>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Info Dyskusje, pytania oraz uwagi dotyczące konkursu Best of the Best

zibi16 1,8M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
A to nie jest tak, że ten miesiąc trwa do 15tego lipca? Czy tylko zakłady długoterminowe można rozliczać do tego czasu?
Czy ogólnie do 15 możemy grać co chcemy i rozliczamy 15 tego jako koniec miesiąca?

Waldi1979 3M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
A to nie jest tak, że ten miesiąc trwa do 15tego lipca? Czy tylko zakłady długoterminowe można rozliczać do tego czasu?
Czy ogólnie do 15 możemy grać co chcemy i rozliczamy 15 tego jako koniec miesiąca?
Nie, miesiąc rozliczamy normalnie, tylko czas na zgłoszenie tematu do konkursu jest do wyjątkowo do 15-go, żeby można podliczyć typy długoterminowe

P 264,4K

Plamiacz

Użytkownik
Witam. Jeśli w styczniu miałem 2159j. Natomiast w lutym 1265,84j. To w marcu kiedy osiągnę bankruta? Jak zejdę do -1000j czy mam do postawienia w sumie zysk ze stycznia z lutego i jeszcze do tego te 1000j? Z góry dzięki.

successful 3,2M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Witam. Jeśli w styczniu miałem 2159j. Natomiast w lutym 1265,84j. To w marcu kiedy osiągnę bankruta? Jak zejdę do -1000j czy mam do postawienia w sumie zysk ze stycznia z lutego i jeszcze do tego te 1000j? Z góry dzięki.
Bankruta osiągniesz gdy stracisz w marcu 4424j

Otrzymane punkty reputacji: +1215
High_Roller 628,5K

High_Roller

Best of the Best
3. Każdy post z kuponem/typem powinien zawierać: kurs każdego zdarzenia, łączny kurs kuponu (AKO), bukmachera z jakiego są kursy, stawkę (tylko w jednostkach) oraz przewidywaną wygraną.

Można wygrać best of the best nie przestrzegając regulaminu ? ;)

Otrzymane punkty reputacji: +486
successful 3,2M

successful

ModTeam
Członek Załogi
3. Każdy post z kuponem/typem powinien zawierać: kurs każdego zdarzenia, łączny kurs kuponu (AKO), bukmachera z jakiego są kursy, stawkę (tylko w jednostkach) oraz przewidywaną wygraną.

Można wygrać best of the best nie przestrzegając regulaminu ? ;)
Dziękuję za tę uwagę.
Wyjaśniono w korespondencji prywatnej.
Uczestnik będzie stosować kurs osobno przy każdym zdarzeniu.

scorpio82 976,5K

scorpio82

Użytkownik
Cześć.
Pod dyskusję chciałbym poddać temat aby do konkursu miesięcznego liczona była stawka za każdy postawiony kupon a nie jak widzę wielokrotnie dziesiątki freebet które są grą bez ryzyka. Jeżeli faktycznie macie ich aż tyle u buków gdzie gracie to super ale dla konkursu przejrzyściej byłoby gdyby każdy kupon liczony był do podsumowania miesiąca a co się z tym wiąże większa "odpowiedzialność" za wstawiony kupon.
Pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +211
Waldi1979 3M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Cześć.
Pod dyskusję chciałbym poddać temat aby do konkursu miesięcznego liczona była stawka za każdy postawiony kupon a nie jak widzę wielokrotnie dziesiątki freebet które są grą bez ryzyka. Jeżeli faktycznie macie ich aż tyle u buków gdzie gracie to super ale dla konkursu przejrzyściej byłoby gdyby każdy kupon liczony był do podsumowania miesiąca a co się z tym wiąże większa "odpowiedzialność" za wstawiony kupon.
Pozdrawiam
uważam, że nie masz racji, po pierwsze jest to ukłon w stronę graczy, którzy graja tylko w polskich bukach, gdzie już na starcie tracą te 12% podatku, bo trzeba to uwzględniać w rozliczeniach, po drugie te freebety nie biorą się z nikąd, żeby je otrzymać trzeba zagrać kupon za swoje realne pieniądze, więc temat "odpowiedzialności za kupon" jest, buki tak próbują zachęcić graczy to korzystania z ich oferty to dlaczego my mamy im tego zabraniać, widać, że wiele osób korzysta. Co do samego konkursu to należy pamiętać, że jest to tylko dodatek do forum i przede wszystkim zabawa, która zachęci jak największą ilość osób to podawania swoich kuponów, a nie jeszcze bardziej ich zniechęci, nie ma żadnego ograniczenia gdzie kto gra, więc jak ktoś gra tam, gdzie ma możliwość zniwelować trochę ryzyko to niech korzysta, a finalnie i tak chodzi o to, żeby kupon siadł i żeby na koniec miesiąca być do przodu. Pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +1270
MaddMan 5,6K

