Zgodnie z moją tradycją... pora na rozpiskę na najbliższą kolejkę:
piątek:
Victory - Roar un2,5 - @1,94
(0:1)
Mecz bez publiczności, brak w Victory Ikonomidisa, Roar na wyjeździe i z gwizdkiem Ams.. jak dla mnie to under. Kurs też delikatnie zachęca.
Co może popsuć mój typ? Na pewno powrót do zespołu Victory Bruno i Mirandy, oraz brak w składzie Roar ich kapitana - Aldreda. Chociaż może to ostatnie to akurat przyczyni się do jeszcze większego murowania bramki przez zespół z Brisbane.
Perth - WSW - 1 - @3,5
(1:0)
Mecz na Macedonian Stadium w Perth. Pobieram czystą 1 ponieważ na wyjazdach Glory to dno i metr mułu, za to w swoim mieście dziwnie sprzyja im szczęście. WSW też nie jest jakimś potentatem wyjazdów i w tym sezonie ich główną siłą jest własny stadion. Te mecze wyjazdowe WSW są jednym słowem dziwne (mówię tutaj o ich postawie). Ten prawie idealny typ psuje tylko jeden fakt - w składzie WSW zobaczymy najprawdopodobniej Ninkovicia, a On może zrobić różnice.
sobota:
Sydney - Nixi - no bet... pozostaje gra na
live
teoretycznie kierunek na 1 jest oczywisty, ale jak na kurs rzędu @1,9 to dla mnie za wysokie ryzyko i za niska nagroda. Może jak na żywo dojdzie do @2,3 - to pobiorę go. Ov, o którym myślałem też jest po kursie bardzo niezadowalającym - @1,6.
CCM - Adelaida - ov2,5+btts - @1,73
(4:0)
CCM już bez Kuola. Dlatego zabrakło mi odwagi na pobranie czystej 1. CCM ma fajną serię spotkań, ale kiedyś ona się musi skończyć, i to może być w najmniej oczywistym momencie - np teraz, z Adelaidą, w którą wiele osób nie wierzy. Mi jednak styl gry tego zespołu się podoba i myślę, że przynajmniej do fazy P-O może jeszcze kilka razy zamieszać.
City - WU - X2 - @2,26
(4:0)
WU, bez Topora-Stanleya, City za to z Berenguerem. Stawka minimalna, tylko dlatego, żeby się mecz lepiej oglądało. Zagranie typowo pod prąd, bo przecież wszyscy wiedzą jakim faworytem jest City. Ale w tej lidze już nie takie były niespodzianki.
niedziela:
Macarthur - Jets - 1 - @2,22
(2:0)
Tutaj wątpię, żeby Jets się postawili, a Macarthur mają sporo do wyjaśnienia po meczu z WSW. Jak chcą nadal być na miejscu premiowanym grą w P-O to dobrze by było aby zdobyli 3 punkty. A Jets? odnoszę wrażenie, że pełną w tej lidze rolę takiego 'dobrego wujka' - tego pochwali i da mu 3 punkt, bo przecież potrzebują... ci nie potrzebują to trochę zgani i trochę postraszy i coś tam urwie..
Skupiam się ze stawką głównie na meczach Macarthur, CCM, Victory. Perth trochę mniej, ale nie minimum.