>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

13 kolejka Ekstraklasy

Status
Zamknięty.
celahim 4

celahim

Użytkownik
Od razu rzucil mi sie w oczy wysoki kurs na Odre Wodzislaw. Bo w tej kolejce grajac na wyjezdzie, graja tak naprawde u siebie, a Odra u siebie grac potrafi, o czym wczoraj przekonal sie sam mistrz Polski. Piast tez przegral ostatnio z Polonia Warszawa, ale graja calkiem przyzwoicie, jak na tamtejsze warunki. Tak czy siak, kurs 2,20 na Odre grajaca tak naprawde u siebie biore w ciemno. Nie wiem, moze buki jeszcze sie nie zorientowaly, ze Pisat gra w Wodzislawiu, wiec trzeba z tego skorzystac jak najszybciej.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

2:0​

Na pierwszy rzut oka bardzo ciekawie zapowiada się pojedynek Arki Gdynia z GKSem Bełchatów. Gospodarze tego spotkania w 13 kolejce zaledwie zremisowali ze słabą Cracovią a podopieczni Pawła Janasa pokonała Legię, która także jest w jakimś kryzysie. Arka po bardzo dobrym początku sezonu spuściła z tonu a GKS odwrotnie. Teraz jest na fali i wygrywa mecz za meczem. Arka nie wygrała spotkania już od 7 kolejek. Natomiast Bełchatowianie mają serię trzech zwycięstw pod rząd chociaż ich wcześniejsi rywale nie są w najwyższej formie. Jednak ta seria mogła być dłuższa ale lepsza od GKS&#39;u okazała się Polonia Warszawa. Wcześniej Bełchatowianie mieli jeszcze 4 zwycięskie mecze. Tak więc jak dla mnie faworyt tego spotkania może być tylko jeden i jest GKS Bełchatów. Liczę na pewne zwycięstwo gości (tylko z tymi golami ostatnio cienko).
Moja propozycja:⛔
GKS

Zgadzacie się z tym typem czy może uważacie, że w tym spotkaniu Arka się przebudzi i urwie punkty gościom?

W pełni się zgadzam się z opinią celahim&#39;a. Odra u siebie jest mocna. O czym faktycznie świadczy wczorajszy mecz z Wisłą Kraków. Wprawdzie gospodarze przegrali 0:2 jednak do 90 minuty grali dobre spotkanie utrzymując korzystny dla nich remis. Kurs 2,20 jest zachęcający – a trzeba się liczyć, że na pewno spadnie.

ycho 9

ycho

Użytkownik
Arka Gdynia - GKS Bełchatów
Typ:2
Kurs:2.50
Buk:Bet-at-home
Analiza:
Pojedynek dwóch drużyn , które w tym sezonie zupełnie inaczej trafiły z formą.
Arka po kapitalnym początku gdzie nawet przez kolejkę była liderem teraz , zresztą zgodnie z przedsezonowymi przewidywaniami walczy o utrzymanie , a aktualnie jest na 11 miejscu i ma 15 punktów.
Bełchatów prowadzony przez wujka Janasa miał słaby początek , ale głównie dzięki poukładanej grze w defensywie i dobrym graczom ofensywnym rozkręcał się z kolejki na kolejkę i ostatnio pokonał w bardzo dobrym stylu Legię 1:0 , zajmują wysokie 3 miejsce i mają teraz 25 punktów.
Forma w ostatnich meczach też jak nic innego świadczy na korzyść PGE.
Arka w ostatnich 5 meczach zdobyła raptem 2 punkty , a nie wygrali już chyba od 8 spotkań.
PGE w tych samych 5 kolejkach zdobyło 12 punktów , ulegając tylko liderowi - Polonii , a pokonując m.in. jak już wspominałem Legię.
W ciągu ostatniego meczu z składu Arki wypadło dwóch podstawowych zawodników i nie wiadomo czy wykurują się już na piątek , PGE gra w pełnym , najmocniejszym składzie.
Myślę , że kurs oferowany przez bukmacherów jest bardzo wysoki i można by się nawet pokusić o typ na 2 z handi 1:0 , ale lepiej wróbel w garści niż gołąb na dachu .

