Dobra, wiem, że miałem juz skończyć, ale tak się wystawiłeś, że aż szkoda nie sprzedać ci kopa na łeb.
No więc, świetnie, że wreszcie zdobyłeś się na wklejenie czegoś co posiada jakieś źródło ( chociaż zapomniałeś wrzucić od kogo to skopiowałeś). Jeżeli to są te afery tego rządu, to faktycznie jest dramat
Sprawa Myrchy i Gajewskiej jest żałosna i to co robią to zwykłe wykorzystywanie systemu i dojenie pieniędzy. Obrzydza mnie to i bardzo bym chciał, żeby oboje zebrali po wychowawczym liściu. Natomiast sprawa darowizny rozchodzi się o 40 tyś zł. Zgadzam się, że jako członkowie rządu, powinni trzymać się zasad. Za brak zasad, powinni dostać po ryju. Wszyscy.
Natomiast to jest taka afera, że aż muszę zacytować Kaczyńskiego, kiedy wyszło na jaw, że sprzedawali wizy ludziom, przed którymi mieli bronić Polskę. ''Nie ma afery, to nawet nie jest aferka''. W tej skali to nawet nie jest afereczka.
Sprawdziłem sprawę Marka Zagórskiego i uwaga, uwaga:
''Wojewódzki Sąd Administracyjny stwierdził, że ówczesny minister cyfryzacji Marek Zagórski nie miał prawa udostępnić Poczcie Polskiej danych z rejestru PESEL na zapowiadane korespondencyjne
wybory prezydenckie w maju 2020 roku ''
Czyli był ministrem PiSu, który złamał prawo. Nie poniósł za to żadnych konsekwencji. Za rządów PiSu. W nagrodę, został prezesem Krajowej Grupy Spożywczej w roku 2023. Za rządów PiS. Nie idzie mu to zresztą dobrze, bo jak szybko wyczytałem strata Grupy jest szacowana na 600mln złotych w roku obrotowym 2024/25. Więc jego obciążyła komisja, ktora rozlicza
wybory kopertowe, ktore organizował PiS. To oznacza, że uważając to za afere ( a źródło za wiarygodne), przyznajesz, że złamał prawo za czasów PiS, na polecenie rządu PiS i powinien ponieść konsekwencje, ale zrzucasz to jako problem obecnego rządu. Niestety, ograniczony rozum nie pozwolił ci sprawdzić faktów. Również uważam, że powinien zebrać kopa w dupe i drażni mnie, że to się jeszcze nie wydarzyło.
Pozostałych spraw nie znam, nie chce mi się już sprawdzać, więc zakładam, że nie ma kłamstwa. Każdy winny, powinien ponosić konsekwencje i bardzo bym chciał, żeby w końcu było to egzekwowane.
Teraz najlepsze i to jest powód dla którego zdecydowałem się odpisać. Uwaga, uwaga:
Uważasz to za wiarygodne źródło informacji i bardzo się cieszę, że to napisałeś ponieważ pozwala mi to na zbadanie sprawy i oto rezultat:
No więc sprawdziłem skąd skopiowałeś tą potężna liste afer i jest to dziennikarz Szymon Jadczak. Skopiowałem jedną z afer i wyskoczył mi jego post na google, a potem przeszedłem na jego konto. Teraz tak, jako, że nie mam konta na twitterze, jak wchodze w różne konta zawsze pokazuje mi losowe posty z różnych czasów. Niestety nie działa to na twoją korzyść ponieważ posty, które widzę brzmią tak:
'' Znaleźliśmy w księgach wieczystych udziały w nieruchomości warte ponad 100 tys. zł, których Zbigniew Ziobro nie zgłosił w oświadczeniu majątkowym. Jego żona Patrycja Kotecka próbowała zablokować naszą publikację. Prośba o RT. ''
'' 1,15 mld zł - tyle Daniel Obajtek wynegocjował od Suadyjczyków za 30 proc. Lotosu, czyli potężnego koncernu rafineryjnego o strategicznym znaczeniu dla Polski. 1,88 mld zł - tyle podstarzaly piłkarz Ronaldo wynegocjował od Suadyjczyków za dwa lata gry w piłkę. Witam w 2023. ''
'' Po co są wolne media? W wolnych mediach zrobiłem materiały o Mejzie, o tym że Cieszyński z Szumowskim wywalili w błoto 150 milionów na złom udający respiratory, a Sasin 70 milionów na
wybory których nie było. Rządowe media w tym czasie udowadniały że Tusk umie mówić po niemiecku. ''
'' Afera willa plus, czyli nieruchomości rozdawane przez Czarnka ludziom powiązanym z PiS wyszła na jaw dzięki ciężkiej pracy tych wspaniałych dziennikarzy: ''
'' Ta dziewczyna z Ukrainy w 2020 r. zachorowała na ostrą białaczkę. Zaczęła zbierać na leczenie. Ludzie odpowiedzialni za przygotowanie fabryki trolli wspierającej Mejzę ukradli jej zdjęcie i zrobili z niej Dorotę Wilk z Drezdenka, popierającą posła PiS. ''
Dam też link jakby ktoś chciał poczytać o tym śmieciu:
https://wiadomosci.wp.pl/ujawniamy-...awet-zdjecia-chorej-na-raka-6960582173239936a
''PODAJ DALEJ Łukasz Szumowski przepisał większość majątku na żonę. W sumie mają 8 mln w nieruchomościach, żona kontroluje akcje za 12 mln, a firma powiązana z nimi dostała od państwa 209 mln. Smaczek - Szumowski ma działkę obok Morawieckiego.''
'' Pomóżcie mi to zrozumieć. Wiele osób pisze mi, żeby się zajął sprawą marszałka Grodzkiego. No to się zająłem. Ale mimo kilkukrotnych apeli nie zgłosił się NIKT!Żaden pokrzywdzony, żaden świadek. ZERO. Jak myślicie dlaczego? ''
'' Mejza wrzucił zdjęcie ze stekiem z restauracji tuż obok lotniska Zielona Góra-Babimost. Przypomnijmy, że Mejza 128 razy latał na nasz koszt w 2022 r. Najwięcej ze wszystkich posłów. Mejza ukrywa gdzie i po co latał. A stek kosztował 96 złotych. ''
Chyba znalazł się ktoś, kto latał te kilkadziesiąt km samolotem ))))
''Premier Mateusz Morawiecki zapewniał, że zboże z Ukrainy nie będzie sprzedawane w Polsce. Tymczasem sprowadza je spółka, dla której do niedawna pracował poseł PiS i druga, której prezes regularnie opłacał składki członka PiS. A przeładowywała je firma kontrolowana przez Jacka Sasina... ''
'' NIK zmasakrował Obajtka. Legenda umarła w 30 sek. Niestety Polacy stracili na tym eksperymencie Jarosława Kaczyńskiego kilka miliardów i bezpieczeństwo energetyczne. Powodzenia w wyborach panie Danielu. ''
I wiele, wiele innych.
Spróbowałeś ze źródeł, ale wyszło ci to tragicznie. Czuję się jakbym bił niepełnosprawnego.
Pozdrawiam serdecznie.