>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

A-League

Status
Zamknięty.
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Panowie, co powiecie o WSW w meczu z Perth ? Ogarną X2 ?
Na papierze "tak" :) Glory bezjajeczne w Adelaidzie, Wedrowcy za to w derbach pocisnęli Bulls 4-0.
Natomiast gdybym był Panem Li, to ten mecz właśnie bym "ustawił". No bo jest prosto i "łatwo" :)
A w Australii tak nie jest. Na razie u mnie dlugo "no bet"...

Otrzymane punkty reputacji: +662
majekx 934K

majekx

Znawca A-League
WSW na wyjazdach nie jest takie mocne... Perth u siebie niewiele grało... jak wcześniej napisałem, Perth u siebie może robić niespodzianki. 'U siebie' mam na myśli Perth, bo grają, zdaje się, na Macedonian Park. Osobiście zagram w stronę gospodarzy.

Otrzymane punkty reputacji: +638
majekx 934K

majekx

Znawca A-League
Zgodnie z moją tradycją... pora na rozpiskę na najbliższą kolejkę:

piątek:

Victory - Roar un2,5 - @1,94 (0:1)

Mecz bez publiczności, brak w Victory Ikonomidisa, Roar na wyjeździe i z gwizdkiem Ams.. jak dla mnie to under. Kurs też delikatnie zachęca.
Co może popsuć mój typ? Na pewno powrót do zespołu Victory Bruno i Mirandy, oraz brak w składzie Roar ich kapitana - Aldreda. Chociaż może to ostatnie to akurat przyczyni się do jeszcze większego murowania bramki przez zespół z Brisbane.

Perth - WSW - 1 - @3,5 (1:0)

Mecz na Macedonian Stadium w Perth. Pobieram czystą 1 ponieważ na wyjazdach Glory to dno i metr mułu, za to w swoim mieście dziwnie sprzyja im szczęście. WSW też nie jest jakimś potentatem wyjazdów i w tym sezonie ich główną siłą jest własny stadion. Te mecze wyjazdowe WSW są jednym słowem dziwne (mówię tutaj o ich postawie). Ten prawie idealny typ psuje tylko jeden fakt - w składzie WSW zobaczymy najprawdopodobniej Ninkovicia, a On może zrobić różnice.

sobota:

Sydney - Nixi - no bet... pozostaje gra na live

teoretycznie kierunek na 1 jest oczywisty, ale jak na kurs rzędu @1,9 to dla mnie za wysokie ryzyko i za niska nagroda. Może jak na żywo dojdzie do @2,3 - to pobiorę go. Ov, o którym myślałem też jest po kursie bardzo niezadowalającym - @1,6.

CCM - Adelaida - ov2,5+btts - @1,73 (4:0)

CCM już bez Kuola. Dlatego zabrakło mi odwagi na pobranie czystej 1. CCM ma fajną serię spotkań, ale kiedyś ona się musi skończyć, i to może być w najmniej oczywistym momencie - np teraz, z Adelaidą, w którą wiele osób nie wierzy. Mi jednak styl gry tego zespołu się podoba i myślę, że przynajmniej do fazy P-O może jeszcze kilka razy zamieszać.

City - WU - X2 - @2,26 (4:0)

WU, bez Topora-Stanleya, City za to z Berenguerem. Stawka minimalna, tylko dlatego, żeby się mecz lepiej oglądało. Zagranie typowo pod prąd, bo przecież wszyscy wiedzą jakim faworytem jest City. Ale w tej lidze już nie takie były niespodzianki.

niedziela:

Macarthur - Jets - 1 - @2,22 (2:0)

Tutaj wątpię, żeby Jets się postawili, a Macarthur mają sporo do wyjaśnienia po meczu z WSW. Jak chcą nadal być na miejscu premiowanym grą w P-O to dobrze by było aby zdobyli 3 punkty. A Jets? odnoszę wrażenie, że pełną w tej lidze rolę takiego 'dobrego wujka' - tego pochwali i da mu 3 punkt, bo przecież potrzebują... ci nie potrzebują to trochę zgani i trochę postraszy i coś tam urwie..

Skupiam się ze stawką głównie na meczach Macarthur, CCM, Victory. Perth trochę mniej, ale nie minimum.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1006
jozzy22 710,5K

jozzy22

Użytkownik
Melbourne Victory - Brisbane Roar

Typ: ov 4.5 kartki Kurs: 1.75.

betfan

Jest Ams więc i ja się zjawiam i zwyczajowo typ na kartki.
Kto śledzi to wie o co kaman i nie ma sie co zbytnio rozpisywać.
Typ konieczny do gry gdy na boisku mamy Amsa

Wynik: 5 kartek

Jako , że to też Australia z tym , że rozgrywka kobiet to wrzuce tu (jeśli źle robie to przepraszam)

Melbourne Victory - Perth Glory

Typ: 1 Kurs: 1.40

Typ: 2 nie strzeli Kurs: 2.60

STS

To samo miasto ta sama drużyna tylko , że sekcja pań
Cóż typ pod całkiem niedawną historie w której to panie z Melbourne pocisnęły rywalki 3:0 więc czemu by nie powtórzyć tematu
Myślę , 1 całkiem fajną i w miarę pewną opcją , a drugi typ do rozważenia
Ja mimo wszystko spróbuje

Wynik: 1:1

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1072
snajp 896,9K

snajp

Użytkownik
Victory - Roar
Nie wiem jak to się stało ale Roar jest od 7-miu spotkań nie pokonane.2 razy win i natrzaskane 5 remisów , czy dziś będzie 6-ty? Myślę,że nie.Kolega majex idzie w under i to może być strzał w 10, ja jestem skłonny pograć nawet un 1,5 @ 3.30 i liczę na skromne 1:0 dla Victory.Brak kibiców też jest jednym z czynników,który do tego undera może się przyczynić.No i w roli rozjemcy Ams.Co nam Pan Kurt może tutaj popsuć? Ze względu na to,że może to być słabe widowisko to czerwieni nie zaryzykuję ale ov 4,5 jozzy22 jak najbardziej do gry,karny w meczu również.
GL.
No to pierwszy wałek mamy już za sobą.Un 1,5 trafiony tylko wynik nie w tą stronę.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1072
larkspur 476,2K

larkspur

Użytkownik
Melbourne - Brisbane
1 win @1.80 superbet

Ja natomiast pójdę na przekór wszystkim i wszystkiemu i zagram w stronę Victory.Brisbane nie przegrali od siedmiu spotkań zaś Melbourne przegralo ostatnie dwa mecze. Ostatni mecz przegrany Z CCM 2:1 który oglądałem to końcówka była w ich wykonaniu bardzo anemiczna bez polotu. Dziś zagrają u siebie i mimo że bez publiczności to stawiam na dużo lepsza grę, a zwłaszcza grę do przodu. Już wczoraj miałem coś napisac a kursy oscylowały w granicy 2.0 a dziś patrzę od rana spadki na gospo.
Tak więc podsumowując dla lepszego oglądania i na przełamanie pobieram win Melbourne

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +228
majekx 934K

majekx

Znawca A-League
live Victory - Roar HT 0:0

Ta pierwsza połowa przeciekła przez palce... niewiele się działo. Brisbane uważnie w obronie, bezradne w ataku. Victory - bezradne w ataku i bez pomysłu w ataku... Może jakieś gole wpadną.. ale to tylko po jakichś indywidualnych błędach, na razie nie ma za to jakichś konkretnych przesłanek. Może z upływem czasu zmęczenie da o sobie znać, jednak tempo też nie jest zbyt szalone i oba zespoły rozsądnie zarządzają siłami na pełne 90 min.

84' - 0:1 - obraz gry się nie zmienił, po za odrobiną szczęścia, które dopisało O'Shea

I składy na drugi mecz:

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +638
larkspur 476,2K

larkspur

Użytkownik
Melbourne - Brisbane
1 win @1.80 superbet

Ja natomiast pójdę na przekór wszystkim i wszystkiemu i zagram w stronę Victory.Brisbane nie przegrali od siedmiu spotkań zaś Melbourne przegralo ostatnie dwa mecze. Ostatni mecz przegrany Z CCM 2:1 który oglądałem to końcówka była w ich wykonaniu bardzo anemiczna bez polotu. Dziś zagrają u siebie i mimo że bez publiczności to stawiam na dużo lepsza grę, a zwłaszcza grę do przodu. Już wczoraj miałem coś napisac a kursy oscylowały w granicy 2.0 a dziś patrzę od rana spadki na gospo.
Tak więc podsumowując dla lepszego oglądania i na przełamanie pobieram win Melbourne

0:1... Czyli nic się nie zmieniło. Obraz nędzy i rozpaczy Victory. Pomyliłem się... Za przeproszeniem dostali kolejny wpier... ol i styl gry po dostaniu bramki nic się nie polepszał. Brisbane notuje 8 mecz bez porażki za to Melbourne 3 mecz w dupe.
Szkoda że tu nikt nie spada 😅
Niech jeszcze Perth dziś wygra to ich przegonia w tabeli

Otrzymane punkty reputacji: +229
snajp 896,9K

snajp

Użytkownik
Perth - WSW
Po składach widzę,że P.Li szykuje jakiś wałek.WSW nie chcą wygrać ale też nie oddać 3 pkt. tak że wychodzi mi remis @ 3.30 GL 😏

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1073
snajp 896,9K

snajp

Użytkownik
Wszedł Krpic , jak Perth strzeli (a na to mi wygląda) to będzie miał kto odpowiedzieć.
Atakuję ov 1,5 po @ 2.30
Ale fixiarze zmarnowali okazji .

Ostatnia edycja:
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Na papierze "tak" :) Glory bezjajeczne w Adelaidzie, Wedrowcy za to w derbach pocisnęli Bulls 4-0.
Natomiast gdybym był Panem Li, to ten mecz właśnie bym "ustawił". No bo jest prosto i "łatwo" :)
A w Australii tak nie jest. Na razie u mnie dlugo "no bet"...
No i czego tu nie rozumieć? Glory vs WSW ft 1-0...
A zza sceny słychać glosny chichot Pana Li...
I tekst: widzisz Qowal, zajarzyłeś :)

Otrzymane punkty reputacji: +1496
majekx 934K

majekx

Znawca A-League
No i czego tu nie rozumieć? Glory vs WSW ft 1-0...
A zza sceny słychać glosny chichot Pana Li...
I tekst: widzisz Qowal, zajarzyłeś :)
Pan Li się stażeje.. za łatwo przejżeliśmy starego lisa. To oznacza tylko jedno.. ta kolejka jeszcze zaskoczy

Otrzymane punkty reputacji: +832
act 13,2K

act

Użytkownik
Pytanie do tych co oglądali Perth - ile było kartek? 5 czy 6? Bo różne strony różnie podają, a uni jeszcze nie rozliczył zakładów.

qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Na jutro rano zagrałem sobie dwa spotkania, ot klasyczny dubel bez kombinacji wyszedł :
Sydney FC vs Nix - bts i do tego CCM vs Reds over 2,5.
Razem wyszło @ 2,45 i zakręciłem miedziakiem na stole... Co z tego wyjdzie? To tylko Stary Żółty Pies wie...
Edit
Komentarz do typu w "live" poniżej...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +664
snajp 896,9K

snajp

Użytkownik
LIVE CCM - ADL over 1,5 HT @ 3.4
A w Sydney Oskar z golem dla Nix 💪 :)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1378
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/A-League
Godzina: 9:45
Spotkanie: Melbourne City - Western United
Typ: Powyżej 9.5 rzutów rożnych + powyżej 4.5 kartek (czerwona=2)
Kurs: 2.57⛔
Bukmacher: BETFAN
Analiza:

W City doszło do małej rewolucji w trakcie Mistrzostw Świata. Ojciec sukcesów ostatnich lat, a więc trener Patrick Kisnorbo postanowił poszukać rozwoju i kolejnych wyzwań, dlatego też przeniósł się do Francji, a konkretnie do Troyes i trzeba przyznać, że radzi sobie tam naprawdę dobrze. Jego debiut zakończył się remisem z Nantes, a niedawno pojawiło się zwycięstwo ze Strasbourgiem. Jasne, to dopiero początek jego przygody z europejską piłką, ale pokazuje, że piłkarzy City prowadził człowiek, który zna się na rzeczy. Nie jest łatwo zastąpić taką osobę i swoich sił próbuje trener Rado Vidosic. Zaczął od porażki z Sydney, ale potem już dwie wygrane mógł zapisać na swoje konto. Widać, że formalni gospodarze z każdym spotkaniem się rozkręcają i po pauzie spowodowanej Mistrzostwami Świata potrzebny był czas, aby powrócić na optymalne obroty. Jeżeli myślisz o odzyskaniu tytułu mistrzowskiego, to musisz mieć takiego snajpera, jak Jamie Maclaren, który na swoim koncie ma już 12 goli i jest zdecydowanym liderem w klasyfikacji strzelców. Czy dzisiaj również popisze się trafieniem?

Western United w poprzedniej kampanii sięgnął po wielki sukces. Jest to przecież bardzo młody projekt, który powstał pod koniec 2018 roku, a już w połowie 2022 świętował zdobycie pierwszego mistrzostwa Australii. W futbolu czas szybko mija i tylko pokazuje, że gdy zatrudnisz odpowiednich ludzi na odpowiednich stanowiskach, to jesteś w stanie osiągnąć coś wielkiego. John Aloisi postawił na defensywną grę, opartą na kontratakach i stałych fragmentach gry i to przyniosło odpowiednie rezultaty. Zdobycie tytułu to jedno, jeszcze trudniej jest go obronić i ten sezon w wykonaniu formalnych gości nie jest najlepszy. Na ten moment jest to tylko 10. pozycja, ale strata do miejsc play-off nie jest duża, a pozostało jeszcze wiele kolejek w sezonie zasadniczym. Dla Western United sporym osiągnięciem było zatrzymanie w swoich szeregach Aleksandara Prijovica, który miał ochotę zakończyć swoją australijską przygodę i wrócić nawet do Legii Warszawa, ale udało się namówić Serba na kolejny rok na Antypodach. Obrońcy tytułu mierzyli się już w tych rozgrywkach z City i tam padła wygrana dla przeciwników. Czy tym razem będzie inaczej?

Czeka nas interesująca batalia do sobotniego śniadania. Oba zespoły doskonale się znają. Niedawno występowały przeciwko sobie w finale i tam Western United pokazało klasę, zasłużenie pokonując wtedy City. Warto wspomnieć, że mecz odbędzie się na AAMI Park, gdzie na co dzień występują te dwa zespoły, więc nie ma mowy o atucie własnego stadionu, chociaż formalni goście planują w przyszłości wyprowadzkę do dzielnicy Tarneit w Melbourne. Z okazji derbów tego miasta postanowiłem w BETFAN skorzystać z BetBuildera.

Stawiam na minimum 10 rzutów rożnych oraz 5 kartek w tej rywalizacji. Jest to starcie derbowe, dlatego napięcie pomiędzy drużynami będzie spore, co mogliśmy się przekonać przy okazji starcia City z Victory, gdzie fani tych drugich zachowali się skandalicznie i spotkanie zostało anulowane. Tutaj naturalnie do takich wydarzeń nie dojdzie, wszak kibice Western United nie są tak fanatyczni, ale to nam pokazuje, że emocje pojawiają się nie tylko na boisku, ale również na trybunach. Dodatkowo przed formalnymi gospodarzami jest to kolejna okazja do rewanżu za porażkę w finale kampanii 2021/2022.

Przejdźmy już do statystyk:
  • Melbourne City wykonywało w tym sezonie: 11, 5, 4, 2, 5, 5, 6, 6, 4 rzutów rożnych
  • Melbourne City otrzymywało w tym sezonie: 3, 8, 0, 2, 5, 1, 7, 5, 3 kartek
  • Western United wykonywało w tym sezonie: 6, 9, 7, 1, 5, 6, 3, 1, 4, 7 rzutów rożnych
  • Western United otrzymywało w tym sezonie: 2, 3, 1, 2, 5, 1, 4, 6, 2, 4 kartek
Oczywiście nie zawsze proponowane linie 9.5 kornerów oraz 4.5 upomnień były w tej kampanii pokryte w meczach z udziałem tych drużyn, niemniej jednak spodziewam się sporej motywacji zarówno w jednym, jak i drugim obozie. Nie są to żadne finały, tylko mecz ligowy, dlatego nie będzie tutaj szachów i mam nadzieję, że ujrzymy widowisko godne A-League. Warto jeszcze wspomnieć o arbitrze Alireza Faghani, który wrócił po Mundialu i w lidze pokazywał do tej pory 5, 6, 6, 2 kartki. Oby Irańczyk zaczął szybko temperować zamiary piłkarzy, bo jest tutaj kilku prowokatorów, jak Marco Tilio, Andrew Nabbout, Connor Pain, czy też Aleksandar Prijovic. Dodam jeszcze, że w pierwszym meczu tych zespołów w tej kampanii oglądaliśmy 14 rzutów rożnych i 7 upomnień.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1304
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Live Australia :)
Marynarze w 55 min. na 3-0, over wyrobiony, fakt Redsi w 10...
W Sydney po asyscie Lewisa, Oskar Zawada nam się popisał i już w ht było 0-1.
Mam nadzieję, że Sky Blues też strzeli...
Edit
Ooo już 4-0 w Gosford. Pamietacie co pisalem o "obronie" Reds ostatnio?
A w Sydney 1-1, ale VAR i d.... No proszę bez takich...
Nix z czerwem, wynik dalej bez zmian, Zawada już na ławce...
Edit1
W Gosford 5-0, aaa nie, no jak tak może być 5 bramek? Cyk VAR i 4-0...J... ten cały zasrany wynalazek...
Edit 2
Sydney 1x po @ 4,0, symbolicznie, Nix z 2 czerwonymi. Kilka minut zostało. KTF!
Edit 3
W 99 min. Le Fondre nie strzela kolejnego karnego (pierwszy w 97 min.) !!! Masakra!!! Nie mam słów!!! Jeszcze mi dubla utopił...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +739
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom