Jutro meczyk w Gosford: CCM vs Nix
Cóż można na temat rywalizacji tych ekip napisać elaborat, ale czy warto? W skrócie mecz ten ma kilka podtekstów i "wymiarów":
1. Marynarze, a kiedyś niesławni Rozbitkowie 28 przydomek ten dostali po meczach z Jetsami i właśnie Nix. Tak, przegrali te mecze w stosunku 2-8, uraz pozostał na zawsze bo to niechlubne rekordy w historii klubu, który kiedyś był mistrzem Australii.
2. Ostatnie mecze pomiędzy zespołami korzystniej w ostatnim czasu skończyły się dla Nix. Ostatni mecz też dla Marynarzy z Nix zakończył się pechowo, chęć rewanżu jest...
3. W Gosford mają być kibice, (bonus w covid - czasach), którzy po zwycięstwie Marynarzy nad Sky Blues, chcą kolejnego skalpu u siebie, bo terminarz skazywał CCM głównie na banicję w tej części sezonu.
4. W tym sezonie on the paper dla mnie skład lepszy mają właśnie gospodarze. W obliczu osłabień Nix (Hooper, Sail) śmiem twierdzić, że goście mają problem kadrowy.
5. Przedsezonowo Nix dla mnie to najsłabszy zespół, na razie to potwierdzają.
6. Trzecie Boże Narodzenie na Kontynencie, a nie w Nowej Zelandii. Masakra, dla mnie takie obciążenie psychologiczne (jak zwał tak zwał) nie podnosi morale w zespole. U gospodarzy przeciwnie. W FFA wygrali z APIA Tigers 6-0, daje kopa taki wynik.
7. W Gosford jutro zima czyli lato
22 stopni C i ulewy, może to wypaczyć wynik spotkania.
Podsumowanie:
Niby 1
po @ 2,30 głupie nie jest
Za drobne pobieram, może
live coś dołożę/zmienię... KTF!