabilna i nie opierałbym się aż tak na wynikach obu Zagłębi w pierwszej kolejce i na tej podstawie stawiał na gospodarzy.

esatyper 82

esatyper

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Typ: Obie drużyny strzelą bramkę

Kurs: 1,80
Bukmacher: Totalbet
Status: ✅ Wygrany

Obrona raczej nie będzie mocną stroną obu drużyn w tym sezonie. Ich czyste konta raczej będą w większym stopniu zasługą rywali niż skuteczności formacji obronnych. Pokazał to choćby zeszłotygodniowy mecz Lechii w Białymstoku, gdzie Jagiellonia na prawdę mogla zdobyć tego wyrównującego gola, ale była nieskuteczna. Oba zespoły wygrały swoje pierwsze spotkania, więc będą chciały iść za ciosem i wygrać po raz kolejny, co pozwala oczekiwać otwartej gry do przodu i większej ilości bramek.

Otrzymane punkty reputacji: +18
ajayinho 2,4K

ajayinho

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Typ: Remis
(fortuna @3.25) ✅
Bardzo fajnie wg mnie zaprezentowała się Lechia w Białymstoku. Jednak to bronienie wyniku trochę daje niesmak, niekiedy wyprowadzanie kontrataków po błędach piłkarzy Jagi przyniosło korzyść w postaci czerwonej kartki dla Gui. Nawet jak piłka została przyjęta w środku boiska, strasznie długo była przetrzymywana przez graczy Lechii co dawało im zwykle rzut wolny po faulu. Może to był sposób na 3 punkty, z punktu widzenia kibica Lechii można się cieszyć ze zwycięstwa jednak niezwykle ciekaw jestem z tego co pokażą dzisiaj piłkarze trenera Stokowca.
Śląsk wygrał 3:1 z Cracovią i ten mecz bardzo mi się również podobał. Na kuponie miałem overek 2,5 i weszło jak w masło. Co do graczy Śląska, to jak to możliwe że Tarasovs gra jeszcze w tej drużynie ?! Oglądałem sparingi przed sezonem, jak wchodził to nagle Słowik robił cuda w bramce żeby uchronić zespół przed stratą bramki, zresztą widzieliśmy sami co prezentował w 1 kolejce. Niepewność. Nie jestem pewien czy Śląsk zdecyduje się na wymianę ciosów z Lechią. Obie ekipy mają komfort w postaci 3 punktów, dziś trzeba dołożyć kolejne. Początkowo chciałem dać poniżej 2 bramek, jednak patrząc na historię obu ekip to jest to zły pomysł. Cóż, bacząc na absencje obu ekip, za ich wyrównanymi składami to skłaniam się za remisem.

Otrzymane punkty reputacji: +10
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
edit: To co wyczyniał Marciniak i nonszalancki karny Flavio to jest masakra. Meczyk dobry, ofensywny, takiego jak się spodziewałem. Szkoda, że sędzia międzypowiatowy się niedostosował.

Lechia Gdańsk vs Ślask Wrocław 1:1 (1:0)
Over 2.5 @ 1.96 ⛔
Over 3.5 @ 3.35 ⛔
LVBET

Dzisiejsze spotkanie inauguracyjne 2 kolejkę zapowiada się niezwykle ciekawie. Jak już wspomniałęm wcześniej, dla mnie Overowy mecz. Tak wiem, że Stokowiec polepszył obronę Lechii, ale mecz ze wsłabą tego dnia (jak i w mojej opinii cały czas) Jagi nie jest do końca odzwierciedleniem tego na co ich stać.
Zacznijmy od gospodarzy.
Napisałem w poście po poprzednim spotkaniu Lechii, że ciężko się ogląda bandę symulantów z Kuciakiem na czele i co ciekawe i przyznam tutaj Stokowiec u mnie zaplusował, powiedział to w wywiadzie, że tak grać nie wolno. Mam nadzieję, że zmieni to, albo wymieni Kuciaka ????
Moim zdaniem Lechia &quot;cierpii&quot; w drugiej linii, grają tam w mojej ocenie piłkarze przeciętni z których ktoś kiedyś chciał zrobić gwiazdy - Łukasik, oprócz pyskowania na boisku i doskakiwania do sędziego, jeszcze nie widziałem żeby zagrał cały mecz dobrze. Lipski - temu chłopakowi w ogóle ktoś zrobił krzywdę, wmówili mu że jest super i najlepszy i gra jak gra, a ze swoich źródeł wiem, że trenuje różnie i na tym zakończę.
W ataku wciąż dobry Flavio, generalnie Stokowiec ma pole do popisu, bo jedną z lepszych kadr w tej lidze i brak awansu do top 8 będzie porażką, myślę , że dla samego trenera. Generalnie obrona się poprawiła, bo przeszli na 4 z tyłu zamiast 3. Czy dzisiaj wyjdą tak samo ? Moim zdaniem tak, bo Śląsk opiera grę na skrzydłach, także trzeba będzie te sektory zabezpieczyć.
przewiduję skład jak w 1 spotkaniu:
Kuciak - Stolarski, Nalepa, Augustyn, Mladenovic - Lipski, Kubicki, Łukasik - Haraslin , Paixao, Mak

No i teraz Śląsk,
dużo by pisać na ich temat, moje zdanie zresztą znacie bo wielokrotnie pisałem, ale odniosę się do transferu Koseckigo i przyjścia Brozia do klubu.
Kosecki - fajny chłopak, ale nic po za tym. Zaczął strzelać i asystować dopiero w fazie spadkowej, ciągle urazy. W sezonie zasadniczym 2 bramki i 2 asysty, w strefie spadkowej 2 gole i 3 asysty. Jedyny minus jego odejścia teraz to fakt, że te 3 z 4 bramek strzelił właśnie Lechii ;p. Dlatego nie przeceniał bym jego możliwości i umiejętności. Był w Śląsku podobny zawodnik, który miał pretensje do klubu, że nie przedłużyli kontraktu p. Biliński o czym pisałem tutaj -&gt; https://forum.bukmacherskie.com/threads/1-kolejka-lotto-ekstraklasy-14-07-17-07-2017.146783/#post-6463413
Co do Brozia, Śląsk ma (miał) tylko 1 PO - Dankowskiego, przyda się ktoś do rywalizacji, żeby młody miał nad sobą bat i dalej się rozwijał.
W skrócie potencjał w ataku jest , Pich w dobrej formie, Farshad coraz lepiej pracuje na treningu - trzeba zmienić troszkę jego mentalność. Piech z Chrapkiem całkiem ciekawa współpraca.
Mega gra Cholewiaka na Lewej obronie - to taki mini wahadłowy, bo ciągnie go do przodu z racji tego , że jest skrzydłowym, ale ma super wydolność.
No i Tarasovs - tak zawalił bramkę i jest elektryczny, ale przynajmniej wygrywa główki, chociaż w mojej opinii zagra dzisiaj Golla.
Skłąd: Słowik - Dankowski, Golla/Tarasovs, Celeban, Cholewiak - Augusto, Chrapek, Pałaszewski - Pich, Farshad - Piech
Dodając do tego historię spotkań w Gdańsku to padają 3, 4 bramki, zdażyło się 5, to jest mocny kandydat do hokejowego wyniku, ale jak będzie zobaczymy. Potencjał w ataku obie drużyny mają na wysokim poziomie, do tego dochodzą problemy w obronie, co pozwala patrzeć z zaciekawieniem na Gdańsk o godzinie 18, swoją drogą jeszcze ponarzekam sobie, to co za ... wymyślił, żeby taki mecz, który zapowiada się dość fajnie i ofensywnie odbywał się w piątek o 18. A w sobotę mamy taki &quot;hit&quot; jak Zagłębie Lubin z Zagłębiem Sosnowiec, no ale cóż.

Otrzymane punkty reputacji: +18
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław 1:1
obie strzelą
1,66 Fortuna

2 kolejkę zaczynamy dość ciekawym meczem w Gdańsku gdzie Lechia podejmuje Śląsk.
W pierwszej kolejce obie drużyny zgarnęły 3 punkty, Lechia 1:0 wygrała na wyjeździe z Jagiellonią natomiast Śląsk pokonał 3:1 u siebie Cracovie.
Dziś stawiam na obie drużyny strzelą gola, obie ekipy mają potencjał w ataku dużo większe niż w obronie, ta często się gubi i robi bardzo dużo głupich błędów tak było w poprzednim sezonie a dużych zmian nie było (chociażby przykład w meczu z Śląsk - Cracovia gdzie obrońca Śląska był &quot;objechany&quot; bardzo łatwo i przegrał grę ciałem zamiast wybijać na aut cokolwiek to wolał walczyć bark w bark wiedząc, że nie ma do pomocy nikogo).
W ataku Lechia ma Paixao, który już w 1 kolejce strzelił gola. W Śląsku Robak - najlepszy strzelec Śląsk zaczął na ławce więc tam też jest spora walka o miejsce w składzie.
Wisła Kraków - Miedź Legnica 2:1
Wisła
2,25 Fortuna
Miedź poniżej 4,5 rzutów rożnych 1,90 STS
Stawiam w tym meczu czysty win gospodarza. Wisła mimo osłabień pozytywnie zaskoczyła mnie w meczu z Arką, gdzie byli dużo lepsi niż goście, brakowało tylko wykończenia akcji.. No i była świetna szansa, karny - niewykorzystany przez Boguskiego. Natomiast Miedź mimo wygranej nad Pogonią 1:0 nie pokazali nic szczególnego, bramka w 91 minucie więcej szczęścia niż umiejętności.
Wisła ma dużo większy potencjał i jeśli zagrają tak samo jak z Arką to moim zdaniem zgarną pewne 3 punkty.
Oczywiście po stracie Carlitosa Wisła ma problemy ze strzelaniem bramek i to się chyba nie zmieni jeśli nie kupią kogoś ale na Miedź powinno wystarczyć.
Wisła grając z Arką nabiła aż 7 rogów natomiast Arce pozwoliła wbić tylko 1 róg. Miedź wbiła Pogoni tylko 2 rogi.
Myślę, że grę będzie prowadzić Wisła a im dłużej Wisła bramki nie strzeli tym moim zdaniem typ na poniżej rogów Miedzi będzie bezpieczny.
// Szkoda rogów, Miedź nabiła ich sporo w 2-giej połowie

Otrzymane punkty reputacji: +1
ksolajons 84

ksolajons

Użytkownik
Przeglądam posty dotyczące dzisiejszych meczów Ekstraklasy, i nie da się nie zauważyć, że wszystkie typy się powielają. Mianowicie: Lechia vs Śląsk (btts), i Wisła Kraków Win. Jest to logiczne rozumowanie, bo oglądając pierwszy mecz Śląska jak i Lechii, również nasuwa się myśl o btts w tym spotkaniu. Co do Wisły Kraków. Mecz z Arką, faktycznie, niemalże 90 minut bez efektywnej dominacji gospodarzy. Dedukując w tym meczu Wisła powinna zgarnąć 3 pkt, jeśli zagrają na zbliżonym poziomie do swojego pierwszego spotkania. To słowem podsumowania tego co dyktuje logika. A teraz przypomnijmy sobie, że nasza rodzima liga z logiką ma naprawdę niewiele wspólnego, jak i z równą formą, zwłaszcza na początku sezonu. Kursy na Wisłę rosną, co niekoniecznie musi oznaczać, że gospodarze nie dadzą rady wygrać, ale osobiście czuję w tym spotkaniu remis (@3,20 STS) . Co do drugiego meczu. Btts jak najbardziej możliwy, ja jednak poszedłbym w wygraną Śląska (@3,30 STS), którzy wg mnie, lepiej zaprezentowali się w swoim pierwszym spotkaniu, mimo że przeciwnik może mniej wymagający (Cracovia), ale umówmy się, jakie ma to znaczenie w tej lidze? ????

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Generalnie podobnie, jak teraz optymizm jest przed meczem na Lubin. W pierwszym meczu z Legią mogli się Lubinianie skupić na kontrach, teraz rola się odwróci, bo to goście z Sosnowca będą czekać i kontrować. Jak napisał wcześniej seanprice w polskiej lidze, ale generalnie też w piłce nie zawsze 2+2=4. Szczególnie na początku sezonu forma nie jest do końca stabilna i nie opierałbym się aż tak na wynikach obu Zagłębi w pierwszej kolejce i na tej podstawie stawiał na gospodarzy.
Zgadza się, wszystko co napisałeś.
Tylko w przypadku Lubina z Sosnowcem jest taki problem, że Sosnowiec przez pół roku będzie przyswajał warunki ekstraklasy. To jest za duży przeskok dla nich, co dobitnie pokazał już pierwszy mecz. Wiadomo, że w ekstraklasie 1,65 jest warte minimum 3 razy więcej jeśli się to ogląda i drży o wynik, ale 1,80 na otwarcie było fajnym kursem. Drugi beniaminek jest 2 razy bardziej oklepany i mocniejszy i w przypadki Miedzi jest o wiele większy problem jeśli chciałby się grać przeciwko. Miedź będzie u siebie zbierać punkty i na przykład już mam postawione ich zwycięstwo za tydzień z Górnikiem. DNB w okolicach 1,7-1,8 to jest dobry bet. Górnik niczym się nie różni od beniaminka, bo w zasadzie sam jest takim beniaminkiem mając taką kadrę na ten sezon. Jakbym się uparł to bym i zagrał spadek Górnika, ale nie lubię aż tak długich long termów.
Swoją drogą podziwiam ludzi, którzy grają remisy. Oprócz ustawek, gdzie można ten podział punktów zrozumieć to w życiu nie zagrałem czystego remisu od tak po prostu, jakieś widzimisię czy co. Nie wiem. Gdzie szukać logiki w takich typach to nigdy nie zrozumiem i chyba się nie dowiem.

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Zagłębie Lubin - Zagłębie Sosnowiec 2:1 (5:4 rożnych)
Sosnowiec poniżej 4,5 rzutów rożnych
1,67 STS
Lubin powyżej 5,5 rzutów rożnych 1,85 STS
Wydaje mi się, że jest to bardzo fajna opcja. Sosnowiec nie wyglądał najlepiej w meczu u siebie z Piastem i wydaje mi się, że w niecały tydzień niewiele się zmieniło natomiast Zagłębie wygrało na wyjeździe z Legią 3:1.
Zagłębie Lubin wykonują sporo rogów, nawet w Warszawie z Legią wykonali ich 5 ale więc także w tym meczu powinni ich wykonać sporo, na pewno będą atakować do strzelenia gola a jak pokazał mecz w Warszawie kontrataki mają dobre. Jeśli chodzi o Sosnowiec to w meczu z Piastem mieli 4 rogi ale nie widziałem zbytnio dużo gry bokami, żeby dać sobie szanse na stały fragment gry. Z Lubinem będzie jeszcze trudniej.
// Znowu pechowo, 6 rożny nabity i ... sędzia kończy mecz i nie zaliczone..

