>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

¡Viva España!

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#27 AWANSE
Shirak - Trnava 2
CSM Iasi - Hajduk Split 2
Vojvodina - Connah 1
Olimpija Lublana - Trenczyn 2
AKO @2.767 1xbet 2.5j
Maribor - Levski Sofia # Awans Levski @1.83 1xbet 0.5j
Kairat Ałmaty - Maccabi tel Aviv # Awans Maccabi @1.83 1xbet 0.5j
MTK Budapeszt - Gabala # Awans Gabala @1.93 1xbet 1j

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#31 CSM Iasi - Hajduk BTS @1.818 1xbet 1j ✅ ✅ +0.818j
#32 Maccabi Hajfa - Kalju / Kalju nie strzeli ⛔
+
Hiberians - Brondby # Awans Brondby
AKO@ 2.274 1xbet 1j ⛔ -1j
Beitar Jerozolima - Omonia Nikozja u1gol HT @1.651✅
+
Kairat Ałmaty - Maccabi tel Aviv u1gol HT @1.567 ZWROT
AKO @2.587 1xbet 1j ✅✅ +0.651j
Piast Gliwice - IFK Goteborg u1gol HT 1xbet @1.725 0.5j ⛔ -0.5j
Partizani Tirana - Ferencvaros u1gol HT 1xbet @1.80 ✅
+
Zrnijski - Legia Warszawa u1gol HT 1xbet @1.735 ✅
AKO @3.123 1xbet 1j ✅ ✅ +2.123j
Hapoel Beer Sheva - Sherif Tiraspol 1✅
Valetta - Crvena Zvezda 2✅
AKO@ 2.667 1.5j 1xbet ✅✅ + 2.5005j
Valetta - Crvena Zvezda / Crvena Zvezda -1AH @1.707 ZWROT
+
Crusaders - Kopenhaga 2 @1.4
[email protected] 1xbet 1j ✅✅ +0.4j
Zalgiris - Astana u1gol HT @2.042 1xbet 0.5j ✅✅ +0.521j

Otrzymane punkty reputacji: +11
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Teraz trochę opiszę, bo specjalnie wysłałem od razu, byście złapali jak najlepsze kursy.
W kuponie z awansami zagrałem na drużyny, które są co najmniej klasę wyżej niż rywal i tutaj nie powinno być problemu.
Jeśli chodzi o single z awansami to trochę ryzykowniejsze opcje, które są warte grania. Maribor to już nie ten sam zespół, który wszedł do LM. Jest sporo roszad. W lidze przegrali rywalizację z Olimpiją, ale też z typowymi średniakami ligowymi mieli spore problemy. Levski za każdym razem w meczach z Ludogorcem prowadził wyrównane spotkania. Ligi obydwie słabe, ale według mnie czołówka ligi bułgarskiej &gt; słoweńskiej. Dodatkowo ciekawe wzmocnienia Levskiego i rewanż u siebie.
Kairat to solidna drużyna, ale nie na tyle, by odprawić Maccabi. To będzie ciekawy dwumecz, ale kurs na Maccabi powinien wynosić około 1.50. Kazachstan zrobił progres, ale nie przesadzajmy. Liga Kazachska też weryfikuje, że jednak sporo im brakuje do prowadzącej Astany.
MTK zupełnie mnie nie przekonali w dwumeczu ze słabiutkim Aktobe. Niby wygrali dwumecz dość pewnie, ale w obu spotkaniach rywal miał też sporo do powiedzenia. Gabala łatwo rozprawili się z Gruzinami no i rewanż w Azerbejdżanie toteż spory plus. MTK bardzo słabo zagrali w Kazachstanie.
Podałem również sporo typów na u1gol HT. Zdecydowałem się na bezpieczniejszą opcję, gdy bramka będzie to zwrot, bowiem w pierwszej rundzie, pomimo świetnego wyniku sporo straciłem przez głupie, często przypadkowe bramki do przerwy. Teraz minimalizuję ryzyko.
CSM Iasi - Hajduk BTS ze względu, że Hajduk ma bardzo młody team i lubi tracić gole. Są bezsprzecznie faworytem, gdzie większość daje na wyjeździe kurs @1.85 na wygraną Hajduka to 1xbet na awans ~1.40 co trzeba wykorzystać. Rumuni to siódma ekipa ligi. Taki tam burdel, że kilka drużyn nie dostało licencji na grę w europejskich pucharach, że dopiero Iasi spełniali wymogi UEFA. Liczę na ofensywną grę z ich strony na własnych śmieciach.
Warto też zwrócić uwagę na Crvenę Zvezda. To bardzo mocna ekipa, według mnie ma zadatki na awans do fazy grupowej. Jeden ich minus to słaby współczynnik, bo ostatnie lata nie należały do nich. Ale sporo dobrych transferów, w lidze zmiażdżyli konkurencję. Maltańczycy się niemal skompromitowali z zespołem z Wysp Owczych. Crvena po pewny awans.

Otrzymane punkty reputacji: +1
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Crvena Zvezda - Valletta 1
Legia Warszawa - Zrinjski Mostar 1
Ferencvaros - Partizani Tirana 1
AKO @2.07 otobet 3j ⛔ -3j Ferencvaros bez jaj.
Kukesi - Austria Wiedeń 1DNB @4.25 0.5j otobet
Maccabi Tel Aviv - Kairat 1
Connah - Vojvodina 2
AKO @3.38 otobet 1j
Gabala - MTK 1
Slavia Praga - Levadia 1
AKO @2.47 1.5j otobet
Kalju - Maccabi Hajfa 2
Brondby - Hiberian 1
Hajduk - CSMS Iasi 1
AKO @6.00 0,5j uni

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
IFK Goteborg - Piast Gliwice 1
Torpedo - Debreczyn 1X
AKO @2.55 1xbet 0.5j ⛔ -0.5j
Piast bez Latala już nie funkcjonuje, a w Szwecji gra się ciężko.
Debreczyn jak już u siebie przegrywa to musi się coś złego dziać. Grają bardzo słabo, w ofensywie nie ma nikogo kto może zrobić różnicę. Zespół z Węgier ma to do siebie, że na wyjazdach wygląda jak drużyna amatorska. W pierwszym meczu strzelili farciarsko po rykoszecie. Białorusini choć do mocarzy nie należą, to nie powinni przegrać i odebrać sobie awansu.

Omonia - Beitar X2 @2.00 0.5j b365 ⛔ -0.5j
Jelgava - Slovan u1gol HT @1.72 ZWROT
Omonia - Beitar u1gol HT @1.594 ⛔ 4 gole do przerwy :O
St.Patricks - Dinamo Mińsk u1gol HT @1.63
AKO @4.468 0.5j 1xbet ⛔ -0.5j

Trochę 4fun, ale wierzę. Slovan ma problemy w ofensywie i raczej więcej niż 1 gol do przerwy nie padnie. Omonia - Beitar liczę na podobny mecz do pierwszego. Obie ekipy bardzo defensywne. Tutaj inicjatywę powinna przejąć Omonia, ale ostatnie wyniki cypryjskich drużyn są bardzo słabe. Nawet defensywa już nie jest ich bronią, co potwierdzają śmieszne straty bramek z zespołami z Armenii czy San Marino.
Z Irlandczykami na ich ziemi nie będzie aż tak łatwo dla Dinamo. Wywieźli cenny bramkowy remis i tutaj liczę przede wszystkim na solidną defensywę. Białorusini sporo stracą na wyjeździe.
Generalnie pomysł z u1gol okazał się w strzałem w dziesiątkę. Tylko Piast mnie zawiódł. Liczyłem na lepszy opór z ich strony, ale zbyt szybko stracili pierwszego gola. Ograniczamy stratę pieniążków do minimum!

---
Trochę spadły kursy na moje bety. Jak zawsze, trzeba brać jak najszybciej, bo potem gorzej to wszystko wygląda.
Hitem wydaje mi się Gabala. Mylę nawet, że po 1.65 warto pograć do jakiegoś dubla. MTK jest w żałosnej formie i są w tej rundzie tylko dlatego, że Aktobe to nie był poziom europejskich pucharów. Przegraliby nawet z Piastem. ;) Pamiętajmy co Gabala zrobiła z Gruzinami w poprzedniej rundzie u siebie. Pamiętam też ich dość solidne występy w zeszłym roku.
Kukesi z DNB to już nie pogramy po 4.25, a gdzieniegdzie po 2.90. Myślę,że mogą zaskoczyć Austriaków, którzy bez swojej publiki często okazują się zespołami bardzo miernymi. W czwartek w Albanii przewidują upały rzędu 31 stopni. Tam wszystko się może stać.
Tripel co podałem z LM to dla mnie pewunia. Trzy ekipy, które zyskują u siebie bardzo wiele. Liczyłem coś więcej od Bośniaków. Legia fajnie pograła w 1 połowie z Jagą, a potem wyszedł może minimalizm i błędy indywidualne. Jeszcze raz napiszę, bo dla mnie Crvena do zespół, który może powalczyć o LM. Mają w następnej kolejce Ludogorec, więc będzie co oglądać, ale nie stoją na straconej pozycji. W 1 meczu z Vallettą dużo stojącej gry, ale gdy musieli się spiąć to zrobili i wywieźli dobry wynik. U siebie dopełnią formalności. Ferencvaros u siebie, a na wyjeździe to dwie inne drużyny. Węgrzy tak już mają, ale i Albańczycy specjalnie na wyjazdach nie grają rewelacyjnie. W drugiej połowie w Tiranie to Ferencvaros grał swoją piłkę i wygląda na to, że postawią kropkę nad i. Dla przykładu jak silny jest mistrz Węgier u siebie, można pooglądać występy z ostatnich lat, np. z Żeljeznicarem u siebie, a na wyjeździe. Zupełnie inne ekipy. Albo spotkania z Rijeką, też mocno postraszyli Chorwatów. Teraz są mocniejszą drużyną niż w zeszłych latach. Nie zawojują w LM, ale tę rundę przejdą na 99%.
Hajduk i Brondby myślę, że nie pozostawią złudzeń rywalom, bo są drużynami o co najmniej klasę lepszymi. Z Maccabi Hajfa bywa różnie i stąd tutaj taka asekuracyjna stawka. Kalju potrafi się bronić, wynik z 1 meczu ma i jeśli Izraelczycy szybko nie strzelą gola, to będą męki.
Czekam jeszcze na rożne Slavii Praga, bo muszą mocno docisnąć Levadię, a w pierwszym meczu nabili ich aż 16 sztuk. I to będzie prawdopodobnie wszystko ode mnie z tej kolejki. Trochę też pogram na live, więc polecam śledzić Typy na Żywo w trakcie spotkań. Pozdrawiam i życzę wygranych.

Otrzymane punkty reputacji: +6
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#27 AWANSE Shirak - Trnava 2 CSM Iasi - Hajduk Split 2 Vojvodina - Connah 1 Olimpija Lublana - Trenczyn 2 AKO @2.767 1xbet 2.5j
✅ ✅ +4.4175j
#28 Maribor - Levski Sofia # Awans Levski @1.83 1xbet 0.5j
⛔ -0.5j
#29 Kairat Ałmaty - Maccabi tel Aviv # Awans Maccabi @1.83 1xbet 0.5j
✅ ✅ + 0.415j
#30 MTK Budapeszt - Gabala # Awans Gabala @1.93 1xbet 1j
✅ ✅ +0.93j
#40 Kukesi - Austria Wiedeń 1DNB @4.25 0.5j OtoBet
⛔ -0.5j
#41 Maccabi Tel Aviv - Kairat 1 Connah - Vojvodina 2 AKO @3.38 OtoBet 1j
✅ ✅ +2.38j
#42 Gabala - MTK 1 Slavia Praga - Levadia 1 AKO @2.47 1.5j OtoBet
✅ ✅ +2.205j
#43 Kalju - Maccabi Hajfa 2 Brondby - Hiberian 1 Hajduk - CSMS Iasi 1 AKO @6.00 0,5j Uni
⛔ -0.5j
Szkoda, że Ferencvaros zniszczył mi super kupon, ale i tak jest dobrze. Niebawem statystyki za 2 rundę eLE eLM.

Otrzymane punkty reputacji: +48
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Podsumowanie 2. runda eLE/eLM

Kupony: 20
Kupony Wygrane: 11
Kupony Przegrane: 9
Zwrot: 0
Suma Stawek: 20j
Zysk/Strata: +9.861j
Yield:
49,3%

Niebawem typy na 3. rundę! :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +43
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#47 AWANSE
Rosenborg - APOEL #AWANS ROSENBORG
BATE - Dundalk # AWANS BATE
Vitoria Pilzno - Karabach # AWANS PILZNO
AKO @ 2.96 uni 2.5j

Szachtar Donieck - YB 1
IFK Goteborg - HJK 1
AKO @2.40 otobet 3j
Oleksandriya - Hajduk Split 1 @2.70 0.5j uni
Oleksandriya - Hajduk Split 1DNB @ 1.85
Zagłębie Lubin - Soderyjskie 1DNB@ 1.50
AKO @2.75 b365 1.5j
Trenczyn - Legia Warszawa 1/1 HT/FT @4.40 bwin 0.5j
Astana - Celtic u1 gol HT @1.738
Partizani Tirana - RB Salzburg u1 gol HT @1.738
AKO @3.021 1xbet 0.5j
Istambuł BBSK - Rijeka / AWANS RIJEKA @2.197 1xbet 0.5j
Jelgava - Beitar / Beitar DNB @1.50
Vojvodina - Dinamo Mińsk 1
AKO @2.25 b365 1j
Aberdeen - Maribor u1gol HT @1.828
Shkendija - Mlada Bolesław u1gol HT @1.729
AKO @3.161 1xbet 0.5j
St. Etienne - AEK Ateny u1gol HT @1.765
Videoton - Midtjylland u1gol HT @1.945
AKO @3.433 1xbet 0.5j

