FINAŁY LIGI MISTRZÓW MĘŻCZYZN I KOBIET, WIĘC BUKMACHERZY NAPRAWDĘ WYSTAWILI DUŻO ZAKŁADÓW SPECJALNYCH. KILKA Z NICH PRZYKUŁO MOJĄ UWAGĘ:
Vakifbank Stambuł – Eczacibasi Stambuł
W finale Ligi Mistrzyń zobaczymy starcie dwóch ekip ze Stambułu. Minimalnym faworytem tego meczu jest ekipa Vakifbanku. Co ciekawe, jednak żaden z tych zespołów nie został w tym sezonie mistrzem Turcji, bo tą dwójkę pogodziło Fenerbahce. Zdecydowanie trudniejszą drogę do finału miał Vakifbank. Zespół Giovanniego Guidettiego w fazie pucharowej wyeliminował ŁKS Łódź, Vero Volley Milano i Fenerbahce Stambuł. Eczacibasi natomiast w drodze do finału było lepsze od ekip z Rzeszowa i Novary.
Obie ekipy mają swoje zdecydowane liderki i na nich oprę dzisiejszy typ. Konkretnie skupię się na atakujących: Tijanie Boskovic i Pauli Egonu. Obie od lat są najlepsze na świecie i w siatkówce klubowej oraz reprezentacyjnej walczą o tytuły. Rozkład ataku Vakifbanku i Eczacibasi oparty jest w zdecydowanej większości na tych liderkach. Obie są przyzwyczajone do tego, że dostają mnóstwo piłek, a w meczu czasem zdobywają koło 40 pkt. W półfinałach Ligi Mistrzyń Boskovic zdobywała 28 i 21 punktów, natomiast Egonu 21 i 17. Jednak spotkania Vakifbanku były bardzo krótkie i trwały tylko 3 sety.
Te drużyny mierzyły się ze sobą w tym sezonie 3 razy i co ciekawe każdy mecz kończył się w 3 setach. Dziś myślę, że ta seria zostanie przełamana i zobaczymy minimum 4 partie. Linie punktowe na Boskovic i Egonu w tym spotkaniu wynoszą 23,5. Ja tutaj proponuję zakład specjalny, że obie zdobędą po mnimum 25 oczek, co przy 4 setach wydaje się być spokojnie do zrealizowania.
1) Boskovic i Egonu zdobędą po minimum 25 pkt @3,80 betfan
Jastrzębski Węgiel – Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
1) W każdym z setów co najmniej 45 pkt nie licząc tb @3,25 sts
ZAKSA po raz trzeci z rzędu czy Jastrzębski po raz pierwszy w historii sięgnie po Ligę Mistrzów? To spotkanie nie ma zdecydowanego faworyta. Obie ekipy w tym sezonie mierzyły się już 7 razy. ZAKSA zdobyła
Puchar Polski, natomiast Jastrzębski Węgiel ma na swoim koncie mistrzostwo Polski i Superpuchar Polski.
Ostatnie mecze jednak w finale Plusligi to był popis jastrzębian. ZAKSA ugrała tylko seta w finałowej rywalizacji do 3 zwycięstw, a w ostatnim meczu zdobyła ledwie 44 punkty w trzech setach. Jednak od tamtego spotkania minęło 10 dni i kędzierzynanie mieli czas na regenerację oraz powrót do formy.
Myślę, że ten mecz będzie zupełnie inny do finałów Plusligi i zobaczymy tutaj zupełnie inną ZAKSĘ. Stawiam tutaj, że zobaczymy bardzo wyrównane spotkanie i mam dla was zakład specjalny. Pierwszym typem jest over 44,5 pkt w każdym z setów bez tie-breaka. To bardzo możliwy scenariusz. Nie licząc ostatnich dwóch meczów, gdzie ZAKSA nie była sobą, to w poprzednich meczach ten typ siadał bez problemu
2) Bednorz najwięcej punktów w meczu @5,5 betclic
Jak dla mnie ten kurs to ogromne value. Pewnie najwięcej punktów w meczu będzie miał ktoś z czwórki Boyer, Fornal, Kaczmarek, Bednorz. Bartek zagrał słabe finały Plusligi, ale było widać już jego spore zmęczenie. Jednak teraz ZAKSA odpoczęła i myślę, że to spotkanie może być show Bednorza. Pamiętamy jego dyspozycję w poprzednich rundach
LM, czy też meczach z Projektem i Resovią w Pluslidze, gdzie często zdobytwał ponad 20 pkt. Dziś Janusz pewnie da mu sporo piłek, a ten kurs to ogromne value. Na innych bukmacherach wynosi koło 3,0.
3) Toniutti i Janusz zapunktują w meczu @2,4 lvbet
W LV BET bardzo fajna promka na finał. Grasz singla z min. kursem @1,5 i otrzymujesz bonus w wysokości 5 zł za każdego asa w meczu. Jest szansa na 10 asów lub więcej, więc można wyjść na plus z tego. Ja próbuję tutaj ciekawy zakład na rozgrywających. O punkt Janusza się nie martwię, bo to rozgrywający, który jest świetny w bloku, do tego także może coś dołożyć w zagrywce czy kiwce. Toniutti natomiast nie zdobywa zbyt często punktów, jednak to świetny technik. Liczę, że chociaż raz tutaj zaskoczy ZAKSĘ i kiwnie z drugiej piłki, co jest możliwe.