Norwegia -
Hiszpania
Norwegia @2.10 (hit dnia) STS
druga połowa liczba goli -28.5 @1.94
Fortuna
Chyba najrówniejsza para ćwierćfinałowa na co wskazują tez kursy. Początkowo można było łapać 2.25 na Norwegów i to już na singla nadawało się fajnie na podwojenie, teraz mamy 2.10 ale też wydaje się to kusząca opcją.
Hiszpania na tym turnieju jakoś nie specjalnie zachwyca. Można powiedzieć,że wymęczone zwycięstwo z Polską bo raczej tutaj wszyscy spodziewaliśmy się gładkiej przeprawy Hiszpanów, później mecz pod kontrolą ze Słowenią i ostatnie starcie w grupie przegrana z Francją.
Norwegia rozpędzona, komplet zwycięstw na turnieju, choć miewają przestoje to potrafią się zmobilizować i z nich wybrnąć (przykład mecz z Holandią,gdzie do przerwy przegrywali 13:17 by wygrać 27;26).
Uważam ich za drużynę na ten moment lepszą, z większą jakością ataku i jeśli nie wydarzy się nic niespodziewanego sądzę,że to oni z tej pary awansują do strefy medalowej. Do tego under bramek w spotkaniu. Choć
Norwegia ofensywna to na turnieju tylko dwa razy udało im się przekroczyć granicę 30brmake w spotkaniu - 31 z Serbami i 32 z reprezentacją Argentyny. Do tego w bramce Hiszpanów świetnie dysponowany Perez de Vargas. Myślę,że drużyny mogą tu dosyć długo maszerować punkt za punkt ale koniec końców to Norwegowie będą cieszyć się z awansu.
Arabia Saudyjska - Maroko
Under 53.5 @1.82
Fortuna (wesoły
handball)
Oczywiście pożegnalny mecz dla obu drużyn drużyn. Rozegrać go i udać się do swoich krajów. Ubogo ofensywnie drużyny z gradu bramek bym się tutaj nie spodziewał, linia dosyć niska, więc możliwe że będzie na styk.
Szwecja - Egipt
Szwecja i under 56.5 w meczu @2.41
Fortuna
Fajne połączenie. Co do zwycięstwa Szwedów raczej nie może być wątpliwości. Grają u siebie w Sztokholmie, idą od zwycięstwa do zwycięstwa, wygrywają pewnie, wygrywają przekonywująco, wygrywają wysoko.. no właśnie - wysoko. Więc pytanie skąd under? Egipt jeśli chce powalczyć nie może pójść na wymianę ciosów, bo skończy się to wysokim handi w stronę Szwedów. Biorę tutaj pod lupę mecz
Dania - Egipt i myślę, że to może być dobry odnośnik jeśli chodzi o dzisiejsze spotkanie.
Dania mega ofensywna, Egipt postawił im nieco trudniejsze warunki i Duńczycy zdobyli 30 bramek przy 25 egipcjanów. Myślę,że w tym spotkaniu nastąpiła prawdziwa weryfikacja formy Egipcjan, jeśli chcą postawić trudne warunki Szwedom muszą postawić na obronę i nadzieję na ataki z kontry. Będą uspokajać grę, liczyć na błędy rywala, inaczej Szwedzi przy własnej publiczności pokażą na co ich stać. Jak dla mnie
Szwecja faworyt mistrzostw, kursy w okolicach 4.50 jeszcze do złapania do przy kursie 2.0 na Duńczyków wydaje się dobrą opcją, bo w przewidywanym finale na pewno takiego nie dostaniemy.
Edit:szalu nie ma, ale na szczęście
typ dnia na plus. Szkoda Norwegii która oddała wygrany mecz gorzej jak zawodnicy z technikum na WF.