Chelsea z PSG grala w
LM w ostatnich 2 sezonach:
14/15
PSG-Chelsea 1-1
Chelsea-PSG 1-1 ( po dogrywce 2;2)
13/14
PSG-Chelsea 3-1
Chelsea-PSG 2-0
Obie druzyny sa bardzo wyrownane, poprzednie mecze byly bardzo zaciete i o awansie decyowaly detale ( ogladalem wszystkie 4 z racji tego ze jestem kibicem Chelsea ).
Fakt ze Chelsea jest nisko w tabeli wedlug mnie ma male znaczenie. W sezonie gdy wygrywali
LM rowniez nie szlo im w PL.
@Nole wspominasz wczesniej np o meczu PSG z Marsylia, osobiscie ogladalem i uwazam ze Marsylia miala bardzo duzo szans na urwanie pkt goscia z Paryza szczegolnie po 80 minucie byly dwie dobre do tego okazje, zawodnicy gospodarzy wchodzili w obrone PSG jak w maslo. Wspominasz tez o druzynie Angers, ja wiem ktorzy sa w tabeli i widzialem pare ich pojedynkow. Oszem, na tle rywali w L1 wygladja niezle, ale badzmy szczerzy - daleko im do dobrego europejskiego poziomu. Piszesz ze francuska liga nie jest wcale smieszna, moze i nie jest bo to ciagle czolowka europejska, ale od tej scislej czolowki dziela ich lata świetlne, wystarczy zobaczyc wyniki ekip z Francji w tym sezonie w Europie, zreszta od kilku sezonow sa to slabe wystepy procz PSG ( i jeden wyskok Monaco z poprzedniego sezonu.. ).
Lyon nie poradzil sobie w grupie ze sredniakiem ligi belgijskiej ( tak, wiem wiem to byl mistrz, ale obecny sezon pokazuje ich miejsce w hierarchii) nie radzili sobie rowniez z bedaca w kryzysie Valencia, a przez Zenit zostali wrecz zmiazdzeni. Monaco odpadlo z kwalifikacjach rowniez z Valencia, ta Valencia ktora teraz bryluje w dolnej tabeli PD.
Dzisiejszy mecz i rewanz na pewno beda wyrowane i o awansie zdecyduja znow detale, kursy sa mocno przesadzone i granie w kierunku PSG to wedlug mnie zwykla glupota.Pisanie ze te dwie druzyny dzieli przepasc to wlasnie ozanaka bycia Januszem, bo ktos taki nie ma pojecia o pilce w ogole. Tak samo jak twierdzenie ze liga francuska jest slina, bo na tle PL, PD,Bundesligi czy
Serie A jest po prostu slaba, a takie Angers w tych ligach by przepadlo.
PSG-
Chelsea
x2 2,28
Unibet
Mecz bedzie wyrowany i szanse oceniam 50/50, normalnie bym nie gral tylko delektowal sie ogladajac w ulubionym PUBie z piwkiemw reku, ale skoro buki daly takie kursy na starcie 50/50 to ciezko nie skorzystac z prezentu.