Puchar UEFA zaskoczył w pierwszej serii spotkań wielu typerów, mam jednak nadzieję, że tym razem będzie inaczej :wink: Szerokim łukiem omijam takie spotkania jak Galatasaray-Bordeaux czy też Ajax-Fiorentina gdzie może paść na prawdę każdy rezultat. Warto zwrocić uwagę na poważne osłabienia Tottenhamu w spotkaniu z Szachtarem, ale ja także i ten mecz mimo wszystko pozostawiam bez typu. Skupiam się natomiast na poniższej piątce...
CSKA Moskwa - Aston Villa
Aston Villa poleciała do Moskwy w mocno okrojonym składzie. Martin O'Neill zapowiedział, że najważniejsza jest walka o ligowe punkty i stąd w kadrze na ten mecz brakuje m.in Agbonlahora, A.Younga, Friedela, Barry'ego, Laursena, Petrowa i kilku innych podstawowych graczy. Jestem zdania, że przed CSKA otwiera się wielka szansa na odniesienie korzystnego rezultatu, której dobrze grający już w pierwszym spotkaniu 'Wojskowi' zmarnować nie powinni.
Manchester City - FC Kopenhaga
The Citizens już w tym sezonie raz niespodziewanie przegrali u siebie z Duńskim teamem, a konkretniej Midjtylland. Jednak jak pisała Wisława Szymborska 'nic dwa razy się nie zdarza' wiec jestem zdania, ze Kopenhaga nie będzie drugim klubem z Danii, który w tym samym sezonie ogra Manchester City na jego terenie. Hughes poważnie traktuje te rozgrywki bo są jedyną szansą dla tego klubu na zgarnięcie trofeum w tym sezonie. Myślę, że odpowiednio skoncentrowani gospodarze powinni pewnie wygrać ten mecz, choć goście łatwo się nie poddadzą.
Metalist Charków - Sampdoria Genua
Pierwszy mecz udowodnił, że taktyka drużyny z Ukrainy się sprawdza. Defensywne nastawienie, skuteczna gra w obronie i szybkie kontry. To się ceni i daje im kolejne zwycięstwa. Sampdoria nie dość, że przegrała pierwszy mecz to tak na dobrą sprawę nie jest super mocna w tym sezonie a na dodatek teraz osłabiona brakiem kilku ważnych graczy no i ten głowny napędzający akcje ofensywne Pazzini nie może grać, bo grał w UEFA już w barwach Fiorentiny. Na Ukrainie podobno zimno, murawa może być zmrożona, a to nie zapowiada efektownego widowiska.
VFL Wolfsburg - PSG
Paryżanie osiągnęli świetny wynik w pierwszym spotkaniu wygrywając 2:0. Paul
le Guen do tej pory wystawiał wielu rezerwowych zawodników w UEFA, ale kiedy Paryżanie stanęli przed szansą awansu do Wolfsburga zabiera praktycznie najmocniejszy skład. Felix Magath na konferencji prasowej zapowiedział, że wierzy w awans i że jego podopieczni są wstanie mimo porazki 0-2 go osiągnąć. Wilki świetnie grają u siebie, o czym niejednokrotnie rywale mogli się przekonać. Ja jednak asekuracyjnie podeprę ten typ remisem, gdyż PSG może skutecznie się bronić aby osiągnąć awans, bo o zwyciestwo goscie za wszelką cene walczyc nie będą.
Standard Liege - Sporting Braga
Portugalczycy dosyc niespodziewanie chyba pozamiatali w pierwszym meczu gromiąc Belgów aż 3:0. Laszlo Boloni był zawiedziony tym wynikiem, bo wczesniej Liege było jedną z rewelacji rozgrywek, a tymczasem ich szanse na awans drastycznie zmalały. Braga w lidze portugalskiej traci mało bramek i ogolnie jest solidna w defensywie. Możemy o tym się przekonac w Belgii, gdzie gospodarzom będzie zalezalo na korzystnym wyniku, a goscie zbytnio forsowac tempa nie będą. Jestem zdania, że młody, zdolny zespoł Liege stac na zwycięstwo, ale mimo wszystko chyba nie takie, które pozwoliłoby myslec o awansie. W razie czego typ podpieram remisem, bo ta obrona Bragi wydaje się byc na prawdę solidna.
moje propozycje:
CSKA Moskwa - Aston Villa |
1 - 1,57
Manchester City - FC Kopenhaga | 1 - 1,50
Metalist Charków - Sampdoria Genua | under 2,5 - 1,57
VFL Wolfsburg - Paris Saint Germain | 1x - 1,22 (ewentualnie 1)
Standard Liege - Sporting Braga | 1x - 1,20 (ewentualnie 1)
*kursy z oferty Bet365