Moim zdaniem United będzie górą. Po pierwsze komfort psychiczny, bo teraz to oni są w dalszej fazie, Real musi gonić. Czyli Real musi się otworzyć, co sprawia, że kontry United mogą być zabójcze. Napewno nie ruszą od początku, możliwe że nawet do HT bramek nie zobaczymy. Ten kto widział 1 mecz wie, ile setek z kontr miał sam Van Persie. Do tego genialny De Gea w bramce, i niezbyt pewny Lopez w bramce Madrytu. Następna rzecz to atut własnego boiska, kolejny argument za MU. Lecimy dalej, forma w lidze. MU bije wszystkich na łeb w Anglii jak nigdy, zaś Real jest na 3 pozycji i szczególnie na wyjazdach radził sobie bardzo słabiutko. Wszyscy sie podniecają 2 wygranymi nad Barceloną, ale ta ma kryzys, kiedyś musiał przyjść, do tego brak trenera, żeby to wszystko poukładać. Mój scenariusz jest taki że będą jaja, i dwaj najwięksi potentaci do tryumfu czyli Barca i Real odlecą już teraz w 1/8. Mówię to z bólem głowy bo jestem fanem FCB. Ale jeśli traci się w 13 meczach z rzędu gola to czemu Milan miałby na Camp nie strzelić jeśli w tak fatalnej formie jest Pique a Roura stawia na niego zamiast na Mascherano. Myślę, że tam teraz zawodnicy sami sobie skład ustawiają... wróćmy do meczu. Dość pewnym betem będzie, że w 2 połowie padnie więcej goli niż w pierwszej. Może dojść do sytuacji że w ostatnich minutach któraś ekipa zagra bez obrony czy na stałe fragmenty bez bramkarza. Mój scenariusz meczu jest taki, że do przerwy może być remis 0:0 lub 1:1. Potem United walnie po przerwie i mecz się otworzy. Real pod koniec zaryzykuje na maksa przy stanie 2:1 i United dowali ich z kontry na 3:1. Reasumując, moim zdaniem United po prostu jest ekipą silniejszą od Realu w tym sezonie. Jak dla mnie wszystkie argumenty za Anglikami w tym meczu! Wystarczy zagrać tak samo jak na Bernabeu, czyli solidnie od tyłu i pięknie w kontrach. Tutaj coś więcej wykorzystać i będzie ok. Do tego tutaj mają mecz u siebie i zagrają na pewno inaczej i jeszcze z większą jakością. Dodam tylko, że jak zwykle Bet365 robi ludziom mętlik w głowie wystawiając kursy na zdecydowane faworyzowanie w tym przypadku nie faworyta. Spójrzmy na naziemne buki, choćby w Milenium kursy oscylują 2.40 - 3.20 - 2.55, czyli słuszne faworyzowanie UTD.
Moje typy na mecz:
Zakłady pewniejsze:
Man Utd awans @ 2.25 - Bet365
Man Utd - Real - 1X @ 1.61 - Bet365
Man Utd - Real - BTS @ 1.50 - Bet365
Man Utd - Real - powyżej 2,5 @ 1.57 - Bet365
Man Utd - Real - więcej goli padnie w 2 połowie @ 2.00 - Bet365
Man Utd - Real - Brak gola do 25:00 min @ 1.83 - Bet365
Zakłady "wariaty":
Man Utd - Real - 1 @ 3.20 - Bet365
Man Utd - Real - powyżej 3,5 @ 2.37 - Bet365
Man Utd (-1) - Real - Handicap 1 @ 5.50 - Bet365
Man Utd - Real - DW 3:1 @ 21 - Bet365
Wiele więcej by się znalazło ale starczy tego ???? .