#4 NSI - Szachtar Soligorsk 2
Bokelj - Vojvodina 2
Hapoel Beer Sheva - Sheriff 1
AKO @5.15 1j uni
Tak bez szału. Vojvodina i Szachtar mocnymi faworytami tych par, ale różnie wygląda ich gra na wyjazdach.
Hapoel to eLM (mecze 2 rundy, więc w połowie lipca). Ale to piękna sprawa, jeszcze zapolujemy na awans klubu z Izraela, bo są po prostu lepszym zespołem. Sheriff to już nie ta sama ekipa, w której było mnóstwo Brazylijczyków. Teraz w składzie roi się też od Mołdawian, a oni są bardzo niskiego poziomu. Miałem przyjemność oglądać decydujący mecz z Dacią o mistrzostwo kraju i jestem załamany poziomem. Kurs powinien być 1.50 max. Chyba tylko dlatego, że Sheriff miał lepsze lata poprzednie i ma niezłe punkty w rozstawieniu.
--
#5 Aktobe - MTK 2 @4.35 uni 0.5j
Kazachowie to obecnie bardzo nędzna drużyna na własnym podwórku. Wyprzedali się kompletnie. Najwyraźniej popadli w tarapaty finansowe, bo najlepsi zawodnicy odeszli do nawet słabszych klubów. Warto spróbować, a już na pewno awans MTK i X2 w tym meczu od razu jak tylko buki to wystawią. MTK to solidny średniak ligi węgierskiej. Daje radę.
#6 Slavia Sofia - Zagłebie Lubin 2 @2.80 0.5j uni
Liga Bułgarska była słaba, jest i będzie. Burdel niesamowity i jedynie Ludogorec trzyma poziom, a i tak gra na luzie przez większość spotkań. Slavia jest w eLE tylko dlatego, że triumfator pucharu Bułgarii CSKA Sofia nie dostała licencji na grę w europejskich pucharach ze względu problemy finansowe, które doprowadziły, że zostali rok temu zdegradowani do 3 ligi. Stawka niska, ale idę w Zagłębiem bo pokazali charakter w naszej lidze, nie odstępując Legii czy Piastowi w bezpośrednich starciach. Solidny team i sparingi też na plus.