Real Madryt vs. Borussia Dortmund (20:45)
powyżej 27.5 rzutów wolnych @ 1.81 (MarathonBet).
Zmagająca się z problemami drużyna Borussii Dortmund zagra dzisiaj z chcącym zrewanżować się swoim rywalom za poprzednią edycje ligi mistrzów, Realem Madryt. Faworyt może być tylko jeden, i jest nim oczywiście drużyna gospodarzy, naprawdę ciężko będzie Borussii o korzystny wynik, patrząc na braki, nie zagra m.in Lewandowski który pauzuje za kartki, jak również Kuba Błaszczykowski który ma kontuzję. Przechodząc jednak do mojego typu, uważam że na tym etapie rozgrywek nie ma opcji aby jakaś drużyna nie grała twardo, i tym samym nie walczyła na boisku. Real, wiemy nie od dziś że nie należy ta drużyna do zespołów grających czysto, często potrafią zagrać twardo, Ramos, Pepe, Alonso, Ci zawodnicy często faulują i łapią kartki. Spojrzałem na ostatnie spotkania ligowe, jak również w lidze mistrzów drużyny z Madrytu. Dzisiaj wiadomo to oni będą głównie stroną atakująca, ale szybkiego m.in Reus'a ktoś będzie musiał powstrzymywać, często również faulem, dlatego z mojej prognozy wychodzi 10-12 fauli po 90 minutach na koncie gospodarzy. Co do gości z Dortmundu, ostatnie 4 mecze ligowe i wszystkie w lidze mistrzów jeśli chodzi o faule wyglądają tak: 14, 16, 16, 17, 12, 17, 14, 26, 11, 13, 20, 15. Faulują często, a dzisiaj okazji do przewinień będzie naprawdę sporo, w końcu do zatrzymania będą Ronaldo, Bale, Di Maria, czyli świetnie technicznie grający piłkarze. Dortmund będzie dziś zepchnięty do defensywy, tych fauli powinno być naprawdę wiele. Każdy w drużynie Jurgena Kloppa wie doskonale że muszą włożyć serce w ten mecz, aby mieć jakieś szanse. Oglądałem ostatni mecz Borussii w lidze mistrzów z Zenitem, mimo tego że Zenit wcale jakoś śmiało nie atakował, to i tak 16-17 fauli zrobiło BVB. Dzisiaj przyjdzie im się zmierzyć z o wiele lepszym zespołem, a co za tym idzie myślę że wykręcą miedzy 16-20 fauli. Linia nie jest zbyt duża, i myślę że jak najbardziej do zrobienia. W ostatnich 4 spotkaniach przewinień było: 33 (Madryt), 26 (Dortmund, mecz układał się dla nich dobrze, więc mało faulowali, to oni byli stroną dominująca, Real wykręcił swoją normę), 30 (Madryt), 27 (Dortmund, i ponownie dobry mecz dla BVB i tylko 13 fauli z ich strony). Generalnie uważam że powinno być dobrze. Dlatego wchodzę lekka stawka