Otrzymane punkty reputacji: +4
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Rosenborg - APOEL to powinien być najbardziej wyrównany mecz z tych trzech, ale spodziewam się łatwej przeprawy Norwegów z Cypryjczykami. Rytm meczowy dla mistrza Norwegi. APOEL słaby na wyjazdach, poza Cyprem. Myślę, że dwumecz może być nawet rozstrzygnięty w Skandynawii. Goście z roku na rok coraz gorsza kadra, z resztą cała liga cypryjska mocno straciła w ostatnim czasie.
Zagrałem też BATE, ale oni nie lubią rywali tego typu. Irlandczycy będą się zaciekle bronić i nie będzie tutaj dużo bramek. BATE to jednak doświadczenie i choć sądzę, że nie wejdą do fazy grupowej, to mistrza Irlandii, który dość szczęśliwie przeszedł poprzednią fazę, ogra.
Vitoria jest mocnym teamem, bardzo solidny na każdej pozycji. Zdobyli mistrza pomimo solidnego rywala jakim jest Sparta Praga. Rok temu dość pechowo odpadli z Maccabi Tel Aviv, kiedy to ograli Izraelczyków na wyjeździe 1:2, by w rewanżu dostać dwa ciosy w 3 minuty w ostatnim kwadransie meczu. Na pewno wyciągną wnioski, a rywal nie jest z tych wielce wymagających. Azerowie choć kasy mają w brud, to klasa zawodników już zbyt wysoka nie jest. Ledwie 3-4 solidnych piłkarzy. Pilzno to zespół, których widzę w Lidze Mistrzów. Dobrze budowani, oprócz tego że nikogo znaczącego nie oddali, to przyszedł doświadczony, solidny snajper Slovana Liberec - Marek Bakos.
Szachtar i IFK nie widzę tutaj problemów i gram mocniej. Szachtar u siebie to wiadomo, że jest mocnym teamem i powinien zagwarantować sobie solidną zaliczkę przed rewanżem w Szwajcarii, bo tam już YB mogą sprawić jakieś problemy Ukraińcom. Rywal dla Szachtara bdb, ponieważ lubujący się w ofensywnej piłce, stąd też masa indywidualności z v-ce mistrza Ukrainy zrobi tutaj robotę.
IFK przede wszystkim u siebie powinien wykazać sporą przewagę jaką dzieli Szwedzka piłka nad Fińską. HJK z roku na rok coraz gorsi, toteż w lidze stracili mistrzostwo na rzecz SJK. Już nawet Litewski Atlantas mocno cisnął Finów, lecz zabrakło skuteczności. Kolejny rywal to nijaki zespół z Bułgarii. Reasumując HJK mieli do tej pory szczęście w losowaniach, ze względu na lata ubiegłe, które dawały im dobre rozstawienie w eliminacjach. Jednakże w tym momencie nie widzę szans na zdobycie jakiejkolwiek zaliczki na rewanż. IFK rewanż z Piastem u siebie mecz do zapomnienia. Mecz, w którym nie chcieli zrobić krzywdy zespołowi z Gliwic i skończyło się na przyjaznym 0-0.
Oleksandria to mógł być hit tej kolejki. Bo kursy naprawdę imponujące na Ukraińców w granicach 2.70 (teraz ok.2.20). Szczerze, to nie wiem co prezentuje zespół z Ukrainy, na pewno jest to dużo niższy poziom niż czołówka tj. Dynamo, Szachtar. Mam nadzieję, że nie tracą zbyt wiele do takiej Zoryi, to może być spoko. Hajduk pomimo, że awansował z cienkimi Rumunami, to grał naprawdę kiepsko. Mieli wiele szczęścia. Grają bardzo ofensywnie, defensywa się gubi, popełnia głupie błędy i tutaj widzę bardzo dużą szansę dla gospodarzy. Myślę, że kurs może i powinien jeszcze spaść poniżej 2.
Zagłębie dla mnie zdecydowanym faworytem z Duńczykami. Zespół z Polski prezentuje niesłychaną dojrzałość. Piłkarze świetnie współpracują, warto podkreślić siłę formacji defensywnej. W ofensywie będzie lepiej. Starzyński po powrocie pokazał, że nóżka dobrze nastawiona. Kadra jak widać dość szeroka, bo w lidze pomimo że zastosowali kilka rotacji, to i tak ograli na ciężkim terenie Lecha. Soderyjskie to słaby zespół w defensywie. Polecam obejrzeć skrót ,a właściwie bramki które stracili na rzecz Stromsgodset. Bardzo kuriozalne (w skrócie). Wprawdzie udało im się pokonać Norwegów, ale nie oszukujmy się. Liga norweska jest bardzo ofensywna i poziom gry defensywnej jest na żenującym poziomie. Liczyli na karne, ale się przeliczyli. Trochę szczęścia dla Duńczyków i to dla nich sukces. Tutaj Zagłębie ma bardzo dużą szansę na awans. Oby skuteczność nie zawiodła i IV faza stoi otworem.
Choć chciałbym, żeby polski zespół w końcu wszedł do wymarzonej Ligi Mistrzów, to wydaje mi się, że brak transferów w Legii będzie tutaj kluczowy. Ostatnio sporo kontuzji i nie widzę zastępców. W lidze słabo, jakby mieli jakieś usprawiedliwienie jakimiś świetnymi występami w eLM , ale bądźmy szczerzy Zrinjski mocno nie odstawał od Legionistów, choć powinien. Niby 100lecie klubu, byłoby coś wspaniałego dla kibiców wejść do LM, ale po prostu nie potrafię zrozumieć zachowania na rynku prezesa Wojskowych...
Gramy na sztucznej murawie w Żylinie, więc choć dzisiaj Legioniści trenowali na takiej nawierzchni to trzeba się trochę przyzwyczaić, a to nie takie proste. Lecz to wydaje się być najmniejszym problemem, bowiem absencje Guillerme i odejście Dudy sprawia, że w brakuje kreatywności. Skrzydła Kucharczyk i Aleksandrov? Nie oszukujmy się - nie ma czego się obawiać.
W treningu udziału nie wziął kontuzjowany w meczu ze Śląskiem Wrocław Adam Hlousek. Na razie nie wiemy na ile uraz Czecha jest poważny i czy wykluczy go z udziału w środowym spotkaniu. Kolejny trening legioniści odbędą jutro, już na arenie środowego spotkania.
legia.com
Brak Hlouska? Wielki problem! Biorąc pod uwagę jakich skrzydłowych posiada Trenczyn to będą Brzyskim kręcić jak im się spodoba. Oczywiście nie wiadomo czy Czech wystąpi, ale nie oszukujmy się. Gdyby to nie było nic poważnego to moim zdaniem nie zszedłby w 43 minucie, tylko w przerwie spotkania. W dodatku dziś nie trenował i tekst, że nie wiadomo na ile jest poważna kontuzja, a jutro mają już trenować w Słowacji. Jeśli zagra, to raczej nie będzie w 100% sprawny.
Legia musi zagrać cierpliwie i z kontry. Będzie ciężko zatrzymać szybkich i zwinnych czarnoskórych zawodników, którzy odpowiadają za ataki mistrza Słowacji, ale nie widzę szans w grze na wymianę ciosów. Choć Słowacy tracili frajerskie wręcz bramki z mistrzem Słowenii i o mały włos nie odpali, pomimo że kapitalnie rozpoczęli obydwa spotkania od 4-0 w 1 meczu i 2-0 w 2 meczu.
Jestem też zażenowany determinacją Legionistów. W Trenczynie widać, że jest niesamowite zgranie, akcje nie są przypadkowe, doskonale się rozumieją i już rok temu ze Steauą pokazali, że mogli przy odrobinie szczęścia ograć Rumunów. Trener Hasi co prawda ciężko oceniać jego pracę po tak krótkim czasie, szczególnie że ma tak wąską kadrę, a najlepsi nie byli do jego dyspozycji, bo odpoczywali po EURO, to nie widać w tej drużynie tego czego obiecywał. Albowiem chodzi o grę piłką. Ponoć jego drużyny cechowały się długim utrzymywaniem się przy piłce, a tutaj się okazuje, że mistrz Bośni miał większe posiadanie, więc zupełnie tego nie rozumiem. W dwumeczu ze Zrinjskim zadecydowały nie umiejętności drużyny, a indywidualności i akcje Nikolica i świetne parady Malarza, który miał świetny dzień, ale nie zawsze prezentuje taką dyspozycję.
Ja po prostu byłbym głupi, gdybym nie zagrał (nie grubo) na zwycięstwo Trenczynu. Oczywiście, by kurs był większy to zagram, że Słowacy już będą prowadzić po 1 połowie. Liczę, że zaczną od wysokiego C.
Reszta to undery do przerwy, tutaj nie mam zbyt wiele do napisania. Według mnie będą to bardzo wyrównane spotkania z małą ilością bramek. Może coś jeszcze dorzucę, lecz wątpię czy coś jeszcze skupi moją uwagę. Życzę powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +6
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#48 Szachtar Donieck - YB 1 IFK Goteborg - HJK 1 AKO @2.40 OtoBet 3j
⛔ -3j Ale się spaliłem na IFK.
#49 Oleksandriya - Hajduk Split 1 @2.70 0.5j Uni
⛔ -0.5j
#50 Oleksandriya - Hajduk Split 1DNB @ 1.85 Zagłębie Lubin - Soderyjskie 1DNB@ 1.50 AKO @2.75 B365 1.5j
⛔ -1.5j
#51 Trenczyn - Legia Warszawa 1/1 HT/FT @4.40 Bwin 0.5j
⛔ -0.5j
#52 Astana - Celtic u1 gol HT @1.738 ZWROT
Partizani Tirana - RB Salzburg u1 gol HT @1.738 AKO @3.021 1xbet 0.5j
✅ ✅ +0.369
#54 Jelgava - Beitar / Beitar DNB @1.50 Vojvodina - Dinamo Mińsk 1 AKO @2.25 B365 1j
⛔ -1j
#55 Aberdeen - Maribor u1gol HT @1.828 Shkendija - Mlada Bolesław u1gol HT @1.729 AKO @3.161 1xbet 0.5j
✅ ✅ +1.0805j
#56 St. Etienne - AEK Ateny u1gol HT @1.765 Videoton - Midtjylland u1gol HT @1.945 AKO @3.433 1xbet 0.5j
✅ ✅ +1.2165j

Kopenhaga - Astra 1
Beitar - Jelgava 1
AKO @2.04 uni 3j

Dundalk - BATE 2 @2.1 1j uni
Anderlecht - Rostov 1 @ 2.08 uni 1j
PAOK - AJAX / PAOK AWANS
STEAUA - SPARTA / STEAUA AWANS
AKO@ 3.67 0.5j uni

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Dinamo Mińsk - Vojvodina u1 goal HT @1.61
Rio Ave - Slavia Praga u1 goal HT @1.78
AKO@ 2.78 uni 1j
Rapid Wiedeń - Zhodino - BTS? NIE
Midtjylland - Videoton 1
Maccabi tel Aviv - Panduri 1
AKO@ 3.16 b365 1j

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#57 Kopenhaga - Astra 1 Beitar - Jelgava 1 AKO @2.04 Uni 3j
✅ ✅ +3.12j
#58 Dundalk - BATE 2 @2.1 1j Uni
⛔ -1j,
#59 Anderlecht - Rostov 1 @ 2.08 Uni 1j
⛔ -1j
#60 PAOK - AJAX / PAOK AWANS STEAUA - SPARTA / STEAUA AWANS AKO@ 3.67 0.5j Uni
⛔ -0.5j
#61 Salzburg - Partizani Tirana Salzburg wygra i poniżej 3.5gola @2.10 B365 1j
✅ ✅ +1.1j
#62 Dinamo Mińsk - Vojvodina u1 goal HT @1.61 Rio Ave - Slavia Praga u1 goal HT @1.78 AKO@ 2.78 Uni 1j
ZWROT
#63 Rapid Wiedeń - Zhodino - BTS? NIE Midtjylland - Videoton 1 Maccabi tel Aviv - Panduri 1 AKO@ 3.16 B365 1j
⛔ -1j.

#47 AWANSE
Rosenborg - APOEL #AWANS ROSENBORG
BATE - Dundalk # AWANS BATE
Vitoria Pilzno - Karabach # AWANS PILZNO
AKO @ 2.96 uni 2.5j

⛔ -2.5j
Istambuł BBSK - Rijeka / AWANS RIJEKA @2.197 1xbet 0.5j

⛔ -0.5j

Podsumowanie 3. runda eLE/eLM

Kupony: 17
Kupony Wygrane: 5
Kupony Przegrane: 11
Zwrot: 1
Suma Stawek: 19.5j
Zysk/Strata: -5.114j
Yield: ⛔ -26%
Tragedija jednym słowem.
Nie załamujmy się! Nowa kolejka (ostatnia) za pasem.

Trenczyn - Rapid Wiedeń / Rapid Awans
Kopenhaga - APOEL 1
[email protected] uni 3j

Kopenhaga - APOEL/ Kopenhaga -1 AH @1,76 ZWROT
Maccabi Tel Aviv - Hajduk 1 @1,6
AKO @2.82 1,5j uni ✅✅ +0.9j

Maribor - Gabala / GABALA AWANS
Austria Wiedeń - Rosenborg / ROSENBORG AWANS
AKO@ 4.20 uni 1j
Gabala - Maribor 1 @2 bwin 1j ✅✅ +1j
#68 Wysokie ryzyko
Crvena Zvezda - Sassuolo / AWANS Crvena @3.2 0.5j uni (wszędzie zeszli już na @2.75)

⛔-0.5j
#69 Wysokie ryzyko
Vojvodina - AZ Alkmar 1 @3.5 0.5j uni

⛔-0.5j
#70 Wysokie ryzyko
Gent - Shkendija 1 połowa 0-0 @3.50 b365 0.5j

⛔-0.5j
Krasnodar - Partizani NO BTS
Astra - West Ham / Astra +2 EH
AKO @2.14 bwin 1j ✅✅ +1.14j
Hapoel Beer Sheva - Celtic Glasgow / Awans Hapoel @2.95 1.5j uni
Dundalk - Legia u1gol HT @1.73
Astana - BATE u1gol HT @1.54
AKO 2.66 uni 1.5j✅✅ +2.49j

