Ot takie przemyślenia moje na dzisiejszy klasyk Ligi Mistrzów, które proszę luźno potraktować:
Pierwszy mecz oglądałem w pełnych emocjach więc nie wiele pamiętam ???? , ale dziś oglądałem powtórkę i na pewno nie można powiedzieć, że Real miał dużą przewagę. Wynik 1:1, w lepszej sytuacji przed dzisiejszym meczem stawia Czerwone Diabły, jednak bukmacherzy, myślą trochę inaczej, dając większe szanse Realowi.
Dzieje się pewnie tak za sprawą ostatnich dobrych meczów Królewskich z Barceloną.
Nie zapominajmy jednak, że United też ostatnio jest w super formie ( choćby bilans w ostatnich 8 meczach w lidze, wszystkie wygrane przy bilansie goli 19-2 )
No ale dobra. Liga ligą, a europejskie puchary rządzą się swoimi prawami.
Oba zespoły są na fali. United spokojnie kroczy po mistrzostwo Anglii, Real tytuł już przegrał. Został finał Copa Del Rey i właśnie
Liga Mistrzów, która jest priorytetem.
Spodziewam się dziś otwartego meczu i kilku goli. W moim odczuciu szanse powinny być podzielone 60/40 a nie jak widzą to bukmacherzy 40/60. No ale, może nie patrzę zbyt obiektywnie na ten mecz.
Zwrócę jeszcze tylko uwagę na sędziego w dzisiejszym meczu, którym jest turek Cüneyt Çakιr. Lubi on pokazywać kartki, więc dodając do tego stawkę dzisiejszego spotkania i to , że Real od początku musi mocno zaatakować, spodziewam się większej ilości kartek niż w pierwszym spotkaniu.
Wszystko zweryfikuje boisko i tak jak wczoraj w wywiadach mówił zgodnie Benzema i Giggs , najważniej to strzelić gola jako pierwsi. Wg mnie ta drużyna, która tego dokona, zdoła dziś awansować.
Kilka propozycji do typowania na ten mecz:
Obie strzelą kurs 1,52 (Pinnacle) wg Fergusona 10/10 ????
United awans kurs 2,30 (Betsafe)
Ronaldo strzeli kurs 2,30 (Betsafe)
Ronaldo strzeli zza pola karnego kurs 6,70 (Betsafe)
Czerwona kartka kurs 3,95 (Betsafe)
Real over 3 rożne w 2 połowie kurs 2,80 (William Hill)
over 11,5 rożnych kurs 1,82 (Tobet)
over 5,5 kartek kurs 2,25 (Betsafe)
oraz kartki na poszczególnych graczy: Ramos, Alonso, Pepe, Arbeloa ( kursy ok 2,50 )
o i dla zabawy correct score który mi się marzy ????
2:2 kurs 13 (Expekt)