sunxl
Typer
- Wyróżniony post
Szkoda komentować twojego marudzenia, złota zasada, najpierw coś od siebie daj, a potem wymagaj, wtedy byśmy mogli porozmawiać.No tak, Moderator, znawca trzeba usunać...
Amur Chabarowsk vs Traktor Czelabińsk: 2 ml @1.49
Nieftiechimik Niżniekamsk vs Avtomobilist Jekaterynburg: 2 ml @1.56
AKO @2.32 Fortuna
Dzisiaj krótko, bo jutro brak czasu, szczerze mówiąc obawiałem się nieco Traktora w pierwszym meczu w Chabarowsku, ale jeżeli przy takich błędach i łapaniu ciągle kar w pierwszej tercji (4 mniejsze i 1 większa),rywal ich nie wykorzystuje to zasłużenie przegrywa. Tym razem odpada przewaga Tygrysów jeżeli chodzi o aklimatyzację i uważam, że goście mają większą szansę na zwycięstwo niż to było wczoraj. Jasne, każdy mecz jest inny, ale spodziewam się więcej nerwów po stronie Amura, a Traktor to z pewnością lepiej wykorzysta. Roman Will kosmiczny mecz, aż 51 strzałów obronionych, ciężko będzie to powtórzyć, ale da rade po raz drugi powstrzymać Tygrysy.
O Wilkach nie będę się powtarzał, pisałem o nich wczoraj, tutaj powalczyli z Żubrami, może być lepszym zespołem, ale ostatecznie przegrali. Avto jest na fali, doszła dobra postawa w bramce, bo Galkina trzeba chwalić i jako, że ekipa z Niżniekamska radzi sobie z lepszymi drużynami gorzej, to warto iść w stronę gości. Stawiam na to, że seria wygranych się przeciągnie u klubu z Jekaterynburga.
Dynamo Moskwa vs Severstal Czerepowiec: 1 RT @1.47
Torpedo Niżny Nowogród vs Dynamo Mińsk: obie strzelą 2+ bramek @1.62
AKO @2.38 Fortuna
Alexander Petunin powyżej 0.5 punktu w kanadyjce (Dynamo Moskwa) @2.30
Alexander Petunin strzeli gola (Dynamo Moskwa) @4.80
Fortuna
Severstal idealny przeciwnik na przełamanie Dynama. Jest to rywal znany stołecznym z fazy play-off w poprzednim sezonie, gdzie sporo krwi napsuli podopieczni Razina. Celowałem wtedy w niespodzianki i czasami się udawało, ale tym razem jestem zdania, że o ile w stolicy drużyna poszła w górę, tak w Czerepowcu niestety w dół. Robert Rooba kompletnie zawodzi, a miała to być główna strzelba z Czerepowca. Alexander Petunin i Kirill Kapustin to była jednak spora jakość w szeregach Severstalu. No właśnie celuje w punkt i gola Petunina. Po powrocie do Dynama prezentuje się nieźle, ale oczekiwania są jeszcze względem goli. Wraz z Vadimem Shipachyovem nie występuje w PP, ale myślę, że trener Kudashov coś ciekawego na dzisiaj przygotował i być może będziemy oglądać go w grze z przewagą zawodnika. Motywacja będzie spora, żeby pokonać swoich byłych kolegów i przede wszystkim się przełamać.
Co do Niżny Nowogrodu, to niestety spotkanie odbędzie się bez kibiców, ponieważ wzrost zakażeń w tym rejonie jest na tyle wysoki, że postanowiono odmówić udziału fanów w tym wydarzeniu. Dynamo jest na fali, ale juz w trzeciej tercji w Niżniekamsku brakowało im pary. Może zmęczenie spotkaniami wyjazdowymi nadchodzi, ale swoje strzelają i w swoich szeregach mają skutecznych zawodników. Podoba mi się współpraca dwóch Szwedów: Mario Kempe i Mattias Tedenby, strach pomyśleć, co bedzie jak wróci Malte Stromwall. Torpedo może być średnio zadowolone ze spotkań na wschodzie, ale wracają na własne śmieci i mają jak najbardziej szanse pokonać Żubry. Nieco sparingowy klimat bez kibiców, dwie ofensywnie nastawione ekipy każą mi stawiać na bramki i pobieram sobie typ na dwa trafienia z obu stron. H2H w Niżny Nowogordzie mnie w tym jeszcze utwierdza.
Ostatnia edycja: