Wczoraj pięknie weszło United. Szkoda sytuacji Welbecka. Nie to, żebym nie lubił Bayernu, ale wczoraj trzymałem kciuki za underdoga, w którym w rzeczywistości drużyna z Old Trafford nie była. Na dzisiejszy wieczór mam kilka propozycji:
Paris Saint-Germain vs Chelsea FC
O tym meczu zostało napisane już wiele. Znając Mourinho - przede wszystkim nie będzie chciał tego meczu przegrać. Portugalczyk jest świetnym strategiem. Przekonałem się o tym, gdy prowadził "mój" Real. Jednak Królewscy, a londyńska Chelsea to zupełnie inne drużyny, grające w innych ligach. Ameryki tym stwierdzeniem nie odkryłem. Jeśli chodzi o sam mecz. Tak jak napisałem - Mourinho nie będzie chciał przegrać, Chelsea będzie kontrować drużynę ze stolicy Francji, a mecz skończy się underowym remisem. Wczoraj miałem przeczucie co do Manchesteru, a dzisiaj wyczuwam 0-0 lub 1-1 na Parc des Princes. Obie drużyny do tej pory mierzyły się w oficjalnych meczach trzykrotnie. Dwa razy (na Stamford Bridge) padał remis, we Francji lepsi byli goście wygrywając 3-0. Popatrzyłem na H2H z ciekawości. Wczoraj potwierdziło się to, jak trudno Bayernowi gra się na Old Trafford, a dzisiaj idę w stronę underowego remisu, jak już też wspominałem. Przewidywane składy (livescore.com) na dzisiejszy mecz:
PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Verratti, Motta, Matuidi - Cavani, Lavezzi, Ibrahimović
Chelsea: Cech - Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta - Luiz, Ramires - Schurrle, Oscar, Hazard - Torres
Po stronie gości widoczny brak Eto'o. Za niego najprawdopodobniej na murawę w pierwszej "11" wybiegnie Torres. Kontuzje ma Ashley Cole, więc jego występ też jest niemożliwy. Możliwe też, że za Schurrle zagra Willian, a za Luiza Lampard. Sprawdzałem kilka stron i ten przypuszczalny skład Chelsea za każdym razem wygląda inaczej. No, ale nic dziwnego, skoro Mou lubi wprowadzać rotacje i można się w tym pogubić. Niepowołani decyzją Mourinho: Salah (z wiadomych przyczyn), van Ginkel, Matic (patrz Salah). Co do PSG, to nie zagrają: van der Wiel, Menez i Ongenda. Gospodarze przede wszystkim nie będą chcieli stracić bramki i wypracować sobie przewagę na rewanż w Anglii. Znamy styl Chelsea, Mou pewnie postawi autobus i Chelsea będzie wyprowadzać groźne kontry, ale jak dla mnie mecz skończy się remisem, może nawet bezbramkowym.
Remis + under 2.5 || @3.85 Betsson
Under 2.5 || @1.62 Betsson
Real Madryt vs Borussia Dortmund
Na Santiago Bernabeu spotkają się obie drużyny, które mierzyły się ze sobą w poprzednim sezonie. Osłabiona Borussia jest przez wielu (całkiem słusznie) skazywana na pożarcie. Widoczny będzie przede wszystkim brak Lewandowskiego. Schmelzer to także silny punkt drużyny Jurgena Kloppa. Absencje takich piłkarzy, jak Khedira, Jese, czy Marcelo nie będą praktycznie po stronie gospodarzy widoczne i patrząc na kadry obu drużyn wydaje się, że Real już przed meczem ma mały handicap. Real pała żądzą rewanżu za półfinał poprzedniej edycji Ligi Mistrzów. Myślę, że ekipa Ancelottiego rzuci się na swojego przeciwnika od pierwszych minut. Nie liczę na pogrom, ale myślę, że mecz skończy się wynikiem 2 (max. 3)-0. Piłkarze Realu na pewno mają w głowach mecz, który przegrali z Borussią (a raczej to Pepe przegrał z Lewym) na Signal Iduna Park. Dlatego będą chcieli wypracować sobie zaliczkę minimum dwóch goli. To w rzeczywistości może nie być takie łatwe jak się niektórym wydaje. Mimo, że za Ancelottiego (w porównaniu do Realu Mourinho) Blancos poprawili grę w ataku pozycyjnym. Jednak trio BBC powinno zrobić swoje. Bale dorzuci jakąś asystę, może sam się pokusi o bramkę (patrząc przez pryzmat ostatniego meczu ligowego z Rayo), do tego jest Mr Champions, czyli Benzema, który uwielbia strzelać bramki w
Champions League - stąd ten przydomek. No i nie można zapomnieć o Cristiano Ronaldo, który jest najlepszym strzelcem w tej edycji
LM. Crack z Madery ma na koncie już trzynaście bramek. Do pobicia rekordu Messiego i Altafiniego, jeśli chodzi o liczbę bramek w jednej edycji, brakuje mu tylko dwóch trafień, a więc dziś z pewnością będzie chciał (jak zwykle) dorzucić swoje trzy grosze. Moje propozycje dotyczącego tego meczu to:
Pierwsza bramka w meczu: Cristiano Ronaldo || @2.70 Betsson
Karim Benzema strzeli || @2.00 Betsson
Real Madryt wygra pierwszą połowę || @1.72 Betsson
Real Madryt + over 2.5 || @1.75 Betsson