Przed nami kolejna kolejka ligowa... korzystając z chwili czasu podam swoje przemyślenia na jej temat:
WU - Roar - 1 - @2,22
(1:1)
jak dla mnie, spora niespodzianka
W sumie Roar nie wiele grali w tym sezonie na wyjazdach i trudno coś powiedzieć jak ten zespół gra po za swoim stadionem. Nie mniej ja wybieram opcję, że w tej kolejce nie zdobędą choćby jednego punktu. Zespół WU ma zbyt doświadczony skład i strata punktów to by była niespodzianka. Roar pewnie spróbuje zagrać na remis, szukając swojej szansy w jakichś szybkich wyjściach... ale taka taktyka pasuje gospodarzą a Prijovic jest lisem pola karnego. W zespole gospodarzy zabraknie Topora-Stanleya, jednak wraca Lacroix.
CCM - Victory - ov2,5 - @1,7
(2:1)
Mecz konkursowy. Do składu Victory wraca Nani, ale nie zagra Izzo... Wynik może być każdy. Jednak ja z powodu braku lepszych pomysłów zagram sobie tutaj ov. Stawka minimalna bo kurs nie rozpieszcza, jednak oba zespoły ostatni mecz zakończyły porażką 0:1, więc może teraz będzie jakieś przełamanie?
Poranek noworoczny.. może co dla niektórych to jeszcze będzie kończenie sylwestra:
5:00 - Jets - SFC - 2 - @2,02
(0:2)
Myślę, że to fajna okazja na zagranie czystej 2. Jets będąc na kroplówce może spróbować oddać punkty SFC - jak by nie było to znaczący klub w lidze, do tego kilka ostatnich spotkań zdecydowanie zagrali poniżej oczekiwań. Zdobycie 3 punktów przez gości by się wpisywało w ogólną sytuację w lidze (niestety, to by się trochę nie zgadzało z duchem sportu). Do składu SFC wracają Rodwell, Burgess i Brattan. Zabraknie Lolleya.
WSW - Macarthur btts+ov2,5 - @1,94
(4:0)
a jednak czysta 1
WSW ostatnie spotkania poniżej oczekiwań, jednak to były wyjazdy. Teraz wracają do domu. Macarthur - 2 wygrane, wygrana z SFC robi wrażenie. Podobnie jak w spotkaniu CCM - V - nie mam za bardzo pomysłu na ten mecz, więc obieram podobną taktykę.. goe + do tego z uwagi na miejsce rozgrywania spotkania - gole z obu stron. Kurs nie rozpieszcza, więc i stawka minimalna. Trochę mnie jeszcze kusi czysta 1 - to ze względu na miejsce spotkania. Zobaczę, może jeszcze zagram i ten typ. W zespole Macarthur zabraknie De Silvy.
Phoenix - City - 1 - @3,1
(1:3)
To może być najciekawsze spotkanie kolejki. Na pewno to będzie ciekawy sprawdzian dla City - czy są tak mocni, czy może
Nowa Zelandia ich pokona. Ja wybieram tę drugą opcję. Fajny jest kurs. Do tego obywatele mogą sobie lekko ten mecz odpuścić, zwłaszcza, że w kolejnej kolejce podejmują zespól Western United i to będzie okazja na rewanż za Grand Final.
Adelaida - Perth - 1- @1,77
(2:0)
Pora na wygraną Adelaidy, bo przecież ile można tracić punktów. Nadal uważam, że zespół ten jest dobrze i z głową zbudowany. Okazja na przełamanie złej passy jest całkiem duża, ponieważ zespół Perth już od kilku sezonów jest w wyraźnym kryzysie. Włodarze nie mają pomysłu na zespół i jest to zupełne przeciwieństwo gospodarzy.
Znowu mi wyszła rozpiska. Tym razem głównie kładę nacisk na spotkania w Adelaidzie, Wellington i Newcastle. Pozostałe typuję bardziej dla zabawy i przyjemności obserwacji spotkania.