Pogoń Szczecin vs Piast Gliwice 0-2
Over 2.5 @ 2.03 2
Over 2.0 @ 1.54 2
lvBET
edit: Szkoda Overa, ale Pogoń z taką obroną daleko nie zajedzie
Osobiście gram over, widzę, że raczej patrzycie na to spotkanie underowo, wiadomo pogoda, Pogoń bez Buksy, ja jednak poszedłbym w over.
Pogoń w pierwszym spotkaniu z beniaminkiem zawiodła, nie ma co ukrywać, pierwsza połowa dobra w ich wykonaniu, Majewski z Buksą pokazali, że świetnie rozumiejąsię na boisku, dzisiaj ten drugi nie zagra, zostaje Majewski, który będzie musiał pokazać, że jest liderem zespołu, na jakiego go kreowały media przychodząc do Szczecina.
W meczu z Miedzią zabrakło szczęścia i koncentracji -> 15 strzałów i tylko 3 w bramkę i 12 niecelnych , co samo przez się uniemożliwia zdobycie bramki. Druga połowa była już bardziej na chodzonego, pierwsza na adużym tempie, co odbiło się później na kondycji, no cóż
. Pogoń pozwalała Miedzi na dużo, a para stoperów Dvali i Walukiewicz była mocno niepewna , przez co już w pierwszej połowie Miedź mogła zdobyć bramkę, ale tutaj było to samo co w przypadku Pogoni większość strzałów niecelnych.
Na mecz z Piastem wychodzą identycznie, będzie się działo.
Skład: Bursztyn - Nepsuj, Dvali, Walukiewicz, Nunes - Hołota, Kozulj - Blanik, Majewski, Drygas - Frączczak
Co do Piasta - mecz z drugim beniaminkiem - Zagłębiem Sosnowiec, cóż, nie wiem co o tym sądzić w mojej opinii Zagłębie to jeden z najsłabzych o ile nie najsłabsza ekipa w tym sezonie, mecz z Lubinem pokazał, że będzie im mega ciężko i o ile trener Dudek nie wymyśli czegoś konstruktywnego oprócz obrony, będzie trudno o co kolwiek. Piast też nie zagrał najlepiej, piękny strzał Jodłowca zapewnił 3 punkty gościom,
W mojej opinii wynik lepszy od gry. I ten sam syndrom co Pogoń dopadł Piasta - 18 strzałów i tylko 2 celne, 16 niecelnych, to jest przecież dramat, Piast miał szczęście że dwa strzały były zakończone bramką.
Ciekawie pokazał się Parzyszek w końcówce spotkania, szarpnął kilka razy, będą z niego ludzie. Ogólnie potencjał w ataku ta drużyna ma i dziwi mnie to, że radzą sobie ledwo z ekipami typu Zagłębie S. Szkoda też, że moc Fornalika przestała działać, kiedyś piłkarze, któzy u niego trenowali, zabijali się, aby pokazać się trenerowi, podium z Ruchem , selekcjoner, a teraz ot zwykły trener Ekstraklasowy.
Skład: Szmatuła - Kirkeskov, Czerwiński, Sedlar, Pietrowski - Felix, Jodłowiec, Dziczek, Mak - Valencia, Papadopoulos
Osobiście wydaje mi się również, że dzisiejszy mecz może wygrać Piast, głównie upatrywałbym to w postawie obrony Pogoni, ale tego nie gram akurat, nie jestem do końca przekonany patrząc i analizująć to, jak sami wiecie w naszej lidze nie ma słabych drużyn ????
Pogoń bez Buksy i Fojuta, Piast bez Badii.
Co do pogody - 29 stopni, 25 zapowiadane w okolicach zakończenia meczu.