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna Polska
Spotkanie: Lechia-Śląsk
Typ: x/1
Kurs: 3.85
Bukmacher: Fortuna
Godz: 18:00
Ewentualna analiza: Spotkanie Gdańskiej Lechii oraz Śląska Wrocław rozpocznie nam drugą kolejkę polskiej ekstraklasy piłkarskiej. Gospodarze jak i goście w pierwszych swoich spotkaniach okazali się być lepsi od swoich rywali. Lechia wygrała wyjazdowe spotkanie do Białegostoku natomiast Śląsk przed własną publicznością ograł 3:1 drużynę popularnych &quot;pasów&quot; . W tym spotkaniu moim faworytem do zdobycia kompletu punktów będzie drużyna gospodarzy , która może nie zaprezentowała się jakoś rewelacyjnie w tym pierwszym meczu, ale była zespołem dobrze grającym w obronie, poukładanym w środku pola i skutecznym w ataku, Śląsk również zagrał niezłe spotkanie , ale na tym stadionie od pewnego momentu nie potrafi zdobyć chociażby jednego punktu. Nie liczę na ataki Lechii od pierwszych minut spotkania, myślę że oba zespoły zaczną raczej na spokojnie , bez jakichś ryzykownych ataków, wierze jednak że spotkanie będzie otwarte i obfitowało będzie w gole, pomimo iż patrząc na poprzednie mecze tych dwóch ekip to overów za dużo nie oglądaliśmy tak po jednej jak i po drugiej stronie. W ekipie przyjezdnych zagrał cała podstawowa jedenastka, trener więc ma pole do popisu, w ekipie gospodarzy natomiast nie zobaczymy na pewno: Balde, Makowskiego oraz Peszki , pod znakiem zapytania stoi występ Vitorri oraz Wolskiego, na pewno ten ostatni w dobrej formie dałby sporo swojej drużynie. Ja stawiam na spokojnie spotkanie do 45 oraz bezbramkowy remis, później mój typ to wygrana Lechii 2:0, bowiem myślę że w drugiej częsci ekipa gospodarzy zaryzykuje już znacznie więcej, śląsk natomiast ucieszyłby się z remisu ugranego w tym spotkaniu.

xbrajanx 34,5K

xbrajanx

Użytkownik
Wisła K. - Miedź Legnica
X2 @1,61 Fortuna ⛔ ⛔

Dzisiaj znów gram w stronę Miedzi, mimo że to wyjazd. Miedź pokazała z Pogonią jak jest zgrana. Nikogo nie powinno to dziwić, bo to wszystko dzięki temu że prawie cały skład podst. z 1 ligi został. Większe zmiany zaszły na ławce. W pierwszym meczu Miedź nie prowadziła gry przez całe spotkanie i był dłuższe momenty gdzie to Pogoń napierała na bramkę Sapeli. Ostatecznie to Forsell dał zwycięstwo drużynie z Legnicy, po wejściu na boisko. On już pokazywał w pierwszej lidze że potrafi grać i na naszą Ekstraklasę się nadaje. Co do Wisły, pierwszy ich mecz oglądałem od drugiej połowy. Powiem tak, Arka w ogóle nie chciała jakoś zagrozić bramce Wisły, bali się oddawać strzały, a w obronie się trochę gubili no i doszło do karnego, którego na szczęście Arki nie strzelił Bouski, a następnie nie trafił do pustej bramki z kilku metrów. Wisła ma niezłą obronę która może nie ma wielkich nazwisk, ale naszą Ekstraklasę są oni jednymi z lepszych, jednak ta ofensywa wydaję mi się że mocno ucierpiała po utracie Carlitosa. On sam potrafił zrobić wiele, ale też wykorzystywał dobre zagrania od kolegów. Ondrasek to już inny typ zawodnika, dodatkowo Imaz który ma milion sytuacji nie potrafi wykorzystać żadnej. Małeckim i Boguskim to też Wisła za wiele nie zdziała. Na pewno na plus Basha i nowy zawodnik Wisły Dawid Kort. Za braknie najprawdopodobniej w Wiśle: Arsenicia, Halilovicia i Palcicia. Szkoda bo każdy z nich ma potencjał i w poprzednim sezonie pokazywali to często. Podsumowując w obu zespołach linie defensywne są niezłe, może nie idealne i z jakimiś wielkimi nazwiskami, ale na pewno z doświadczeniem. Co do ofensywy, Wisła ma większy potencjał i lepsze nazwiska, ale w Miedzi też grają byli zawodnicy z Ekstraklasy i szczególnie dużo doświadczeni co często w Miedzi widać podczas meczu. Także dla mnie to mecz 50/50 i jak już to Wisła jest faworytem bo grają u siebie, a Miedź to beniaminek . Myślę że to będzie ciekawe i na prawdę wyrównane spotkanie.

Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Lechia - Śląsk
obie strzelą @1,75
forBET ✅
powyżej 2,5 gola @1,95 forBET ⛔
Spotkanie rozpoczynające 2 kolejkę ligowych zmagań, obie ekipy można powiedziec w dobrych nastrojach, ponieważ wygrały swoje inaugurujące spotkania, Lechia wygrała w delegacji w Białymstoku 0:1, natomiast Śląsk rozbił u siebie Cracovię 3:1. Dzisiaj mój główny typ na ten mecz to obie strzelą, obydwie drużyny mają kim straszyć z przodu oraz nie ustrzegają się błedów w defensywie, tylko przez nieskuteczność Jagi ekipa Stokowca zachowała czyste konto w pierwszej kolejce, Śląsk zaś fajnie wszedł w sezon i uważam, że dzisiaj mogą powalczyć o zwycięstwo, żeby przerwać wyjazdowe fatum z rundy zasaniczej poprzedniego sezonu, w którym wrocławianie ani razu nie wygrali w delegacji. Jednak nie będę podejmował się typowania 1x2, natomiast uważam, że może to być overowe spotkanie, Swiadczyć o tym mogą chociażby ich bezpośrednie mecze, w których over 2,5 pokryty został w 4 ostatnich spotkaniach, a w trzech z nich również over 3,5, jednak wybieram bezpieczniejszą opcję. O absencjach zostało już napisane praktycznie wszystko, więc nie będę powtrzał wcześniejszych postów.
Wisła - Miedź Legnica
obie strzelą @1,8
forBET ✅
podwója szansa 0-0 @1,68 fortuna ⛔
Drugie dzisiejsze spotkanie, Biała Gwiazda podejmie beniaminka z Legnicy, faworytem na papierze jest oczywiście ekipa gospodarzy, która na inaugurację tylko na swoje życzenie nie wygrała meczu z arką, prezentując fatalną skuteczność, dodatkowo nie wykorzystali rzutu karnego, Miedź tak jak przewidywałem wygrała swój inauguracyjny mecz w Ekstraklasie, jak powiedział trner legniczan, są zadowoleni z debiutu, ale pokazali w nim tylko z 30% swoich możliwości, teraz z zawodników zeszło już ciśnienie i chcą udowodnić, że nie przypadkowo znalezli się w tej lidze. Dzisiaj o zwycięstwo będzie trudno, ale myślę, że na tą minimum jedną bramkę stać gości, Wisła jeśli w tygodniu popracowała nad skutecznoscią też powinna coś ustrzelić, drugi typ to podwójna szansa na remis, w ostatecznym rozrachunku bardzo możliwe, że to gospodarze zainkasują komplet punktów, jednak remis do przerwy wydaje się całkiem realny, Wisła będzie pewnie wiecej przy piłce i będzie próbowała atakiem pozycyjnym rozbroić defensywę gości, a wiadomo, że w naszej lidze nikt nie lubi tak grać, większosć drużyn preferuje grę z kontry, dlatego uważam, że jeżeli uda się Miedzi przetrwać pierwsze minuty bez straty gola to w miarę z upływem czasu remis do przerwy będzie bardzo realny, a nawet jak gospodarze strzelą to mecz może sie otworzyć i zobaczymy kilka bramek, bo w innym wypadku będą to niestety piłkarskie szachy.

Otrzymane punkty reputacji: +1
U 0

Usunięty użytkownik 46969

Gość
Obrona raczej nie będzie mocną stroną obu drużyn w tym sezonie. Ich czyste konta raczej będą w większym stopniu zasługą rywali niż skuteczności formacji obronnych. Pokazał to choćby zeszłotygodniowy mecz Lechii w Białymstoku, gdzie Jagiellonia na prawdę mogla zdobyć tego wyrównującego gola, ale była nieskuteczna. Oba zespoły wygrały swoje pierwsze spotkania, więc będą chciały iść za ciosem i wygrać po raz kolejny, co pozwala oczekiwać otwartej gry do przodu i większej ilości bramek.
Wlasnie najwieksza sila Slaska w tym sezonie bedzie obrona, moze jeszcze nie na poczatku sezonu ale jak sie zgraja to wyglada miodzio moim zdaniem, Slask ostatnio problemy z SO , Tarasovs tykajaca bomba w koncu pojdzie w odstawke, o Pawelcu nie wspominam bo to kaleka straszny od zawsze na zawsze a tez miewal epizody na SO, wlasnie w tym sezonie teraz kiedy przyszedl Wojtek Golla, mamy lidera Celebana, boki tez wygladaja super, Broziu przyszedl moze sie odrodzi bo widac ze glodny gry i bedzie dobra walka, WKS naprawde wyglada dobrze w tym sezonie jesli chodzi o formacje obronna, mysle ze od takiej paki bedzie mozna troche wymagac i gorna osemka spokojnie

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Wlasnie najwieksza sila Slaska w tym sezonie bedzie obrona, moze jeszcze nie na poczatku sezonu ale jak sie zgraja to wyglada miodzio moim zdaniem, Slask ostatnio problemy z SO , Tarasovs tykajaca bomba w koncu pojdzie w odstawke, o Pawelcu nie wspominam bo to kaleka straszny od zawsze na zawsze a tez miewal epizody na SO, wlasnie w tym sezonie teraz kiedy przyszedl Wojtek Golla, mamy lidera Celebana, boki tez wygladaja super, Broziu przyszedl moze sie odrodzi bo widac ze glodny gry i bedzie dobra walka, WKS naprawde wyglada dobrze w tym sezonie jesli chodzi o formacje obronna, mysle ze od takiej paki bedzie mozna troche wymagac i gorna osemka spokojnie
Szkoda, że to co piszesz mało ma z rzeczywistością, jeśli nazywasz liderem obrony Celebana, to nie ma o czym mówić. W poprzednim sezonie i jeszcze w poprzednim, ten kaleka Pawelec nakrywał &quot;lidera&quot; czapką.
I skąd pewność, że Golla odpali?
Zobaczymy co dzisiaj pokażą, bo wychodzą razem.

