>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

13 kolejka Ekstraklasy

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
Tak jak już pisał wczesniej jajo takze i ja jestem zdania, ze w tej kolejce pilkarze zrekompensują nam troche liczbe bramek. Lech - Polonia, Wisla-Lechia, Legia - Slask i Arka - GKS to mecze w ktorych licze na overy i juz dzis posyłam dubelka...

Arka ostatnimi czasy nie moze strzelic gola, Zakrzewski nie zagra, Wachowicz zapewne takze nie. Są Chmiest i Nicinski a jesli nie oni to czas aby ktos inny wkoncu strzelil choc jedną bramke dla Arki. Gieksa na wyjazdach gra dobrze, ostatnio jest skuteczna. Dzis bez Costly&#39;ego ale on i tak stracil miejsce w skladzie na rzecz Ujka. Wg mnie Arka mimo oslabien strzeli choc jedną bramke, GKS takze gola strzeli. Ogolnie licze na overa choc obawiam sie troche wyniku 1:1.

Legia po dwoch powaznych wpadkach wraca do Warszawy aby zagrac przed wlasna publicznoscią. Bilety na ten mecz idą jak swieze buleczki, po 16 miesiacach znow wroci doping na Legie. Licze, ze pilkarze niesieni dopingiem kibicow dadzą im powody do satysfakcji i strzelą kilka bramek. Czas na przelamanie Chinyamy, Grzelaka... Śląsk bardzo dobrze gra z kontry vide J.Gancarczyk oraz swietnie wykonuje stale fragmenty gry --&gt; S.Mila a wiec i Wroclawianie bramke zdobyc powinni. Ogolnie jak dla mnie over 2,5.

Na dzis dubel --&gt;
Arka - GKS over 2,5 - 2,10
Legia - Śląsk over 2,5 - 2,02
AKO: 4,24
*kursy z Bwin

pele69 3

pele69

Użytkownik
Legia - Sląsk

Nie chce mi sie pisac pedantycznie wygladajacych analiz ale napisze kilka zdań bo mysle typ warty gry. Mianowicie under 2.5 po kursie dochodzącym nawet do 1.8. A Dlaczego tak? Chcoiazby na podstawie gry Legii. Ostatnie 2 mecze to 0 strzelonych bramek a przy tym bardzo mało bramkowych sytuacji. Pomoc jak i atak Legii graja fatalnie. Głosno mowi sie o zbyt małym zaangazowaniu zagranicznych zawodnikow. Natomiast jesli chodzi o obrone to wyglada to zupelnie inaczej. 2 ostatnie stracone bramki to rzut wolny Gargułu oraz strzał z 25 m bez szans do obrony dla Muchu. Graja w defensywie bardzo poukładnanie i watpie zeby slask byl w stanie strzelic cokolwiek przy łazienkowskiej. A juz napewno Legia z taka fatalna dyzpozycja nie zaaplikuje przyjezdnym 3 bramek. mysle ze warto sprobowac i tak podejrzewam ze legia po strzeleniu bramki troche zwolni i bedzie pilnowala wyniku bo dzisiejsze 3 pkt sa dla niej niezwykle istotne.

szary 0

szary

Użytkownik
Mimo wszystko SĄ faworytem, ale nie ze względu na obecną formę tylko na możliwości zespołu. Tym razem myślę jednak że możliwości przełożą się na wynik meczu. 3 porażka z rzędu jest absolutnie niemożliwa, tym bardziej w Warszawie, remis już bardziej ale Śląsk na razie ma dość remisów na wyjazdach. Legia według mnie dziś wygra różnicą 2 bramek.
Legia Warszawa - Śląsk Wrocław 1 ✅
Legia Warszawa - Śląsk Wrocław (0-1) 1 ✅
over 2.5 ✅
DW: 3-1 ⛔
Arka Gdynia - GKS Bełchatów 1X ✅
over 2.5 ⛔
Mimo wszystko liczyłem że będący w tak wyśmienitej formie GKS strzeli tą jedną bramkę i skończy się overowym 2-1, ale choć Arka ostatnio nie strzelała to w obronie była na 0.
DW jak zwykle blisko ale trafić taki wynik jest niezwykle trudno.
Kolejny dzień w polskiej lidze na duży plus. Na jutro też coś podam jak znajdę czas ????

sutek 79

sutek

Forum VIP
ŁKS Łódź - Ruch Chorzów

Analiza będzie krótka ale za to dobrze sprecyzowana. ŁKS na swoim boisku grał 6 razy w tym sezonie strzelił 2 bramki, Ruch na boiskach rywali grał 6 razy i do tej pory nie strzelił bramki na wyjeździe. ŁKS nie strzelił gola u siebie od 3 spotkań, ŁKS zagra z jednym napastnikiem którym będzie Bartosiewicz który dodam że rok temu grał jeszcze w A-klasie. Dla mnie mało goli murowane...

Mój Typ:
Under 2,5 # 1,60
✅

arsenal-5 0

arsenal-5

Użytkownik
W Gdyni szał radości !
Arka pokonuje Bełchatowian, przerywając im serię trzech zwycięstw w Ekstraklasie. Mimo, iż podopieczni Czesława Michniewicza nie byli faworytem spotkania, pokazali dziś ogromną wolę walki oraz chęć plasu na dość wysokiej pozycji.
Legia wysoko !
Znając wynik jaki padł w Gdyni, warszawska Legia wzięła się do pracy i wysoko pokonała zespół Dolnego Śląska. Wrocławianie gubili się w obronie co dało swoje efekty. Nasza Ekstraklasa jest dość nieprzewidywalna, mimo że w tym starciu górował faworyt. Nie ma co psioczyć i się oszukiwać ! Legia zagrała dobry futbol, Legia zrealizowała swój plan na dzisiejszy wieczór. Zwycięstwo jak najbardziej zasłużone.
Nie wiem jeszcze co zagram z polskiej ligi na jutro, ale jestem przekonany do typu Sutka ! Under w meczu ŁKS - Ruch to bardzo dobry, godny zagrania typ !
POzdro. !

szary 0

szary

Użytkownik
Nasza Ekstraklasa jest dość nieprzewidywalna
Nie powiedziałbym :jezora:
Krótko i pobieżnie bo mam niewiele czasu:
Under w Łodzi rzeczywiście bardzo pewny. Typowy mecz na 0-0, nie znajduję nawet najmniejszego powodu pozwalającego stawiać na wygraną którejś z tych druzyn. Od 98 roku (nie mam starszych statystyk) zawsze przynajmniej 1 mecz tych drużyn kończył się remisem, w ubiegłym sezonie oba mecze i również underowo (1-1, 0-0).
ŁKS - Ruch:
X
under 2.5
0-0

Legia wygrała, Wisła tez musi i to w podobnych albo i większych rozmiarach. Lechia na wyjazdach marnie więc nie powinno być problemu. Przegrała u siebie ze zmęczonym Lechem bez walki 0-3, a wcześniej z Legią też 0-3. W Krakowie powinno być wyżej i Wisła pewnie postara się by było wyżej niż wczoraj w Warszawie. Nie licząc przegranej z Legią Wisła od 5 spotkań nie straciła bramki i myślę że ta seria się wydłuży.
Wisła - Lechia:
1
(0-1) 1
(0-2) 1
1/1
5-0
W tej kolejce ekstraklasa chce chyba zrekompensować ostatnie bezbramkowe pojedynki ;)

W Białymstoku również zapowiada się podział punktów, z minimalnym wskazaniem na gości. Gospodarze 3 wygrane z rzędu u siebie. 4-ej nie będzie. U siebie tylko 1 remis, a w całym sezonie już 5. Polonia ma 2 remisy na koncie ale żadnego na wyjeździe. Tu przewiduję jednak wynik w okolicach 2-2.
Jagiellonia - Polonia B.:
X
X2
over 2.5

Odra 3 z rzędu mecz u siebie, w poprzednich dwóch remis z Górnikiem i porażka z Wisłą. Piast 3 z rzędu mecz na wyjeździe, poprzednio 1-0 ze Śląskiem i 0-1 z Polonią W. 3 razy pod rząd grać u siebie i nie wygrać żadnego? Niemożliwe. Zwłaszcza z zespołem którym przed wspomnianymi 2 meczami miał 5 z rzędu porażek na wyjazdach i strzelił w nich 1 bramkę.
Odra - Piast:
1

Po 16.00 jak zdążę to mogę coś jeszcze zmienić, ale na pierwszy rzut oka tak przedstawiają się moje typy na sobotę.

ycho 9

ycho

Użytkownik
Jagiellonia Białystok - Polonia Bytom

Typ:X2
Kurs:1.75
Buk:Expekt
Analiza:
W ramach 14 kolejki na stadionie w Białymstoku zobaczymy pojedynek sąsiadów z ligowej tabeli.
Popularna Jaga jest na 9 miejscu i ma na swoim koncie 17 punktów , Polonia ma tyle samo punktów ,ale dzięki lepszym bramkom wyprzedza Białostoczan i jest na 8 miejscu.
Obie drużyny to bardzo pozytywne zaskoczenia ostatnich kolejek , jest więc szansa na ciekawy i emocjonujący mecz.
Jak już pisałem obie drużyny są w dobrej formie , zatem popatrzmy na ostatnie 5 meczów wykonaniu obu teamów .
Jaga zdobyła w nich aż 11 punktów ! grała jednak z bardzo słabymi przeciwnikami jak : Górnik , Cracovia, Lechia, Odra.
Polonia zdobyła w tych samych 5 kolejkach 7 punktów , ale należy przyjrzeć się ostatnim dwom meczom czerwono - niebieskich , gdzie grali z Legią i Lechem i z tych dwóch meczów wyszli z 4 punktami w ręku , takie wyniki w ciemno wziąłby każdy zespół ekstraklasy.
Kurs na X2 jest bardzo atrakcyjny dlatego decyduje się na granie właśnie na Polonię.

T 0

tomaszl

Użytkownik
Lech Poznan vs Polonia Warszawa
TYP 1

Lech mimo tego, iż gra najatrakcyjniej w kraju głupio traci punkty tak jak ostatnio w Bytomiu czy trochę wcześniej na bułgarskiej ze Śląskiem. Te wpadki spowodowały spadek na 5 miejsce. Polonia lideruje gra mniej atrakcyjnie od Lecha i też zalicza wpadki jak w zremisowanych u siebe spotkaniach z Cracovią i Jagiellonią. Goście mieli za to lepszy start do sezonu i temu zawdzięczają obecnie swoją przewagę, którą Kolejorz zmniejszy w tej kolece.

B 31

bushido

Użytkownik
Krótko i na temat

ŁKS - Ruch:
under 2.5

Mecz do jednej bramki choc przewiduje bezbramkowy remis.

Wisła - Lechia:
1
Wisła to co miała stracic już straciła, dlatego obstawiam pewne zwycięstwo
Wisły

1X

Jagiellonia w tym sezonie o dziwo gra świetnie tak samo jak Polonia.
Jagielonia u siebie nie przegrała meczu więc myśle ze i tym razem tak będzie.
Wygrana Jagielloni ewentualnie remis, wydaje mi sie że i tym razem padnie mało bramek.

Odra - Piast:
1
Zdecydowanie Odra na własnym boisku potrafia zagrac dobry mecz a przy słabo spisójacym się Piastem myśle że odniosą zwycięstwo ????

Górnik-Cracovia
1
1 [0-1]handicap
Cracovia jest najgorzej grająca drużyna w Polskiej Ekstraklasie. Grając na wyjezdzie z drużyną Kasperczaka nie dadzą sobie rady. Górnik musi się przełamac i to jest ten moment.

Lech-Polonia
1-połowa meczu

Lech traci głupio punkty ale w meczach o wysokie stawki gra jak nikt w lidze.
Lechici będa podejmowac drużyne Poloni która wg. mnie powoli będzie spadac w lidze, nie mają drużyny na mistrza. Lech zacznie od mocnego uderzenia w I połowie Lech juz powinien prowadzic.

szary 0

szary

Użytkownik
Tyle że tu akurat Piast jest gospodarzem. Nie wiem dlaczego niektóre źródła podają na odwrót...
Ja swój typ na Odrę usuwam, bo w takiej sytuacji to raczej nobet.

celahim 4

celahim

Użytkownik
Tyle że tu akurat Piast jest gospodarzem. Nie wiem dlaczego niektóre źródła podają na odwrót...
Ja swój typ na Odrę usuwam, bo w takiej sytuacji to raczej nobet.
Owszem, Piast jest gospodarzem, ale grajacym na stadionie Odry Wodzislaw. Tak wiec gospodarzem jest tylko na papierze, bo Odra gra dzisiaj na swoim stadionie jako gosc.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

ŁKS Łódź - Ruch Chorzów
0:1​

Ja dziś oprócz spotkania Piasta z Odrą proponuję przyjrzec się jeszcze spotkaniu ŁKSu z Ruchem Chorzów. ŁKS gra słabo i zajmuje 14 miejsce w tabeli. Niebiescy nie grają wcale dużo lepiej jednak uzbierali 6 punktów więcej co daje im 11 lokatę. Sytuacja obu klubów nie jest ciekawa. W Łodzi pomału oswajają się z mylą, że w następnym sezonie nie zagrają w Ekstraklasie a w Chorzowie też nie mogą o tekiej opcji zapominac. W swoich ostatnich spotkaniach obie ekipy zaliczyły porażki. ŁKS z Lechią 2:1 i Ruch z Śląskiem również 1:2 W poprzednim sezonie oba mecze w sezonie zakończyły się remisami (0:0 i 1:1). Dzziś szanse na remis też wydają się spore. Jednak należy pamiętac, że obie jedenastki grają o tzw. 6 punktów, które choc trochę poprawiłyby ich sytuację. Więc uważam, że raczej obie drużyny skupią się dziś na ataku choc napastnicy nie za bardzo wywiązują się ze swej roli. Kurs na under jest bardzo niski dlatego odradzam gry na niego. Warto spróbowac overa, kurs ok. 2,60 jest naprawdę wart ryzyka. Jeśli chodzi o 1x2 to raczej powstrzymam się od typowania. Tutaj może pasc kazde rozwiązanie - chociaz bliżej mi do Ruchu.
Moja propozycje:
over 2,5 (ok. 2,60)⛔
szanse: 2/10
Ruch (remis nie ma zakładu) (ok. 1,95)✅
szanse 5,5/10

sutek 79

sutek

Forum VIP
Ja się zupełnie nie zgadam z overem, dla mnie nie ma szans na dużo goli w tym meczu. W ŁKS-ie nie ma komu strzelać goli, wszyscy liczą na młodych Kujawę i Bartosiewicza ale czy tacy piłkarze są w stanie poradzić sobie z presją mi się wydaje że nie. Zresztą statystyki wyjazdowe Ruchu i domowe ŁKS odnośnie strzelonych goli mówią wiele. Dla mnie under 2,5 to pewniak z oferty na ten weekend, naprawdę. Ale wiadomo każdy ma swoje zdanie ;)

flamaster// masz rację - dlatego szanse 2/10 ;)(napisałem o słabej postawie napastników); jednak uważam, że warto spróbowac po dosc ładnym kursie zagrac

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Górnik Zabrze - Cracovia Kraków
Niedziela, godz.16.45
Analiza:Obie drużyny w kryzysie, ale patrząc na ich grę - zdecydowanie gorzej wygląda sytuacja Cracovii.Górnik nie zdobywa punktów, ale potrafi skonstruować jakieś akcje, momentami po prostu brakuje szczęścia.Natomiast &quot;Pasy&quot; grają kompromitująco i we wtorek cudem nie przegrała z Arką Gdynia.Moim zdaniem Zabrzanie mają idealny mecz na żeby się wreszcie przełamać.I zrobią to !A kurs proponowany przez buki jest bardzo zachęcający.
Typ:1
Kurs:1.90

J 19

jajo

Użytkownik
przy 2/10 to chyba ten typ jest nie value. Niby ten mecz wygląda na klasyczny under, jednak wszystkie serie kiedyś skończyć się muszą. Podmęczone zespoły słabiej bronią. Obie drużyny pewnie podchodzą do meczu, jak dzisiaj nie wygramy, to kiedy, co będzie powodowało ofensywny styl. A więc szanse określiłbym trochę wyżej

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

Lech Poznań - Polonia Warszawa
2:0​

Na zakończenie 14 kolejki polskiej Ekstraklasy czeka nas bardzo ciekawe spotkanie. Lech Poznań będzie podejmował Polonię Warszawa. Kolejorz, który zajmuje obecnie 5 miejsce musi zdobywać regularnie punkty jeśli na poważnie myśli o zdobyciu tytułu. Na razie nie najlepiej wywiązuje się z zadania – tracąc do nowego lidera z Krakowa 6 punktów. Lechici nie mogą pozwolić by ta przewaga utrzymała się po ich jutrzejszym spotkaniu. Jednak ich ostatnie mecze nie napawają kibiców optymizmem. Podopieczni Franciszka Smudy zaczęli grac w kratkę. W ostatnim ligowym spotkaniu zremisowali 1:1 z Polonią Bytom, kolejkę wcześniej pokonali 0:3 Lechię Gdańsk. Wcześniejsze wyniki to: wygrana 3:1 z Odrą, remis 1:1 ze Śląskiem i porażka 2:0 z Ruchem. Tak więc widać, niestabilność wśród jutrzejszych gospodarzy. Także Polonia spuściła ostatnio z tonu. W ostatnim meczu skromna wygrana 1:0 z Piastem, remis 0:0 z Jagiellonią czy ponownie skromna wygrana nad Arką 1:0. Jeśli chodzi o absencje w obu ekipach to w drużynie gospodarzy zabraknie Rafała Murawskiego a w drużynie gości Igora Kozioła. Wszystko wskazuje, że jutro będziemy świadkami ciekawego spotkania. Lech walczy o wyższą lokatę w tabeli i niestracenie ścisłego kontaktu z czołówką a Polonia o powrót na fotel lidera. Ja jednak sądzę, że jutro przy Bułgarskiej lepsza okaże się ekipa Kolejorza i to Wisła będzie się cieszyć pierwszym miejscem po 14 kolejce. Poza tym tradycyjnie już liczę na kilka bramek ;)

Przewidywane składy:

Lech: Turina - Wojtkowiak, Tanevski, Arboleda, Djurdjević - Peszko, Bandrowski, Injać, Stilić, Wilk - Rengifo.

Polonia: Przyrowski - Mynar, Jodłowiec, Skrzyński, Lazarevski - Piechniak, Piątek, Majewski, Lato - Ivanovski, Mąka

Moje propozycje:
Lech✅
over 2,5
⛔

szary 0

szary

Użytkownik
ŁKS - Ruch:
X ⛔
under 2.5 ✅
0-0 ⛔

Ruch rzeczywiście zasłużenie wygrał, bo i skład i możliwości mają na pewno lepsze niż ŁKS. ŁKS czeka murowany spadek jeśli nic się nie zmieni w przerwie w składzie.

Wisła - Lechia:
1 ✅
(0-1) 1 ✅
(0-2) 1 ✅
1/1 ⛔
5-0 ⛔
Zabrakło skuteczności w pierwszej połowie i byłoby super. Aż dziwne że Lechia tak długo się opierała.
X ✅
X2 ✅
over 2.5 ✅
&quot;Tu przewiduję jednak wynik w okolicach 2-2&quot; ✅✅✅
Miodzio! Oby same takie typowania mi się trafiały. Nawet udało się zarobić na tym remisie. Sprawdziło się dosłownie wszystko co przedstawiłem w analizie.

Odra - Piast:
1 ✅

Under właściwie tez był pewny bo w meczach Piasta over to zdecydowanie wyjątek.
Kocham polską ligę! :spokodfhgfh:
Zadanie na dziś: utrzymać bardzo dobrą skuteczność. Będzie jednak ciężko bo mecze trudniejsze do typowania.

W Zabrzu zapowiada się bardzo zacięta rywalizacja. Górnik to spotkanie musi wygrać bo w następnych 2 kolejkach ma wyjazdy. Cracovia na odwrót. Goście jeszcze żadnego zwycięstwa na wyjeździe i chyba tylko to przemawia za ich wygraną w Zabrzu (a nóż wygrają po raz pierwszy). W 4 ostatnich sezonach Górnik zawsze wygrywał mecz u siebie z Pasami i dziś może przedłużyć tą serię. 1 z małą podpórką na remis, jako że będzie raczej mało goli, a nawet wcale. Gornik Zabrze - Cracovia
1
1X
under 2.5
Lech ma jak dotąd lepsze staty na wyjeździe niż u siebie, ale myślę że ma spore szanse to zmienić bo Polonia już nie gra tak efektywnie (0-0 z Jagą i tylko 1-0 z Piastem - oba mecze u siebie). Zwiastuje to pierwszą porażkę Czarnych Koszul od 12 kolejek. W końcu musi przecież nastąpić, a mecze z Legią i Wisłą mają już za sobą Bełchatów tez zdążyli niedawno ograć, więc gdzie mają przegrać jak nie w Poznaniu z Lechem?
Lech Poznań - Polonia Warszawa
1
over2.5
DW: 2-1

grzes1ek 0

grzes1ek

Użytkownik
Górnik Zabrze - Cracovia Kraków⛔
Typ 1
Kurs 1,70⛔
Betgun

Górnik na własnym stadionie jest niebezpieczny przokonała się o tym wisła i powinien Bełchatów, czyli 2 bardzo silne drużyny. W tym meczu o 6 punktów widzę faworyta w postaci Górnika. Zabrzanie na 12 meczy z Cracovią wygrali u siebie 11 i 1 zremisowali aplikując Krakusom 35 bramek a tracąc zaledwie 5!!!!! Górnik ma troszkę lepszy skałd i na pewno lepiej klei mu się gra, oglądam wszystkie mecze Górnika i uważam ze nie zasługują na porażki w każdym z nich ale futboli sportowa rywalizacja jest bezlitosna i wygrywa ten kto strzeli jdną bramkę więcej.
Górnik dziś bez Pazdana i Zahora będzię musiał zagrać otwartą piłke szybko odbierając ją rywalowi więc tak jak w każdym meczu ale znowu martwi jedno... skutecznośc!! Górnik stwarza sobie ok 4 sytacji na mecz strzela mało nie wykorzystują praktycznie żadnej, ale te same problemy ma Cracovia tylko że oprócz skuteczności brakuje jeszcze dyscypiliny w szykach obronnych a gra jest szarpana i chaotyczna.
przed tym meczem interesuję mnie tylko jedno... mówi się że Zahorski nie potrafi grać z Pitrym dziś nie zagra reprezentatnt Polski a na jego miejscu pojawi się Wodecki, piłkarz w stylu Jarki bardzo szybki i zwinny potrafi grac 1 na 1 albo Leo troszeczkę cofniety napadzior świetny technicznie i dobrze zagrywający prostopadłe piłki, czy teraz napastnicy przełamią niemoc i odblokują się i będzą potrafili pokonac Cabaja? ja uważam że tak ale obawiam się tez że mecz może byc tak samo nudny jak z ŁKS.
wygrana gospodarzy wysoko 4-0 i mam nadzieję że piekny mecz

mecz beznadzioejny gra do dupy, ale wierze ze Gornik nie spadnie

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Gornik - Cracovia 1
Kurs: 1.75
7/10
Górnicy mecz u siebie, przed własną publicznościa. Oni napewno im pomogą. Jak to powiedział trener Górnika: &quot;Najważniejsza będzie skuteczność, bo ze stwarzaniem sytuacji podbramkowych nie mamy żadnych problemów. Gdyby nie ta dziwna blokada, mielibyśmy znacznie więcej punktów. Przecież we wszystkich przegranych meczach powinniśmy mieć co najmniej remis. Wystarczy przypomnieć spotkania w Gdańsku czy ostatnie w Białymstoku. Ale pech musi się kiedyś skończyć! - twierdzi Kasperczak.&quot;
Myśle ze Górnicy wkońu przełamią tą niemoc strzelecka i wygrają z bardzo słabo w tym sezonie Cracovią. Bo jak nie z Cracovią to z kim ? i gdzie? jak nie przed własną, wspaniała publicznościa.
Do boju GÓRNICY.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom