>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Epidemia Koronawirusa

Status
Zamknięty.
tedddy2060 11,2K

tedddy2060

Użytkownik
temat rzeka, nie ma co się nakręcać, do niektórych nic nie przemówi, byłem z gościem na meczu Warta - Pogoń , kolega kolegi z którym zazwyczaj chodzę na mecze, chciał zobaczyć Wartę w ekstraklasie, emerytowany fizjo z nadwagą , nie zaszczepił się , trafił do szpitala pare dni pod respiratorem i cyk zgon , potem jego brat o dziwo lekarz, podobna historia , wiadomo jak ktoś kogoś nie zna nie poznał to nie rusza, nie dziwi mnie wcale fałszowanie i zaniżanie statystyk :)
a ja znam ludzi co przyjęli ten "eliksir szczęścia i zdrowia" pełna dawkę i teraz leżą w szpitalu ciężko chorzy z tego powodu!!!!

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
a ja znam ludzi co przyjęli ten "eliksir szczęścia i zdrowia" pełna dawkę i teraz leżą w szpitalu ciężko chorzy z tego powodu!!!!
Wiesz ja też znam przypadki ludzi, którzy wzięli szczepionkę i wylądowali w szpitalu. Tylko problem polega na tym, że z powodu chorób jakie mieli wcześniej co nie ma nic wspólnego ze szczepionką. Jak weźmiesz szczepionkę i będziesz miał wypadek drogowy to też będzie w UE sprawdzane pod kątem szczepionek. Ale z tego powodu jest taka manipulacja. Więc nie kłam, że Z TEGO POWODU !!! Bo nie masz na to żadnych dowodów i rzucasz oszczerstwa jak zresztą cała ta banda xxxxxxxxx !!!

lukpol 110,4K

lukpol

Użytkownik
Zostaw, tych xxxxxxx nie przekonasz .
Szkoda czasu ,niech sie tutaj wzajemnie Brendzluja nad eliksirem i jak to ich kolega wujka slyszal ze sąsiad kolegi widział..

P 102,3K

przestrzalninja

Użytkownik
Wyciekły badania przeprowadzone przez izraelski szpital Tel Hashomer, które dowodzą, że trzecia dawka szczepionki Pfizera powoduje produkcję większej ilości przeciwciał bardziej skutecznych w zapobieganiu zarażeniu koronawirusem. Wynika z nich, że trzeci zastrzyk uodparnia na 9-10 miesięcy.

W wyniku innych badań z października, przeprowadzonych przez izraelską organizację zdrowia Clalit Health Services, udowodniono, że trzecia dawka szczepionki była skuteczna w 92 proc. w zapobieganiu poważnemu zachorowaniu.

P 102,3K

przestrzalninja

Użytkownik
Covid-19: Researcher blows the whistle on data integrity issues in Pfizer’s vaccine trial

czyli jednak szczepionka pfizera nie byla badana jak powinna... (bmj to renomowane czasopismo medyczne)

W artykule BMJ Jackson twierdzi między innymi, że firma, która pracowała nad kontraktem dla Pfizera, fałszowała dane, wykorzystywała niewykwalifikowane osoby do przeprowadzania szczepień i nie spędzała zbyt dużo czasu na śledzeniu i zgłaszaniu niepożądanych reakcji po szczepieniu.

edit:

Pomimo tego, że Jackson wielokrotnie ostrzegał Ventavię o problemach, firma podobno nie podjęła żadnych działań naprawczych.

To skłoniło Jacksona do wysłania zastrzeżenia do amerykańskiej Agencji ds. Żywności i Leków (FDA).

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Covid-19: Researcher blows the whistle on data integrity issues in Pfizer’s vaccine trial

czyli jednak szczepionka pfizera nie byla badana jak powinna... (bmj to renomowane czasopismo medyczne)

W artykule BMJ Jackson twierdzi między innymi, że firma, która pracowała nad kontraktem dla Pfizera, fałszowała dane, wykorzystywała niewykwalifikowane osoby do przeprowadzania szczepień i nie spędzała zbyt dużo czasu na śledzeniu i zgłaszaniu niepożądanych reakcji po szczepieniu.

edit:

Pomimo tego, że Jackson wielokrotnie ostrzegał Ventavię o problemach, firma podobno nie podjęła żadnych działań naprawczych.