przemovsky23 1,9K

przemovsky23

Użytkownik
Krakowska Wisła po nieudanym początku sezonu będzie chciała zrehabilitować się za zaledwie remis w meczu z Arką Gdynia . Biała Gwiazda mogła nawet wygrać to spotkanie , gdyby karnego nie spudłował Rafał Boguski .
W zupełnie innej sytuacji jest ,,Miedzianka&#39;&#39; . która swój pierwszy mecz otwarcia w swoim pierwszym meczu w Ekstraklasie wygrała u siebie z Pogonią Szczecin 1:0 .
Po tym meczu nie spodziewałbym się gradu bramek , każda z obydwu drużyn będzie czekała na dogodne akcje z kontrataku oraz sporej walki w środku pola. Postawienie na mała ilość bramek jest jak najbardziej słusznym i bardzo dobrym wyborem przy obstawianiu tego zdarzenia u swojego buka .
Oprócz bramek można zaryzykować na postawienie jednobramkowego remisu , za remis fortuna oferuje kurs 3,25 , co jest nawet kuszącą propozycją , jednak o wiele bezpieczniej jest zagranie małej ilości bramek , czy też przedziału goli od 2-3 bramek na mecz . Kurs na przedział wynosi 1,96 , więc jest to też dobra oferta do rozważenia .;) ????
Główny typ: przedział bramek 2-3 bramki
Kurs: 1,96✅✅✅
Bukmacher : Fortuna

WYNIK : 2-1
Bramki :
Ondrasek 43 &#39; , Kort 50&#39;
Marquitos 69 &#39;
WYGRANA
✅✅✅✅✅

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Korona 1 :2 Legia
Z dzisiejszych spotkań moją uwagę przykuł pojedynek Korony z Legią. Na chwilę obecną wg bukmacherów nie ma faworyta. Czyżby zespół Korony był aż tak mocny, czy Mistrz Polski jest aż tak słaby? Tutaj raczej trzeba opowiedzieć się za drugą opcją. Chociaż spora część ekspertów jako winowajcę obstawia trenera Klafuricia, który nie ma doświadczenia w prowadzeniu drużyny na tym poziomie, a obecnie z uporem maniaka forsuje ustawienie z trójką obrońców mimo, że piłkarzom wybitnie to nie leży. Świadczą o tym słabe wyniki osiągane przez Wojskowych. Tydzień temu przegrali z Zagłębiem 1:3, w tygodniu skompromitowali się w eliminacjach do LM, a w meczu o Super Puchar ponownie ulegli Arce. Trener winę zrzucił na zatrucie żołądkowe ... Można i tak, przynajmniej oryginalnie.
Ale w koncu co z tym meczem z Koroną? Krążą głosy, że Legioniści mają zagrać w ustawieniu w którym czują się dobrze ( czwórka obrońców), ale czy tak będzie, czas pokaże. Korona na razie nie pokazała niczego imponującego, co miałoby wskazywać ich jako faworyta. A zespół gości ma na głownie rewanż ze Spartakiem o być albo nie być w dalszych eliminacjach do LM.
Na kogo zatem postawić? Otóż, ja mimo wszystko zaryzykuję i zagram w stronę ekipy z Warszawy. Swoją decyzję opieram na większym potencjale Legii ,która nie będzie wszystkiego przegrywać. Ponadto historia spotkań w Kielcach jest na ich korzyść. Ostatnie 5 ligowych spotkań to 3 zwycięstwa, remis i 1 porażka. Mecz raczej nie będzie ładny, ale to ekipa z Warszawy powinna być bliższa wygranej. Jednak stawiając na nich warto wziąć poprawkę na ich nie najlepszą dyspozycję i wykluczyć remis.
Moja propozycja:
Legia dnb kurs: 1.81 betsson ✅

U 0

Usunięty użytkownik 46969

Gość
Szkoda, że to co piszesz mało ma z rzeczywistością, jeśli nazywasz liderem obrony Celebana, to nie ma o czym mówić. W poprzednim sezonie i jeszcze w poprzednim, ten kaleka Pawelec nakrywał &quot;lidera&quot; czapką.
I skąd pewność, że Golla odpali?
Zobaczymy co dzisiaj pokażą, bo wychodzą razem.
I Co glupio Ci?? Lider obrony Celeban piekny gol I gra w meczu tak jak caly Slask super spotkanie. Sedzia wyrazne problemy z przepisami ale I tak jest dobrze a z kazdym meczem bedzie coraz lepiej w koncu bez koseckich pawel cow tarasovsow I innych kalek Slask moze znowu cos znaczyc. Brawo pany

B 212

bulek78

Użytkownik
Korona - Legia 2 2,70 Fortuna
Korona może i się osłabiła w przerwie letniej, ale nadal wygląda interesująco. Z przodu Jukić i Soriano, w środku pomocy Żubrowski z Możdżeniem, w obronie doświadczony Rymaniak. Z kolei Legia ma swoje problemy, Radovic między wierszami mówi o zmianie trenera, plotki o Nawałce też nie pomagają Klafuriciowi, który coraz bardziej się gubi, grając trójką obrońców, w tym niepewnym Astizem. Korona może to wykorzystać i ugryźć Legię, ale zdaje mi się, że większa ilość asów w talii Klafuricia może zdecydować - o ile im się oczywiście będzie chciało, bo środowisko warszawskie przypomina ogrzewanie się w ciepełku. Generalnie niewiele wskazuje na wygraną Legii, ale polska ekstraklasa jest tak skontruowana, iż tutaj niespodziewane wyniki są na porządku dziennym. Kurs opieram jednak nie na tym, że to polska liga, ale na tym, iż po serii większych lub mniejszych porażek (Arka, Zagłębie, Trnava), Legia będzie próbowała w końcu się odkuć. A zmobilizowana Legia to groźna Legia. Kolejna porażka będzie oznaczała już tylko koniec przygody w Legii Klafuricia. Zastanawiam się tylko, czy właśnie o to nie chodzi niektórym piłkarzom, którzy sprawiają wrażenie, że nie chcą zabijać się dla Klafuricia...
Wiem, słaba analiza, ale szczerze powiedziawszy, kurs 2,70 jest tak interesujący, że jednak szkoda nie zaryzykować.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Zagłębie Lubin -:- Zagłębie Sosnowiec
Typ: Zagłębie Lubin + over 1.5 gola w meczu @ 1.87 ✅
Fortuna

Czas na pojedynek dwóch tych samych imienniczek. Zagłębie Sosnowiec pomimo prowadzenia z Piastem 1:0 nie zdołali utrzymać tego wyniku do końca gdzie ostatecznie przegrali 1:2. Zespół z Sosnowca zagrał w tamtym spotkaniu przeciętnie, a w drugiej połowie zabrakło jakby sił na utrzymanie dla siebie korzystnego wyniku. Słabo wyglądały z pewnością stałe fragmenty gry, a przede wszystkim rzuty rożne. Nowak wrzucał w pole karne taki balon, że dawno czegoś tak drastycznego nie widziałem. Na plus z pewnością pokazali się Sanogo oraz Alexander Christovao. Widać było, że obaj panowie są silni fizycznie i trudno jest im odebrać piłkę. Zagłębie Sosnowiec słabo wygląda kadrowo, a sama walka i determinacja może tutaj nie wystarczyć na utrzymanie się w ekstraklasie. Doczytałem również, że po meczu z Piastem Kudła odniósł kontuzje i tak naprawdę nie wiadomo czy dziś zagra od pierwszych minut. Przejdźmy do gospodarzy, którzy w pierwszej kolejce odnieśli pewne i przekonujące zwycięstwo nad Legią 1:3. Dwa trafienia w tamtym spotkaniu zaliczył Patryk Tuszyński, i chciałoby się napisać, że zespół z Lubina być może w końcu znalazł następce po Świerczoku, ale poczekajmy jeszcze kilka kolejek. W ekipie gospodarzy fajnie wszystko funkcjonowało, a kołem napędowym w tym zespole wydają się być Starzyński oraz Pawłowski. To Ci dwaj panowie byli najbardziej widoczni w spotkaniu z Legią. Dobrze do zespołu wprowadził się Vladislav Sirotov, który zaliczył asyste, lecz jedna jaskółka wiosny nie czyni, a facet niech to powtarza jak najczęściej to wtedy będziemy o nim pisać w superlatywach. Jestem zdania, że gospodarze dziś pójdą za ciosem i strzelą minimum dwie bramki odnosząc tym samym kolejne przekonujące zwycięstwo.
20:30 Korona Kielce -:- Legia Warszawa
Typ: Obie strzelą gola - TAK @ 1.64 ✅
Typ: over 2.5 gola @ 1.85 ✅
Fortuna

Potwierdziły się fakty, że Legia po raz kolejny notuje bardzo słaby początek sezonu. Dowodem tego są dwie ostatnie porażki. Klafurić trochę namieszał z ustawieniem i grą trójką obrońców i niestety nie przyniosło to efektu, a skutki dla niego mogą być takie, że pożegna się z zespołem. Legioniści jadą dziś na bardzo trudny teren jakim jest stadion w Kielcach. Tam ostatnio nie grało im się łatwo, a przy obecnej formie może być ciężko o ugranie dobrego rezultatu. Jestem ciekaw czy Klafurić wyjdzie i dziś równie odważnie co w ostatnich dwóch spotkaniach. Do składu maja wrócić Pazdan oraz Jędrzejczyk, dalej nie wiadomo co z Wieteską. Od pierwszych minut powinniśmy po raz kolejny zobaczyć duet napastników Kante - Carlitos. Klafurić musi coś zmienić, bo ten tydzień może być dla niego decydujący. No i najważniejsze miejmy nadzieje, że w ekipie gości nie panuje żaden wirus i wszyscy są zdrowi. Korona pomimo dużych roszad w składzie, w Zabrzu pokazała się z bardzo dobrej strony. Kielczanie mieli sporo przewagę, i gdyby Loska w tamtym spotkaniu miał słabszy dzień, to Korona wywiozła by z Zabrza cenne trzy punkty. Dziś na Legię nie trzeba nikogo mobilizować bo każdy chyba chce utrzeć nosa mistrzowi. Korona to walczaki i nie można im niczego zarzucić. Teraz za gole odpowiedzialni są Soriano, Jukić oraz Górski, a cały zespół pracuje żeby ugrać korzystny wynik. W tym spotkaniu typuje gole, bo jestem zdania, że padnie ich całkiem sporo. Legia musi wygrać aby poprawić nastroje w szatni, natomiast gospodarze nie mają nic do stracenia, a swoją odważną grą mocno utrudnią pracę Legii.

Otrzymane punkty reputacji: +3
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna Polska
Spotkanie: Korona-Legia
Typ: 1
Kurs: 2.80
Bukmacher: Totolotek
Godz: 20:30
Ewentualna analiza: Kolejne spotkania w ramach drugiej kolejki polskiej ekstraklasy piłkarskiej, Warszawska legia po kompromitacji sprzed kilku dni i niespodziewanej porażce na swoim stadionie z zespołem Spartaka Trnava teraz pojedzie na wyjazdowe spotkanie do zespołu kieleckiej korony. Goście troszkę lepiej niż wojskowi zaczęli poprzedni sezon, bowiem ugrali jeden cenny punkt w spotkaniu z Górnikiem Zabrze na ich terenie, byli tam zespołem lepszym , ale niestety brakło skuteczności, Legia natomiast uległa na swoim obiekcie zespołowi Zagłębia Lubin i na pewno nie tak trener wyobrażał sobie początek obecnego sezonu, bowiem przecież po porażce z Arką o superpuchar przyszły kolejne dwie wyżej przeze mnie wspomniane. Legia jest bez formy co widać w każdym kolejnym spotkaniu , pomimo tego że ma przecież w swoich szeregach bardzo dobrych zawodników, według mnie jest to zdecydowanie najsilniejsza ekipa w naszej ekstraklasie, jednak na razie coś tam nie funkcjonuje, na pewno brakuje Niezgody, który potrafił nie jednokrotnie w trudnych chwilach ratować legie, nie ma Kucharczyka, zawodnika który przecież też zdobywał ważne bramki. A w Koronie jak to praktycznie co sezon, ekipa z Kielc jest przewidziana do gry o utrzymanie w lidze, w tamtym sezonie jednak zaskoczyła swoich fanów i awansowała do górnej częsci tabeli, moim zdaniem spokojnie stać ich będzie na to również w tych rozgrywkach. Sa dobrze poukładani i widać że trener wie co robi, ma dobrych wykonawców do swojej taktyki, dlatego moim zdaniem Korona dziś nie stoi na straconej pozycji i spokojnie może ograć słabą moralnie po ostatnich spotkaniach Legie. Stawiam na dokładny wynik 2:1 dla zespołu gospodarzy.

chudy-edd 265

chudy-edd

Użytkownik
vs.

Ja w tym meczu idę w stronę Korony, bo to ona moim zdaniem jest tutaj faworytem.
W Legii już tradycynie na początku sezonu jest fatalnie. Gwiazdy ligi ściągnięte a mimo to na boisku jest dramat. W ataku brak pomysłu na rozegranie, a w obronie dziury jakich dawno nie widziałem w żadnym zespole. Porażka u siebie ze Spartakiem 0:2 to był łagodny wymiar kary. Gdyby Słowacy wykazali się lepszą skutecznością to ten mecz powinien się skończyć 0:5. Przypomnę: już w 2 minucie meczu Spartak miał doskonałą sytuację do strzelenia pierwszej bramki. Następnie jedynie doskonała interwencja Malarza po strzale z główki Spartaka ocaliła Legię a pod koniec meczu zawodnik Trnavy wkręcił w murawę obrońców Legii, minął bramkarza i szczęśliwie (dla Legii) nie trafił w bramkę. A spójrzmy na klasę zespołu Spartaka...
Z wakacji wrócili Pazdan i Jędrzejczyk ale ciężko powiedzieć czy zagrają. Prawdopodobnie nie zagra Mączyński i Remy.
Korona ma jednak również swoje problemy. Przed sezonem drużynę opuściło kliku doświadczonych zawodników takich jak Kiełb, Aankour, Cvijanovic, Dejmek czy Kaczarawa. Drużyna straciła sporo na jakości. Trener korony nalega na nowe transfery. Ostrzega, że ich brak może okazać się walką o utrzymanie. W meczach towarzyskich nie zachwycali. Przegrywali 3:0 z Wisła Płock czy 3:1 z Miedzią i zaledwie zremisowali z Zagłębiem Sosnowiec 1:1. Nadszedł jednak mecz o stawkę...
Kolega wyżej napisał, że Korona jeszcze nic nie pokazała co miałoby ich stawiać w roli faworyta. Moim zdaniem nawet jednym meczem z Górnikiem coś pokazała. Grając na wyjeździe miała prawie dwa razy więcej sytuacji bramkowych niż gospodarze, oddała prawie dwa razy więcej strzałów celnych i niecelnych oraz dłużej utrzymywała się przy piłce. Fakt, grali przeciwko drużynie, której średnia wieku wynosiła mniej niż 21 lat, ale to i tak więcej niż pokazała Legia.
Historia spotkań pomiędzy Legia a Koroną w Kielcach jest moim zdaniem po stronie gospodarzy, zwłaszcza biorąc pod uwagę obecną dyspozycję gości. Owszem, częściej to Legia wygrywała, ale zauważmy, że Korona w 7 z 10 ostatnich meczów u siebie z nimi strzelała bramkę. A trzykrotnie nawet po trzy bramki w meczu! Mecze w Kielcach dla Legii nawet w czasie gdy jest ona poukładaną drużyną nie są łatwe.
W sytuacji gdy Legia ma w głowie rewanż ze Spartakiem, gdy trener sam nie wie czy lepiej grać trzema czy czterema obrońcami, gdy w obronie są dziury a w ataku brak pomysłu i skuteczności a dodatkowo teren rywala nie jest wygodny ja grałbym raczej w stronę gospodarzy. Mają swoje problemy, ale to ich można prędzej nazwać drużyną z trenerem , który dobrze ją zna. Ciężko będzie Legii cokolwiek poprawić w kilka dni zwłaszcza, że od meczu z Zagłębiem nastąpił moim zdaniem jeszcze większy regres.
Korona - Legia 1 (2,80) totolotek⛔

Korona na drugą połowę została w szatni.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom