>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

¡Viva España!

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#25 Jagiellonia - Omonia 1 @2.65 unibet 1j
Nie zagram tego typu za duże pieniądze, ale w taki kurs aż chce się inwestować. Abstrahując od tematu meczu z Kruoją, bo tam był przeze mnie przewidywany pogrom i tak się też kończyło. Omonia bez blasku zaczęła zmagania w eLE. Grając z Gruzinami wątpliwej reputacji piłkarzami wygrali, ale nie bez kłopotów.
Cypryjskie zespoły grają nieźle tylko u siebie. Na wyjazdach nigdy nie grali nic ciekawego. Patrząc też na skład Omonii, to nie widzimy jakiś ciekawszych nazwisk. Jagiellonia bierze dla mnie ten mecz. W rewanżu może być różnie, ale w Białymstoku po takim kursie aż szkoda nie wziąć. Myślę, że Jaga awansuje, a co ciekawe będzie rozstawiona w III rundzie, dlatego że weszłaby na rozstawienie Omonii. Losowanie odbędzie się przed rewanżem, dlatego Jaga może skorzystać na punktach rankingowych rywali.
Ferencvaros - Zeljeznicar 1
Ludogorets - Milsami - Ludo -1EH
AKO@ 1.79 2j Uni ⛔ Co Ludo odwaliło ;O
Ferencvaros pokazuje siłę w Europie. Wprawdzie pokonali ledwie drugoligowca z Holandii, ale z jakim wynikiem! Do tego wygrany superpuchar 3-0 z Videotonem też robi wrażenie. To może być ich sezon i choć mają dość doświadczonego rywala w europejskich pucharach z BiH, to nie wskoczą na taki poziom, by urwać punkty na takim ciężkim terenie. Tym bardziej, że Bośniacy nigdy na wyjazdach dobrze nie grali.
Ludogorets trafić lepiej chyba nie mógł. Rywal blisko i niespecjalnie silny. Mistrz Mołdawii w tym roku bardzo słaby. Uwagę przykuwa fakt, że nie mają oni tylu obcokrajowców jak Sheriff, a prawie cały jest złożony z rodowitych Mołdawian. Ludo to już drużyna , która bez problemu potrafi wejść do LM i w tym roku też z pewnością o to powalczą. Pamiętam jak w ubiegłym sezonie Ludo u siebie w fazie grupowej potrafili sprawić wielkie problemy takim drużynom jak Real Madryt Liverpool czy Basel.

--
Zastanawiam się nad Mladą Boleslav. Bardzo dobrze grają u siebie. Sparingi na +, doszedł doświadczony snajper Milan Baros. Norwegowie na wyjazdach grają słabo. Z Partizani zagrali bardzo słabe spotkanie, a Czesi u siebie przede wszystkim to duża siła. Kurs nawet ciekawy, ale jeszcze obadam ten mecz.
Rijeka słaby kurs, nawet jak na takiego miernego rywala jak Aberdeen. Wczoraj v-ce mistrz Chorwacji ledwie zremisował z Interem Zaperasic 0-0. Skuteczność szwankuje po odejściu Kramarica.
Co do Śląska to jeśli u siebie nie zrobią zaliczki 1-0/2-0 to będzie bardzo ciężko. Rywal to lider w lidze szwedzkiej, a wiadomo jak u siebie potrafią być groźni. Wystarczy spojrzeć na wyniki eLE innych zespołów i na pierwszy rzut oka widać jaka różnica jest między ich spotkaniami u siebie a na wyjazdach. Bardziej wierzę w Jagę niż Śląsk, ale mam nadzieję, że wszystkie drużyny awansują do kolejnej fazy.
Mą uwagę też przykuwa kurs na Trakai. Z podpórką biorę, mam nadzieję, że będą też kursy na awans, to też pobiorę. Jak przetrwają pierwszy mecz, to mogą sprawić niespodziankę. Bardzo dobrze grają piłką, więc to może być klucz w tym potkaniu. Duże utrzymywanie piłki na boisku rywala, w upale to może dać dobry wynik. Apollon bez szału w meczu z jakąś słabą mołdawską drużyną. Myślę, że HB z Wysp Owczych by sprostało temu wyzwaniu i wyeliminowali Saxan.
Jeśli chodzi o awanse, to o ile coś takiego będzie (mam nadzieję, że Uni znowu da zarobić) to pograłbym:
Dinamo Mińsk, Rabotnicki (rywal podobnej, a może niższej klasy niż Flora), Trakai, Jaga.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Molde - Pyunik / MOLDE -1EH
Ludogorets - Milsami / Ludo wins ⛔
AKO @2.02 3j bwin -3j Ludo :O

Bardzo ten kurs rzucił mi się w oczy. Molde -1 dają 1.80 co dla mnie jest promocją. Może w chwili obecnej w lidze nie miażdżą, ale u siebie potrafią grać dobry i skuteczny futbol. O sile Pyunik mogliśmy się przekonać w rywalizacji z mistrzem San Marino, z którymi się dość męczyli i wygrali 2x po 2-1. Myślę, że Molde będą chcieli oszczędzić sobie ciężkiego wyjazdu do Armenii i polecą tylko się poopalać i dograć mecz.
Ludo już pisałem. Dla mnie dobra opcja na dobitkę.

Otrzymane punkty reputacji: +3
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#28 Awans Trakai + Awans AIK + Awans Vojvodina @5 eforuna (po odliczeniu podatku) 1j ⛔ -1j / za wysokie progi dla Trakai, trudno - rozliczam.
Tak naprawdę to jest singiel na awans Trakai po @5, bo AIK i Vojvodina nie mają szans na wpadkę i służą tylko do podbicia ziemniaczanego kursu. Normalnie Trakai stoi po 4.14, więc jakieś 3.50 po odjęciu podatku. Kurs 5 (na czysto) mnie już satysfakcjonuje.
Wydaje mi się, że Apollon nie jest jakoś świetnie przygotowany. Sparingi niespecjalnie dobre wyniki, choć rywale słabsi od Trakai. Z Saxan wygrali dwukrotnie 2:0, niemniej ich mecze wyglądały jakby grali na treningu z pachołkami. Bardzo słabo taktycznie przygotowany zespół z Mołdawii nie mógł przeciwstawić się Apollonowi.
Oczywiście Apollon faworytem, ale dla mnie jakieś 60-40. Rewanż na Litwie jest atutem Trakai. Jeśli Apollon lekko zbagatelizuje rywala u siebie i nie zrobi dobrego wyniku to może mieć spore problemy Trakai. Wiadomo, że Cypryjczycy (tutaj większość to Brazylijczycy, Portugalczycy) są dużo słabsi na wyjazdach.
Zaintrygowała mnie również ta tabela. Abstrahując od tego ile im zabrakło do mistrzostwa kraju - mecze wyjazdowe 0-1-4 ?! W kluczowym momencie zabrakło umiejętności?
http://pl.soccerway.com/national/cyprus/1-division/20142015/championship-round/r26377/
Najlepszym zawodnikiem wydaje się Grecki napastnik Papoulis. Do kadry dołączył Pedro z Bragi na wyp.
Żeby nie było też odszedł np. Sangoy, który był ważnym ogniwem.
Plusy gry na Trakai:
- są w rytmie meczowym.
- mają rewanż u siebie.
- wysoki kurs na awans.
- zgranie zespołu/ forma.
- brak presji awansu.
- ja to gram ;)
Oglądam Trakai od dłuższego czasu i ta drużyna ma szansę powalczyć o mistrza kraju. Ok, liga nie jest silna, jednak wyróżnili się także ciekawą piłką w meczu z HB. Ok, rywal nie był z wysokich lotów, ale zrobili to w lepszym stylu niż Apollon, a IMO HB &gt; Saxan zdecydowanie. Ponadto podoba mi się zaangażowanie i operowanie piłką.

#29 Awans Jagiellonia + Awans AIK + Awans Vojvodina @2.74 efortuna 3j (na czysto) // na uni to samo @2.30

Tak samo - Dwa na podbitkę + awans Jaga.
Nie jestem typerem, który hejtuje Cypryjski futbol, niemniej Jagiellonia wygląda bardzo dobrze i oprócz tego co złapałem (kurs na wygraną w 1 meczu) dorzucam też awans, co jest absurdalne z takim kursem, ale nie zdążyłem dorzucić jeszcze na Polaków po rozsądnym kursie. Omonia słabiej kadrowo wygląda niż Apollon. Tutaj Jaga to dla mnie faworyt nawet 65%-35% na korzyść Białostocczan. Sporo już napisałem wcześniej, więc nic nowego nie dodam. Spadki kursów były nieuniknione.
#30 AIK + Vojvodina + Dinamo Mińsk + Rabotnicki (wszystko awanse) @2.35 efortuna 5j (na czysto)
Ten kwartet nie powinien zaskoczyć. Dinamo Mińsk to solidny zespół. Rok temu nieźle się zaprezentowali. Bardzo dobrze pracuje cały zespół z naciskiem na defensywę, która jest szczelna. Są w rytmie meczowym i rewanż grają u siebie, co też wpłynie na rezultat dwumeczu ze średniakiem z Bułgarii. Rabotnicki odrobili stratę z Florą. W rewanżu dominacja absolutna. Tutaj też zagrają rewanż u siebie. Rywal podobnej, może nawet gorszej klasy - Jelgava. Łotysze awansowali głównie przez głupotę Bułgarów, którzy co rok mają takie wtopy. Brakuje im koncentracji i tracą paskudnie głupie bramki. Rabotnicki to poukładany zespół i takich błędów nie popełni.

#31 AIK - Shirak / Shirak nie strzeli @1.85 rivalo/tipico 2j ✅ ✅ +1.7j
#32 Jelgava - Rabotnicki / Jelgava nie strzeli @2.55 betsson/uni 2j ⛔ I love it. (gol w końcówce) ⛔ -2j
#33 Cherno More - Dinamo Mińsk / Cherno More nie strzeli @2.80 uni 1j ⛔ -1j
#34 Kajrat Ałmaty - FC Alashkert / Alashkert nie strzeli @1.85 rivalo 2j ✅ ✅ +1.7j
#35 FK Vojvodina - Spartaks Jurmala / Spartaks nie strzeli @1.80 rivalo 2j ✅ ✅ +1.6j

#36 HIT na jutro:cool:
Celtic - Strajnan 0-0 HT @7 Uni 1j .// większość ma po @4.5-5... ⛔ -1j /2 min proszę państwa. Ale skontrowałem, więc i tak jest ok. ;)
Kurs mega. Ryzyko duże, ale można spróbować. Z Lechem rok temu grali szczelnie, choć tu duża zasługa Poznańskiego zespołu. Ale Celtic też mega nie grał np. z Legią... Bezradni kompletnie. Nie oczekuję cudów. Celtic pewnie wygra, ale do przerwy mogą wyjść lekko rozluźnieni i mieć nieco pecha. Taki kurs to biorę i się nie cackam. ;)

ps. pisałem jeszcze jak działało forum. Potem czekałem aż się wyśle. Mam nadzieję, ze mocno nie pospadało.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
West Ham - Birkirkara
Goście 0 goli @2.30 bet365 4j ✅ ✅ +5.2j

Idzie grubo. Ktoś się chyba pomylił. Jakieś nieporozumienie.