MaddMan

Użytkownik
uważam, że nie masz racji, po pierwsze jest to ukłon w stronę graczy, którzy graja tylko w polskich bukach, gdzie już na starcie tracą te 12% podatku, bo trzeba to uwzględniać w rozliczeniach, po drugie te freebety nie biorą się z nikąd, żeby je otrzymać trzeba zagrać kupon za swoje realne pieniądze, więc temat "odpowiedzialności za kupon" jest, buki tak próbują zachęcić graczy to korzystania z ich oferty to dlaczego my mamy im tego zabraniać, widać, że wiele osób korzysta. Co do samego konkursu to należy pamiętać, że jest to tylko dodatek do forum i przede wszystkim zabawa, która zachęci jak największą ilość osób to podawania swoich kuponów, a nie jeszcze bardziej ich zniechęci, nie ma żadnego ograniczenia gdzie kto gra, więc jak ktoś gra tam, gdzie ma możliwość zniwelować trochę ryzyko to niech korzysta, a finalnie i tak chodzi o to, żeby kupon siadł i żeby na koniec miesiąca być do przodu. Pozdrawiam
Rozumiem sytuacje w których polski buk daje promkę i freebeta w zamian za postawienie jakiegoś konretnego kuponu, ale obecnie na forum pojawiają się już tematy w których gracze podają same freebety, bez podawania wcześniejszych kuponów, które były warunkiem otrzymania freebeta.

Takie coś mocno zakrzywia późniejsze statystyki miesiąca. Już nawet nie chodzi mi tu o konkursy i nagrody, ale to może mylić innych graczy. Powiedzmy, że ktoś nowy zajrzy sobie na forum i zechce poszukać jakiegoś dobrego typu. Zobaczy pełno tematów "best of the best", "vip temat" itd. w których gracze rzekomo osiągają najlepsze wyniki. Ale tak naprawdę gdyby nie freebety to byliby stratni. A gdyby gdzieś na forum był temat, w którym ktoś wychodzi 1% na plus bez freebetów (1% na plus w bukmacherce to jest jak święty graal), tylko, że nikt nie zwróci uwagi na ten temat, bo forum jest zasypane innymi tematami pełnymi freebetów.

Ja rozumiem, że staracie się nie zmieniać za często zasad forum, ale bukmacherzy działają bardzo szybko i co chwila wprowadzają coś nowego, co wpływa na osiągane przez typerów rezultaty. Czasem warto zrewidować zasady gry.

High_Roller 628,5K

High_Roller

Best of the Best
Rozumiem sytuacje w których polski buk daje promkę i freebeta w zamian za postawienie jakiegoś konretnego kuponu, ale obecnie na forum pojawiają się już tematy w których gracze podają same freebety, bez podawania wcześniejszych kuponów, które były warunkiem otrzymania freebeta.

Takie coś mocno zakrzywia późniejsze statystyki miesiąca. Już nawet nie chodzi mi tu o konkursy i nagrody, ale to może mylić innych graczy. Powiedzmy, że ktoś nowy zajrzy sobie na forum i zechce poszukać jakiegoś dobrego typu. Zobaczy pełno tematów "best of the best", "vip temat" itd. w których gracze rzekomo osiągają najlepsze wyniki. Ale tak naprawdę gdyby nie freebety to byliby stratni. A gdyby gdzieś na forum był temat, w którym ktoś wychodzi 1% na plus bez freebetów (1% na plus w bukmacherce to jest jak święty graal), tylko, że nikt nie zwróci uwagi na ten temat, bo forum jest zasypane innymi tematami pełnymi freebetów.

Ja rozumiem, że staracie się nie zmieniać za często zasad forum, ale bukmacherzy działają bardzo szybko i co chwila wprowadzają coś nowego, co wpływa na osiągane przez typerów rezultaty. Czasem warto zrewidować zasady gry.
Za dużo zmian jest do zrobienia w regulaminie działu kupony ze statystykami aby granie free betow było „sprawiedliwe” .
Najprościej jest w ogóle ograniczyć free bety w tym dziale lub zwyczajnie ludzie którzy grają free bety z automatu nie powinni móc brać udziału w konkursie best of the best .
Odpowiadając na Twoj wpis to regulamin nie mówi że trzeba wpisywać wszystkie kupony jakie się gra . Regulamin również nie mówi nic o stawkowaniu po za tym że gramy jednostkami w skali 1-100j.
Więc tak jak pisałem już gdzieś kiedyś . Dla kogoś 100j to może być 1zl a dla innego 10j to może być 1000 zł 🤷

Idąc dalej jeśli masz free beta 20zl to sobie możesz wpisać stawkę 100j , nigdzie regulamin nie mówi że to ma być 20j czy 2j 🤷

scorpio82 976,5K

scorpio82

Użytkownik
Cześć.
Raz jeszcze w tym samym temacie i regulaminie w którym nie ma nic o free betach i kuponach które nie są zaliczane do rozliczenia miesiąca a faktycznie tak jest ponieważ uczestnik grając taki kupon nie ponosi żadnych strat przy porażce a patrząc na opisy jest ich sporo.