---
Tak na szybko. W Irlandii, Legia nie będzie za bardzo szaleć. Obrona gra nieźle (przynajmniej statystycznie), a gospodarze nie mają zbyt wielkich graczy z przodu. Za to z tyłu za bardzo się nie liczy, jeśli zagrają to co z BATE to powinno wystarczyć do przerwy. Przewiduję dużo walki, ponoć ma być pochmurna, deszczowa aura. Legioniści nie potrafią strzelać goli w tym sezonie. Mecz z Trenczynem, gdzie większość drużyn wpakowałaby nastolatkom po 2-3 gole u siebie, kiedy to rywal grał momentami 3-4 z tyłu i nic poza tym.
Astana i BATE to dwaj wielcy przegrani w eLM. Tym razem na przeciw siebie, co dość niekomfortowe dla obu drużyn. U nich też ofensywa leży i kwiczy. Przewiduję mało bramek, BATE będą chcieli zrobić awans u siebie, gdzie ich siła jest 3-4 razy większa, a Astana nie będzie chciała stracić tak głupiej bramki jak z Celtikiem, których zneutralizowali u siebie konkretnie, ale raz dali się w głupi sposób zaskoczyć, co kosztowało bramkę.
Na Hapoel Beer Sheva zacny kurs, wręcz znakomity. Unibet trzyma tak wysokie kursiwo, kiedy to reszta już daje znacznie mniej. Dla mnie faworytem Izraelczycy. Na pewno reputacja klubu mało komu znana, ale są prawdziwym zespołem. Mają bardzo solidnych piłkarzy na każdej pozycji, grają bardzo zespołowo, co przyniosło skutki z meczu z Olympiakosem, kiedy to nawet nie stracili bramki, ba Grecy nawet nie potrafili porządnie im zagrozić. Celtic ma szczęście. Astana im podarowała gole (2x karny u siebie, w dość śmiesznych okolicznościach i 1 strzał celny w 1 meczu). Dla mnie warto stawiać w takich momentach na teoretycznie słabsze drużyny. Drużyna składająca się w dużym stopniu z rodowitych piłkarzy dla mnie zawsze dadzą więcej niż najemnicy, dla których nie ma znaczenia gdzie grają. Oczywiście szacunek dla Celtów za sprowadzenie Sinclara, czy Dembele, bo podniesie to siłę ofensywną, ale dla mnie to nadal za mało na szczelną defensywę Hapoelu. Rewanż w Izraelu, więc plus dla typu. Celtic w obu spotkaniach wyjazdowych w eLM nie miał wiele z gry.
Partizani oprócz komicznego gola samobójczego, którego sprezentował im Ferencvaros + w konsekwencji awans nic na wyjazdach nie strzela, bo nawet nie ma specjalnie z czego. Rosjanie jak nie zbłaźnią się jak Spartak Moskwa, to na spokojnie utrzymają czyste konto. Daje też małe szanse na to, że gospodarze nic nie wpakują, jeżeli będą bardzo nieskuteczni, a Albańczycy tradycyjnie postawią autobus.
West Ham raczej nie wystawi zbyt mocnego składu w 1 meczu rywalizacji z rumuńską Astrą, co jest szansą dla gospodarzy na dobry wynik. Asekuruję się i daje max jednobramkowe zwycięstwo Anglików, którzy będą po dzisiejszym meczu derbowym z Chelsea. Może być jak z Domzale, kiedy to na spokojnie zrobili awans u siebie, albo też jak rok temu, kiedy los też sprawił, że obie drużyny spotkały się ze sobą. Wtedy górą byli Rumuni.
Crvena, Vojvodina, czy 0-0 w Belgii, typy określam mianem wysokiego ryzyka, ale wartego grania. Vojvodina w formie, u siebie są w stanie pokonać silne ekipy. Pamiętamy dwumecz z Sampdorią, kiedy to bardzo zaskoczyli Włochów swoją skutecznością. Nic nie stoi na przeszkodzie, by pokonać Holendrów, których liga opiera się z reguły na ofensywnej grze, w której często są luki w defensywie, które można wykorzystać.
Crvena mnie mocno zwiodła, bo liczyłem na awans z Ludo. Gra defensywna jednak pozostawia wiele do życzenia, ale tak jak wspomniałem. Myślę, że Serbom bardziej będzie zależeć na awansie do fazy grupowej i graniu w jakiś rozgrywkach, bowiem Serbska 1 liga to dla nich zbyt mało wymagające rozgrywki. Rewanż u siebie, więc liczę na dobry wynik na wyjeździe, akurat ofensywa stoi na dobrym poziomie.
Wiadomo po jaki rezultat jedzie macedońska Szkendija. 0-0 i spróbowanie swojej siły u siebie. Gent to dość ciężki rywal i to chyba koniec rozgrywek dla gości, ale na pewno przy odrobinie szczęścia brak bramek są w stanie ogarnąć.
Nigdy nie widziałem tak słabego Mariboru. Są dzięki szczęściu, które zafundował im Aberdeen. Nie będę wspominał o poziomie ligi szkockiej, bo co rok jest coraz gorzej, co dobrze obrazują wyniki, które te zespoły osiągają na arenach międzynarodowych. Jeżeli Maribor ma problemy z średniakami ze swojej ligi, to co dopiero z solidną Gabalą. Azerowie to bardzo ciekawy zespół. Nie przez przypadek ograli Lille, którzy niewiele mieli swoich realnych szans na gola, szczególnie w Azerbejdżanie, gdzie gra się koszmarnie. Gabala już mnie zaciekawiła rok temu, kiedy z dość dużym optymizmem stawiałem przeciw nim, a oni mnie szokowali konsekwencją i też szczęściem. Teraz są mocniejsi, znacznie. Kursy to nieporozumienie, ale Maribor chyba tak wysoko ze względu na dobre rozstawienie. Do tej pory nie trafili na silne drużyny, a mimo nie obyło się bez kłopotów. Aberdeen i samobój w rewanżu dokładnie obrazuje nam nędze jaką reprezentowały obie ekipy. Boruc byłby dumny.
Rosenborg to chyba najwięksi pechowcy eLM. Zagrali naprawdę świetne zawody w dwumeczu z APOELem. Nawet w rewanżu nie oddali całkowicie inicjatywy jak to z reguły mają tego typu zespoły w gorącym klimacie. Trzeba przyznać, że odpadli przez głupotę. W 1 meczu kontrolowali mecz i jedna akcja, która była kluczowa. Gol kontaktowy z niczego na 2:1, co dawało spore szanse Cypryjczykom, którzy co ciekawe niewiele dobrego pokazali u siebie i chwila dekoncentracji obrony i poszła szybka kontra, której obrońcy już nie potrafili zatrzymać. Reszta bramek w doliczonym czasie już bez znaczenia i nie ma sensu komentować. Jestem przekonany, że gdyby nie ta pierwsza bramka, to reszty by nie było. Austria Wiedeń słaba forma. Też na wielkim szczęściu awansowali ze Spartakiem Trnava. W lidze kiepsko, nie widzę ich w tej rywalizacji. Mogą przegrać nawet u siebie.
Kopenhaga w formie i zdziwię się, jeśli nie awansują. Miejsce APOELu obecnie w LE, choć wydaje mi się, że to i tak za wysokie progi. Grają słabo, wspomniałem o ich szczęściu. Wcześniej też grali słabo z TNS z Walii. Wyjazdy APOELu są słabiutkie. Duńczycy to zbyt silna i doświadczona ekipa, gdyby nie miała wykorzystać już atutu własnego boiska w 1 meczu. Dla mnie mogą już tutaj rozstrzygnąć ten dwumecz.
Mecz Maccabi z Hajdukiem może być ciekawy. Trochę nie doceniłem Maccabi po odejściu Zahaviego, sugerowałem że daleko nie zajdą. Grają nawet lepiej, bardziej zespołowo, myślę że faza grupowa na spokojnie. Hajduk pokazał jaki jest obecnie poziom ukraińskiej piłki. Brawo dla nich, niemniej w defensywie są zbyt słabi, a i doświadczenie u młodych piłkarzy, którzy stanowią większość jest niewielkie. Ostatni mecz ligowy z Dinamo Zagrzeb pokazał im jaka na chwilę obecną jest różnica pomiędzy nimi, a zespołami, które regularnie grają w europejskich pucharach.
O ile zaznaczyłem, że liga austriacka niewiele dla mnie znaczy, to Trenczyn pomimo, że zaskarbił moją sympatię swoją ofensywną grą, to zapinają o defensywie i tylko indolencja Legionistów sprawiła, że o mały włos to Słowacy nie zagrali w 4 rundzie eLM. Już bez jednego z lepszych Matusa Bero, więc kolejne osłabienie. Nie wiem co z Rabiu, który nie grał nie tylko w rewanżu z Legią, ale też w każdym kolejnym spotkaniu klubu. Chyba grubsza kontuzja, choć nie mogę znaleźć informacji, a to zawodnik nieprzeciętny. Rapid potrafi grać na wyjazdach, kontry dla nich to nie problem i powinni ustalić wynik już na Słowacji.

Otrzymane punkty reputacji: +1
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Roma - Porto 1
Borussia M. - YB 1
West Ham - Astra 1
AKO @3.45 otobet 1.5j ⛔ -1.5j
Karabach - IFK Goteborg/ Karabach awans @2.40 0.5j uni ✅ ✅ +0.7j
Hajduk Split - Maccabi Tel Aviv 2 @2.68 1j pinnacle ⛔ -1j
#77 Kontra
Rosenborg - Austria Wiedeń X2 @ 2.45 1xbet 1j ✅ ✅ +1.45j
Mam awans Gabali i Rosenborga we wcześniejszych kuponach w grze. Gabala cyrku nie powinna odstawić i spokojnie awansuje. Jednakże kontruję Norwegów, którzy moim zdaniem powinni wygrać i awansować. Jednak chciałbym choć część pieniążków odzyskać, jeżeli mieliby słabszy dzień. Mistrz Norwegii musi wygrać, by awansować. Jeżeli wygra 1-0 to ma awans, 2-1 dogrywka, a wyżej to już awans Austriaków. Obym nie wpadł w tę pułapkę. Lubię większe ryzyko. ;)
Liberec - AEK Larnaca 1 @2.10 otobet 1j ✅ ✅+1.1j

Otrzymane punkty reputacji: +4
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
V.Pilzno - Ludogorec
V.Pilzno o6.5 rożnego
+
powyżej 5.5 kartki w meczu
AKO @3.51 b365 1j ⛔ za szybko gol Bułgarów, bo ładnie szło.. -1j
Czesi potrafią nabijać kornerów jak mało kto. W lidze gdy nie idzie, przegrywają, bądź długo utrzymuje się rezultat remisowy, to potrafią ich nabić kilkanaście w meczu. Dzisiaj trzeba cisnąć Bułgarów już od pierwszej minuty. Goście raczej nie będą grać na wymianę ciosów, tylko mądrze się bronić i wyprowadzać kontry. Jeżeli goście szybko nie strzelą i nie ustawią meczu, to jest na to spora szansa. W 1 meczu Czesi 6 rożnych.
Dodaję oczywiście kartki, karteczki.
http://pl.soccerway.com/matches/2014/08/27/europe/uefa-champions-league/fk-razgrad-2000/sc-fc-steaua-bucuresti-sa/1883971/
mecz o LM dwa lata temu. Ludo vs Steaua - mecz rewanżowy. Mnóstwo kartek. Sędzia Undiano Mallenco, tak jak i dzisiaj. Z Crveną w dwumeczu Ludo mnóstwo kartek.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#64 Trenczyn - Rapid Wiedeń / Rapid Awans Kopenhaga - APOEL 1 [email protected] Uni 3j
✅ ✅ +2.82j
#72 Hapoel Beer Sheva - Celtic Glasgow / Awans Hapoel @2.95 1.5j Uni
⛔ -1.5j
#66 Maribor - Gabala / GABALA AWANS Austria Wiedeń - Rosenborg / ROSENBORG AWANS AKO@ 4.20 Uni 1j
⛔ -1j

Podsumowanie 4. runda eLE/eLM

Kupony: 16
Kupony Wygrane: 8
Kupony Przegrane: 8
Zwrot: 0
Suma Stawek: 18j
Zysk/Strata: ✅ ✅ +4.1j
Yield: ✅ 22.7% ✅

Podsumowanie końcowe eLE/eLM
Kupony: 79
Kupony Wygrane: 37
Kupony Przegrane: 40
Zwrot: 2
Suma Stawek: 82j
Zysk/Strata: ✅ 26.767j
Yield: ✅:browar565: 32.6%:browar565: ✅

Myślę, że w końcowym rozrachunku to bdb wynik. Zarobiliśmy na eliminacjach. Teraz pomyślę nad nowym projektem i od września ruszamy.

Otrzymane punkty reputacji: +27
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Basel *U19* - Ludogorets *U19* - Basel -1EH @1.80 rivalo 1j⛔ 1-0 -1j
Basel u19 - Ludogorets u19 1
Basel - Ludogorets 1 (LM)
ManCity - Borussia M. 1 (LM)
[email protected] 1j b365⛔ -1j

Jeśli chodzi o młodych Basel i Ludo:
http://www.flashscore.pl/mecz/Gbyg55Rb/#szczegoly-meczu
http://www.flashscore.pl/mecz/fqmp7Rdn/#szczegoly-meczu
Grali 2 lata temu i były dwa pogromy. Kursy w okolicach 1.25 to było na wyjeździe, a u siebie 1.07? Oczywiście czas idzie do przodu, ale nie sądzę, żeby Ludo tak dobrze inwestowało w szkółkę, bo jak wiadomo Szwajcarzy i przede wszystkim Basel jest w tym na bardzo wysokim poziomie.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#3 Ameryka Płd. i Płn.
Atletico National v Bolivar = Atletico -1.5 AH
Police United v Pachuca = Pachuca -1.5 AH
AKO @2.04 1.5j b365 ⛔ -1.5j

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#4 Legia - Borussia Dortmund 2
+ Borussia Dortmund AH -1 Rzuty rożne @1.725
+ Real Madryt - Sporting 1
AKO@ 2.76 b365 2j ⛔ -2j

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#5 Arabe Unido - Monterrey / Monterrey -1.5AH @2.40 uni 1.5j ⛔ -1.5j
Jeśli Monterrey nie wygra dwoma bramkami lub wynikiem 2-3 lub wyższym bramkowym zwycięstwem to może nie awansować do kolejnej fazy co będzie dla nich wielką porażką. W pierwszym meczu bardzo pechowo. Dziś liczę, że się mocno zepną.

Do góry Bottom