Otrzymane punkty reputacji: +21
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#24 Vojvodina - Spartaks 1 AIK - Shirak 1 AKO @2,13 uni 4j
✅ ✅ +4.52j
#25 Jagiellonia - Omonia 1 @2.65 Unibet 1j
⛔ -1j
-----
I już typy na rewanże:
#38 Ludogorets awans + Videoton
AKO@ 2.39 uni 2j ⛔ -2j Przejechać się na Ludo ok, ale 2x przejechać się na Ludo już daje do myślenia.

Ludo zawalili pierwszy mecz, brakło skuteczności, ale nadal są faworytami dwumeczu. Videoton kontrolował mecz w Walii. U siebie są mocniejsi, więc wygrana to rozsądny typ.

#39 Rabotnicki + Hajduk + Debreczyn
[email protected] bwin 2j
Rabotnicki zrobili to co z Florą. Pierwszy mecz przegrali 1-0, choć mieli dość sporo dobrych okazji. Stracili gola w końcówce meczu, szkoda. U siebie są mocni co potwierdzili w Florą, której nie dali najmniejszych szans, dominując spotkanie nie dając rywalowi nawet celnego strzału.
Hajduk na jakieś fazie. Te wyjazdy im nie służą, ale wynik 3-2 na wyjeździe i tak jest do odrobienia. Podobnie było z estońskim klubem z Kalev. W drugim meczu już potwierdzili wyższość i dobrą skuteczność. Myślę, że tu będzie podobnie. Debreczyn uzyskał dobry wynik jak na wyjazd. Wystarczy, ze we wcześniejszej fazie wygrali u siebie 3-0, a w rewanżu byli bliski zniwelowania tej przewagi i przegrali 2-0 z Sutjeską. Teraz jest luz, a u siebie grają znacznie lepiej. Dla mnie spokojnie to wygrają.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#bonus time

Jako, że gram tutaj tylko eLE/eLM to kupon nie będzie wliczany do statystyk, a jedynie dla &#39;fanów&#39; mojego tematu.
Olimpia Lublana o1.5 + Lech Poznań wins @2.50 bet365 2j ⛔ Olimpia zgodnie z planem, Lech dał ciała fest.
Olimpia zagra z drużyną, która co rok bazuje na zawodnikach wypożyczanych z ligi włoskiej. Jednak początki są na tyle trudne, że jeszcze nie zdążyli zatrudnić owych piłkarzy, więc ich kadra jest mizerna. Olimpia to drużyna, która kadrowo powinna powalczyć o mistrzostwo co rok, jednak zdarzają im się wpadki. Tym razem takiej nie przewiduję. Różnica pomiędzy zwycięstwem, a o1.5 jest dość spora (1.40 - 1.66), więc zdecydowanie wolę to drugie. Olimpia potrafi tracić głupie bramki od czasu do czasu. Niemniej wygrana to też dobry typ.
http://www.transfermarkt.pl/prva-liga/transfers/wettbewerb/SL1/saison_id/2015
Do Lecha nie trzeba nic dodawać. Piłkarsko odskoczyli od reszty ligi. Pogoń przede wszystkim bez Robaka. Jeśli coś miałoby się stać, to tylko nieskuteczność Lecha i 0-0.

Otrzymane punkty reputacji: +2
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Wchodzę do betano. Zobaczymy jak u nich z limitami dla mnie. Kursy na dzień dobry są niezłe.

#40 Birkirkara - West Ham / West Ham czyste konto @1.93 betano 3j ⛔ -3j niesamowite

Pierwszy mecz dominacja angielskiego zespołu pod względem utrzymywania się przy piłce i stwarzaniu sytuacji podbramkowych. Maltańczycy nic nie zagrozili na wyjeździe, lecz u siebie mogą skleić parę akcji. Goście nie powinni grać rezerwowym składem. Po pierwsze taki mecz idealnie zastępuje mecz sparingowy, a liga tuż tuż. No i pierwszy wynik 1:0 dla West Ham to mierna zaliczka, więc liczę na zero z tyłu. Ciekawe, czy kurs wzrośnie przed meczem i znowu będzie perełka. Stawkujemy z rozsądkiem.
Można też zagrać, że West Ham wygra do zera @2.20. Wygląda znacznie lepiej, a wiadomo - co to dla nich.
#41 Rabotnicki Skopje - Jelgava / Rabotnicki czyste konto @2.12 2j betano ✅ ✅ +2.24j

Sytuacja Rabotnicki powtórzyła się po raz kolejny. W meczu z Florą też przegrali 1:0, a następnie u siebie rywal nie oddał celnego strzału i Rabotnicki wygrali pewnie 2:0. Tutaj wydaje się, że będzie podobna sytuacja. Już w pierwszym spotkaniu zdziwiłem się, że Rabotnicki stracili gola, bo byli drużyną, która miała przewagę. Łotysze zapewne będą próbowali się zamurować w rewanżu. Nie wierzę w inny wynik niż czyste konto gospodarzy, chyba że gol w ostatnich minutach z jakieś kontry, gdy Rabotnicki nic nie strzelą, ale tu już trzeba uważać live - kontrować. Niemniej ilość sytuacji jaką sobie stworzyli Macedończycy już na Łotwie była dość spora, więc wydaje mi się, że spokojnie awansują do kolejnej rundy. @2.40 to oferta betano na awans. Jeszcze pomyślę, wszak złapałem marne 1.45 przed pierwszym meczem...
#42 Dinamo Mińsk - Cherno More / Dinamo Mińsk czyste konto @1.83 betano 2j ✅ ✅ +1.66j
Pierwszy mecz zakończył się bramkowym remisem 1-1. Już tam szukałem czystego konta Białorusinów i byłem blisko. U siebie wystarczy im 0-0 i zero z tyłu wydaje się być priorytetem. Ich linia defensywna jest szczelna. Rok temu w eLE, w lidze teraz też to pokazują. Bułgarzy dopiero rozpoczynają rozgrywki, więc jest im bardziej ciężko.

#43 Stromsgodset - Mlada Boleslav / Stromsgodset DNB @1.95 1j betano ⛔ -1j
Ciężko zrozumieć pracę oddsmakera i podawanie podobnych kursów jak sprzed tygodnia, choć Norwegowie u siebie to inna klasa. Czesi też zwykle na wyjazdach grają znacznie gorzej niż u siebie, więc skoro nie potrafili u siebie wygrać z Norwegami, to nie widzę ich także w rewanżu. Jeszcze gdyby była jakaś miażdżąca przewaga, ale nie - mecz był wyrównany. Początek dla Czechów, jednak Norwegowie doszli do głosu i wygrali 1-2. To tylko skłoni piłkarzy Mlady do ofensywnej gry, więc kontry gospodarzy mile widziane. Nie gram zwycięstwa, choć kurs naprawdę kusi, to jednak na nie liczę. Niemniej zabezpieczam się DNB, gdyby coś poszło nie tak. Mlada musi strzelić przynajmniej 2 gole i liczyć, że gospodarze strzelą max 1. Wtedy zobaczymy dogrywkę. Dla mnie mało realny scenariusz. Zawiodłem się na Mladzie, grałem na nich w 1 meczu.
#44 Spartaks - Vojvodina / Vojvodina czyste konto @2.45 betano 1j ⛔ -1j magiczna ostatnia akcja.

Wynikiem 3-0 zakończył się pierwszy mecz na korzyść Serbów. Duża przewaga, w drugim meczu pewnie trener porotuje składem, ale to i tak wydaje się, że za wysokie progi dla Łotyszy. Venstpills i Skonto coś prezentują, zaś Spartaks nie ma kim straszyć Vojvodiny. Stawka mniejsza.

#45 Gabala - Cukaricki 2 @4.20 uni 1j / #46 X2 @1.97 3j betano ⛔ ⛔ -4j

Still kidding me. Kurs kosmos. Cukierki - tak ich nazywam, potrafią grać na wyjeździe. Pierwszy mecz wygrany nieznacznie, ale przewaga była znacząca. Mało jest takich drużyn, ale Cukaricki dobrze czują się na wyjazdach. Zaryzykowałbym, że lepiej aniżeli na własnych stadionie. Lepiej grają z kontrataków niż ataku pozycyjnym. W Azerbejdżanie spokojnie mogą wygrać, a z podpórką to ładuje grubiej. To taki mecz, w którym giełdowicze mogą też sporo sprzedać ten typ, bo IMO spadnie do @2.50 może mniej (?).
#47 Cukaricki czyste konto @4.00 betano 1j ⛔ -1j
Azerowie wprawdzie z Dinamo Tbilisi udało się odrobić stratę, niemniej Cukaricki to inny kaliber. Z Gruzinami strzelili decydującego gola w 87 minucie, a dobili już w doliczonym czasie gry. W tym, że Dinamo zagrali bardzo słabo z nastawieniem na 0-0 i oddali całkowicie inicjatywę klubowi z Azerbejdżanu.
To nie wszystkie typy. Dodam jeszcze coś później jak wrócę z plażingu. Pamiętajcie, że najlepiej stawiać od razu po wystawieniu kursów, bo wtedy są największe gafy. Kursy przed meczem już nie będą tak okazałe i będziemy zbierać ochłapy, a wtedy nawet tego skontrować się nie będzie opłacać.
ps. Gabala w ubiegłym sezonie ligowy na własnym boisku - tabela (jedna z gorszych drużyn)
http://www.livesports.pl/mecz/nLS6X7ct/#tabela;table;home

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Cukaricki dzisiaj wygrali 0-4 z Vojvodiną na wyjeździe. Jest moc. Z Gabalą wystarczy 0-1. Zabiją kontrami Azerów.
#48 Zeljeznicar - Ferencvaros / Ferencvaros awans @2.65 1j betano ⛔ -1j
Z cyklu jak tego nie wygrali!? Zeljeznicar miał niesamowite szczęście, że zagrali na zero z tyłu, a w dodatku chyba jedyną okazję i to dość przypadkową zamienili na bramkę. Fenencvaros trochę straci na wyjeździe, ale jestem dobrej myśli, bo to dużo lepsza drużyna niż Bośniacki Zeljeznicar.
https://www.youtube.com/watch?v=khjpXA_M4ME
Słupki, dziwny problem z wykończeniem akcji. W rewanżu tego nie powtórzą. Coś strzelą i mam nadzieję, że też i wygrają. Są mocnym zespołem i taktyka Bośniaków pewnie będzie podobna.

