PSV - CSKA 1X
Dynamo Kiev - Maccabi 1/1 HT/FT
AKO @2.04 uni 5j
Idzie grubas na
LM. Trochę czasu jeszcze do meczów, ale gram na tych co muszą wygrać.
Sytuacja w grupie PSV jest prosta. Wygrają i mają awans, ale mogą zremisować jeśli Wolfsburg pokona u siebie ManUtd, więc się zabezpieczam. U siebie PSV pokonali ManUtd i Wolfsburg i mają stracić szanse na awans z CSKA, którzy o nic nie walczą? Nawet
LE jest poza ich zasięgiem. PSV może zrobić coś co dawno się nie udawało, czyli awansować 1/8.
Dynamo Kijów też wygrywa i nie patrzy się na nikogo. Może dojść do niezwykle ciekawej sytuacji, w której wszystkie trzy zespoły (Dynamo, Porto, Chelsea) mieliby po tyle samo punktów. Żeby tak się stało na SB musiałby paść wynik remisowy, a Dynamo musi pokonać Maccabi Tel Aviw.
Wtenczas patrzymy na mecze bezpośrednie, ale wiadomo, że każdy miałby tyle samo punktów, więc liczą się bramki w meczach bezpośrednich, a tutaj najlepiej wypada Dynamo, następnie Chelsea i na końcu Porto.
Zatem Dynamo wygra, wydaje mi się, że zaczną bardzo szybko strzelać by spokojnie dograć mecz. U siebie są mocni, a Maccabi słabo się spisuje w
LM. Często są gromieni, tutaj też nie będzie inaczej.
Chelsea 3-3 (bilans bramek bezpośredni na tę chwilę)
Porto 4-5
Dynamo 5-4
Jeśli miałby paść remis w Chelsea - Porto to tam bilans się nie zmieni, tylko strzelone, stracone, ale bilans +/- będzie taki sam, więc Porto ma na -1, Chelsea na 0, a Dynamo na +1. Chelsea do awansu starcza remis, ale z drugiego miejsca, chyba że ktoś wierzy, że Dynamo nie pokona Maccabi.
#56 Gent - Zenit 1 @2.40 1.5j uni
Gent może sprawić sensację i awansować do 1/8LM. Co muszą zrobić? Wygrać u siebie z Zenitem. Rosjanie awans mają już pewny i z 1 miejsca. Mogą przejść obok meczu, a może nie. Po takim kursie biorę. Gent potrafił u siebie wygrywać z VCF, a na wyjeździe ostatnio pokonał Lyon co mocno zbliżyło ich do awansu. Ja to łykam. Remis nic im nie da, bo Valencia z pewnością wygra u siebie z Lyonem, który jest bez formy. To będzie ostatni mecz Zenitu w tym roku. Następnie mają 2.5 miesięczną przerwę zimową. Czy będą już myślami na odpoczynku? Myślę, że tak. Gent nawet w Rosji potrafił postawić ciężkie warunki.
#57 Galatasaray - Astana 2DNB @8 unibet 0.5j
Wysoki kurs, niska stawka. Czy pamięta ktoś, by Turcy coś grali w
LE? Ich to nie interesuje za bardzo, więc możliwe że odpuszczą lekko i Astana wejdzie niespodziewanie do kolejnej fazy
LE. Remis nic nie daje, tylko zwycięstwo, więc DNB. Astana pokazuje się z solidnej strony. U siebie 3 mecze i 3 remisy, mimo że Benfica, Atleti i Galata to dużo mocniejsi rywale. Widać, że im się chce walczyć w każdym spotkaniu i myślę, ze dużo zrobią, by wejść do
LE. Turcy skupią się chyba na lidze i walce o mistrzostwo z Fenerbahce.