Czasami tak jest, że forum jest zgodne i nie ma w tym chyba nic dziwnego. W
Fortunie pojawił się boost, więc jak ktoś ma ochotę może się poczęstować:
Traktor Czelabińsk vs Sochi: Sochi powyżej 1.5 gola
Jokerit Helsinki vs SKA St. Petersburg: X2
AKO Boost @3.30 Fortuna
Martin Bakos (Sochi) strzeli gola @4.00 Fortuna zwrot
Muszę przyznać, że oglądając pojedynek Avto z Sochi miałem obawy o Tretiaka i były one słuszne, bo przy jednej z bramek nie popisał się dobrą interwencją. Dobrze, że szybko wskoczył Hellberg i się to nieco uspokoiło. Podoba mi się waleczność Lampartów, ale gra w PP leży i kwiczy. Okej, Martin Bakos miał słupek przy podwójnym PP pod koniec drugiej tercji, ale takie sytuacje jak gra w przewadze 4 minut z przewagą jednego/dwóch zawodników trzeba wykorzystywać. Dzisiaj przed gośćmi kolejny ciekawy rywal, bo jak spojrzymy na h2h to Sochi w Czelabińsku czuje się jak ryba w wodzie i regularnie tutaj wygrywało. Gospodarze są po męczącym tournee po wschodzie i będą potrzebować chwili, aby wrócić do dobrej dyspozycji przede wszystkim fizycznej. Stawiam na dwa trafienia przyjezdnych z nadzieją, że dobra forma pójdzie jeszcze w górę i że PP zacznie funkcjonować. Pobieram trafienie Bakosa, który podobał mi się w ostatnich dwóch starciach i czas na przełamanie, bo zabrakło mu ostatnio szczęścia.
Co do Jokeritu nie będę się tutaj rozpisywał, wiele napisaliście wczoraj, ale trzeba ponarzekać tak jak kibice Pajaców na Juvonena, który nie jest na poziomie
KHL i rozglądałbym się za dwójką. Spotkania b2b są bardzo ciężkie, pamiętam poprzednią kampanię i porażkę zz Magnitką, gdzie brakowało sił gospodarzom. Teraz mamy trochę inną sytuację, ale Finowie włożyli wczoraj sporo sił w pogoń za Sybirem, co się z pewnością dzisiaj odbije. SKA w Helsinkach radziło sobie w poprzednich latach bardzo dobrze, grają skuteczny
hokej, ewentualny debiut Gusiewa, co chcieć więcej.