To skłoniło Jacksona do wysłania zastrzeżenia do amerykańskiej Agencji ds. Żywności i Leków (FDA).
Jak jedna osoba powie, że 2+2=4 to 1 na 10 osób powie, że to 5, a 1 osoba na 100 powie, ze to 10... A wśród Polaków to 2x tyle co przeciętnie na świecie... Tak więc widzę, że MASZ MNÓSTWO CZASU na wynajdywanie takich teorii... Ok dołącz do @rondani i stwórzcie dwuosobowy zespół wyszukiwania teorii spiskowych na wszelakie tematy... :alien: ;) (y)

P 102,3K

przestrzalninja

Użytkownik
Badania prowadzone w grupie 780 tysięcy byłych amerykańskich żołnierzy wskazują na istotny spadek ochrony przez zakażeniem koronawirusem, w ciągu kilku miesięcy po szczepieniu. Naukowcy Veterans Affairs Medical Center i University of Texas Health Science Center piszą na łamach czasopisma "Science", że średnia skuteczność trzech stosowanych w USA preparatów, firm Pfizer, Moderna i Johnson & Johnson spadła w okresie od lutego do października 2021 roku z 87,9 proc. do 48,1 proc. Szczególnie silny był spadek w przypadku tego ostatniego, jednodawkowego preparatu: z 86,4 proc. w marcu do 13,1 proc. we wrześniu. Co najważniejsze, średnia skuteczność ochrony przed śmiercią utrzymuje się na dość wysokim poziomie: 81,7 proc. dla osób poniżej 65. roku życia i 71,6 proc dla starszych. Wyniki sugerują podawanie dawki przypominającej.

https://www.rmf24.pl/raporty/raport...ki-wazne-wyniki-badan,nId,5626664#crp_state=1

Szkoda, ze nie ma badan tej Wloszki co przyjela 6 dawek pokazujacych ile teraz ma przeciwcial :unsure: Nie bedzie szczepionki na cale zycie patrzac na to jak szybko spada ochrona.Po 3 dawce liczba przeciwcial wzrasta 50 krotnie! Pomimo tak duzego wzrostu te przeciwciala utrzymuja sie krotko w organizmie, bo okres ochrony wydluza sie zaledwie o 3-4 miesiace (czyli o 50%). Przeciwciala sie nie utrzymuja dlugo w organizmie pomimo ich duzej ilosci🤷‍♂️ Inny feler to brak zapobiegania transmisji wirusa... czesc ekspertowo (slusznie) uwaza, ze bez tego nie da sie wygrac z pandemia. A szczepienie 7 miliardow doroslych ludzi co rok jest nierealne...

U 0

Usunięty użytkownik 168903

Gość
Jak jedna osoba powie, że 2+2=4 to 1 na 10 osób powie, że to 5, a 1 osoba na 100 powie, ze to 10... A wśród Polaków to 2x tyle co przeciętnie na świecie... Tak więc widzę, że MASZ MNÓSTWO CZASU na wynajdywanie takich teorii... Ok dołącz do @rondani i stwórzcie dwuosobowy zespół wyszukiwania teorii spiskowych na wszelakie tematy... :alien: ;) (y)
E tam, przesadzasz mistrzu. Ja sie nie bawie w zadne dowody, sfalszowane i oplacone badania naukowe, opinie pseudoekspertow tylko raz na zawsze zdecydowalem zadnych szczepionek i tyle, chocby nie wiem co, nie ma opcji.

Tak ze nawet nie rozumiem jaki ma sens publikowanie jakichs sponsorowanych bzdur, ktore brzmia jak sobie zyczy ten co zamawial, dokladie tak jak Szymon Holownia 10% na start czy Nowoczesna Ryszarda Petru, jeszcze nie istniala a juz 10% poparcia.

No i potem nie dalo sie zapisac, taka to otwarta partia. Do Holowni tez, ci sami ludzie za nimi stoja

Dyskusja pod tym wzgledem zamkieta i zakonczona, spekuluje sobie tylko o opcjach ukarania tych osob, ktore utrudniaja zycie takim jak ja bo kara je spotka w swoim czasie.

Oczywiscie kara musi byc proporcjonalna do stopnia dolegliwosci, im wieksze uniedogodnienia, tym powazniejsze konsekwencje dla polityka.

Na razie poki co zadnych dolegliwosci, poza jedyna, wlaczysz telewizor a tam ''zaszczep sie' to sie chce rzygac, a nie po to placimy w produktach za reklamy czy oplaty zeby sluchac takich pierdul

Ale rozumiem, poszla kasa do mediow jak za reklamy wiec musza rozpowszechniac te propagande

Aha i zapomnialem, antyszczepom tez nawrzucam, ale to jak bede mial wiecej czasu, wykaze ich jak to powiedziec neiw em, glupote to za duzo, niekonsekwencje, neiedouczenie

Czyli dokladnie to samo co autorytety prawicy 'youtuberzy wykleci' jak to powiedzial Antoni Konopka

Ale i pro i anty co tam chca nie ma dla mnie zadnego znaczenia,kazdy decyduje o sobie i zdrowie to powazna sprawa zeby sie bawic w jakies podejrzane eksperymenty. I tyle

Jak za 3 lata po szczepieniach zaczna wam wyrastac trzecie nogi na czole to gdzie pojdziecie, do Morawieckiego? Zgaduje oni to wtedy beda w bezpiccznym miejscu daleko.

Skad jakis pan Horban czy inni sa takimi autorytetami? Od 20 lat walczyli z tym niby wirusem ze tak wiedza wszystko fajnie? No i skoro to tacy och ach eksperci to czemu te rady gowno daja i przypadkow i tak przybywa, ostatnio po szczepieniach szczegolnie :)

No ale skoro fakty przecza ekspeckim poradom, tym gorzej dla faktow.

Czy naprawde tak malo ludzi jest myslacych i wierzacej w cos tylko dlatego ze nagle ludzie zaczlei dookola latac jak debile i w telewizorze pojawily sie gadajace glowy eksperckie znikad?

Wow

Ostatnio zmieniony przez nieznany:
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Ale i pro i anty co tam chca nie ma dla mnie zadnego znaczenia,kazdy decyduje o sobie i zdrowie to powazna sprawa zeby sie bawic w jakies podejrzane eksperymenty. I tyle
Tak - każdy decyduje, ale granicą naszej wolności jest zdrowie i życie innych... W takim średniowieczu nie bawiono się w szczepionki, "zalecenia", martwe przepisy o noszeniu masek - po prostu plombowano chorym na ospę domy, malowano wielki znak a potem wszystkich zsyłano na wyspę gdzie w męczarniach umierali... Tak załatwiano to wtedy... :) Więc mimo wszystko żyjemy w lepszych czasach...;)

U 0

Gość
Ale to ze ludzie zyja teraz dluzej czy zdrwiej to wcale nie zasluga szczepionek tylko ogolnie postepu rozwoju, cywilizacji, chocby knalizacja, budowanie toalet, nawniej nie bylo to przedzielone i ludzie pili syf, teraz jest inaczej.

Szczepionki nie maja sensu i tak wirus za chwile zmutuje i bedzie nowa wersja wiec nawet odrzucajac spiskowe teorie o depopulacji po co placic firmom farmaceutycznym jak wirus i tak za chwile sie nauczy zyc szczepionkami.

Zamiast te kase ladowac jakies szemrane koncerny farmaceutyczne dzielace sie z politykami polecam zdrowy styl zycia, chocby 50 km marsz dziennie, wtedy mozna zaskoczyc w lozku kondycyjnie niejedna wymagajaca 25latke, nie mowiac o innych benefitach, ja np nauczylem sie wywachiwac kase nie tylko na zakladach, z ulicy zbieram tyle ze mieszkanie mozna oplacic, nie wiem jak to robie ale chyba mam wykrywacz metalu w sobie ze to czuje

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Ale to ze ludzie zyja teraz dluzej czy zdrwiej to wcale nie zasluga szczepionek
No to już pozostawiam bez komentarza.... LOL - granica absurdu dosięgnęła nieba.... Ludzie zanim wynaleziono szczepionki umierali na setki chorób zakaźnych - umierali jeden za drugim... Jasne, że jest lepsze odżywianie, kanalizacja itd, ale bez szczepionek niewiele by to dało...

U 0

Gość

O myszka agresorka pewnie potrojnie jak nie poczwornie zakeczupowana, pewnie sie licytuja w tej sekcie kto ile razy, ale oni to sie obracac lubia w licznym dziwnym owarzystwie to i 10 dawek nie pomoze na takie dziwolagi

Adamo
cytujac klasyka

Dobre szczepionki skonczyly sie na Flemingu i Pasteurze. Potem to juz tylko komercha.

Metaliki chyba sluchales :D

Jak tak beda masowo szczepic wirusy sie wyrafinuja i pojawia sie naprawde niebezpieczne odmiany, z ktorymi organizmowi moze zajmie czas nauczyc sie walczyc. I wtedy co, przez szczepionkofilow ucierpia nei tylko oni ale cala zdrowo myslaca reszta.

A my sie nie boimy zadnego wirusa. A slabi niech gina. W zyciu trzeba byc mocnym

Dlatego jesli depopulowac, popieram. Proponuje zaczac od bezdomnych paletajacych sie po ulicach, szczepienie i od razu na kupe nie czekac na efekt. To samo z cpunami, ogolnie pasozytami, ale jak by sie tak chlopaki rozkrecili to zaraz sie wezma za osoby o dochodach ponizej sredniej itp i zacznie sie rownanie w gore

Ciekawy eksperyment, ale kontrowersyjny troche, nawet jak na moje standardy. Ale bezdomnych i zebrakow spokojnie mozna, jak im sie robic nie chce

Ostatnio zmieniony przez nieznany:
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Adamo
cytujac klasyka

Dobre szczepionki skonczyly sie na Flemingu i Pasteurze. Potem to juz tylko komercha.

Metaliki chyba sluchales :D
Uwielbiam Metallicę ! (y)

Dlatego jesli depopulowac, popieram. Proponuje zaczac od bezdomnych paletajacych sie po ulicach, szczepienie i od razu na kupe nie czekac na efekt.
Każdy może stać się bezdomny nawet nie wiadomo kiedy ! Ty również ! I co wtedy ? Podszedł by do ciebie jakiś xxxxx taki jak ty teraz i by ci powiedział, że popiera depopulację i możesz ginąć ? Choroba, załamanie życiowe, błąd w wyniku którego trafiasz do więzienia i nie masz do czego wracać, żona, która wszystko ci zabierze i ucieknie z kochankiem - takie sytuacje przewracają całkiem silnych chłopów.

Kiedyś miałem takie poglądy jak ty. Byłem w UPR itd itd. Ale takie poglądy to oznaka młodości kiedy nie ma się za sobą żadnego doświadczenia życiowego. Wtedy myślimy jacy to jesteśmy silni, jak sobie ze wszystkim poradzimy i inni jacy są słabi. To też egoizm, który jest naturalny dla dzieci i młodych ludzi.

Otrzymane punkty reputacji: +85
U 0

Gość
No ok, zalozmy, tylko ze gdybym ja byl bezdomny czy i lub tam bez rak i nog to wiedzial ze nie nalezy przeszkadzac tym co wypracowuja PKB paletajac sie pod ich nogami i zasmradzajac powietrze.

Jest pelno instytucji dostana jedzenei, nocleg czemu nie ida, no?
\
Nie mowiac juz o pojsciu do roboty, ktorej dzieki polityce prawicowo konserwatyenym partiom jest tyle teraz dookola (inna sprawa ze wioza sie na Keynesie, ktory co jak co ale byl raczej lewicowy' ale ukradli jego program)

tak ze nie widze potrzeby zeby sie szwendac w zatloczonych miejscach i powinny z tym wladze cos zrobic

U nas juz nawet lewica zauwaza problem, ja w pellni sil ktory moze go polamac w 5 miejscachw sekunde, nie widza kogo zaczepiaja

A co maja zrobic slabe kobiety, dzieci jak taki smierdziel podchodzi?

Apropo jak to sie dzieje ze wszystkie pomysly pojawiaja sie w Anglii? Parlament, karta praaw, komunizm, obozy koncentracyjne, ekonomia wolnorynkowa, ekonomia keynesowska?

Czemu akurat tutaj takie mozgi sie koncentruja?

O sobie ze skromnosci juz nie wspominam

inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Mam się trzy razy szczepić, bo szczepionka jest tymczasowa i jeszcze nadal są szanse, że zachoruję, a i tak powinienem chodzić w masce, bo mogę kogoż zarazić ponoć. Nic tylko brać wolne i się szczepić.

tedddy2060 11,2K

tedddy2060

Użytkownik
Uwielbiam Metallicę ! (y)

Każdy może stać się bezdomny nawet nie wiadomo kiedy ! Ty również ! I co wtedy ? Podszedł by do ciebie jakiś xxxxx taki jak ty teraz i by ci powiedział, że popiera depopulację i możesz ginąć ? Choroba, załamanie życiowe, błąd w wyniku którego trafiasz do więzienia i nie masz do czego wracać, żona, która wszystko ci zabierze i ucieknie z kochankiem - takie sytuacje przewracają całkiem silnych chłopów.

Kiedyś miałem takie poglądy jak ty. Byłem w UPR itd itd. Ale takie poglądy to oznaka młodości kiedy nie ma się za sobą żadnego doświadczenia życiowego. Wtedy myślimy jacy to jesteśmy silni, jak sobie ze wszystkim poradzimy i inni jacy są słabi. To też egoizm, który jest naturalny dla dzieci i młodych ludzi.
Panie Adamo we wszystkich sprawach mamy odmienne zdania co do tego że każdy może się stac bezdomnym to popieram pana w 100% bo znam wiele,wiele ludzi którzy ze szczytu upadli na sam dół a to hazard,narkotyki,alkohol i niektórzy z nich już nie żyją z powodu swoich uzależnień bo życie niestety to nie bajka!!!!!!
Post automatycznie złączony:

Mam się trzy razy szczepić, bo szczepionka jest tymczasowa i jeszcze nadal są szanse, że zachoruję, a i tak powinienem chodzić w masce, bo mogę kogoż zarazić ponoć. Nic tylko brać wolne i się szczepić.
KE podpisała umowy z producentami szczepionek na dostarczenie do końca 2023 roku 3,6 mld dawek czyli jak w UE jest ok.445 mln obywateli to wychodzi ponad 8 dawek na łebka czyli tyle Cię i innych czeka dawek do przyjęcia a ilu nie doczeka tej "przyjemności" to już inna sprawa!!!!

Ostatnia edycja:
inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Posrało tu kogoś. Co to za biznesy? Nie da się wyprodukować jednej a skutecznej szczepionki, takiej dożywotniej? To jest chore!

P 102,3K

przestrzalninja

Użytkownik
https://businessinsider.com.pl/wiad...a-covid-19-w-polsce-od-polowy-grudnia/0xtn0t4

Molnupiravir opracowała firma Merck. Może być podawany osobom powyżej 18. roku życia, u których test potwierdził obecność koronawirusa i które mają co najmniej jeden czynnik ryzyka rozwoju ciężkiego przebiegu choroby. Ma postać tabletek. Może być przyjmowany doustnie dwa razy dziennie przez pięć dni przez osoby, u których przebieg COVID-19 ma łagodną do umiarkowanej postaci, czyli takie, które nie wymagają hospitalizacji.

W czasie badań klinicznych leku, w których uczestniczyło 775 pacjentów, stwierdzono, że 7,3 proc. pacjentów przyjmujących Molnupiravir było hospitalizowanych i nie było żadnego zgonu, podczas gdy w grupie pacjentów, którzy dostali placebo było to 14,1 proc., a 8 osób zmarło później na COVID-19. Na razie dane zostały opublikowane w komunikacie prasowym i nie zostały jeszcze zweryfikowane.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom