louisarmstrong
Użytkownik
ANO NIE POGRAŁEM , MAM TYLKO 0VERV9 OBAJ PO KURSIE 21.
Bardzo ciekawe spostrzeżenia zgadzam się w 100%, że wszystko zależy od metalu Nicka jednak jak pokazał ten turniej wytrzymuje go psychicznie dobrze. Garin waleczny i wybiegany ale jak napisałes nie ma jakiegoś atomowego serwisu jak również wybitnego returnu, a przynajmniej jedna ta rzecz trzeba mieć żeby wygrać z Kyrgiosem w obecnej dyspozycji. Nie zapominaj, że Garin zagrał w poniedziałek morderczą pieciosetówke genialny mecz pełen wielu długich wymian. Wiem, że Kyrgios też miał 5 setów ale tu było zdecydowanie mniej wymian i obaj bazowali na mocnym serwisie. To, że Garin wygra to bardzo życzeniowy typ uważam, że jego pula szczęścia już się wyczerpała. Jeżeli uważasz, że Kyrgios się będzie przejmował tym procesem jaki go czeka to powodzenia ten gość już wiele razy pokazała, że ma wywalone na wszystko. Podsumowując Kyrgios może ten mecz przegrać jedynie sam ze sobą jak zagra taki tenis jaki prezentuje w tym roku w Londynie to Chilijczyk nie urwie nawet seta.Tenis ATP Wimbledon
Godzina 14.30
N.Kyrgios - C.Garin
Typ zwycięstwo Garin
Kurs 4,42
Betcris
analiza:
Zacznę od tego że analizując wszystkie tenisowe aspekty kursy wystawione są tu dobrze , australijczyk ma większość argumętów i powinien to jutro wygrać .Powinien! Na tę druga obcję 4,42 podoba mi się ta cyfra!!!Nie za bardzo mi się che cokolwiek pisać o Kyrgiosie zacytuję tylko coś co już zostało w ostatnich dniach napisane lub co sam powiedział:
ĆWIERĆFINALISTA IMBLEDON Nick Kyrgios ma stanąć w przyszłym miesiącu w sądzie w Australii w związku z zarzutem pobicia.
“I have a massive chip on my shoulder. I sit here now in the quarter-finals of Wimbledon again, and I just know there’s so many people that are so upset.”
“Mentally I feel like I just deal with these things a lot better now. Earlier in my career - I knew today I wasn't feeling 100 per cent. But mentally I stayed quite calm, you know, knowing I wasn't able to serve full out for the whole five sets. Obviously I had to take painkillers.
After practice today, reporters swarmed Kyrgios asking if he had any comment on the allegations. Kyrgios, predictably, chose to not answer any questions about his legal case but did joke, "I feel like I'm in The Last Dance," and shared a laugh with man walking beside him.
To oczywiscie jest wyrwane z szerszego kontekstu więc pozostawię to bez komentarza.
Kurgios ma nową panią trener , bardzo piękna kobieta , która nie ma doświadczenia w profesjonalnym tenisie , ale na pewno ma na niego dobry wpływ i pewnie jest zdolną masazystką.
Garin to kawał tenissty , na pewno bardzo mocny na mączce , na hardzie to juz blado wyglada choć pamietam jakieś bardzo bobre mecze na hali kilka lat temu .Ostatni mecz z De Minaurem Kangurem bardzo dobrym na trawie , wygrany w super Tajbreacku i wyciągniety ze stanu 2:0 .W dodatku był to rewnge za przegraną 2:0 dwa tygodnie wcześniej.
Zacytuję nie dokładnie fragmęt wypowiedzi po meczu : ciągle się uczę grania na trawie , w dzisiejszym meczu też bardzo dużo się znowu nauczyłem. Bardzo mi się spodobał ten text.
Coż bardzo groźny na trawie , wysoki , z mocnym serwisem , bełkoczący ( damski boxer) któremu zarzuca się pobicie byłej dziewczyny a którego trenerką jest chyba aktualna dziewczyna , kontra młody latynoski Gentelmen , z klasą umiejętnościami , sprawiający bardzo dobre wrażenie , mający z pewnością dobrze poukładane w głowie .
Mam mieszane uczucie , partnerka Jana Błachowicza jest jego Agentką i jak widać znakomicie to funkcjonuje , natomiast partnerka indywiduanym trenerem tenisowym ??? mam wątpliwości.
Pierwsza zasada retoryki : Aby być dobrze zrozumianym należy mówić obrazami
sprubuje użyć jeszcze do tego nie mojego języka :
4,42 na to że Dzban Kyrgios znowu nie dojedzie mętalnie ???? to wydaje mi się całkiem rozsądna propozycja
W Halle na szybszej trawie nie dojechał mentalnie w meczu z Hurkaczem.
Nie chcę skazywać Taylora Frizza w meczu z Nadalem ale to hiszpan jest faworytem , może Kyrgios zawinie się jutro po angielsku?
jak już nie jeden raz?
Myślę że z całą pewnoscią Garin nie będzie dzisiaj siedział w Pubie do czwaerej rano , ani trenował do puzna z indywidualną trenerką.
Bardzo możliwe że jestem niesprawiedliwy , i że się mylę , nie lubie takich typów , wolę brać pod uwagę czysto sportowe aspekty
ale po tym kursie będę się chciał przekonać.
Może na koniec jeszcze coś sportowego , Garin na pewno nie zaseruje 35 asów ale jest waleczny , wybiegany z kondycją , całkiem mccny w wymianach , sprawia wrażenie skupionego i lubiącego to co robi.
Niestety nie mogę się z wami zgodzić. Oglądaj wcześniej Tsitsipas - Kyrgios oraz Nakashima - Kyrgios twierdzę że typowanie Garina jest mocno życzeniowe. Kurs przy stanie 2-2 z Nakashima i bodajże 1-0 w gemach ponad 2,gdzie realnie powinno być tam 1,5. Kyrgios ma potencjał i jak musi to to robi. Bardziej zastanawia mnie under 5,5 asów Garina za 1,8. Póki co jeszcze nie pokrył tej linii na tym turnieju. Tylko czy Kyrgiosowi będzie się chciało wyciągać wszystkie serwisy ?Mój post i Twój ma mniej więcej taki sam wniosek że Kyrgios powinien to wygrać.
Natomiast moja konkluzja jest taka że kurs 4.4 to już dobra propozycja by obstawić że Kyrgios kolejny raz przegra sam ze sobą.
Ja oczywiście nie będę zdziwiony jeśli wygra nawet bez straty seta.
I to napisałem na samym początku mojego postu.
No tak wnioski mamy podobne ja tylko tak sobie to analizuję i nie bardzo widzę co mogło by wyprowadzić z równowagi Nicka publiczność bedzie pewnie 50/50 jedni go kochają drudzy nienawidzą, a Garin to za grzeczny chłopak żeby go sprowokować. Więc kto/co sędzia? Myślę, że mimo wszystko on też zdaje sobie sprawę, że może zrobić życiowy wynik na Wimbledonie i tego nie puści.Mój post i Twój ma mniej więcej taki sam wniosek że Kyrgios powinien to wygrać.
Natomiast moja konkluzja jest taka że kurs 4.4 to już dobra propozycja by obstawić że Kyrgios kolejny raz przegra sam ze sobą.
Ja oczywiście nie będę zdziwiony jeśli wygra nawet bez straty seta.
I to napisałem na samym początku mojego postu.
Chyba bym tego nie pograł, bo Nick po zdobyciu przełamania może zlewać wręcz gemy serwisowe Garina w danym secie, a też nie do końca widzę go odbierającego serwis przy 40-0 dla Garina. Bardziej widzę go idącego na krzesełko przy takim wyniku niż przejmującego się odbiorem serwisu. Ja bym nie ryzykował, bo z tym wariatem nic nigdy nie jest wiadomo. Akurat w tym sezonie na trawie widać, że mu zależy, forma jest, nawet debla z Kokkinakisem odpuścił, więc jestem w stanie zaryzykować, że jest skupiony 100% na grze, ale też natura z nim wygra przy takim wyniku jak wyżej napisałemNiestety nie mogę się z wami zgodzić. Oglądaj wcześniej Tsitsipas - Kyrgios oraz Nakashima - Kyrgios twierdzę że typowanie Garina jest mocno życzeniowe. Kurs przy stanie 2-2 z Nakashima i bodajże 1-0 w gemach ponad 2,gdzie realnie powinno być tam 1,5. Kyrgios ma potencjał i jak musi to to robi. Bardziej zastanawia mnie under 5,5 asów Garina za 1,8. Póki co jeszcze nie pokrył tej linii na tym turnieju. Tylko czy Kyrgiosowi będzie się chciało wyciągać wszystkie serwisy ?
Kyrgios wygra 3 ćwiartkę( czyli dojdzie do 1/2) @2,7