Przedstawię swoje propozycje na 1/4
LM:
Manchester United vs Bayern Munchen
Bayern Munchen (AH: -1, -1,5) kurs: 2,060 buk: Pinnacle
Bayern Munchen (AH:-1,5,-2) kurs: 2,79 buk: Pinnacle
(edit po meczu: no i Man Utd zagrał wielki mecz)
No cóż, Bayern najlepsza lub jedna z najlepszych drużyn Europy, Man Utd - największe lub jedno z największych rozczarowań tego sezonu. Odrobienie strat z Olympiakosem było w zasięgu Man Utd, na co zresztą zagrałem po kursie 3 (dostępny typ na forum). Tym razem nie widzę najmniejszych szans. Defensywa wciąż kuleje, ofensywa bez RVP nie poradzi sobie z takim czołgiem jakim jest niemiecka drużyna. W ostatnim meczu Bayern zremisował z wieśniakami 3:3, ale szczerze mówiąc Van Buyten w defensywie, a szczególnie brodacz na bramce to tragedia. Tak naprawdę Bayern ma jednego klasowego bramkarza. Tym bardziej po tym remisie Bayern będzie jeszcze bardziej zmobilizowany i uważny. Skład jaki wyjdzie jednak na Man Utd będzie to najsilniejszy możliwy skład z szeroką ławą. Oczywiście to tylko sport i od czasu do czasu zdarzają się niespodzianki. Może Man Utd niesiony śpiewami kibiców wygra, ale zawsze pozostanie rewanż tak dla Bayernu jak i dla typerów, którzy będą mogli w razie czego odrobić straty.
Real Madrid vs Borussia Dortmund
Real Madrid (AH: -1 i -1.5) kurs: 1,847 buk: Pinnacle
Real Madrid (AH: -2) kurs: 2,90 buk: Pinnacle
Real Madryt w optymalnym składzie. Ronaldo ma jakąś malutką kontuzję, ale gra i twierdzi, że mu nic nie jest. Jeśli jest dopuszczony do gry również przez sztab medyczny, należy chyba ufać w rozsądek klubu. Mistrzostwo PD może im się wymknąć więc być może pozostanie tylko walka o
LM. Dodatkowo po wypchnięciu Realu właśnie przez Borussię w zeszłym sezonie, mają coś do udowodnienia sobie i kibicom. Przede wszystkim jednak nie gram na Real, a przeciwko Borussi. Zespół Kloppa potrafi się zmobilizować na ważne mecze, przekonaliśmy się o tym nie raz w zeszłym sezonie i pewno gdyby trener dysponował optymalnym zestawieniem moje typy były by inne, ale teraz jest to zespół co najmniej przeciętny jeśli nie słaby. Przetrzebiona od dłuższego czasu defensywa, która ostatnio puściła bramki 3 od końca tabeli Stuttgartowi, udało im się wprawdzie ze stanu 2:0 dojść do 2:3 ale sam fakt straty coś pokazuje. Z Schalke z kolei mimo wielu sytuacji nie byli skuteczni i skończyło się na 0:0, a grali z Lewandowskim. Teraz Lewy oglądać będzie mecz z trybun. Mają co prawda Reusa i paru niezłych grajków, ale to na Real nie wystarczy, nie w tym sezonie.
Barcelona vs Atletico Madryt
Atletico Madryt (AH: +1) kurs: 2,070 buk: Pinnacle
Powiem tak. Dawanie kursu +1 po kursie 2,00 na zespół, który w zasadzie jest na tym samym poziomie to dla mnie "value", choć nie lubię tego terminu w bukmacherce. Pamiętajmy, że w bramce nie stoi już Valdes tylko Pinto, który po za pucharami nie ma ogrania. Atletico zrobi wszystko aby nie przegrać, a potrafi grać w defensywie świetnie. Przegrana ponad 1 golem w zasadzie by przekreśliła ich aspiracje do
LM. Przewidują bardzo taktyczny pierwszy z dwumeczy na 0:0 czy 1:1. Wskazywać na to może również H2H s superpucharu Hiszpanii czy ostatni mecz ligowy. Nawet jeśli jednak Barcelona wygra to nie sądzę aby to było więcej niż jedną bramką. Oczywiście granie przeciwko Barcelonie na ich terenie to zawsze trochę jak zabawa w polu minowym bo wystarczy błysk geniuszu Messiego, ale liczę także na błysk geniuszu Costy.
Paris Saint Germain vs Chelsea
Chelsea (AH +0.5) (2x) kurs: 1,901 buk: Pinnacle
(edit// po ogłoszeniu składów skontrowałem na PSG, niestety Chelsea to jest tylko Chelsea, przepraszam za typ)
Tak PSG gra świetną piłkę, gromią w lidze francuskiej. Wygrywali dotąd w fazie pucharowej i 1/8
LM, ale nie mieli dotąd klasowego przeciwnika bo ani Leverkusen, które wiemy gdzie jest obecnie, ani Benfica nie mówiąc o Anderlechcie to nie były żadne klasowe - najlepsze drużyny Europy. Same zachwyty nad PSG ale każdy kto ogląda ligę francuską i angielską pominąwszy ranking UEFA powinien wiedzieć, że to niebo i ziemia. Chelsea na co dzień rywalizuje z Man City, Arsenalem czy Liverpoolem i wychodzi z tej rywalizacji zwycięzko (ok wychodziła do soboty ???? ). Mourinho to stary wyjadacz. Nie oglądałem ostatniego meczu Niebieskich, nie wiem jakim pojechali składem i jak grali, ale jeśli przegrali z Cristal Palace to nie po to aby znowu przegrać w tak ważnym meczu z PSG. Tak jak w przypadku typu wyżej myślę, że może być remis na 0:0 czy 1:1 bo żadna z drużyn się nie odsłoni. A może jeszcze będzie zimny prysznic dla PSG. Uważam, że obie ekipy prezentują bardzo wyrównany poziom i w związku z tym jeśli z 3 możliwych rezultatów mogę zagrać po zbliżonym kursie na 2 z nich czyli remis lub zwycięstwo gości biorę to drugie.
Dodatkowo jeszcze zagrany wcześniej dubelek:
Bayern Monachium + Real Madryt kurs łączny: 2,00 buk: Pinnacle
I jeszcze gram na kartki, które w
LM ładnie ostatnio wchodzą. Wiadomo tu emocje są ogromne, a Man Utd, Barcelona czy Atletico to zespoły, które łapią kartki. Dlatego:
Barcelona v Atletico Madryt
powyżej 5 kartek (AZJAN) kurs: 1,80 buk: Bet365
Man Utd v Bayern Monachium
powyżej 4,5 kartek kurs: 1,825 buk: Bet365