#49 tipel [email protected] 2j betano ⛔ -2j
Alashkert - Kairat u2.5
Gabala u1.5 goals
Dinamo Mińsk - Cherno More u2.5

Nie liczę na dużo bramek w Armenii, bo sprawa jest już jasna. Kairat ma szczelną defensywę, więc możliwe że nawet nic nie wpuści. Walczą o mistrza w swojej lidze, więc trochę luźniej podejdą i nie będą tak cisnąć. Awans przesądzony.
Gabala tak jak już pisałem. Jeśli czyste konto nie satysfakcjonuje, to już u1.5 gola z ich strony to pobieram bez zastanowienia.
Dinamo też opisywałem. Będą liczyć na zero z tyłu i grać swoje. Wynik na styku, będzie walka. Liczę na 1/2:0.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#50 dubel
Awans Astana + Partizan wins @5.95 uni 1j ✅ ✅ +4.95j

http://forum.bukmacherskie.com/f44/ii-runda-eliminacji-do-ligi-mistrzow-21-22-07-2015-rewanze-123069.html#post5507843
Szczerze powiedziawszy to Partizan to dla mnie pewka. W tym roku żaden z gruzińskich zespołów nie zaprezentował jakieś ponadprzeciętnej piłki nawet na tym etapie zmagań w europejskich pucharach.
Astana to mój cichy faworyt do awansu do fazy grupowej, ale nie wiadomo czy do LM, czy LE. W razie wyeliminowania Mariboru - przejmą ich rozstawienie i zagrają z HJK, więc duża szansa na 4 fazę. Kurs mnie kusi.

// to raczej wszystko co mam na eLE/eLM w tej fazie. ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#29 Awans Jagiellonia + Awans AIK + Awans Vojvodina @2.74 efortuna 3j (na czysto) // na uni to samo @2.30
⛔ -3j
#30 AIK + Vojvodina + Dinamo Mińsk + Rabotnicki (wszystko awanse) @2.35 efortuna 5j (na czysto)
✅ ✅ +6.75j
#39 Rabotnicki + Hajduk + Debreczyn [email protected] Bwin 2j
✅ ✅ +4.46j

2 runda eLE/eLM
Ilość kuponów: 27
Ilość kuponów wygranych: 10
Zwroty: 0
Ilość kuponów przegranych: 17
Suma stawek: 55j
Suma wygranych: ✅ +5.78j ✅
Yield: ✅ 10,5% ✅

Dzisiejszy dzień był bardzo kiepski, ale i tak wyszedł plus w tej kolejce. W eLE/eLM nie da się zarobić.

Otrzymane punkty reputacji: +21
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#51 HJK - Astana / Awans Astana @1.75 betano 5j
Dla mnie hicior. HJK jest słabe. Liga Fińska sięgnęła już dna. Astana potrafiła odrobić straty ze Słowenii i pokonali z nawiązką Maribor (3:2 w dwumeczu). Dla mnie to nie był przypadek i teraz staną przed szansą na awans do IV rundy. Personalnie wyglądają lepiej i nawet sztuczna murawa na nich nie zrobi wrażenia, bo na Astana Arena też grają na sztucznej nawierzchni. Rewanż w Kazachstanie to kolejny atut. Pograne dość mocną stawką.
#52 Milsami - Skenderbeu Korce / Awans Korce @2.00 betano 4j
Tutaj też faworytem dla mnie zespół z Albanii, który bdb się prezentuje na własnym stadionie. Owszem Milsami wyeliminowali Ludogorets, ale Bułgarzy i bez szczęścia i bez polotu. Przegrali ten dwumecz na własne życzenie. Milsami bez rewelacji. Zagrali z Ludo dobrze zespołowo, wykorzystali błędy i grają dalej. Pierwszy mecz u siebie wpłynie na rywalizację, bowiem już w pierwszym meczu będą musieli zagrać odważnie i tutaj zobaczymy inne Milsami. To goście będą się w pierwszym meczu bronić i kontrować, a u siebie tak jak już pisałem to groźna drużyna.

Dla mnie bomba typy i to tak na dzień dobry tej rundy. ;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#53 Apollon - Gabala 1 @2.22 4j ⛔ -4j/ #54 Apollon -1EH @4.45 1j ⛔ -1j/ #55 Apollon -2EH @10.00 0.5j ⛔ -0.5j / #56 Apollon awans @1.75 2j betano
Dla mnie hicior. Myliłem się co do Apollonu i grają naprawdę ciekawy futbol. Szczególnie u siebie, widać że mają pomysł na grę i dość ciekawych, skutecznych napastników. Gabala według mnie sporo zawdzięcza zespołowi z Serbii, że jest w tej rundzie. Ich niefrasobliwość w defensywie w Azerbejdżanie była druzgocąca. Serbowie stworzyli sobie dość sporo dogodnych sytuacji, lecz mieli bardzo słaby dzień pod względem skuteczności i nie potrafili strzelić gola. Niemniej defensywa Gabali nie jest mocna, wręcz słaba. Apollon skrzętnie wykorzystał błędy Trakai i 4-0 robi na mnie dość spore wrażenie. Liczę, że z Gabalą minimum wygrają dwoma bramkami, choć mam nadzieję na więcej.
Dla mnie to hit i spadnie czysty win w okolice 1.50. Handi -1 w okolicach 2.22 powinno się kręcić. Bierę i pozdrawiam.

#57 Targu Mures - St Etienne 0-0HT @2.70 1j betano ⛔ -1j / #58 St Etienne u1.5 @1,73 2j / #59 St Etienne nie strzeli @4.00 0.5j betano ⛔ -0.5j
Targu Mures to dość poukładana ekipa. Nie ma gwiazd, ale grają dobrze zespołowo i z pewnością powalczą w tym spotkaniu. St Etienne to drużyna, która sezon wcześniej w LE zasłynęła z underowych spotkań. Wtedy w meczach wyjazdowych nie strzelili żadnej bramki, a stracili jedną w ostatnim spotkaniu z Dnipro. Co więcej w całej edycji na wyjeździe nie potrafili strzelić gola. Bowiem w eLE w IV rundzie zagrali z tureckim Kademirem i też zero z przodu. Targu też ma problem ze skutecznością z silniejszymi rywalami. Niemniej defensywa działa prawidłowo i tutaj jest dla nich szansa. Zespół był bliski mistrzostwa kraju, ale ostatecznie zawiódł w ostatniej kolejce.
#60 Hajduk - Stromsgodset / Awans Stromsgodset @1.87 2j betano
Dla mnie dobry typ na Norwegów. Hajduk póki co wesoły futbol i pada bardzo dużo bramek. Jednak trzeba pamiętać z jakimi rywalami im było się zmierzyć. Koper, czy Sillamae to zespoły bardzo kiepskie. Teraz trafiają na kogoś z wyższego poziomu, znacznie wyższego. Norwegowie dla mnie trochę niespodziewanie wyeliminowali Czechów Mladę Bolesłav, szczególnie wygrywając na wyjeździe. Rewanż Norwegów u siebie też ważny w tym typie. Hajduk nie prezentuje się dobrze na wyjazdach. W lidze w zeszłym sezonie wprawdzie byli 3cią drużyną ligi, ale ich poziom do Rijeki czy Dinama jest bardzo odległy.
Póki co taki zestaw.
Apollon bez komentarza. To był cyrk.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#61 Astana - HJK 1 @1.75 rivalo 2j
#62 Sparta Praga - CSKA 1 @3.10 uni 1j
#63 Skenderbeu - Milsami 1 @2.00 2j uni
Wolę już teraz zagrać na LM, bo kursy pikne. Astana zrobiła dobrą robotę na wyjeździe i u siebie powinni łatwo wygrać ten mecz, gdzie są dużo mocniejsi. Przekonali się o tym piłkarze Mariboru. HJK jest słabe, pierwszy mecz był wyrównany. Dobrą wiadomością jest też powrót Canasa, który musiał pauzować w 1 meczu za czerwo z Mariborem. Pograłbym za więcej, ale nie ma po co, bowiem i tak mam grubasa na awans po takim samym kursie, więc czekam na rozliczenie.
Sparta zaimponowała na wyjeździe w Moskwie zagrali bardzo solidny futbol. Czesi słynęli w ubiegłych sezonach, że to u siebie są co najmniej 2x groźniejsi, więc przewiduję, że pokonają Rosjan. Kurs kapitalny, więc też plus.
Skenderbeu zrobili już super zaliczkę w 1 meczu, ale u siebie są bardzo groźni, więc nie sądzę, by Milsami ugrali cokolwiek na tym terenie. Albańczycy nie mogą tego zlekceważyć. Dobry kurs. Milsami nie takie straszne jak ich malują po wygranej z Ludo. Teraz będą musieli grać otwarty futbol, więc nie wróżę im nic dobrego.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#64 Gabala - Apollon 1 @2.63 betano 1j ✅ +1.63j
Kontra na awans Apollonu. Po pierwszym spotkaniu bliżej awansu jest Gabala. Wprawdzie remisy 0-0 i 1-1 ( tu dogrywka) mnie nie będą satysfakcjonowały, ale obie drużyny grają tak mizernie w defensywie, że nie wierzę w takie wyniki. Pierwszy mecz to o dziwo lepsze sytuacje dla Azerów, więc u siebie powinni być faworytem. Może spaść grubo do 2.00. Nie wiem co się stało z Apollonem, bo we wcześniejszych fazach grali super piłkę, przynajmniej u siebie.

Aberdeen - Kairat X2
Inter Baku - Athletic 2
AKO @3.05 betsson 2j ⛔ -2j
Athletic powinien ten mecz potraktować sparingowo, ale też jeden z ostatnich sprawdzianów przed Barceloną w Superpucharze Hiszpanii. Dobry mecz u siebie, na wyjeździe też duże szanse na zwycięstwo.
Kairat dobrze zaczął 1 mecz rywalizacji z Aberdeen. 2-0 a później trochę odpuścili z tonu. Niemniej dla mnie są dużo stabilniejszym teamem niż Szkoci. Liga szkocka jest bardzo słabo notowana i nic w tym dziwnego. Oprócz Celtiku reszta drużyn prezentuje niski poziom. Do Kairatu właśnie dołączył Tymoszczuk. Choć nie zagra w tym meczu to widać, że futbol w Kazachstanie idzie do przodu. Dla mnie przesadzili z tym kursem.
Dinamo Mińsk - Zurich / Dinamo Mińsk czyste konto @3.05 1j betano ⛔ -1j
Już wielokrotnie wspominałem o solidnej defensywie Białorusinów. Wygrali oni na wyjeździe 0-1 i mają dużą szansę na awans do kolejnej rundy. Szwajcarzy poza swoim boiskiem tracą bardzo wiele atutów. Między innymi nie będzie gry na sztucznej murawie. Drużyna gospodarzy może tutaj utrzymać czyste konto, a kurs bardzo zadowala.
#67 taśma LM
Skenderbeu 1X
Ajax 1X
Astana 1X
BATE 1X
AKO @1.93 rivalo 5j ⛔ -5j Ajax ;(
Nie mam pomysłu co by mogło mi zwalić ten kupon. Wszystkie z drużyn z dobrymi wynikami z wyjazdów, ale nie mogą popuszczać. Astana 0-0 na wyjeździe, ale u siebie ich porażka bardzo wątpliwa. Ajax próbkę swoich możliwości zaprezentował w 1 meczu, a Austriacy na wyjazdach grają zwykle dużo słabiej. Skenderbeu to siła u siebie i jakoś nie wierzę w jakiś dobry wynik Milsami. W pierwszym spotkaniu nic nie zaprezentowali, a Albańczycy po za swoim gruntem jakoś specjalnie nie grają. No i BATE, którzy stracili głupią bramkę w końcówce z Videotonem po SFG. 1-1 to dobry wynik i Węgrzy na wyjazdach pokazali swoją siłę na wyspach. Swoją drogą Videoton bardzo słaba forma, nie tylko w LM, ale pokazują też w lidze, że brakuje im Nikolica, który w Legii strzela jak na zawołanie. Przegrana BATE u siebie = odpadnięcie z rozgrywek. Tego sobie nie wyobrażam. Mistrz Węgier w tym roku bardzo słaby.

Otrzymane punkty reputacji: +5
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#51 HJK - Astana / Awans Astana @1.75 Betano 5j
✅ ✅ +3.75j
#52 Milsami - Skenderbeu Korce / Awans Korce @2.00 Betano 4j
✅ ✅ +4j
#56 Apollon awans @1.75 2j Betano
⛔ -2j
#60 Hajduk - Stromsgodset / Awans Stromsgodset @1.87 2j Betano
⛔ -2j
#61 Astana - HJK 1 @1.75 Rivalo 2j #62 Sparta Praga - CSKA 1 @3.10 uni 1j #63 Skenderbeu - Milsami 1 @2.00 2j uni
✅ ✅ +1.5j
⛔ -1j
✅ ✅ +2j
3 runda eLE/eLM
Ilość kuponów: 17
Ilość kuponów wygranych: 5
Zwroty: 0
Ilość kuponów przegranych: 12
Suma stawek: 36j
Suma wygranych: -9.12j ⛔
Yield: ⛔ -25%
Mega słaba kolejka. Z Apollonem totalnie nie trafiłem, zagrali bardzo słabo, żeby nie napisać tragicznie. Bardzo się na nich zawiodłem i mój portfel również.
Poza tym Ajax spartaczył mi moją tasiemkę, Sparta nie potrafiła dowieźć zaliczki 2-0, a Baskom nie chciało się specjalnie grać na wyjeździe. W przyszłej (ostatniej*) rundzie się poprawię.
*następnie temat będzie kontynuowany tylko typami z lig hiszpańskich i ewentualnie jeśli coś mnie zaciekawi to także w mniejszym stopniu LE/LM lub ciekawe typy z lig europejskich.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#1 Athletic Club - FC Barcelona 1X HT @1.85 bwin 2j ✅ ✅ + 1,7j
Superpuchar Hiszpanii, pierwszy mecz na San Mames. Mecz już w piątek, a przecież dopiero co skończyli dogrywkę z Sevillą w Superpucharze Europy. Dla mnie kurs bomba. Baskowie będą naładowani, a jak widać Katalończycy jeszcze nie w formie. Defensywa kuleje, dużo gry na stojaka, z Baskami będzie im ciężko. W dodatku chodzi tylko o 1 połowę, gdzie będzie dużo sił w szeregach teamu Valverde.
ps. Kupon #1, bowiem oddzielę Hiszpanię i eLE/eLM. PD się zaczyna w sierpniu, więc już zacznę typowanie w La Liga.

Otrzymane punkty reputacji: +14
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#68 Awans Sporting + Awans Bayer @3.30 bet365 3j
Bardzo słabe te CSKA w tym roku. Mieli sporo szczęścia, że przeszli Spartę, bo choć wyglądali lepiej, to prezenty które podarowali, oraz świetna skuteczność Musy zdecydowały. Sporting w tym sezonie ma pewnie apetyty na sukcesy. Zatrudnili Jorge Jesusa, notabene byłego szkoleniowca Benfiki, z którą osiągał sukcesy. Skład jest bardzo solidny i już wygrana w Superpucharze z Orłami tego dowodem. Dla mnie są dużo lepiej poukładaną drużyną. CSKA ma już emerytów w obronie. Bracia Bieriezucki i Ignaszewicz młodski już nie będą i popełniają straszne gafy. Nie nadążali za atakami Sparty. W bramce Akinveev, ale popełnia czasem błędy.
#69 Sporting o1.5 @ 2.10 bet365 2j ✅ ✅
To mi się podoba. Dwie bramki Sportingu tak płatne, to aż chce się zainwestować. Warto zwrócić uwagę na silną ofensywę. Teo Gutierrez, Ruiz, Carrillo, Silmani i wielu innych. Będzie komu strzelać.

#70 Skenderbeu - Dinamo 1X @ 1.90 1j rivalo
Na pewno ciekawy pojedynek i Dinamo chyba zbyt bardzo faworyzowane. Ostatnia runda bardzo szczęśliwa, bo Molde mogli ich spokojnie pokonać na własnym boisku, jednak nie wykorzystać dwóch rzutów karnych to sztuka. Tym razem teoretycznie łatwiejszy rywal dla Chorwatów. Mistrz Albanii łatwo przechodził kolejne rundy, ale przeciwników miał słabszych niż oni sami. Swoje zrobili i u siebie na pewno pokażą zęby. Albańczycy staną przed wielką szansą wejścia do LM. Dinamo to faworyt, ale ma jeszcze przez sobą rewanż. Kurs na 1X też kusi, przecież nikt od nich nie wymaga wygranej w 1 meczu.

#71 Sparta Praga wins + Krasnodar o1.5 goals @1.99 uni 4j
Kupon pograny trochę mocniej. Wolałbym pograć, też na min. 2 gole Sparty, ale Uni jeszcze się namyśla i nie wystawili innych kursów. Myślę, że spokojnie poradzą sobie z Thun. W ataku jest moc, w defensywie gorzej, ale to już nie tak doświadczony rywal jak CSKA. Krasnodar gra z HJK, którzy tragicznie w defensywie zagrali z Astaną. Tutaj możliwy pogrom, o ile Rosjanom się będzie chciało. Finowie są tu przez przypadek, za słaby team na LE.

#72 Gabala - Panathinaikos 0-0 HT @2.70 1j uni
#73 Rabotnicki - Rubin Kazań 0-0 HT @2.65 1j uni
#74 V.Pilzno - Vojvodina - awans Vojvodina @3.70 betano 1j
Na chwilę obecną takie bety. Gabala ma potężne problemy ze skutecznością. Jak nie strzelą z jakiegoś karnego to ciężko im strzelać gole. Patanthinaikos nie lepiej pod tym względem. Mecz na ciężkim terenie, Grecy pewnie lekko nastawieni na kontry i z nastawieniem na rewanż u siebie.
Rabotnicki sensacyjnie od 1 rundy do 4tej idzie jak burza eliminując nawet faworyzowanych Turków. Tym razem na ich drodze stają Rosjanie, ale nie CSKA, czy Zenit, tylko Rubin, więc kto wie. U siebie Macedończycy są mocni i ciężko się gra tu rywalom.
Vojvodina ma potencjał na awans do fazy grupowej. Mogli trafić na cięższego rywala. Dla mnie Pilzno niczym nie zachwyca. Brakuje im zawodników z przodu. Odpadli z eLM mając fantastyczną szansę, bowiem na wyjeździe zrobili dobrą zaliczkę, niemniej skompromitowali się u siebie przegrywając 0-2. Zagrali bez pomysłu. Serbowie potrafią grać w piłkę. Wyeliminowali Sampdorię pokonując na wyjeździe aż 0-4. U siebie już była inna gra i bronienie rezultatu. Wczoraj Vojvodina pokonała Partizan u siebie 3-2. To też spory sukces biorąc pod uwagę dominację Partizanu w lidze serbskiej. Kurs mnie skusił, według mnie powinno być z 2.75 na awans Serbów.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#2 El Dubello$
Atletico o1.5 + Sevilla lub X @1.90 bet365 5j
Więcej o typach w dziale 1. kolejki ligi hiszpańskiej.
#75 (EUROPA LEAGUE)
Steaua - Rosenborg / Awans Rosenborg @2.15 betano 2j
#76 over 2.5 @2.05 1j bet365

Spóźniłem się z tym typem na awans. Rosenborg wygląda bardzo dobrze. Steaua słabiutka pokazała swoją tegoroczną siłę w eLM z Partizanem, ale też wcześniej z Trenczynem. Obrony po prostu nie ma i tu Rosenborg wciśnie coś na bank, ale Steaua też może. Norwedzy w eLE dużo strzelają, ale też sporo tracą, dokładnie tak jak Rumuni, więc kurs dla mnie 1.60-1.75 to max. Bardzo dobrze Norwedzy grają w lidze i wszystko wskazuje na to, że zdobędą mistrzostwo kraju, ale mogliby pograć coś w jesień do zimy, wszak ich liga się kończy trochę wcześnie, a poza tym ważne są punkty do rankingu, bo w tej parze byli nierozstawieni. Steaua ma pecha, że dostała tak dobrze dysponowanego rywala.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#77 Sparta Praga - FC Thun / Sparta - Sparta (ht/ft) @1.95 bet365 2j 2-1/3-1 ✅ :plus +1.9j
#78 Sparta o1.5 + Rabotnicki 1X (1 połowa) @2.14 2j bet365 ✅ ✅ +2.28j
Sparta to moja wisienka na torcie w ten czwartek. Mają siłę w ofensywie, a Thun defensywę dziurawą jak ser Szwajcarski. Forma Czechów jest wysoka, co też potwierdzają wyniki w lidze. Zawodnicy wysokiej klasy, trochę gorzej z defensywą, ale z tym rywalem powinni sobie oni poradzić. Prażanie zaczynają mocno cisnąć od pierwszych minut. Można pisać, że CSKA słabo grali, ale też nie można odbierać wszystkiego v-ce mistrzom Czech. Bardzo dobrze rozumieją się w ataku, ataki pozycyjne dopracowane, kontry tez wysokiej klasy. Dla mnie bomba o1.5 to promo. Taką drużynę jak Sparta chętnie widziałbym w LM, ale musieliby popracować nad błędami w defensywie. Thun ostatni w lidze. 3 punkty po 5 meczach i najwięcej straconych bramek 8-14. Awansowali do IV rundy przez to, że mieli cienki Vaduz w poprzedniej rundzie i zakończyło się to dwoma remisami, tym że Thun ten cenniejszy zanotowali na wyjeździe. Niemniej nie ma się co oszukiwać. Nic w tym meczu szukać nie mogą. Sparta się po nich przejedzie walcem.
Rabotnicki doszli bardzo daleko i kto wie czy nie awansują do fazy grupowej. Bez przesady Rubin to nie jest jakiś wielki zespół. U siebie są w stanie powalczyć, co potwierdzili w całych eliminacjach (przyp. wszystkie mecze wygrali do zera). Rubin na wyjeździe może mieć problemy, nie sądzę, że są jacyś mocni w ataku pozycyjnym. Rubin awansował po dwumeczu ze Sturmem Graz. Austriacy preferują inny futbol, bardziej otwarty i zostali skarceni. Myślę, że jest szansa nawet na to, że w całym spotkaniu nie przegrają, a mi chodzi w tym dublu tylko i wyłącznie o 1 połowę.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#3 Espanyol - Getafe X2 @2 bet365 1j
#4 Real Betis - Villarreal, o2.5 @2.1 1j betsson
#5 Atletico Madryt - Las Palmas/ Atletico o2.5 goals @2.20 bet365 2j

Już wkrótce analizy w dziale PD.
Milsami - St.Etienne, Milsami nie strzeli @1.72 uni 2j ⛔ -2j
Napisałem trochę w dziale.

Otrzymane punkty reputacji: +4
Do góry Bottom