Drugi punkt jaki chciałbym podnieść to wpisywanie aktualnego salda. W regulaminie wpisane że nie rzadziej niż co 10 kuponów a są gracze którzy w tym miesiącu nie mają żadnego podsumowania przy większej ilości typów.

Pozdrawiam

Waldi1979 3M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Cześć.
Raz jeszcze w tym samym temacie i regulaminie w którym nie ma nic o free betach i kuponach które nie są zaliczane do rozliczenia miesiąca a faktycznie tak jest ponieważ uczestnik grając taki kupon nie ponosi żadnych strat przy porażce a patrząc na opisy jest ich sporo.

Drugi punkt jaki chciałbym podnieść to wpisywanie aktualnego salda. W regulaminie wpisane że nie rzadziej niż co 10 kuponów a są gracze którzy w tym miesiącu nie mają żadnego podsumowania przy większej ilości typów.

Pozdrawiam
dodałem punkt o freebetach do regulaminu oraz zmieniłem punkt o podawaniu salda, bo szczerze przyznam, że sam nie podawałem konkretnie co 10 kuponów, ponieważ nie zawsze wychodziło tak, żeby można było podać akurat po konkretnie 10 kuponach, bo powiedzmy zagrałem kilka kuponów w podobnym terminie, osobiście najczęściej podaję po jakiś cyklach lub gdy jest jakaś przerwa i w danym dniu nic nie gram to wtedy robię sobie podliczenie.

Co do freebetów to tak jak wspomniałem nie chcemy nikogo ograniczać, ale wydaję mi się, że zapisałem to najuczciwiej jak się dało, czyli, żeby podawać promocję, z której się korzysta i żeby wykorzystać freebet trzeba najpierw zagrać kupon, który kwalifikuje do odbioru freebeta.

Pozdrawiam

High_Roller 628,5K

High_Roller

Best of the Best
dodałem punkt o freebetach do regulaminu oraz zmieniłem punkt o podawaniu salda, bo szczerze przyznam, że sam nie podawałem konkretnie co 10 kuponów, ponieważ nie zawsze wychodziło tak, żeby można było podać akurat po konkretnie 10 kuponach, bo powiedzmy zagrałem kilka kuponów w podobnym terminie, osobiście najczęściej podaję po jakiś cyklach lub gdy jest jakaś przerwa i w danym dniu nic nie gram to wtedy robię sobie podliczenie.

Co do freebetów to tak jak wspomniałem nie chcemy nikogo ograniczać, ale wydaję mi się, że zapisałem to najuczciwiej jak się dało, czyli, żeby podawać promocję, z której się korzysta i żeby wykorzystać freebet trzeba najpierw zagrać kupon, który kwalifikuje do odbioru freebeta.

Pozdrawiam
Sam gram free bety ale jestem za tym aby całkowicie to usunać jeśli chce się brac udział w best of the best

Co z tego że podam Ci ten kupon aby spełnić wymóg ?
Wpiszę go za 1j a free beta za 100j

Czy za chwile zmienicie regulamin i zrobicie swój przelicznik zł do jednostki ? :D

Tylko co jak ktoś gra w innej walucie ?

Albo co jak ktoś dostaje free bet bez żadnego obrotu ?

Ja np dostaje bonusy od tygodniowego obrotu i nie ważne czy postawie 1 kupon za daną kwote czy 10 kuponów .

To co mam wrzucić wszystkie 10 kuponów ? :D

Druga sprawa taka że otrzymuje free bety za gierki które ma bukmacher i nie trzeba w nie robic żadnego wkładu , np jedną z takich gierek jest odsłanianie piłkarzy z Premiership którzy po strzeleniu gola w danej kolejce dostaja przypisaną do nich kwotę bonusu . 2 gole danego piłkarza = 2x przypisany bonus

Dzisiaj np otrzymałem bonus za to że zapisałem się do listy marketingowej :D

Moim zdaniem ten regulamin co dopisałes odnosnie free betów to idelanie stworzony pod ciebie i innych co graja w PL bukach te swoje 30 za 30 itp itd

Waldi1979 3M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Moim zdaniem ten regulamin co dopisałes odnosnie free betów to idelanie stworzony pod ciebie i innych co graja w PL bukach te swoje 30 za 30 itp itd
tak, regulamin jest głównie pod polskie buki, patrząc historycznie większość osób, która bierze udział w konkursie gra u legalnych, jeżeli chodzi o mnie to jak pewnie zauważyłeś 90% kuponów jakie podaję jest właśnie pod promocje polskich buków z podlinkowanym tematem na forum, żeby każdy mógł zobaczyć daną promocję, mój temat ma swój cel, który wydaje mi się, że się sprawdza

Co z tego że podam Ci ten kupon aby spełnić wymóg ?
Wpiszę go za 1j a free beta za 100j
jeżeli podasz promocje, że musisz zrobić powiedzmy obrót 100j, żeby dostać freebet 100j (nie ważne czy funty, euro, złotówki) to musisz podać kupony na 100j, a czy będzie to 1 czy 10 kuponów to już twój wybór

Druga sprawa taka że otrzymuje free bety za gierki które ma bukmacher i nie trzeba w nie robic żadnego wkładu , np jedną z takich gierek jest odsłanianie piłkarzy z Premiership którzy po strzeleniu gola w danej kolejce dostaja przypisaną do nich kwotę bonusu . 2 gole danego piłkarza = 2x przypisany bonus
wrzucałeś już takie kupony i nie było problemu, jeżeli buk daje ci taka możliwość to korzystasz

Best of the Best jest formą zabawy i rywalizacji, zasady mają zachęcać jak największą ilość osób do wrzucania swoich kuponów i brania udziału, dzięki takim promocjom widać, że przynajmniej większość osób gra realnie, a wcześniej zanim wprowadziliśmy limity podawania stawki w jednostkach zamiast waluty bez żadnego limitu to były osoby, które stawiały tygodniowo nawet kilka milionów u legalnych buków, przegrywały i na drugi dzień znowu grały za miliony czy setki tysięcy, stawiały domy, samochody itp takich mitomanów nie potrzebujemy.
Przypominam, że jest to tylko konkurs, na koniec i tak najważniejsze jest ile macie na koncie, a jeżeli ktoś dodatkowo wygra te 200, 150 czy 100 zł to należy traktować to jako dodatkowy bonus

High_Roller 628,5K

High_Roller

Best of the Best
jeżeli podasz promocje, że musisz zrobić powiedzmy obrót 100j, żeby dostać freebet 100j (nie ważne czy funty, euro, złotówki) to musisz podać kupony na 100j, a czy będzie to 1 czy 10 kuponów to już twój wybór
Tylko teraz tak , to już lekko jest pchanie pod konkretne stawkowanie .
W regulaminie nie ma nic że 1zł czy 1 funt =1 jednostka

Dla kogoś 100zł to może być 1j a dla kogoś innego 10zl to może być 100j

I teraz powiedzmy że przyjmujemy jednak 1zl jako 1j i mamy zagrać kupon do obrotu za 150zl wiec regulamin zabroni mi przekroczyć 100j .

Albo inna sytuacja , dla mnie 5zl to powiedzmy 100j a te kupony do obrotu mają byc na 25 zł . Wiec podając ten kupon do obrotu zagramy go max za 100j w tym przypadku a nie za 500j

Krotko mówiąc regulamin nie nakazuje odzwierciedlania realnego stawkowania na jednostki
Często gram kupon np za 50 funtów a wpisuje w temat ze jest on za 100j - np gdy trzeba „gonić” miesiąc .
Albo w drugą stronę gram za 50£ a wpisuje 10j żeby przy ewentualnym niepowodzeniu nie tracić za dużo z puli

successful 3,2M

successful

ModTeam
Członek Załogi
I teraz powiedzmy że przyjmujemy jednak 1zl jako 1j i mamy zagrać kupon do obrotu za 150zl wiec regulamin zabroni mi przekroczyć 100j .
Był swego czasu pomysł, żeby urealnić stawowanie do rzeczywistych warunków i zwiększyć limit do 1000j, ale nie przyjął się.

Mi te bonusy nie przeszkadzają, tylko faktycznie powinny one mieć ręce i nogi. Czyli 30 za 30 w Fortunie jest fair ale już bonus za zdrapkę nie.

High_Roller 628,5K

High_Roller

Best of the Best
Był swego czasu pomysł, żeby urealnić stawowanie do rzeczywistych warunków i zwiększyć limit do 1000j, ale nie przyjął się.

Mi te bonusy nie przeszkadzają, tylko faktycznie powinny one mieć ręce i nogi. Czyli 30 za 30 w Fortunie jest fair ale już bonus za zdrapkę nie.
Stawkowanie jest ok od 1-100j tylko jak sobie sam dobieram jednostki do stawek to nie rozumiem dlaczego jak mam bonus np 50 za 100 to mam wtedy wpisywać 100j skoro wcześniej to 100 jest dla mnie np 10j a tak rozumiem nowy punkt waldiego odnośnie bonusów

Do góry Bottom