tobias
Użytkownik
Manchester United - Bayern Monachium
Wreszcie wchodzimy w bardziej konkretną fazę Ligi Mistrzów. W 1/4 mamy znacznie ciekawsze pojedynki aniżeli w 1/8. Od razu po losowaniu ostrzyłem sobie zęby na ten mecz. Nie będę owijał w bawełnę, dla mnie Bayern poradzi sobie z ManU bez problemu. Nie zdziwię się jak już w pierwszym meczu na Old Trafford nie pozostawią złudzeń kto awansuje.
ManU notuje fatalny sezon i szczerze nie widzę nadziei na poprawę tej sytuacji w najbliższych miesiącach. Ze składu Czerwonych diabłów wypadł Van Pearsie i Evra. Czołowi zawodnicy na swoich pozycjach. Evre prawdopodobnie zastąpi Buttner, który za Moyesa gra bardzo mało. Nagle zostanie rzucony do głębokiej studni. Van Pearsie autor hat-tricka z Olympiakosem. Spore straty, na domiar złego cały zespół gra źle, fatalnie. Naprawdę szkoda mi Manchesteru ale taki jest futbol.
Na Old Trafford dostają regularny łomot od silniejszych zespołów choćby ostatnio City 0;3, Liverpool. Argument bo grają u siebie w tym przypadku budzi we mnie politowanie.
Nie widać jakiejkolwiek poprawy, Moyes nawet nie umie udawać że myśli. Oglądałem ich np z City i rzuciło mi się brak zaangażowania, rezygnacja. Mata który wiemy jakiej klasy jest piłkarzem nie potrafił dobrze podać. Fellaini rozkładał bezradnie ręce. Jedynie Rooney starał się poderwać swoich kolegów. Mata oczywiście nie zagra, ale to oddaje że w UTD nie wszystko funkcjonuje. Fani Manchesteru mogli się trochę podbudować wygraną z Olympiakosem, ale dziś ManUtd zagra z imo najlepszym zespołem w Europie.
Bayern natomiast podchodzi do tego dwumeczu w całkiem innych nastrojach. Mistrz Niemiec 2013/14 roku. Mogą w pełni skupić się na LM co pokazał ostatni mecz z Hoffenhiem, gdzie Bayern nie zagrał w optymalnym składzie. Na ziemi angielskiej Bayern czuje się świetnie. Wygrał z Arsenalem 0;2 i Manchesterem City 3;1 pokazując przy tym niesamowitą grę. Dziś teoretycznie powinno być łatwiej niż w poprzednich pojedynkach. Stosowany pressing i te rozgrywanie piłki budzą we mnie podziw i fascynacje. Biją rekordy i powodują przy tym ekstazę u nie jednego fana futbolu. Jak zatem ManUtd ma sobie poradzić z takim rywalem?
Losowanie było łaskawe dla Manchesteru w 1/8 a mimo to kibice United do ostatniej minuty bali się o awans. Koniec końców los sprzyjał do pewnego momentu, kiedy Figo odkręcił plastikową piłeczkę...
Moje propozycje na ten mecz Bet365;
Bayern -1 azjan 1,7
Bayern over 2,5 gola 2,5
Ps; Nie jestem fanem żadnej z drużyn. Oczywiście pogram również większe handicapy za mniejsze stawki. Przy doborze stawki pamiętajmy również o charakterystyce spotkań pucharowych ????
Edit; Niestety słowa Beckenbauera znalazły dziś swoje potwierdzenie. Bayern klepał ale nie osiągał przewagi w najważniejszej statystyce.