Real Madryt - Schalke 04
Liga Mistrzów
Santiago Bernabeu
20:45
Do Madrytu na mecz rewanżowy przyjedzie Schalke. Losy awansu są już rozstrzygnięte. Real w pierwszym meczu wygranym 6:1 rozwiał marzenia niebiesko-białych. Wszyscy na pewno spodziewają się powtórki na Bernabeu. Ja jednak pójdę w innym kierunku. Warto zauważyć, że Królewscy w niedziele zagrają chyba najważniejsze spotkanie w lidze o mistrzostwo Hiszpanii z Barceloną. Niby przerwa między meczami będzie trwała 5 dni, jednak Real nie będzie chciał dopuścić do porażki z Dumą Katalonii i spotkanie z Schalke może potraktować jako trening. Do dzisiejszego meczu podopieczni Carlo Ancelottiego podejdą bez żadnej presji wyniku. Tak samo Schalke, które już zapewne pogodziło się z odpadnięciem z
LM. Podopieczni Kellera nie mają nic kompletnie do stracenia. Mogą starać się pokazać z jak najlepszej strony dzisiaj w meczu z przeciwnikiem takim jak Real. Będą próbowali powalczyć o honor.
Przewidywany skład Los Blancos na dzisiejszą gierkę pokazuje jak Carlo chcę dać odpocząć swoim gwiazdom. Jedynie Ronaldo ma rozpocząć w podstawie, co nie powinno nikogo dziwić. Portugalczyk chcę sięgnąć w tej edycji
LM po tytuł króla strzelców. CR7 na swoim koncie ma 11 trafień. Po piętach depczą mu Ibra - 10 bramek oraz Messi - 8 bramek. W dzisiejszym spotkaniu zabraknie również Benzemy, który nabawił się kontuzji w ostatnim meczu ligowym z Malagą.
Podopieczni Jensa Kellera w ostatniej kolejce w lidze rozprawili się 2:1 na wyjeździe z Augsburgiem. Bramki strzelał Huntelaar. Kontuzjowani w ekipie z Galsenkirchen to: Farfan, Aogo, Fuchs, Santana i Hoger. Schalke w tej chwili jest po najgorszej serii meczów. W lidze zajmują 3 lokatę z 47 punktami. Punkt straty do BVB.
W drużynie Królewskich nie wystąpi prawdopodobnie Benzema, kontuzjowany Khedira oraz Arbeloa. Do boju mają ruszyć młodzi wyjadacze. Morata oraz Jese, a także Icso i Illaramendi. Real w
La Liga znajduję się na pozycji lidera z przewagą 3pkt nad Atletico i 4pkt nad Barceloną. W ostatniej kolejce Los Blancos wygrali na wyjeździe po ciężkim meczu z Malagą 1:0 po trafieniu Ronaldo.
Zawodnicy Schalke nie liczą na cud. Mogą tylko powalczyć o honor. Dwumecz może zakończyć się podobnie jak PSG - Bayer. W pierwszym meczu solidny łomot, a w rewanżu gra bardziej wyrównana. Widowisko w dzisiejszym meczu może nie urywać du*y. Brak gwiazd może o tym zaważyć. Moim typem będzie BTS, czyli obie drużyny strzelą bramkę. W pierwszej jedenastce Realu w linii oborny mają wystąpić Varane oraz Nacho - mniej doświadczeni zawodnicy. Schalke z przodu natomiast ma kim postraszyć, między innymi Huntelaar, Draxler, Boateng czy Meyer. Zawodnicy z Zagłębia Ruhry są w stanie wywieźć z Bernabeu nawet remis. Real bez gwiazd może nie być tym samym Realem z pierwszego meczu.
Przewidywane składy:
Real Madryt: Casillas - Nacho, Varane, Ramos, Coentrão - Illarramendi, Alonso, Isco - Jesé, Morata, Ronaldo.
Schalke: Fährmann – Hoogland, Höwedes, Matip, Kolasinac – Draxler, Neustädter, Meyer, Boateng, Goretzka – Huntelaar.
Typy:
BTS (obydwie drużyny zdobędą bramki) @ 1,75
Handicap Schalke 0:2 @ 2,16
Unibet