celahim 4

celahim

Użytkownik
Widze, ze odwaznie stawiacie na Belchatow. Pewnie, ze sa rozpedzeni i graja naprawde fajnie, ekipe maja w sumie bardzo podobna do tej, z ktora zdobyli vice-mistrzostwo. Z drugiej strony jednak Arka musi w koncu jakis mecz wygrac, tymbardziej, ze zlej ekipy oni nie maja. Belchatow na ostatnich 8 meczy wygral 7, Arka nie wygrala juz chyba od 7 spotkan, tak wiec najwyzszy czas na przelamanie tej passy. Graja u siebie, co powinno byc ich atutem. Jak dla mnie bardziej 1X, ewentualnie czyste 1 w Gdynii. ✅✅
Co do Lecha kurs rzeczywiscie zachecajacy, ale czy warty jakiegos grubszego grania? Poznaniacy graja w kratke, jeden mecz dobrze, drugi srednio, trzeci zle, za to Polonia z Grodziska calkiem niezle sobie radzi. Trudny mecz do wytypowania, chociaz jesli mialbym stawiac, to tez stawialbym ne Lecha.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Nie wiecie czy w Arce zdolni do gry będą Wachowicz i Zakrzewski ? Bo mnie to ciekawi jeśli będzie tych dwóch graczy to Arka ma szanse, kiedyś muszą się przełamać, podobnie jak Bełchatów jedni z przegrywania drudzy z wygrywania ????

M 0

marynarz_szczurek

Użytkownik
Legia WARSZAWA - Śląsk WROCŁAW
Typ: 2:0
Kurs: 7,50
Bukmacher: Toto-mix

Analiza spotkania:
Stołeczna Legia w piątkowy wieczór beniaminka z Wrocławia. Śląsk radzi sobie w tym sezonie bardzo dobrze, ale Legia, która według prasy przeżywa kryzys, dysponuje dużo bardziej doświadczonym składem. W Warszawie punkt ugrała jedynie stołeczna Polonia, a pozostali rywale wyjeżdżali z Warszawy tracąc co najmniej dwie bramki i strzelając najwyżej jedną. Tylko raz Legia wygrała różnicą tylko jednej bramki. W pozostałych spotkaniach Legia aplikowała co najmniej dwie bramki więcej niż drużyna rywali. Śląsk na boiskach rywali trafiał w 72% spotkań. Oprócz Polonii nie udało im się strzelić bramki na boisku w Łodzi (również Legia zremisowała z ŁKS-em 0:0). Myślę, że Legia nie popełni błędu poznańskiego Lecha i nie pozwoli na strzelenie bramki Śląskowi. A bramka dla Legii po ponad 180 minutach przerwy jest tylko kwestią czasu. Dlatego według mnie Legia pokona Śląsk w stosunku 2:0(1:0). Warto pomyśleć nad underem, jak dla mnie to 9/10

k@jtek 0

k@jtek

Użytkownik
Taki wielki kurs na Polonie Bytom, że to szok przecież Polonia wygrała z Legią teraz dość pechowy remis z Lechem choć jedna bramka należała się Lechowi ale jakby popatrzeć teraz Polonia gra na wyjeździe z Jaga, która już łohoho nie wpuściła bramki. No w każdym razie ciekawy mecz będzie trzeba sie nim zainteresować.
A co mnie śmieszy?! A no kurs na Górnika 1.66 hahahahah oni sobie chyba jaja robią i chyba przyjęli zasadę odwrotnie proporcjonalną do ryzyka. No dobra Górnik zagrał niezły mecz z Jaga, Cracovia nie wygrała jeszce żadnego spotkania na wyjeździe ale kurs w stosunku do ryzyka jak dla mnie to totalny nie wypał.
Ładny też kurs na Odrę Wodzisław ten mecz jest wart uwagi . Odra zmieniła trenera i od razu widać efekty, zaczynają grac ładną piłkę trochę szczęścia zabrakło im w meczu z Górnikiem a mogliby to spotkanie spokojnie wygrać.

celahim 4

celahim

Użytkownik
Jesli chodzi o Polonie, to akurat kazdy wynik jest tam mozliwy. Pilkarzy Polonii duzo kosztowaly te dwa mecze, co dobitnie bylo widac w ostatnich 10 minutach meczu z Lechem. Z Jaga gra sie wszystkim trudno, malo widowiskowo, ale taki styl maja druzyny Probierza. Na niekorzysc Polonii bedzie przemawial tez fakt dalekiej podrozy, co dodatkowo ich zmeczy. W dodatku Probierz zna zawodnikow Polonii, wiec bedzie wiedzial, jak poukladac Jage przed spotkaniem z Polonia.
A co przemawia za Polonia? Wielka ambicja pilkarzy i chec walki w kazdym meczu o 3 punkty, a nie bronienie wyniku 0:0 wszystkimi pilkarzami.
Mam nadzieje, ze Pilkarze beda tez chcieli odegrac sie na Michalku, ktory w Bytomiu spalil za soba wszystkie mosty, przede wszystkim u kibicow, ale tez i u pilkarzy (najwiecej chyba Adrian Klepszynski moze cos na ten temat powiedziec). Licze, ze Polonia odegra sie na druzynie prowadzonej przez Michalka, w kazdym razie Polonia ma cos mu do udowodnienia.
Mimo wszystko nie stawialbym tego meczu.
To mniej wiecej tyle, jesli chodzi o sytuacje Polonii;-)
A tak odbiegajac od tematu to najbardziej wkurzajace jest to, ze kolejny sezon z rzedu(4?) nie dane mi bedzie pojechac do Bialegostoku, bo znowu remontuja tam klatke dla gosci. I z tego co slyszalem, to nic wielkiego sie tam nie dzieje, ale policja pewnie bedzie chiala miec spokoj. Tak to juz bywa, ale do meczy z Jaga u nich zawsze mamy pecha.

komaro 0

komaro

Użytkownik
Zgodzę się z Celahimem co do meczu Jagi z Polonią. Byłem na sobotnim meczu Jagi z Górnikiem i szczerze mówiąc byłem rozczarowany. O ile obrona żółto-czerwonych spisywała się naprawdę dobrze, to formacja ofensywna grała beznadziejnie. Akcje opierają się na tym, że albo Szczot czy Kojasevic pociągną indywidualnie do przodu, albo widzimy tak zwaną długą faje do przodu. Rozegranie piłki nie funkcjonuje zupełnie. Zawistowski boi się wziąść grę na siebie, a Hermes głównie asekuruje tyły nie włączając sie absolutnie do przodu. O Dzienisie na prawej stronie to nawet nie ma co pisać, bo po prostu w każdym jego meczu widzę kilka strat, dośrodkowania za bramkę lub wprost w bramkarza, no i zero ale to zero akcji po skrzydle.
Polonia imponuje mi w tym sezonie. Ambicja, przebojowść dała im 3 punkty z Legią i pechowy remis z Lechem. Nie boją się grać do przodu, mają naprawdę fajny, zgrany zespół. Tylko pytanie jak sobie poradzą na wyjeździe i to na dodatek na ciężkim terenie w Białymstoku.
Jak dla mnie spokojnie powinien wejść under, bo ja tu widzę wynik 0:0, 1:0, 0:1.
Klatka w Białmstoku jest zamknięta od kilku dobrych tygodnii, chociaż tak naprawdę nikt nie wie dlaczego, bo nie trwają tam obecnie żadne prace. Jak wspomniałeś policji jest tak wygodnie i już. Mam nadzieję, że będzie mi dane wracać z meczu w dobrym nastroju. ????

typer36 456

typer36

Użytkownik
Górnik - Cracovia
Jeśli chodzi o ten mecz to trzeba zauważyć pewną prawidłowość. Od jakiegoś czasu w lidze pomiędzy tymi drużynami jest tak że wygrywa gospodarz. W dwoch ostatnich sezonach bylo tak na 100% natomiast w jeszcze poprzednich chyba tez bo podobna analize ktos pisal rok temu.
Dlatego ja typuje pewną 1

Cd Jagi to styl może nie jest porywający ale za to skuteczny a Polonia Bytom jest troche zmeczona. Wydaje się ze 1

makuazs 44

makuazs

Użytkownik
Jak wyczytałem przed chwilą lista kontuzjowanych zawdoników Arki, któryz nie zagrają w meczu z Bełchatowem wzrosła:

&quot; Zadania drużynie Czesława Michniewicza nie ułatwiają wciąż nękające ją kontuzje podstawowych graczy. Po ostrej walce w Krakowie ze składu wypadli Krzysztof Przytuła, Bartosz Karwan i Anderson. Po raz kolejny nie ma co liczyć na występ Zbigniewa Zakrzewskiego, a jakby tego było mało na wczorajszym treningu urazu nabawił się Marcin Wachowicz i z GKS-em także nie zagra &quot;

Myśle, że wszytsko wskazuje na to, że passa Bełchatowa będzie trwała dłużej i wygra dzisiaj na wyjeździe w Gdyni.

4 18

450yamaha

Użytkownik
Górnik - Cracovia
Jeśli chodzi o ten mecz to trzeba zauważyć pewną prawidłowość. Od jakiegoś czasu w lidze pomiędzy tymi drużynami jest tak że wygrywa gospodarz. W dwoch ostatnich sezonach bylo tak na 100% natomiast w jeszcze poprzednich chyba tez bo podobna analize ktos pisal rok temu.
Dlatego ja typuje pewną 1

Cd Jagi to styl może nie jest porywający ale za to skuteczny a Polonia Bytom jest troche zmeczona. Wydaje się ze 1
Ale to nie świadczy kompletnie o niczym. w Dwóch poprzednich tak było, trzy sezony temu już nie. Równie dobrze możnaby zauważyć taką &#39;prawidłowość&#39; i postawić na pewną &#39;2&#39;, bo kiedyś każda seria ma swój koniec.

J 19

jajo

Użytkownik
byłbym ostrożny z tymi underami w tej kolejce. Dlaczego? Zespoły grają trzeci mecz w tygodniu, do czego w Polsce przyzwyczajone nie są. W takich sytuacjach nie ma sił na pressing, więcej się popełnia błędów. Liczę więc, że od dziś dojdzie do zrekompensowania bramkowego ostatnich, biednych kolejek. Taka rada z ostatniej z ligi+ ????
Dzisiaj na Legii wraca doping na pożegnanie żylety

T 0

tomaszl

Użytkownik
Dla mnie największy pewniak tej kolejki
WprawdzieWisła szczęśliwie pokonała Odrę w ostatniej kolejce zdobywając bramki w doliczonym czasie gry.Wcześniej był tylko remis u siebie ze słabym ŁKSem. Gospodarze nie są w formie, ale za rywala tym razem mają drużynę ze środka tabeli, ale nie potrafiącą grać na wyjazdach. Dzięki temu Wisła jest pewniakiem do wygranej.
Tutaj jest prawie pewniak z kursem 1,7.
Kto by przypuszczał, że po 13 kolejkach akurat te 2 drużyny będą zamykać tabelę. Pierwsze co przemawia za Górnikiem to to, że wszystkie punkty poza jednym zdobył na własnym boisku, a Cracovia na wyjazdach zdobyła tylko 2 oczka. Górnik nie zdobywa wielu punktów, ale w przeciwieństwie do Cracovii (11 spotkań ligowych bez wygranej) poprawił jakość gry.

szary 0

szary

Użytkownik
Jak wyczytałem przed chwilą lista kontuzjowanych zawdoników Arki, któryz nie zagrają w meczu z Bełchatowem wzrosła:
&quot; Zadania drużynie Czesława Michniewicza nie ułatwiają wciąż nękające ją kontuzje podstawowych graczy. Po ostrej walce w Krakowie ze składu wypadli Krzysztof Przytuła, Bartosz Karwan i Anderson. Po raz kolejny nie ma co liczyć na występ Zbigniewa Zakrzewskiego, a jakby tego było mało na wczorajszym treningu urazu nabawił się Marcin Wachowicz i z GKS-em także nie zagra &quot;
Myśle, że wszytsko wskazuje na to, że passa Bełchatowa będzie trwała dłużej i wygra dzisiaj na wyjeździe w Gdyni.
Arka ma dość szeroką i mocną kadrę więc to nie są zbyt poważne osłabienia. W zamian mogą przeciez zagrać D amian Nawrocik, Marcin Chmiest czy Grzegorz Niciński, którzy już nie raz pokazali spore umiejętności. Spodziewałem się remisu w tym spotkaniu bo Arka u siebie ma tylko 1 remis i to uzyskany już w pierwszej kolejce, a GKS na wyjeździe żadnego i w ogóle ostatni w 2 kolejce ligowej. Ale odstraszyły mnie trochę wyniki z pucharu ekstraklasy gdzie 2-krotnie padł remis 2-2 no i fakt że Arka ma w tej chwili 2 remisy z rzędu. Pozostaje zatem stawiać na Arkę choć remis wciąż możliwy.
Arka nie ma nic do stracenia. Na pewno zacznie ofensywnie i myślę że coś wpadnie, GKS zacznie grać nerwowo i może zarobić czerwoną kartkę od pana Gilewicza, więc o wynik będzie można być już spokojnym ;)
Arka Gdynia - GKS Bełchatów 1X ✅
over 2.5 ⛔
E: Uwielbiam takie mecze ???? W ten sam sposób trafiłem wygraną Romy z Chelsea. Większość z Was widząc długą listę kontuzji w jednej drużynie od razu spodziewa się meczu 11 na 7 + 4 słupki do obijania piłek. Tu akurat tych 4 okazało się lepszych od podstawowych (no może poza Zakrzewskim).
Mam nadzieję że i Legia nie zawiedzie.

B 0

barcatom1

Użytkownik
Legia - Śląsk
Dla Legii przyszły czarne dni. Dwie porażki z rzędu po 1-0 i osunięcie się na 5 miejsce w tabrli. Śląsk jest w lepszych nastrojach. Po 3 spotkaniach bez wygranej w końcu przy ulicy Cichej pokonał Ruch i jest w tabeli tuż za Legią. Na pewno Gospodarze nie są 100% faworytem tego spotkania. 1.40 4.00 7.70

szary 0

szary

Użytkownik
Mimo wszystko SĄ faworytem, ale nie ze względu na obecną formę tylko na możliwości zespołu. Tym razem myślę jednak że możliwości przełożą się na wynik meczu. 3 porażka z rzędu jest absolutnie niemożliwa, tym bardziej w Warszawie, remis już bardziej ale Śląsk na razie ma dość remisów na wyjazdach. Legia według mnie dziś wygra różnicą 2 bramek.
Legia Warszawa - Śląsk Wrocław 1
Legia Warszawa - Śląsk Wrocław (0-1) 1
over 2.5
DW: 3-1

kkslec 459

kkslec

Użytkownik
Arka Gdynia - GKS Bełchatów
Typ: 2
Kurs: 2.30 Expekt

Dziś rozpocznie się 14 kolejka spotkań Polskiej Ekstraklasy. Otwierający kolejkę meczem będzie mecz na stadionie w Gdyni pomiędzy Arką a Bełchatowem. Faworytem w tym spotkaniu są goście. GKS bardzo dobrze spisuje się. Zajmują 3 miejsce z dorobkiem 25 punktów. Arka po bardzo dobrym starcie zwalnia i zajmuję 11 pozycję z 15 punktami. GKS-a dobrze spisuje się na wyjazdach 4-0-2. Poza Lechem były to drużyny zbliżone do Arki typu Górnik Zabrze (ostatnio coraz lepszy), Polonia Bytom i Odra Wodzisław (w tamtym czasie bardzo dobra gra u siebie). Arka jest w fatalnej formie więc Bełchatów może to wykorzystać. Arkowcy od 6 spotkań nie poznali smaku zwycięstwa (od 7 w ligowych meczach) . Przegrali u siebie z Polonią Bytom więc nie ma co liczyć że Arka dzisiaj coś ugra. GKS w tabeli formy aktualnie na 1 miejscu z 5 zwycięstwami i jedną porażką. Pokonali ostatnio Legię która też zawodzi jednak gra lepiej niż Arka. H2H 1-1-1. Ostatnio grali dosyć nie dawno w Pucharze Ekstraklasy i padł remis 2:. Ten puchar rządzi się jednak swoimi prawami więc nie ma co na to patrzeć. Gdyby było mało problemów dla Arki to w Krakowie piłkarze doznali kontuzji a mianowicie Krzysztof Przytuła, Bartosz Karwan i Anderson. W dalszym ciągu nie zobaczymy Zbigniewa Zakrzewskiego, a na wczorajszym treningu nabawił się urazu Marcin Wachowicz. Są to podstawowi zawodnicy więc Czesław Michniewicz ma duży problem.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Legia niby 2x z rzędu zgubiła punkty więc nasuwa sie wniosek że limit wtop sie wyczerpał ,mimo wszystko kurs 1.36 w meczu z druzyną która ma tylko 3 pkt mniej jest troche dziwny.Śląsk przegrał u siebie z Piastem następnie wygrana w Chorzowie gdzie nie tak dawno poległ Lech, Wrocławianie mając dobry dzien mogą nawet wygrac na Łazienkowskiej gdyz mają do tego predyspozycje.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom